”Mulle pelkkää proteiinia kiitos”

Minifitness_fresh_juice*Toivepostaus

Mulle pelkkää proteiinia kiitos! Jos joskus erehdyn herkuttelemaan, valitsen kaupan hyllyltä proteiinipatukoita. Nyt keksihyllystä löytyy proteiinikeksejäkin! Jäätelöaltaan kautta kiilatessa voi koriin heittää toffeenmakuisen proteiinijäätelön. Namnam. Mikä meni vikaan, vai menikö mikään?

Todellisuus on toinen. Jossakin vaiheessa suosin näitä proteiinikyllästeisiä tuotteita enemmän, mutta nyt niiden uutuudenviehätys on hiipunut jo aikoja sitten. Kuka muka haluaisi syödä herkkupäivänä oikeasti näitä? Ne kuuluvat viikolle! Tiedättekö niihin hetkiin kun on vaan pakko saada jotakin, ettei puoliso kärsi. Jos tekee mieli jotain hyvää, korvaa quest bar hyvin olotilaani viikonloppuun – se ei kuitenkaan ole sama juttu kuin juustokakku, vaikka patukan makuna olisikin cheesecake…Minifitness_herkkupaiva

Kuinka usein syön herkkuja? Mikä ihmeen kysymys se muka on. Ei, minulla ei lue kalenterissa KARKKIPÄIVÄ. Saatan syödä kerran viikossa, saatan syödä kahden viikon välein. Joskus olen saattanut olla kuukaudenkin mielenosoituslakossa. Syön kun tulee sopiva fiilis. Usein haluan jakaa tämän fiiliksen ja samalla sosialisoida. Kakkupala kaupungilla tai leffailta kotona, kaikki käy! Fiilistellä pitää. Varsinkin jos kyseessä on joku uutuus. Ulkomailla tämä lähtee aina aivan käsistä, koska on kiire maistaa kaikkea.

Vaikka sanoisin elämäntyylini olevan terveellinen ja lautaseltani löytyvän jonkun silmään vain terveellisiä juttuja (joka on jonkun mielestä myös äärimmäisen tylsää), syön sen lisäksi herkkuja kuten kaikki muutkin ihmiset täällä. Elämän kuuluu olla makeaa! En vain syö niitä herkkujani jatkuvasti. Minifitness_milkshake Minifitness_deliciousTreats

Epäterveellinen napostelu kuriin

Kovasti kysellään kuinka jatkuvan mussutuksen saisi aisoihin? Jos herkkuja ei halua mussuttaa koko ajan, teen itse silloin selkeän taktisen siirron. Pidän breikkiä. Tämä kosahtaa usein silloin jos homma on mennyt niin sanotusti ranttaliksi. Ei tee mitään mieli vähään aikaan, jolloin pieni tauko herkkuihin kuulostaa todella houkuttelevalta. Muutama päivä meneekin siinä hypetyksessä, mutta se hiipii taas takaisin nopeasti ja varmasti. Silloin on punnittava olisiko oma olo parempi jos nyt malttaisin näppini viikon pari? Mikä on motiivisi?  Minun motiivini liittyy energiaan – vaikka nämä energiatiheät tyypit tarjoavat sitä runsaasti, vievät ne sen pois myös samantien. Olo ei ole energinen, vaan lähinnä kiukkuinen ja vetämätön.

Suunnitelmallisuus ja homman järkeistys usein auttaa. Älä silti kirjoita sitä karkkipäivää kalenteriin. Siitä tulee vain kiukkuiseksi ja aivan liian pitkä kauppalista.

Oletko huomannut että TV:n katselu usein laukaisee myös herkkuhimot? Siinä tekisi mieli napostella, varsinkin jos ruudussa pyörii kokkiohjelma. Silloin nappaan usein maissikakkuja tai miniporkkanoita kätöseeni. Kyse on oikeasti vain tavasta, eikä se hetki usein vaadi edes mitään epäterveellistä. Kunhan käsi saa käydä pussin suulla. Kokeile vaikka, saatat yllättyä! Siinä hetkessä syöminen ei nimittäin ole kovin tietoista syömistä, jonka vuoksi kikka toimiikin usein.

Minifitness_pizza

Ratkaisu löytyy lautaseltasi

Tuntuuko että herkkuhimot ovat vallanneet mielesi? Vaikka kuinka olisitkin karsinut ruokavaliosta kaiken epäterveellisen, hyppii karkkihyllyt silmille rajuista mulkoiluista huolimatta. Suosittelen kokeilemaan silloin vakioitua lautasmallia. Vakioidulla lautasmallilla tarkoitan sitä, kuinka kalorimäärät kannattaa pyrkiä pitämään suhteellisen tasaisena koko viikon läpeensä. Kun keho tietää mitä tapahtuu ja koska tapahtuu, ei se ala vaatimaan energiaa sokerista. Näin se meissä jokaisessa asuva sisäinen lapsi ei itke joka kerta kaupassa tikkarin perään. Ruoki sitä siis kunnolla – oikealla ruoalla, monipuolisesti ja riittävästi. Tässä muutama vinkki;

 • Kiinnitä huomiota jugurttien ja rahkojen tuoteselosteisiin – löytyykö sieltäkin sokeria? Valitse mahdollisimman vähäsokerinen, luonnollinen vaihtoehto
 • Juo vettä – näläntunne saattaa sekoittua myös janoon
 • Syö säännöllisesti  (2-4 h) ja monipuolisesti – suosi kasviksia!
 • Älä anna nälän venyä liian pitkälle – muista kuitenkin että näläntunne on luonnollinen asia
 • Vältä myös keinomakeutettuja tuotteita – keho ei ymmärrä moista, vaan luulee saaneensa sokeria

Kaupassa kannattaa olla myös suhteellisen nopea. Putkimainen katse kasvoilla et todellakaan näe houkutuksia ympärilläsi, vaan keräät ne totutut eväät kärryyn ja livahdat äkkiä ulos. Autossa voitkin huokaista.

Jutun kuvat ovat peräisin Cape Townin Biscuit Mill-ruokamarkkinoilta. Markkinat ylittivät kaikki odotukseni! Tarjolla oli oikeasti ihan kaikkea mahdollista ja pyörin siellä lähinnä vain ympyrää palaten aina takaisin lähtöruutuun (näin sai myös syödä enemmän). En osannut päättää mitä halusin maistella, koska kaikkea ei edes minun mahaani mahtuisi. Oi olisipa meilläkin joka lauantaiset ruokamarkkinat! Tupa oli todella täynnä, mutta ihmisten rentous ja ystävällisyys loivat väentungokseen mukavan letkeän ilmapiirin.Minifitness_biscuit Mill_capetown Minifitness_capetown_

Ps. sinne kotiin ei kannata säilöä mitään, ellei halua altistua hermojen kiristelylle ehdoin tahdoin;)

Rentoa viikonloppua ihanat <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

19 vastausta artikkeliin “”Mulle pelkkää proteiinia kiitos””

 1. Täytyy sanoa, että omakin mieli oli vielä pari vuotta sitten sitä mieltä, että lihakset haihtuvat ilmaan ja kroppa kuihtuu kasaan ilman jatkuvaa proteiinin mättämistä. Saatoin helposti syödä kilon rahkaa päivässä tai vähintäänkin purkin raejuustoa aterioilla.

  Sitten kokeilin maidottomuutta viikon ja löin päätäni seinään. Kyllä olinkin ollut idiootti! Olo oli niiiiin paljon parempi ilman maitotuotteita. Vuosi sitten jätin kaikki maitotuotteet pois ja nykyään olen vegaani. Asteittain olen siirtynyt tähän ja olo on mitä mainioin.

  Ja herran jestas, lihastakin on tullut lisää. Ihan treenaamalla. Ei rahkaa lusikoimalla!

  • Ihana kuulla 🙂 Niin sitä oppii koko ajan! Itseään kannattaa kuunnella -E

 2. entä jos ne herkut ei yksinkertaisesti maistu? ei tee mieli, joten en syö edes proteiinipatukkaa tai vanukasta vaikka kuinka olisi makrot kohdallaan ja sokerit alhaalla. jotenkin teennäistä vaan joidenkin ihmisten kertoa ”herkuttelevansa” ja rakastavansa suklaata, muffinsseja ja pannukakkua ja sitten sitä kelpuutetaan vain raakasuklaa, proteiinimuffinssit ja banaaniletut eikä niitä ns normituotteita.

  • Itse syön molempia 🙂 Kuitenkin jos selkeä herkkutila iskee valitsen mieluummin ihan oikeaa pullaa!
   Mutta kukin tavallaan <3 -E

 3. Tuo viimeinen vinkki on itsellani kylla ehdoton! Jos kaapista loytyy herkkuja niin ne on jotenkin pakko saada syotya.. En tieda mika siina on, mutta kun kaapissa on herkkuja niin ne kummittelevat mielta koko ajan. Soin muutamassa viikossa vajaa kaksi kiloa suklaata, kun ystavani toivat tanne amerikanmantereelle suomi suklaata kun kavivat luonani kylailemassa ja piti kesaan asti saastella, kun tulevat uudestaan kaymaan, mutta ei tainnut ihan onnistua..

 4. Se fuckin SiwaYllättävänLähellä on kyllä mulle ihan hirveen huono juttu, koska on niin helppo lähtee hakee mässyä. Mä oon kyl tiennyt tähänkin asti käyväni turhankin tiheään siellä just silloin illan viimeisinä tunteina, mutta jotenkin havahdutti kun maanantaina menin sinne (taas), niin se iltavuoropoju tokaisi heti ovella naureskellen, että hän jo luuli että oot muuttanu pois ku ei oo näkyny. Nii, mä olin vaan pari päivää reissussa… 🙈

  Tosin ostin ihan vaan banaania ja pekaanipähkinöitä, kun nolotti niin lahjakkaasti 😂

  • hahah Minttuuu 😀 Älä ravaa siellä! Mutta aika huvittava toi sun reaktio (koska olit todellakin ensin hakemassa sitä karkkia) ja sitten saldona olikin
   vain terveellisiä juttuja 😉 Hyvä lähikaupan myyjä 😀 -E

  • Ei voi mitään, kun se neonkyltti kirkuu suoraan keittiön ikkunasta sisään… jotkut ehkä viettää iltansa sohvan pohjalla olkkarissa, mä todellakin oon keittiössä kädet kyynärpäitä myöten jääkaapissa 😂 ehkä se myyjä yrittää vihjata jotain, vaikka toi kauppa varmasti menis konkkaan jos mä en kävis siellä. Pohjimmiltaan mä siis vaan tuen suomalaista työntekoa ja teen osani lamantorjuntatalkoissa, ja keksin hyviä tekosyitä rampata Siwassa 😁

 5. Ite tykkään kyllä vatsan ja mielen puolesta herkutella niillä vähäsokerisilla proteiinipatukoilla, raakapatukoilla tai vastaavilla herkuilla. Ei mene vatsa sekaisin eikä tule kauheeta väsymystä tai mielialan ailahtelua… Ei meinaan tarvii kovin paljoa sitä karkkia tai suklaata mättää, kun tulee jo väsymys/huono olo tai menee vatsa sekaisin.. Toki ajoittain tekee mieli niitä ”oikeita” herkkujakin, miksei niitä silloin tällöin ostaakin, jos siitä hyvän mielen saa..

  • Kuulostaa fiksulta Suski 🙂 jokainen herkuttelee kuten itse parhaaksi kokee! Ihanaa viikkoa sinne <3 -E

 6. Hei.
  Olisi kiva jos tekisit postausta miten sun reversedieetti on sujunut ja miten mitat on muuttunu jne 🙂

  • Moikka,

   Kiitos toiveesta 🙂 Pistetään tulille. Siitä vähän avasinkin tuossa muutama viikko sitten jo. -E

 7. Ihana kirjoitus, olen kyllä sun kanssa niin samoilla linjoilla. Itseäni auttaa myös esimerkiksi viikon ruokalistan kirjoittaminen etukäteen. Ja kun tosiaan muistaa syödä tarpeeksi ja usein, pitää se yllättävän hyvin herkkuhimot poissa. Pyrin myös siihen, etten mene nälkäisenä kauppaan. Ja mitä tulee herkkuihin, jos joskus salllii itselleen jonkun herkun, uskon että se kantaa pidemmälle kuin ihan totaalikieltäytyminen.

 8. Hei! Jäin pohdiskelemaan tuota viimeistä palluraa, eli että kannattaa välttää keinomakeutettuja tuotteita. Miten tämä voisi käytännössä näkyä, se siis että keho luulee saaneensa sokeria? Alkaako herkkuja tekemään enemmän mieli vai turvottaako makeutetut tuotteet vai mitä tällä tarkoitat?:-) Olisi kiva kuulla sillä itse taidan olla vähän jopa koukussa keinomakeutettuihin tuotteisiin (light-limut yms)…

  • Moikka Roosa,
   Tosiaan keholle makean viesti on sokeri, eikä se ymmärrä erotella tätä millään tavalla. Siksi saattaa olla vaikeampaa
   pysyä myös herkuista erossa. Keinoteikoiset makeutusaineet aiheuttavat usein turvotusta – sama juttu hiilihappojen kanssa 🙂
   Kuten mainitsit, ne koukuttavat! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta