ASIAT JOITA VAIN TOINEN NAINEN VOI YMMÄRTÄÄ

Minifitness_MINITässä alkaa aika olla käsillä. Ensi maanantaina lähden Los Angelesiin ja palaan takaisin Suomeen vasta toukokuun lopussa. Napanuora on katkaistava – puhun nimittäin nyt Lindan ja minun ystävyydestä. Sellaista ei ole toista ja alamme molemmat olemaan hieman hätääntyneitä sillä päivät vähenevät. Sanoin Lindalle että Skypetetään sitten vaan paljon ja päivitetään kuulumisia. Muija lupasi Skypettää ensimmäistä kertaa ikinä. Asia jota on pakko arvostaa.

Puhumme toisillemme hyvin avoimesti oikeastaan ihan kaikesta ja olemmekin monesti todenneet, kuinka upeaa on löytää tällainen ystävyyssuhde aikuisiällä. Jotenkin yhtä räkäiset jutut ja yhtä hirveä nauru. Siihen päälle yhteiset kisakokemukset, joita ei pääse ikinä kokemaan kenekään muun kanssa. Yhteinen laji on ehdottomasti tuonut meidät yhteen ja koen saaneeni tästä ystävyydestä hirveästi lisäarvoa elämääni. Tuntuu että toinen pystyy ymmärtämään ajatuksiani – jopa niitä mitä en sano ääneen. Osaamme nykyään myös lukea toistemme ajatuksia – hieman pelottavaa! Mutta sitten niihin asioihin, joista ei kannata edes yrittää selittää miespuolisille henkilöille – vaikka kyllä Dan, oletkin hirveän rakas ja ihana tyyppi. Silti löytyy asioita joihin kannattaa hakea vastakaikua naiselta…

 Menköön nämä ”vain naisten jutut”-kategoriaan…

 • Vatsavaivat. Suoliston salaisuus-kirjani sai kotona lähinnä yökkäilyjä, vaikka kyseessä on ihan tavalliset suolistoasiat, jotka koskettavat niin meitä naisia kuin miehiäkin. Meilläkin on pyllynreikä ja jostain syystä puhumme kakkajutuista avoimemmin kuin miehet. Ehkä tähän avoimuuteen vaikuttaa myös urheilutausta, sillä suoliston toiminta on isoimmassa roolissa kun puhutaan hyvinvoinnistamme. Jos suolisto ei voi hyvin, se näkyy naamasta. Suosittelen kuitenkin jakamaan nämä syvälliset pohdinnat vain naisten kesken, sillä miesten korvat ovat jotenkin liian herkkiä näille
 • Brassi. Kaikki miehet eivät edes tiedä mistä puhutaan kun höpötetään brassista. Osaavat lähinnä yhdistää lyhenteen Brasilialaiseen? Jos taas kerrot asiasta sokerointina, ne ajattelevat sen olevan makeaa puuhaa. Jotain hemmottelun tapaista lässynläätä. Sokerointi on todellisuudessa ainakin monelle meistä suhteellisen kivuliasta puuhaa ja erityisesti tuo brassi (eli brasilialainen, eli karvat otetaan pois kokonaan) nippaa ”hieman”. Oli varsin lohduttavaa kuulla, kun joku synnyttänyt nainen sanoi ensimmäisen kerran sattuneen enemmän kuin itse synnytys. Ajattelin että JES, ei mitään hätää! Kuvittelin liioitelleeni, tai omavaani vain äärimmäisen huonon kivunsietokyvyn. Ensimmäinen brassi oli aivan hirveä kokemus, jota itse vertasin maratoniin. Ei kivun puolesta, mutta sen loppufiiliksen. Jokaiseen lihakseen sattui, olin litimärkä ja lopenuupunut. Älä siis koskaan yritä kertoa paljonko se sattui, sillä sitä mies ei tule vaan koskaan ymmärtämään, vaikka maratonin loppufiiliksen vielä ymmärtäisikin…
 • Naisen krapula. Aina pahempi kuin miehen! En ole koskaan nähnyt oikeasti alkoholista kärsivää miestä, mutta naisia kyllä. Miehet tuntuvat kärsivän lähinnä alkoholin vaikutuksen alaisina…
 • Kehittyminen salilla. Mies ei osaa fiilistellä kasvanutta pakaralihastasi missään muussa muodossa kuin eroottisella tavalla. Hän ei heitä yläfemmoja ja analysoi mitkä liikkeet ovat olleet hyviä ja mistä saa parhaimman polton. Harva mies tekee itse edes koko lihaksilla yhtään mitään, joten tätä hypetystä hän ei valitettavasti koskaan kykene kanssasi jakamaan kuten toivoisit. Hauislihas toimii varmasti paljon paremmin!
 • Salienkat. Jos teet liian isoilla painoilla, olet vain pelottava. Miehet eivät halua koskaan että teet samoilla painoilla yhtään mitään (kauppakassien kannossa saat tosin olla kestävämpi). Katastroofin ainekset ovat kosketeltavissa jos länttäät kehiin isommat painot. Silloin ei lajivetoomukset auta lainkaan, vaan homma menee hyvin punaiselle alueelle
 • Tavoitefarkut. Miehet eivät harrasta moista, joten jaa ilosi mieluummin naispuolisen ystäväsi kanssa. Tavoitefarkkuihin mahtuminen on ISO juttu ja vaatii jo juhlintaa
 • Treenivaatteiden värikoodit. Vaikka mies osaisi pukeutua ja olisi muodista kiinnostunut, ei häntä kiinnosta mitä treenisalilla on päällä. Naiset ymmärtävät että pinkit housut eivät toimi kirkkaanpunaisen topin kanssa ja sitä todellakin on mietitty. Vaikka kokonaisuus ei ihan täydellinen olisikaan, on sille suotu silti hieman ajatusta. Sitäpaitsi kyykkypäivänä ei voi pukea ihan mitä vain trikoita, vaan täytyy miettiä missä on sopivan korkuinen vyötärys ja mistä ei näy varmasti läpi
 • Menkkakivut ja mielialanvaihtelut. Aivan turha yrittää edes kertoa kuinka huono olo voi olla. Vatsakrampit saattavat olla täysin vieras käsite, joten voi olla vaikea kokea empatiaa vaikeroivaa siilimäistä sykeröä kohtaan – joka karjuu naama punaisena lattialla. Laita vuodatusta mieluummin ääniviestinä naispuoliselle ystävällesi ja saat samantien vertaistukea!
 • Autolla ajaminen ja onnistumiset. Ajotaidon kehuminen on kova juttu, jota kannattaa antaa jos sellaista on oikeasti ansioituneesti kyennyt saavuttamaan. Miesten maailmassa kaikki miehet ovat hyviä kuskeja ja naiset aivan surkeita. Ratissa onnistumiset kannattaa jakaa vain naisten kesken, sillä heiltä saat välitöntä vastakaikua! Linda on kehunut minua kuskina moneen otteeseen, milloin parkkitaitojeni, milloin sitten teknisyyteni puolesta. Joskus rima on hieman alempana, joskus sitä yllättyy taidoilleen itsekin. Olemme oppineet että urheiluautoihin tulee tankata 98-bensiiniä, ei koskaan 95 (lainasin Danin autoa). Sain kuitenkin kehuja siitä että tiesin ettei autoa saa käynnistää jos siihen epäilee tankanneensa väärää litkua. Huomaatteko, kuinka hyvin herkkä tilanne käännettiin nopeasti positiiviseksi! Vielä isompi riemu repesi kun tämä välkky naiskaksikko selvitti ihan itse että 95 ei tapa autoa, mutta laskee lähinnä sen suoritustehoa. Siinä vaiheessa koimme olevamme voittamattomia, emmekä epäilyistä huolimatta kaivanneetkaan miehen mielipidettä asiaan
 • Ruokakaupassa haahuilu. Miehillä on aina kiire pois ruokakaupasta, mutta naiset voisivat usein viettää tuolla tunteja. Erityisesti uudet kaupat kiinnostavat, puhumattakaan ulkomailla kauppavierailuista. Siellä vasta aikaa meneekin…Minifitness_naisten jutut_MINI

Miesten välinen ystävyys olen jotenkin niin erilaista kuin meidän naisten välinen ystävyys – sitten siihen väliin sotkeutuu vielä miehen ja naisen väliset sopat! Siksi meillä kotona on joskus vaikea ymmärtää Lindan ja minun välistä yhteyttä. Mutta kaikki ystävyyssuhteet ovat erilaisia ja omalla tavallaan tärkeitä. Siksi erilaiset ystävät ovat rikkaus, joita pitää osata arvostaa. Uskon että ulkomaanseikkailuni jälkeen arvostan taas uusia asioita ja vanhoja entistäkin enemmän. Mutta naiset, arvostakaa toistenne tukea ja ymmärtämisen kykyä <3 Olkaa kilttejä toisillenne. Pitäkää toisistanne huolta parisuhteista huolimatta.

Meikki ja hiukset – Milla 

Asu – Gina Tricot

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

40 vastausta artikkeliin “ASIAT JOITA VAIN TOINEN NAINEN VOI YMMÄRTÄÄ”

 1. Ihana kirjoitus, voin samaistua moneen juttuun omien ystävieni kanssa! Ainoastaan tuo naisten ja miesten krapula ei minun maailmassa mene noinpäin, vaan minun tuttavapiirissäni miehet ovat ne jotka tekevät kuolemaa seuraavana päivänä 😀

 2. Mä kyllä puhun noista kaikista Ja tämän postauksenkin näytin😂 mut ehkä tätä ei pidäkään ottaa tosissaan. Kivaa kevättä sinne!(:

 3. Särähti kyllä korvaan tuo vatsavaivat-kohta! Toki bestisten kanssa analysoin toisinaan ummetuksia ja koostumuksiakin, mutta olen huomannut että poikaporukassa jo lyhyen tuttavuuden jälkeen alkaa kirjaimellisesti paskanpuhuminen 😀 ja nykyisen mieheni kanssa minua ei hävetä sanoa mitään, mikä normaalisti jäisi minun ja wc-pytyn väliseksi informaatioksi.

 4. Hauskoja nämä! 😀
  Toi krapula-juttu on muuten ihan ehdoton!! Miehet ei kärsi krapulasta! 😀
  Meillä on toi kauppajuttu toisin päin, Tuukka vois viettää kaupassa tuntikaupalla aikaa ja yritän aina pikapikaa ulos. Myös ulkomailla paikalliset ruokakaupat on Tuukan mielestä yks parhain nähtävyys. 😉

  • Ihana Monna 😀 Outo mies toi Tuukka! (tosin aika hyvä juttu). -E

 5. HAHA! Kaikissa kohdissa olen kyllä samoilla linjoilla, mutta etenkin tuo kaupoissa haahuilu osui minuun. Itse kun tykkäisin jopa lähi-Prismassa viettää enemmänkin aikaa tutkien mitä hyllyistä löytyy, kun taas mieheni ei voi ymmärtää, mikä siinä kiehtoo 😀

 6. Hehe 😀 Tuo Brassi! mä en tunne yhtäkään kaveria jolla ois tapana käydä brassissa, paitsi minä itse. kavereiden ilmeet on aikamoisen tuskaset kun oon kertonu siinä käyvän ( oikeesti se karvotus; mitä hittoa sillä tekee??? 😀 ) MUTTA sehän on lepohetki verrattuna synnytykseen (oma synnytys kesti 36 tuntia…) 😀 Ehkä sen takia en koe sitä niin tuskasena… Joku on kerran myös sanonut että maraton kipuja voi myös verrata synnytykseen. No ei voi, maraton on iltalenkki verrattuna synnytykseen 😀

  • Luulene että jokainen synnyttänyt voi ainoastaan kommentoida tähän 😀 Mutta täytyy myös muistaa että jokaisen synnytys on varmasti erilainen.
   En ole kateellinen siitä <3 -E

 7. Mä nauran ääneen täällä! Etenki toi autojuttu natsaa ku nyrkki silmään mun kohalla – soitan vieläki joka kerta miehelleni että mitä bensaa tähän nyt pitikään tankata. Kuulen ihan puhelimen läpi miten se pyörittelee silmiään ja hakkaa henkisesti päätä seinään. Ei sitä voi kolmessa vuodessa oppia muistamaan itse. 🙂
  Nauti olostasi Los Angelesissa, ja toivottavasti päästään lukemaan kuulumisia sieltä!

  • hahaha ”töhö mikä töhö” 😀 ihan loistava!! Juttuja tulossa pian <3 -E

 8. Asiaa ! Vaikka ite oon jo iän puolesta iltapäivän puolella , niin nyt pisti nuori mimmi tiukkaa tekstiä . Olkaa naiset kilttejä toisillenne , jaksetaan paremmin noita ukkoja jotka on ihan kivoja mutta aika ulalla naisten jutuista . Mä kyllä rupeen seuraamaan tätä neitiä ja toivon , että jengi hyväksyy itsensä . Kaikki ei ole noin nuoria ja nättejä kun Eevi . Ja se vasta ok onkin . Mielenkiintoista ihmisissä on just ne viat , mitä usein hävetään . Hei päinvastoin , ollaan just niistä ylpeitä . Ja tolle tytölle toivotan kaikkea hyvää , oot melkoinen pakkaus . 100 % tiivistä terrierin lihaa . Siis todella mainiolla tavalla ! Tsemppiä kaikille ihmisille tasapuolisesti .

  • Tää on ehkä paras kommentti, mitä olen blogeissa lukenut! Ihana! 🙂

  • Mukavaa ! Soraääniä odotellessa … no ei , mutta kyllähän tästä hyötyy kaikki . Mä saan aivan ilmaiseksi tässä ohjeita ammatti – urheilijalta ja jos hän siten saa muutaman sponsorin ja jakaa terveellisiä elämäntapoja niin se on win win tilanne josta mun mielestä pitää olla iloinen . Varmasti käyttänyt todella paljon aikaa kuitenkin tähän kaikkeen . Muutenkin makee tyyppi , kun on tommonen jääräpää . Ihanaa kevättä kaikille !

  • Kiitos Karita kommentista 🙂 Ihanaa että toit lukijana tätäkin näkökulmaa! -E

  • hahaha ihana ”iltapäivän puolella” 😀 Muutenkin kommenttisi oli todella piristävää luettavaa, kiitos siis siitä! Kunnon jytkyä <e -E

 9. Meilläkin osuu useimmat mun parhaan ystävän kanssa – tosin noi krapulat, me ei kumpikaan käytetä alkoholia enää nykyään. Nauretaan sit vaan räkäsesti miehille kun niillä juilii, ja sit ne ihmettelee että miks me kuitenkin nauretaan menneisyyden ryyppyreissuillemme. Ne ei ymmärrä mitä hauskaa on jälkikäteen nauraa sille että kotimatkalla hävisi hame 😂 ja kauppareissut, niistä ei kumpikaan meistä tykkää. Mä oon se, joka tekee kauppalistan hyllyjärjestyksen mukaan ja repii pelihousunsa jos kaupassa vaihdetaan hyllyjärjestystä TAI just se tuote jota mä aina ostan onkin loppu. Miehen kanssa kaupassa käynti on maanpäällinen helvetti, kun se laahuaa ympäriinsä ja ”hei kato, tämmönen uus on tullu, pitäiskö kokeilla?” Ihan sama, mennään nyt vaan ulos täältä…

  Mutta tällainen ystävä on kultaakin kalliimpi, varsinkin aikuisiällä löydettynä. Ehdottomasti ❤

  • Apua Minttu sä kuulostat niin paljon multa 😀 Mäkin käyn kaupan aina samassa järjestyksessä, tosin mn lista on mun päässä. Näin se toimii, mutta auta armias jos kauppa vaihtuu 😀 Menee pasmat sekaisin ja aina jää jotain ostamatta. Järjestelmällisyydestä on hei hyötyä 😀 -E

 10. Moi Eevi! Osaatkohan sanoa miksi sinun blogisi kohdalla virusohjelma varoittaa että ”sivusto on tunnettu haittasivusto”. Onkohan sivuilla ollut virusongelmia?

  Kiitti ihanasta blogista ja kivaa kevättä!

 11. Mulla taas on niin päin, että miehen kanssa voi puhua noista kaikista ja kyllä se ymmärtää aina mun menkkakivut eikä säikähdä suolistovaivoista puhumista. Tosin hän on kasvanut naisvaltaisessa perheessä, mikä voi edesauttaa asiaa. Ennemminkin naispuolisten ystävien kanssa tuollaiset jutut jää puhumatta. Mun miehellä on myös ihan järkyttävä krapula mun krapulaan verrattuna 😀

  Niin ne ihmiset on erilaisia niin miehet kuin naisetkin

  • APUA 😀 mikähän se on! Täytyy selvittää tämä, kiitos tieodsta. Toivottavasti näitä ei ole enää tullut? -E

 12. Tää on nyt aika OT mutta mietin yksi päivä että miksi en pidä fitnessiä ja kehonrakennusta varsinaisesti urheilulajiina, vaikka siinä tehdään varmastikin kehon kanssa yhtä paljon töitä kuin monessa ns oikeassa lajissa. Se johtuu siitä että se kehon rakennus tietynlaiseksi on siinä se pointti, ja sitä lopputulosta esitellään sitten lavalla aika pitkälti seisomalla eri asennoissa. Seisominen eri asennoissa taas ei ole urheilua vaan kauneuskilpailu. Toisin kuin vaikka taitoluistelussa jossa keho kyllä muokkautuu tietynlaiseksi, mutta se on sivutuote. Eli fitness-harrastajat kyllä harrastavat liikuntaa ja urheilua, mutta se mihin tämä tähtää on ”lavalla seisoskelu”. Mikä itsessään ei ole mitenkään huono juttu tai turhaa (olen itsekin lajista alkanut kiinnostua esim tämän hyvän blogin myötä). Mutta se ei mielestäni myöskään ole amatööri- tai kilpaurheilua.

  • Kiitos näkemyksestäsi 🙂 Olen kanssasi eri mieltä, sillä vaikka lajissa itse urheilisuoritus mielletäänkin pelkäksi kauneuskilpailuksi, on se suoritus tehty loppupeleissä kuitenkin. Se varmasti tuntuu ulkopuolisesta siltä, koska ei nähdä mitä kulissit kätkevät sisäänsä. Laji vaatii omistautumista itse urheilulle kokonaisuutena -E

 13. Minkähän verran suomalaiset harrastaa noita brassisokerointeja.. Kovasti haluaisin tempaista itsellekin, mutta arveluttaa että jos niitä ei tehdä paljon, niin mistä löytää ammattitaitoinen tekijä ja vieläpä sellainen joka ei tunne ja tee tilannetta vaivaannuttavaksi.

  • Moikka Liisa,
   Suomessa niitä tehdään kyllä mielestäni aika paljon ja ammattitaitoisesti 🙂 AInakin omalle kohdalleni on osunut pelkästään hyviä kokemuksia -E

 14. Olipas hyvä postaus, naureskelin ääneen täällä kuinka osuvasti osasitkin kirjoittaa. Mä voin yhtyä joka kohtaan, noin se vaan menee 🙂

  • Ihana kuulla Tanja 😀 Samaistumispintaa siis on! -Loistavaa ettei näitä tarvitse jäädä yksin itkemään 😀 -E

 15. Naisen krapula kyllä ! Mun miehellä ei oo koskaan 12 tunnin krapuloita. Mielialan vaihtelu , kyllä! Tavoite farkut. En omista. Oon aina vaan kokoo 24-25. Suolisto juttuja en vertaile miehen enkä kavereitten kanssa.
  Mua nauratti ja itketti brassivertaus synnytykseen. Kestääkö brassi 19 tuntia. Repeekö siinä korviin saakka. Kaks synnyttäneenä.. Brassin ottaneena…Hah haa haa mikä vertaus.

 16. Meillä on tuo krapula homma juuri noin! Itse saan rapulan todella helposti kun taas omalla ukolla oon 1,5v aika nähnyt rapulan 3kertaa! Sitten kun sillä on rapula se kuolee ja voi herranpieksut, mutta mua saa rapuloissani ollessa kiusata niin paljon kun haluaa… Ja tuo kauppa homma! Meillä miehen saaminen kauppaan on jo yks hommansa… Yleensä ”ostan sulle suklaapatukan jos tuut” auttaa meillä 😀 Sitten perässä kuljetaan ja vingutaan että ”joko mennään?” ”eikö oo jo kaikki tarvittava?” 😀

 17. Kaikkiin pystyy samaistumaan, ihana postaus! Rakastan kaupassakäyntiä ja varsinkin tosiaan ulkomailla, ihanin kokemus jenkeissä Whole Foods, kauppojen kuninkaita! Toisaalta miehenikin rakastaa ulkomailla ruokakauppoja 😀 Suomessa kyllä aletaan jo kauppaan astuessa hokea ”noniin vauhtia sit”.

  Kivaa matkaa muuten teille! Ruokakuvat ovat toivottuja 😀

  -Sonja

  • Ihana kuulla 😀 Kiva kun kerroit, pidän tämän mielessä 😉 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta