KATSE OMAAN NAPAAN

Erilaisuus opettaa meitä koko ajan, mutta se on myös avain omaan kehittymiseen ihmisenä. Tiedät varmasti kuinka omalle toiminnalleen tulee helposti sokeaksi. Usein ongelmista syytetään muita, eikä omia ongelmakohtia nähdä yhtä selvästi kuin muiden. Olemme suorastaan mestareita muiden syyllistämisessä.

Olen opetellut kovasti näkemään asioita toisten näkökulmasta. Aina se ei ole kovin helppoa, mutta jo se että yrittää nähdä asian toisen silmin auttaa eteenpäin. Samaa mieltä ei tarvitse suinkaan olla, mutta vastaan tulemista kannattaa harjoitella. Toisen kuunteleminen on myös tärkeää, jotta kykenee ymmärtämään mitä toinen tuntee.Minifitness_oleomaitsesi Minifitness_erilaiset ihmiset

Elämässä on hyvä olla samanlaisia ihmisiä kuin on itse, mutta myös erilaiset näkökulmat ja asenteet ruokkivat meitä ja itsestämme oppimista. Uskotko, että opimme eniten niiltä, jotka jollakin tavalla ärsyttävät tai hätkähdyttävät meitä? Tämä saattaa johtua siitä että ne asiat ja keskustelut jäävät usein mieleemme. Jotain sisällämme liikahtaa isommin kuin tavallisesti. Usein tiedämme niissä olevan perää, mutta todellisuus saattaa silti tuntua karkealta.

Erilaisuus on rikkaus ja elämässä kannattaa oppia avoimuuteen. Jos joku on erilainen, ei se tarkoita että hän olisi parempi tai huonompi, tai toisinpäin. Molemmat ihmistyypit ovat täällä opettamassa toisiaan. Olen joskus ajatellut että tarvitsen elämääni itseni vastakohtia. Olen kuitenkin huomannut, että opin hirveästi myös ihmiseltä, joka on samanlainen kuin minä. En puhu nyt yhteisistä mielenkiinnon kohteista, vaan nimenomaan luonteesta ja persoonasta.

Kuvailisin tätä tiettyä piirrettä minussa ja ystävässäni sanalla määräilevä. Tämä johtuu siitä, että olemme määrätietoisia ja säntillisiä. Tiedämme mitä haluamme ja hyvin mielellämme kerromme siitä myös muille. Opin kuitenkin tämän piirteeni negatiivisen varjopuolen vasta kun ystäväni siitä minulle mainitsi. En näe tätä piirrettä itsessäni kuten muut. Olin toki tiedostanut tämän, mutta en ollut oivaltanut sitä miten se muiden silmissä saattaa näyttäytyä. Koska kaikki eivät ole kuten minä, eivät he suhtadu asioihinkaan samalla tavoin. Niimpä herkempi ihminen ymmärtää tämän määrätietoisen piirteeni negatiivisena ja saattaa herkistyä. Vaikka todellisuudessa en olisi tarkoittanut toiminnallani tai sanoillani yhtään mitään negatiivista.Minifitness_koti

Minifitness_erilaisuusTodellisuudessa haluaisin sanoa, että olen avoin ehdotuksille ja vaihtoehdoille. Olen tottunut tekemään päätöksiä joskus jopa muiden puolesta, joten tämä piirre saattaa joskus tuntua jollekin hieman rajulta. Oli kuitenkin äärimmäisen tärkeä tiedostaa se, että joku muu ei ota asiaa kuten olen sen tarkoittanut. Jäin pohtimaan tätä pitkäksi aikaa ja ymmärsin tätä kautta myös monia muita asioita. Tietyt tapahtumat ja reaktiot saivat selityksen.

Ihmiset opettavat meitä. Ihmisrikkaus kannattaa, sillä mitä enemmän avoimempi olet kuuntelemaan muita, sitä enemmän tulet oppimaan myös itsestäsi. On hyvä löytää elämäänsä oman itsensä vastakohtia, yhtäläisyyksiä ja niitä mietoja keskitien kulkijoita. Ymmärsin, että minun lähimmät ihmiset ovat jakautuneet näihin ihmistyyppeihin. Ehkä siksi opin jatkuvasti niin itsestäni hyvässä kuin pahassakin? Mitä enemmän uskallan katsoa omaan napaani, sitä enemmän joutuu sisäinen kuuntelijani kehittymään. Aina ei voi itse olla äänessä, sillä muuten ne tärkeimmät sanat jäävät kuulematta…

Kiitos ystävät <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “KATSE OMAAN NAPAAN”

 1. Itsestä oppiminen on aina hieno hetki, vaikka se tulisikin jonkin negatiivisen asian kautta. Jälleen kerran hienoista asioista/ajatuksista kirjoitettu 🙂

 2. Mistä toi sun ihana paita on?? 🙂
  P.s oot ihan huipun olonen tyyppi enkä malta oottaa fitnesspäivärkijojen uutta kautta! Oot esikuva.

 3. Ihana postaus! Mulla on sama ongelma, että olen ”määräilevä” ihminen ja usein siinä käy niin, että minua ei ymmärretä, vaikka olinkin tarkoittanut asian hyvällä. Olisi ihanaa oppia vielä paremmin miettimään sitä, miltä toisista tuntuu ja miten mun puheet oikeasti vaikuttaa toisiin ihmisiin. Loistava postaus kaikin puolin <3

 4. Voi että, kun sä kirjoitat niin hyvin ja mielenkiintoisista asioista! Kiitos, että oot noin hieno <3

 5. Sinulla on hyviä pohdintoja, näitä on kiva lukea 🙂
  Itse olen kokenut, että ihmistä, jolla on mielipiteet, pidetään helposti määräilevänä, joka on outoa.
  Eli jos vaikka kavereiden kesken mennään ulos syömään, mietitään ravintolaa, eikä kenelläkään ole mielipidettä asiaan.
  No, minä sitten päätän ravintolan, kysyn vielä, sopiiko muille – ja olen yhtäkkiä määräilevä.
  Voisi myös sanoa, että päämäärätietoista ihmistä pidetään määräilevänä. Tiedän, mitä haluan, joten minut koetaan helposti
  määräilevänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta