VALKOSUKLAA-HASSELPÄHKINÄ TUOREPUURO

Minifitness_tuorepuuro_valkosuklaaAjattelin tehdä kerrankin poikkeuksen ja valmistaa aamiaiseksi jotain muuta kuin keitettyjä munia ja mikrotettua kaurapuuroa. Olen vain niin rakastunut tuohon tuttuun aamiaiseeni, että sitä kaavaa on jotenkin vaikea rikkoa. Tuorepuuroa en ole tehnyt vähään aikaan. Kuinkahan herapohjainen valkosuklaa-hasselpähkinä proteiinijauhe toimisi tuorepuurossa? Eihän tuolla herkkukombolla voisi mennä mikään vikaan.

…paitsi että lopputulos oli aivan liian herkullinen. Aamiaiseksi tarkoitettu tuorepuuro olikin täydellinen jälkiruoka! Sinällään varsin positiivinen ongelma. Niimpä tämä tuorepuuro-reseptini siirtyikin jälkiruokaosioon (lue; siihen illalla iskevään herkkuhimoon). Resepti nousi yhdeksi omaksi suosikikseni kautta blogini historian!

VALKOSUKLAA-HASSELPÄHKINÄ TUOREPUURO

( 1 annos / valmistusaika 2 minuuttia / tekeytymisaika yön yli )

1 mitallinen (30g) M-Nutrition Valkosuklaa-hasselpähkinä HydroISOA (heraproteiini-isolaatti)

3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai soijamaitoa

30 g kaurahiutaleita

1 rkl chiasiemeniä

Ripaus Kalaharin suolaa

Mausteita kuten kardemummaa (rakastan sitä!)

Sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Nauti seuraavana päivänä (aamulla tai illalla;) Huom! Puuro jää nestemäiseksi, mutta tekeytyy yön mittaan puuromaiseksi

Voit nauttia tuorepuuron sellaisenaan tai maustaa esimerkiksi mehiläisen siitepölyllä, punaviinimarjoilla tai makeuttamattomalla omenasoseella (esim. Bonne)Minifitness_overnightoats_valkosuklaa

Kylmänä nautittu puuro tuo maut täysin eri tavalla esiin ja siksi tuorepuurosta (overnight oats) onkin helppo taikoa niin erilaisia versioita.

Maun salaisuus piilee herajauheessa – eli jos ne prodejauheiset jutut eivät koskaan onnistu, johtunee jauheestasi. Osa muistaakin tämän M-Nutritionin Valkosuklaa-hasselpähkinän olevan yksi omista lemppareistani. Se toimii niin palautusjuomassa, smoothiessa kuin leivonnassakin niin moitteettomasti. Myös vatsani toimii yhteistyössä tämän kanssa, joka on näiden jauheiden kanssa leikkiessä suhteellisen harvinaista.Minifitness_coffee_nespresso

_MG_4565-2

Vinkki Laadukas Mehiläisen siitepöly on mielettömän hyvänmakuista, mutta myös todella terveellistä! Sitä voi lisätä melkein mihin vain jugurtista puuroon. Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, sekä D- ja E-vitamiinia. Rautapitoinen siitepöly pitää sisällään myös kuitua, proteiinia sekä mineraaleja. Siitepölyssä on myös lesitiiniä, jonka sanotaan tehostavan muistin ja aivojen toimintaa

Herkullista iltaa tyypit <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

18 vastausta artikkeliin “VALKOSUKLAA-HASSELPÄHKINÄ TUOREPUURO”

 1. Teitkö ihan tavallisista kaurahiutaleista vai gluteenittomista?
  Mietin vain että onnistuukohan gluteenittomista samallalailla kun ainakin puurona ovat erinäköistä. Itse nimittäin olen gluteenittomalla (aiheuttaa kaasun kertymistä suolistoon).

  • Moikka Tanja,
   Tein gluteenittomista (isoista kaurahiutaleista) 🙂 Isot hiutaleet toimii näissä mielestäni parhaiten, myös ihan tavalliset -E

 2. mitä toi M-nutrion on?:D eikai sisällä keinotekoisia makeutusaineta? kun etsiskelen tässä laadukasta ja myös hyvänmakuista heraproteiinia, maustamatonta en saa alas, ottaisin mieluiten sellasen mikä ois makeutettu stevialla:D

  • Moikka Hentsy,
   Tässä on kyllä keinotekoisia makeutusaineita :/ Oletko kokeillut Foodinin vanilijalla maustettua? se on mielestäni hyvää ja luonnollisempi vaihtoehto 🙂 -E

 3. Heippa! Kysymykseni ei liity nyt tähän aiheeseen, vaan olemme lähdössä pääsiäisenä Dubaihin ja mietin että miten pakkasit lisäravinteita mukaan? eli prodejauheet & pillerit ym. Tuttavani sanoi että ovat kuullemma noiden kanssa todella tarkkoja siellä päässä ja kannattaa olla ottamatta noita mukaan.. otitko itse ja tuliko teillä mitään tarkastuksia tms selvittelyä niihin liittyen? Kiitos etukäteen! 🙂

  • Mulla oli kyllä kaikki mukana normaalisti 🙂 Lentokoneessa että ruumassa. En ole törmännyt missään matkustellessani vielä ongelmiin niiden suhteen.
   Ihanaa lomaa <3 -E

 4. Miltä toi siitepöly mielestäsi maistuu? Ite oon saanut Aasiasta sukulaisilta ja musta se maistuu vähän ällölle. Sellaiselle makeelle D vitamiinille(??) en tiiä onko ton laatu sitten jotain muuta kun luontaistuotekaupassa vai enkö vaan tykkää siitä mausta?

  • Moikka Nora,
   Jakaa kyllä mielipiteitä 😀 Mutta sen itse huomasin, että merkkien välillä on suuria eroja! Eli kannattaa ehkä maistaa myös toista merkkiä josko uppoisi 🙂
   Mun mielestä se on puurossa ja smoothiessa ihan parasta! -E

 5. Moi,

  Ei liity postaukseen varsinaisesti, mutta haluaisin kysyä aamuaerobisista. Teetkö ne tyhjällä vatsalla? Kuinka usein ja kuinka pitkän aikaa kerralla?

  Kiitos jo etukäteen <3

  • Moikka Liina,
   En tee lainkaan aamuaerobisia, mutta jos teen aamuisin, syön usein sitä ennen. Lähinnä siksi että oma fiilis parempi ja energiat korkeammalla 🙂 -E

  • Mulla on Samsung S6 tällä hetkellä käytössä 🙂 Blogin kuvat ovat kuitenkin pääosin järkkärillä otettuja -E

 6. Mulla on nyt varmaan menny jotain ohi, vai miten hera sopii maidottomaan ruokavalioon? Mutta tosi herkulliselta kuulostaa! 🙂

  • Hera sopii monelle myös maidotonta ruokavaliota noudattaville 🙂 Tottakai riippuu heran laadusta (ilmeneekö vatsaongelmia jne). Monet pitävätkin heran ruokavaliossa vaikka muut maitotuotteet olisikin karsittu -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta