SIIVOUSHULLU

Minifitness_kodin sisustusEn erityisemmin pidä siivoamisesta, vaikka joku voisi kyllä luulla toisin (Dan ehkä?) Juoksen yksittäisten pölypallojen perässä yhtä innostuneena kuin Lolakin ja saan pakkomielteen pyyhkiä jokaisen pölyisen pinnan matkalla vessaan – tässä vaiheessa olen jo ehtinyt ravata kämppää ympäri kolmisen tuntia ja koko tämän ajan olen pidätellyt pissahätääni. ”Enää tämä kohta”. Ei voi keskeyttää! Toivottavasti en ole ainoa hullu pissahädän pidättelijä?

Sama pätee syömiseenkin. Sallin itselleni lounasta vasta kun olen saanut tämän tärkeän tehtävän suoritettua loppuun. Ongelma on vaan siinä, että keksin aina listalleni lisää tehtäviä tuntien edetessä. Nälkä yltyy jäätäväksi! Miksi minulla pitää olla tällainen laserkatse. Se osaa myös kohdentaa kohteeseen suurennuslasin tavoin. Näen kaiken, jopa liikaa. ”MITÄ! Meillä on hämähäkinseittejä. Tämä kaneli meni vanhaksi jo viime vuonna”. 

Olen tänään myös hikoillut koko viikon treenien edestä. Väitän että olen tässä siivotessani käynyt läpi kaikki kehoni lihasryhmät! Rappusia on tullut ravattua varmasti monta sataa ja kyykkyjä varmaan toiset samanmoiset. Kädet on aivan loppu tyynyjen tamppaamisesta. Kalsarit hiessä ja dödö todellakin pettänyt. Olipas palkitseva treeni! 

Pakko tässä vaiheessa laittaa jotain hulluutta flunssan piikkiin. Katsokaas kun sitä joutuu muutaman päivän lähinnä tuijottamaan omia varpaitaan, alkaa ne aivot aktivoitumaan kummasti vähän tylsemmistäkin virikkeistä. Lojuminen lataa akkuja, mutta myös aivoja! Syyllistyykö joku muu tähän flunssan jälkeiseen siivousaaltoon? Olen siivonnut koko kämpän lattiasta kattoon. Vannon.

Mutta onneksi tämä aiheuttaa lähinnä kiiltäviä pintoja ja järjestystä. Siinä siivouksen lomassa tulee heitettyä turhaa tavaraa pois, josta tulee aina jotenkin keveympi olo. Pakko varmaan laittaa pihakirppis pystyyn keväällä. Ehkä tämä hulluus sallittakoon?Minifitness_home_deco Minifitness_home_kitchen Minifitness_koti_sisustusMinifitness_koti_Minifitness_lola

Nyt ei ole enää Lolallakaan mitään nuoleskeltavaa lattioilta…

Ps. Aion palkita itseni kylvyllä (kyllä, olemme asuneet tässä asunnossa elokuusta lähtien, emmekä vielä kertaakaan ole käyttäneet tätä ihanuutta)

Ihanaa viikonloppua muruset! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

34 vastausta artikkeliin “SIIVOUSHULLU”

 1. Aiiivan ihana ruokapöytä! Mistähän peräisin?
  Ootko ajatellu kotipostauksen tekemistä? Tietty ymmärrän että omaa yksityisyyttä ei tahdo tuoda julki…

  • Moikka Nelli,
   Pöytä on muistaakseni Vepsäläiseltä 🙂 Luulen että tämän enempää en tule kotiamme avaamaan, sillä koen itse tämän olleen sellainen.
   Mutta näitä pieniä paloja varmasti tulossa ainakin. -E

 2. Kuulostaa ihan minulta 🙂 Pientä flunssaa ollut jo muutaman viikon (!!) mutta koti kiiltää 😉

 3. Onpa luxusta ja puhdasta! Kelpaisi johonkin sisustuslehteen. Ihana Lola! Siivous on aliarvostettua ”kuntoilua”(entisenä siivoojana tiedän millaista treeniä 8tuntia kerrostalorappujen siivoaminen ilman hissiä on) Siinä ainakin näkee työnsä tulokset heti tosin kun salitreenissä jossa joutuu jopa kuukausia odottaa kropassa muutoksia.

  • Samaa mieltä Ninna – ensimmäinen kunnon kesätyöni oli siivoojana ja muistan kuinka loppu olin aina työpäivän jälkeen! Siinä tulee siis niin hullu hiki joka kerta 😀 Vielä kun on kauhea vauhti päällä kun ei oikein malta. Ja se siinä varmaan koukuttaakin – tulokset näkyy heti 😉 -E

  • Danin mukaan me asutaan maalla 😀 Mun mielestä asutaan sopivasti kaiken välissä! -E

 4. Ihana Eevi! 🙂
  Täältä löytyy yksi samaistuja! Onneksi edes hetken pysyy taas järjestys kun siivousvimman saa.. ja mielenrauhan ;D Kaunis koti siulla kyllä on!

 5. Et usko mutta tuo kuulostaa mielettömän hienolta,tämän hetkinen tavoitteeni!!😂 Viikon passannut sairastavia neljän seinän sisällä ja nyt itse kaksi päivää maannut sängyn pohjalla. Ainoa toive että kuolema korjaisi,mutta tämänkin toiveen ”lyttää” kaksi rakasta lasta ja mies. Ei auta kuin potea influenssa ja odottaa tuota latautunutta energiaa 😉

  • Näin se sieltä hiipii Sanni 😉 Niin mullekin kävi ihan tilaamatta! -E

 6. Tunnistan – mutta auta v*tun armias kun joku erehtyy tekemään jotain sotkua siellä missä mä olen just äsken (tai 1-12 tuntia sitten) siivonnut 😂 yritän siis hillitä siivousvimmani yleisen turvallisuuden ja mielenrauhan nimissä, ja keskityn yleensä nysväämään kaappeja. Jostain syystä vaatekaapit on aina sekaisin… Mä olen myös äitinä (ja erityisesti hyvin sotkuisen miehen puolisona) päättänyt jo aikaa sitten, että en ole siivooja omassa kodissani. Aika kauan tein sitä, ja nykyäänkin siivoilen pitkin päivää kun kerran kotona töitä teen, mutta yhtä lailla mä pistän lapset hommiin myös. Se on osa sitä Suurempaa Suunnitelmaa nimeltä kasvatus, tai ainakin mä vakuutan lapsille niin 😊 se mies sitten… No, se ei ole oppinut mitään eikä varmaan opikaan. Se on mies.

  • haha kuulostaa tutulta Minttu 😀 Sitten on tuli irti! Mäkin olen kyllä todella paljon rauhoittunut ton puunaamisen kanssa, mutta kyllä joskus edelleen tuolle päälle satun (ihan hyvä vain). Kestän paljon paremmin pienen epäjärjestyksen, kuin lian – muruset lattialla saa mun silmät lautasiksi 😀 haha. Tuo loppulause kuulostaa myös jotenkin tutulta 😉 -E

 7. Teillä on kyllä mielettömän kaunis koti!😍
  Oon pian lähdössä leville lomailemaan, olisiko sulla mitään treenipaikkoihin liittyviä vinkkejä?:)

  • Moikka Saara,
   Kiitos <3 OOOI Levi on ihan loistava! Kurkkaa mun postaukset sieltä, laita hakuun Levi. Sieltä löytyy saunajoogat ja salit! -E

 8. Miltä tuntuu, kun on nyt noin paljon enemmän tilaa?:) ihanan valoisa ja kauniisti sisustettu koti! oot blessed!

  Tämä kyssäri ei liity postaukseesi, sori jo kättelyssä. Olen lihonnut 15 kiloa 2 vuodessa ja haluan ne nyt pois. Otin peeteen mutta hän neuvoo syömään enemmän, kuin mitä nyt syön. Syön vähän mutta olen ahminut pastaa, karkkia… kaikkea huonoa ja paljon. No, nyt innostuin terveellisestä elämästä, sinunkin blogisi oikein vie mua sinne suuntaan:). Mut en tajua tuota syömisen määrää, mitä mulle nyt ehdotti. Kerran viikossa on salitreeni yhdessä peeteen kanssa, kerran viikossa jooga ja kerran viikossa nopeatempoista jumppaa ja kerran viikossa vesijuoksua. En halua jaloistani liian lihaksikkaita, haluan olla pieni, ohutsäärinen ja silti lihaksia alla. Pelkään nyt, että jos tää 15 kiloa muutetaan lihaksiin, olen yks lihaskimpale…. ja sit pelkään sitä salia, koska musta tuntuu, että salitreeni ei laihduta eli tekis mieli vain juosta lenkkejä, joilla varmasti laihtuu…. ja tuo jooga tottakai pidän sen, samoin vesijuoksun, koska se on parasta mitä tiedän:). Kivaa viikkoa!

  • Moi Nanni,
   En ole Eevi, mutta annan silti omat vinkkini 🙂 kyllä kannattaa kuunnella mitä pt sinulle yrittää sanoa. Todennäköisesti olet lihonut, koska syöt liian vähä, ja sitten kun ahmit pastaa ja karkkeja kaikki kertyy vartaloon, vielä enemmissä määrin kun muuten syö huonosti. Mitä säännöllisemmin ja riittävästi (eli melko paljon) annat kropalle ruokaa, sitä enemmän se pystyy myös luovuttamaan sitä kertynyttä rasvaa kehosta pois. Lihaksien kasvu naisilla varsinkin on todella hidasta, sinusta ei tule vuodessakaan lihaskimppua, mitä sanoit pelkääväsi. Todistetusti saliharjoittelu on pitkiä lenkkejä tehokkaampaa ja saadaan aikaan monenlaista vastetta kroppaa, rasva palaa myös treenin jälkeen ei vain sen aikana (kuten juoksulenkeillä). Salilla pystyy tekemään niin monenlaista harjoittelua, ei vain sitä muskelin rakennusta. Toki keho muokkautuu lihaksikkaamman näköiseksi kun rasvaa palaa, mutta ei ne itse lihakset kovin nopeasti kasva. Siinä kohtaa kun huomaa, että nyt riittää, niin voi muuttaa harjoittelua erilaiseksi esim. lihaksistoa ylläpitäväksi liikunnaksi 🙂 Tsemppiä kilojen karistamiseen, olen ollut kerran samassa veneessä. Siitä selvinneenä voin vain toivottaa sitkeää itsekuria, mutta anna välillä löysääkin 😉

  • IHANA Hanski <3 Kiitos erittäin hyvästä kommentista, oot huippu! -E

  • Moikka Nanni,
   Hanski vastailikin jo tosi hyvin sun kyssäriin 🙂 Usko siis peeteetä, hän varasti tietää mitä tekee. Omaan korvaani kuulostaa myös järkevältä.
   Syö riittävästi ja liiku sopivasti <3 Luota prosessiin ja malttia sinne! -E

 9. Moikka!
  Ihan aluksi kiitos ihanasta blogista! 🙂 Oon jo parin vuoden ajan seuraillu sua, mutta en varmaan ikinä oo vaivautunut kommentoimaan. Aiheesta poiketen, oisin kysellyt vinkkejä olkapäiden treenaamiseen. Haaveena olis kauniit, pyöreät olkapäät 🙂 tuntuu, että muita lihaksia saan treenattua ja kasvatettua, mutta olkapäät ei kehity mihinkään..

  • Moikka moi,

   Kiitos palautteesta <3 Kuule kuulostaapa tutulta 😀 Meillä jokaisella on näitä lihasryhmiä, jotka eivät tunnu kehittyvän millään!
   Olkapäitä kannattaa treenata mahdollisimman monipuolisesti ja tottakai pyrkiä siihen että sarjapainoja saa ylöspäin. Monet tekevät liian pienillä painoilla, vaikka voimaa löytyisi. Tsemppiä treeneihin! 🙂 -E

 10. Teillä on kyllä upean upea koti – niin raikas näin kevään kynnyksellä! En saata olla utelematta, mistä olette bonganneet tuon vaaleansiniharmaan kukkavaasin? Se on kaunis!

  • Kiitos ihanasta kommenista <3 Vitsit, se on joko Cobellosta tai sitten Kodin Ykkösestä! Aivan ihana löytö kyllä -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta