PIKAVOITTO?

Minifitness_summerlook_bikbokTäällä Jenkeissä ollessani en ole voinut välttyä ravistelulta. Suomalaiset ovat hyvin erilaista kansaa mm. ulkonäöllisten seikkojen suhteen. Täällä ihmetellään miten kykenen olemaan valokuvissa ilman meikkiä. Itse ainakin suhtaudun meikittömyyteen todella luonnollisena asiana, enkä koe olevani lainkaan huonompi jos pällistelen päivät pitkät laittautumatta. Mitä enemmän feikkiä, jopa parempi – ainakin sellaisena me tämän kaiken täällä näemme. Itsestään on pidettävä huolta, mutta missä menee raja? Mikä on aitoa huolenpitoa ja mikä lähinnä ulkonäköpaineisiin sulautumista?

Juttelimme tyttöjen kanssa tästä aiheesta. Täällä monet ajattelevat elämää vain tällä hetkellä, eivätkä pohdi tekojensa seurauksia pidemmällä tähtäimellä. Me kaikki kuitenkin vanhenemme. Valitettavasti kaikki toimenpiteet, joilla kohennetaan silloista ulkonäköä tai oloa, eivät ole aina kovin kauaskantoisia. Seuraukset voivat olla järkyttäviä myöhemmin. Esimerkkinä ruokavalio ja jatkuva dieettaaminen. Laihuus on muodikasta ja voin lyödä vetoa että siinä kondiksessa pysyäkseen keho ei pysy terveenä. Kyllähän sen näkee ulkomuodosta, voiko keho hyvin vai ei. Siinä vaiheessa ei mietitä onko kehossa ravinnollisesti tarkasteltuna hälytystila päällä, kunhan näyttää hyvältä.Minifitness_BikBok_outfit_summer Minifitness_bikbok_top

Salilla olen päässyt järkyttymään ja monesti. Ihmiset treenaavat todella usein väärin ja jopa vaarallisesti! En ole koskaan Suomessa nähnyt näin pahaa virheellistä tekniikoiden määrää kuin täällä. Oikein tekee pahaa katsoa sitä, sillä tekeminen saattaa olla varsin kovaa, mutta tekniikka on aivan kamalaa. Millaisessa kunnossa nämä ihmiset ovat vuosien päästä? Montako vammaa ja rikkinäistä polvea yhdeltä salilta löytyy? Treenaamisessa ei tule ensimmäisenä nimittäin se miltä näyttää, vaan se miltä tuntuu. Hyvinvointikeskeisyys jää siis uupumaan tällä reseptiikalla…

Oikotie onneen on täällä tarjolla oikeastaan kaikkeen. Siihen tartutaan, koska halutaan kaikki itselleen välittömästi. Nämä tuotteet myös myyvät täällä! Itse lähinnä tuhahtelen epäuskoisesti kaikelle.  Tämä ilmiö on erittäin huolestuttavaa, sillä se tulee vain varmasti pahenemaan ajan mittaan. Dieettipistokset, rusketuspiikit, kauneusleikkaukset (todella arkipäivää). Omaan ulkonäköön ollaan todella valmiita laittamaan rahaa – meillä nämä rahat kulutetaan  hieman eri asioihin ensimmäisenä, kuten vaikka laadukkaampaan asumiseen ja perheeseen. Minifitness_BikBok-Summer

Me suomalaiset pohdimme asioita yllättävänkin järkevästi nyt ku asiaan on saanut hieman vertailupintaa. Me emme valkaise hampaitamme vaarallisilla aineilla, emmekä täytä peppuja luonnottomilla menetelmillä. Meidän ei tarvitse kulkea meikit naamassa ruokakauppaan, tunteaksemme itsemme kauniiksi tai hyväksytyksi. Suomalaisilla on hyvä arvostus itseään kohtaan! Olemme suhteellisen tarkkoja omasta hyvinvoinnistamme pitkällä tähtäimellä.

Meillä motivaatio tehdä asioita ei ole samalla tavalla pinnallista kuin täällä. Treenamista tulisi harjoittaa hyvinvoinnin vuoksi. Ulkonäölliset seikat tulisi olla ainoastaan itsestään lähtöisiä, joilla ei tuhota omaa terveyttä. Huoliteltu saa olla, mutta siinäkin on oltava rajansa. Täällä enemmistön motivaatioon vaikuttaa ulkonäkö ja erityisesti massan paineet. Suomessa mennään maltilla.

Kannustan teitä näyttämään hyvältä ja sitä kautta tuntemaan itsenne elinvoimaisemmaksi, mutta mielessä täytyy pitää se minkä kustannuksella sitä toteuttaa. 

Koen että meillä on Suomessa oikeasti tosi hyvä olla, uskokaa pois. Pienessä maassa on omat hyvät puolensa, mutta toki löytyy täältä paljon hyvääkin – mahdollisuuksia.

-E <3

Toppi / BIKBOK / Lasit / Max&Co. / Shortsit BIKBOK / Kengät TOPSHOP

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

56 vastausta artikkeliin “PIKAVOITTO?”

 1. Perus koti ikävä sinulla.
  Pari faktaa:
  Suurin osa suomalaisista on oikeasti rumia ja etovia.
  Suomalainen rakastaa ajatusta toisten kukkarolla elämisestä.
  Temptation island ohjelmaa esitetään televisiossa.
  Olemme itsemurhien kärkipaikalla.
  Äänestysaktiivisuus on jotain 60-70%.
  Monet suomalaiset hyväksyvät ongelmajätteiden dumppaamisen luontoon, jopa kotipihalle.
  Monien suomalaisten mielestä arabimiehet ovat maailman tärkein auttamiskohde.

  • Huhhuh mikä kommentti 😀 Eikä ole edes todenmukainen – Suomi ei ole ollut itsemurhatilastoissa edes top 20:ssä moneen vuoteen. Loppuihin en ota edes kantaa…

 2. Itselläni on aika paljon ystäviä jenkeissä ja monet fitness-tytöt puhuvat aina siitä kuinka he ovat kaikinpuolin ”All-natural”, tosin siellä se tarkoittaa vain, että eivät käytä steroideja. Kaikki muu on sallittua. Kauniit naiset ovat niin kauhuissaan vanhenemisesta, että ihan tekee pahaa katsoa vierestä, kun naama paisuu vuosi vuodelta enemmän botoxista ja mitä kaikkea sinne sit työnnetäänkään. Kun Suomessa puhutaan omasta lääkäristä, niin siellä on myös monilla oma kauneuskirurgi, kenen kanssa konsultoidaan jatkuvasti mitä tehdään seuraavaksi. Silikonitissit on yhtä normaalit, kun meillä push-uppien käyttö. Olen tavannut siellä hurjan ihania ihmisiä ja on heillä paljon sellaista, mistä me Suomen jöröjukat voisimme ottaa opiksi…mutta kovin muoviselle se paikka näyttää…

  • Kiitos Jenni kokemuksesi jakamisesta 🙂 Kuten hieman tuonne kommentoinkin, tämä on niin iso maa, että kokemuksia löytyy vaikka sitten kuinka paljon!
   -E

 3. Ihana kirjoitus!! Matkailu todellakin avartaa, olen myöskin tullut siihen tulokseen, että kyllä täällä koto-Suomessa on moni asia todella hyvin kun on päässyt vertailemaan muualle. Mahtavaa, että Suomessa on tosiaan luonnollisuus jopa tällä hetkellä muotia. Esim hiuksien väreissä näkyy tällä hetkellä paljon luonnollisempi tyyli kuin 10v sitten. Kiitos inspiroivasta blogista!

 4. Mielenkiintoinen postaus!

  Nyt kun 30 lähenee kovaa vauhtia, olen huomannut, että kaikki aiempi ”luonnollinen panostus” hyvinvontiin alkaa kantaa hedelmää – moni ei-niin-luonnollisilla tekniikoilla kaunistautunut vanhenee nopeammin.

 5. Kuullostaa siltä että sulle on iskeny kaiken uuden ja ihmeellisen keskellä vähän kulttuurishokki 😀 se on varsin luonnollista kun kaikki on niin erilaista, koko mieli on ”stressi tilassa” kaikista ärsykkeistä. Haluan vain sanoa että esität nyt aika rankkoja yleistyksiä kansallisuuksista. USA on niin iso maa että tottahan toki siellä riittää tilaa erikoisemmillekin ilmiöille kuin koto suomessa. Lisäksi haluaisin muistuttaa että ”nuoren, vauraan ja kuuluisan” joukossa meiltäkin löytyy aikamonelta kauneusleikkauksia, kuten sinultakin. Myös meillä tavan tallaajilla silikonit eivät ole enää ihmetyksen aihe. Luulenpa että Suomessa se on vain suurempi tabu eikä asiasta puhuta yhtä avoimesti kuin jenkeissä mikä saattaa hekposti järkyttää. Tsemppiä ja lepäile kyllä se siitä!

  • Varmasti vaikuttaa missä päin USA:ta matkustaa. Hollywood ei ollut ehkä se kaikkein rennoin mesta 🙂 -E

 6. Mmmmjaa, itselläni on vähän erilaiset kokemukset kun puolisen vuotta Kaliforniassa(Redondo beach) asuin! Tai siis yllätyin siitä miten normaaleja ihmiset suurimmaksi osaksi ovat. 😀 Joo, tietysti löytyi näitä silikoni-botox-ripsipidennys-bimboja, mutta niitähän löytyy myös täältä Suomesta, ihan täältä Fitfashioniltakin. Ja heh, fitness-urheilijatkin näyttävät niiiiiin terveiltä dieetin lopussa 😉

  • Ihana kuulla Sanna! Kuten tuonne mainitsinki, riippuu varmasti ihan hirveästi missä päin tuulettaa menemään.
   Oma viittaukseni koski kokemiani paikkoja, mutta onneksi matkan varrelta on löytynyt jo paljon erilaistakin fiilistä 🙂 -E

 7. Tykkään paljon tästä blogista Eevi ja siitä että olet positiivinen ja hyvä tyyppi. Tämä kirjoitus kuitenkin ärsyttää kun ottaa huomioon mitä lajia itse harrastat. Valitettavasti niistä kisoista on luonnollisuus kaukana. Eihän niissä ole mitään aitoa tekorusketus& kynnet, hiuslisäkkeet, vahva meikki, silikonit, raju dieetti. Ei millään pahalla mutta tämä teksti ei nyt oikein uppoa eikä kuulostaa kyllä tekopyhältä.

  • Nimenomaan… ”ilman meikkiä otettu kuva” ööö, jos on ripsien pidennykset, niin ne tekee ulkonnäöstä täysin erilaisen kun jos niitä ei olisi.

  • Samaa mieltä tästä! Tykkään siis Eevi susta paljon, sen verran kun nyt blogin ja fitnesspäiväkirjojen perusteella voi tykätä, mutta kun ottaa tosiaan huomioon nämä jutut, mitä yllä kommentoiva mainitsi, niin ei mielestäni silloin voi kauhistella sitä Amerikan meininkiä. Kun itsekin olet tehnyt samoja juttuja ja silti kehotat lukijoitaisi olemaan luonnollisia omia itsejään, kuulostaa se hurjan tekopyhältä..

  • Tämä on sellainen asia josta on varmasti turha kiistellä – kukin meistä kokee asiat eri tavalla 🙂 Itse koin Hollywoodin todella pinnallisena, enkä kokenut tätä ulkonäkökeskeisyyttä lainkaan tasapainoisena asiana. Varmasti riippuu missä matkustelee. Paikkana myös aika kylmä, mutta onneksi reissusta omn löytynyt myös todella ihania, kotoisiakin paikkoja! Ihmiset vaikuttavat suunnattomasti kaupungin ilmapiiriin. -E

  • Koen itse kisahetken olevan niin kaukana luonnollisesta ja normaalista, että ei tätä voi edes verrata 🙂 Tämä minun mielipide -E

 8. Joo ajattelin ihan samaa esimerkiksi noista silikoneista. Etkös itsekin ottanut ne ”luonnollisuuden” nimissä, kun et tuntenut oloasi naiselliseksi luonnollisella varustuksellasi. Eikä millään pahalla, mutta minusta kuvien ottaminen ”meikittömänä” on aika huvittava väite, kun on ripsipidennykset, värjätyt hiukset, valkaistut hampaat, kuvanmuokkausohjelma ja varmasti vaikka mitä muuta. Ja ties kuinka monta kymmentä tai jopa sataa kuvaa on otettu, ennen kun se kelpaa tänne esiteltäväksi. Tuntuu, että käsitys aitoudesta ja todellisuudesta ei tälläkään suomineidillä ole ihan realistinen. Ja älä nyt loukkaannu, mutta minusta on vähän tekopyhää kirjoitella muiden leikkauksista, meikeistä ja diettaamisesta kun harrastat niitä itsekin.

  Niin sitä pieni suomalainen ihminenkin sokaistuu, kun saa pienessä maassa julkisuutta. Ja sitähän on täällä paljon helpompi saavuttaa, kun ei ole niin paljon kilpasiskoja. Jenkkeihin kun mennään, ollaan nobodyja, niin ei kai se nyt kivalta tunnu, jos on kotona tottunut olemaan joku ”iso nimi” ja oikein telkkarissa. HAHA. Ja onhan tämä nykyajan some-helvetti aika karu paikka ympäri maailmaa niin nuorille kuin vanhemmillekin naisille sekä miehille. Luonnollisuuden nimissä otetaan ”hienoja” kuvia ja jengi ihmettelee, että miksi minun täytyy pynttäytyä ja nähdä hirveästi vaivaa että näyttäisin edes vähän niinkuin tuo tai tuo.

  Onneksi itse olen niin sujut itseni kanssa, ettei tämmöiset ”ulkonäköpaineet” tunnu missään, vaikka olen raskaana. Jatkuvasti tulee juttuja raskaana olevista fitness-pimuista, joilla raskaus ei näy juuri lainkaan edes viimeisillä viikoilla ja huhhahhei, synäriltä tulee langanlaiha mamma käärön kanssa, ei tietoakaan raskauskiloista vaan sixpack loistaa heti. Ja tätä ihannoidaan. Paineita yritetään luoda jopa lasta kantaville äideille. Järkyttävää. Enää valokeilassa ei ole uusi pieni ihminen vaan mamman läskit.

  Harmittaa vaan 14-vuotiaan koulukiusatun pikkusiskon puolesta, joka on todella todella fiksu ja ihana ihminen, mutta ei ulkonäöltään vastaa yleisiä kauneusihanteita. Voih, kuinka näille nuorille saisi taottua, että ei monetkaan nämä luonnollisuudesta höpöttävät julkimot edes tiedä, mitä luonnollisuus tarkoittaa. Miten saisi nuorelle naisen alulle taottua päähän, että sinä olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet. Tai no viimeistään sitten, kun vähän käyt hakemassa silkkaria tisuihin ja alat vaikka jakamaan postia, että saat tekoripset, meikkiä, muotivaatteita ja vaikka geelikynnet. Pikkasen kun diettaat muodikkaasti, ai, äiti ei maksa kaalliita terveys sapuskoja, no olet sitten syömättä niin kyllä se paino tippuu. Jos ei lapsraukalla ole varaa käydä kuntosalilla, niin teet jumppaa vaikka olohuoneen lattialla oman kehon painolla! Kyllä se elämä siitä voittaa, kun saat kymmenen kiloa tiputettua ja onhan se ihanaa, kun on näitä tavoitteita. Iiik, ihanaa! Ei tuosta montusta ole kuin tie ylöspäin tyttöhyvä! Näitä esikuviakin on netti täynnä, mukaan vaan kaikki! Hauskaa torstaita ihmiset!

  • ”Joo ajattelin ihan samaa esimerkiksi noista silikoneista. Etkös itsekin ottanut ne ”luonnollisuuden” nimissä, kun et tuntenut oloasi naiselliseksi luonnollisella varustuksellasi. Eikä millään pahalla, mutta minusta kuvien ottaminen ”meikittömänä” on aika huvittava väite, kun on ripsipidennykset, värjätyt hiukset, valkaistut hampaat, kuvanmuokkausohjelma ja varmasti vaikka mitä muuta. Ja ties kuinka monta kymmentä tai jopa sataa kuvaa on otettu, ennen kun se kelpaa tänne esiteltäväksi. Tuntuu, että käsitys aitoudesta ja todellisuudesta ei tälläkään suomineidillä ole ihan realistinen. Ja älä nyt loukkaannu, mutta minusta on vähän tekopyhää kirjoitella muiden leikkauksista, meikeistä ja diettaamisesta kun harrastat niitä itsekin!
   ^Tää on aivan totta mitä kirjoitit Johanna !! Nyt ei mee kyllä Eevillä sulla kaikki ihan yks yhteen valitettavasti.

  • Viittasin tässä ihan puhelimella otettuun valokuvaan, jossa istuin ilman meikkiä ja ulkopuolinen kysyi onko ok ottaa kuvaa kun olet ilman meikkiä 🙂
   Sellainen tapaus. Toki jokainen saa ilmaista mielipiteensä, tämä tekstini oli minun mielipide ja kokemus. Joku muu varmasti kokee saman tilanteen eri tavalla, enkä lähtisi häntäkään tuomitsemaan.
   Oma todellisuuteni kilpailemisesta, itseni ehostamisesta on jonkun mielestä jo todella feikkiä. He ovat sitä mieltä. Minä en koe asiaa niin. Sen sijaan koen tämän täällä ympärilläni tapahtuneen toimintana, jossa terveys ei ole ykksöjuttu. Siinä koen olevan ero oman ajatusmaailmani välillä. Itsetään saa pitää huolta, mutta mikä on itsestään ja ulkonäöstään huolehtimista ja mikä taas ei?
   Peace out! -E

  • Mietin 16 tuntia jos julkaisen tämän kommentin, koska mielestäni blogien kommenteissa riiteleminen on jotain käsittämätöntä. Asia kuitenkin kaiveli minua vielä kun heräsin, joten päätin tulla vastaamaan tähän kommenttiisi. Kirjoitat siitä, kuinka säälit koulukiusattua siskoasi. Oletko mielestäsi tosiaan parempi kun kukaan niistä kiusaajista? Tuo kommenttisi ei ole millään maailman tasolla asiallinen, vaan todella hyökkäävä ja suoraan sanoen nettikiusausta. Ymmärrän monetkin pointtisi, mutta tuo tapasi tuoda asia esiin ei ole aikuisen ihmisen tasolla. En edes lähde kommentoimaan omia mielipiteitäni, koska en halua aiheuttaa mitään myrskyä tänne kommenttiboksiin. Toivon vaan, että edes hetken mietit miten tuot asian esiin, koska kaikki omat argumenttisi heikkenivät kun aloit itse hyökkääväksi. Asiat voi ilmaista hyvin eri tavalla saaden mielipiteensä vielä vahvemminkin esille. Oli Eevi minkä näköinen tahansa, hän tässä postauksessa kuitenkin puhuu luonnollisuuden puolesta, ja se on se tärkein asia. Jos hän olisi kirjoittanut silareistaan tai ripsienpidennyksistään, olisit haukkunut häntä huonon esikuvan antamisesta, eikö vain? Tärkeintähän on se, että joku kirjoittaa tästä asiasta ja että nuoret tytöt toivottavasti ymmärtävät missä raja menee. Toivottavsti ymmärsit pointtini etkä ottanut itseesi. Hyvää päivänjatkoa!

  • Kiitos Anne kommentistasi <3 Jokainen ymmärtää tekstini pointit kuten haluaa ne ymmärtää, eikä ehkä aina täsmää täysin sen kanssa
   millaisen viestini ajatus on alunperin ollut. Mitä tahansa tekstejä on helppo vääntää negatiivisia juttuja, jos niitä haluaa itse löytää.
   Toivottavasti suurinosa teistä sai tästä kuitenkin ajatuksia ja ehkä pientä kiitollisuuttakin <3 Peace -E

 9. Nämäkin kommentit taas todistavat sen, minkä panin merkille muutettuani Suomesta. Monella suomalaisella on tapana aukoa päätä ja tuoda mielipiteensä esille hyvin kärkkäästi. Aina ei ole välttämätöntä sanoa ääneen kaikkea, mikä mieleen pulpahtaa. Tsemppiä Eevi, teet hyviä huomioita ja osaat kirjoittaa niistä tasapainoisella tavalla!

 10. Onhan moni mainitsemistasi asioista totta, mutta toivoisin sinunkin huomaavan, että ympärillä näkyy eniten niitä asioita, joihin kiinnittää huomiota ja itsensä ympäröi. Voit hyvin paljon itse valita, millaisilla ihmisillä ja ympäristöllä itsesi ympäröit ja huomata, kuinka kauas nekin valinnat vaikuttavat. Luonnollisesti tuttujen tutuista moni noudattaa samoja vivahteita elämänfilosofiasta, joita ystävätkin, ja tämä monesti saattaa johtaa siihen, että ihminen kokee _yleisen ajatusmaailman_ tai toiminnan olevan se vallitseva tekijä, vaikka todellisuudessa puhuttaisiinkin suuren ihmismassan sisällä vallitsevasta prosentuaalisesti marginaalisesta ihmisryhmästä. Kuitenkin tämän ihmisryhmän sisällä monet ajatukset ja paineet saattavat nousta suuriin mittasuhteisiin, koska ystävät, tutut, tuttujen tutut jne. noudattavat samoja piirteitä ajattelumallista.

  Otetaan esimerkiksi tämä kauneusleikkaus- ja pistostrendi. Ystäväpiirillä ja ylipäätään sillä, mitä mediassa seuraa, on todella paljon vaikutusta henkilön ajattelumalliin ja käsitykseen siitä, kuinka yleistä ja normaalia asia on. Jos henkilö ympäröi itseään ja keskittää huomiotaan näihin asioihin, on todennäköisempää, että hän tiedostamattaankin alkaa kokea tämän olevan vallitsevaa yleisellä tasolla. Vastakohdaksi otan henkilön, jonka ystäväpiiri ja tuttujen tutut eivät ole niin kiinnostuneet ulkonäköasioista tai siihen liittyvistä maailmalla vallitsevista trendeistä. Hän todennäköisemmin ei ole edes niin tietoinen näistä asioista eikä näin ollen koe ulkonäöstään paineita.

  Toisena esimerkkinä käytän poliittisesti valveutuneita, maailmantalouden ongelmista ja haasteita kiinnostunutta ihmisryhmää. Prosessoidessaan mediaa ihminen ottaa vastaan ja analysoi asioita, jotka häntä kiinnostavat ja koskettavat. Luonnollisesti ihminen, joka on erityisen kiinnostunut vaikuttamaan talouden tilanteeseen ja lukemaan näistä haasteista, kokee tämän olevan yleisessä mittakaavassa se kaikkein vallitsevin käsite ja todennäköisesti hänen tuttavapiiristään löytyy paljon samasta asiasta valveutuneita ihmisiä. Vastakohtana ihminen, joka ei ole lainkaan kiinnostunut talouden mutkista, jättää tiedostamattakin lukematta mediasisältöä näistä asioista ja näin ollen ei todennäköisesti koe painetta ja uhkaa, että oma taloudentilanne suurien kriisien toimesta jossakin vaiheessa romahtaisi.

  Vaikka esimerkit ovat hyvin karrikoituja, ääritapauksia, yhtenäistä niissä on se, että kummankin esimerkin henkilöt kokevat heidän ympärillään jatkumona esiintyvän asian yleisellä tasolla vallitsevaksi, vaikkei näin välttämättä täysin olisikaan. Vasta vaihtaessaan ympäristöä ihminen monesti huomaa, kuinka vähäteltyä tai suurennettua erinäiset asiat tai tilanteet ovat olleet lähtöpisteessä. Tämä voi tapahtua pienessä mittakaavassa vaihtaessa tai ihan laajentaessa tuttavapiiriä sellaiseen, joka sisältää täysin eri tavalla elämää priorisoivia ja näkeviä ihmisiä. Suuremmassa mittakaavassa tämä tapahtuu vaihtamalla asuinpaikkakuntaa tai maata, mikä tuo esiin kulturelliset näkemyserot ja tavat.

  Halusin tämän kirjoittaa ajatuksia herättävästi, mutta valitettavasti on mahdotonta esittää tätä tyhjentävästi näin kommenttimuodossa. Haluaisinkin vain kannustaa ihmisiä matkaamaan, kokemaan, tutustumaan ja keskustelemaan myös täysin erilaisten tai eri tavoin ajattelevien ihmisten kanssa, jotka ovat kiinnostuneita aivan toisenlaisista asioista. Tekee jokaiselle meistä hyvää mennä välillä oman elämämme kuplan ulkopuolelle ja viettää aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka viettävät hyvin erilaista elämää erilaisilla näkemyksillä ja kiinnostuksen kohteilla. Se avartaa, kasvattaa ja saa monesti myös huomaamaan, että moni itselle suuri, painetta luova ja merkittävä asia saattaakin olla suuressa mittakaavassa onneksi mitätön. Se tuo rauhaa.

  • Perspektivr, tuo on ihan totta. Esimerkiksi en itse henkilökohtiasesti tunne/eikä tuttavapiirissäni ole ketään, jota olisin kauneuden nimissä kirurgin veitsen alla muokattu. Ajattelin, että ehkä tämä elämä on sitten aikas erilaista kehäkolmosen ulkopuolella, hehe.

   Tämä ei toki tarkoita sitä, että ihminen, jonka lähipiiriin ei kuulu kauneuskirurgisesti muokattuja henkilöitä, vihaisi tai karttaisi heitä. Väitän vain, että se ei olekaan ehkä niin yleistä, kuin tässä postauksessa annetaan kuvaa. Juuri niinkuin edellä oleva kommentoija mainitsi, samanhenkiset ihmiset usein löytää toisensa. Ei minuakaan voisi vähempää kiinnostaa autojen ropailu tai sähkömoottoreiden rakentelu, joten sen alan intohimoiset kaverit löytyvät sitten miehen ystäväpiiristä. Mutta tämä ei tarkoita, ettenkö voisi kaveerata näiden ihmisten kanssa, vaikka mielenkiinnonkohteet ovatkin erilaiset. Minusta on vain siistiä, jos saa itseään hyvin erilaisia ystäviä. Toisia kiinnostaa kauneusjutut, toisia autojutut, toisia vauvajutut, toisia tietokoneet, toisia matkustelu… Aika kapeakatseiseksi jää maailmankuva, jos elää vain samanhenkisten ihmisten kanssa omassa kuplassaan. Ja ehkä tällaisilla ihmisillä jää jututkin vähän vajavaiseksi. Etenkin tällainen life style, joka määrittää syömisen, nukkumisen, ehkä työn, paljon vapaa-aikaa voi johtaa ihmiset siihen samanhenkisten ”kuplaan”. Siihen ei sitten ehkä mahdu perushoitajakaverit 8-16 töissä, lapset hoidosta, ruoanlaitto, kaupassa käynti, harrastukset, iltapisut pesut ja nukkumaan arki-ihmiset. Suurimmalle osalle ihmisistä kuitenkin nämä urheilu/terveyshommat ovat harrastus, mitä touhutaan, kun muilta arjen kiireiltä ja velvoitteilta ehditään ja jaksetään.

   Minun mielestäni se, mikä ihmissuhteissa on merkittävää, ei ole mielenkiinnonkohteet/yhteiset harrasteet/työ yms, vaan yhteinen arvomaailma.

   Vaikka jos esimerkiksi henkilö A leikkaa hiuksia ja henkilö B leikkaa myös = yhteinen mielenkiinnonkohde
   A maksaa verot tellit ja lellit
   B tekee pimeänä ja nostaa kaikenmaailman tukia
   =tulot ovat vaikka näin saman suuruiset
   henkilö A ottaa joka kuukausi riskin ja joutuu tekemään yli puolet pidempää päivää
   kun taas henkilö B:llä on varma toimeentulo tuista, ja suurempi todennäköisyys saada asiakkaita, koska hänellä on selkeästi huokeammat hinnat.

   Haluaako henkilö A olla henkilö B:n best friend? Kuitenkin yhteinen mielenkiinnonkohde. Tuskin. Arvomaailma ratkaisee.

   Matkustelu on siinä mielessä ihan mahtavaa, jos nimenomaan on avoin erilaisuudella. Jos aina vaan matkustetaan esimerkiksi turistirysiin, tai kohteisiin, joissa homman nimi on aika selkeä, voi reissun ainoa ”oppi” olla kuinka paljon olisi kannattanut laittaa aurinkorasvaa. Tai, että täällä ihmisillä on vielä enemmän tehty kauneusleikkauksia, kuin mun kaveripiirissä. No, parempi sekin kai kun ei mitään. Itse olen arvostanut matkustamisessa nimenomaan sitä turismialueen ulkopuolta, sitä TODELLISUUTTA. Jos oikeasti haluaa avartaa maailmankatsomustaan.

   Niin ja kiitos Emmi kommentistasi. Kiva, että jollekin vähän aukes, mitä meinasin. Eikä tässä ole tarkoitus olla kenellekään ilkeä tai ”aukoa päätä”. Minun mielestäni nyt vaan on yhtä järisyttävää puhua samaan aikaan luonnollisuudesta kun tosiasiat ovat ihan toista. Tietysti on mukavampi lukea tekstiä, jossa hehkutetaan vaaleanpunaisesta ihanasta maailmasta, jossa on IIK, vain hyvin pieniä säröjä, joihin voi sitten välillä vähän samaistua. ”Ai toikin piereskelee, vitsi kyl se on ihminen!”. Ja hieno homma, että nuori ihminen on saanut tämmösestä hommasta itselleen ilmeisesti leivän pöytään, sehän on aina upea juttu. Toivoisin vain näiltä teinien esikuvilta pikkasen enemmän kypsyyttä ja vastuunottoa. On ok muokkaa itseään vaikka millä lailla, koska jokaisella on siihen oikeus, mutta ei mielestäni todellakaan ole ok myydä sitä pikkutytöille luonnollisena. SE ON VAAN VÄÄRIN.

  • Oon itsekin aina huuli pyöreänä lukenut siitä, kun monissa blogeissa puhutaan, että ”silikoneja on nykyään tuttavapiirissä jokaisella” etc. että taitaapa olla tietyt tuttavapiirit joissa näin on…

   Itse olen 25v vastavalmistunut KTM Helsingistä ja pyörin pääosin muiden korkeastikoulutettujen kanssa ja taatusti KELLÄÄN ei ole silikoneja tai huulten täyttöjä tai sellaisten suunnitteluja. Ulkonäöstä toki pidetään huolta ja liikutaan, mutta oman tuttavipiirini ihmisillä on elämässä niin hemmetisti muutakin kun se ulkonäkö ja itsensä pumppaus (nyt en viitannut Eeviin vaan yleisesti piireihin joissa ne silikonit näyttävät jokapäiväisiltä).. 🙂

   Mun ripsienpidennyksiäkin pidetään övereinä omassa tuttavapiirissä. 😀

 11. Hei mitä ihmettä täällä kommenttiboksissa oikein tapahtuu. Mun mielestä Eevin postaus on kyllä ihan asiaa, itsekin muualla kuin Suomessa asuneena olen huomannut että ulkonäkö menee ulkomailla välillä liiaksi terveyden edelle ja suomalaisilla on yleensä järkevä suhtautuminen siihen että ilmankin tajutonta ehostamista voi olla kaunis. Rahaa käytetään paljon ”järkevämmin”. Toisaalta, jos Suomessakin paistaisi aurinko 365 päivää vuodessa, eikä tarvitsisi olla pakattuna toppakerrosten alle talvella, voisi suhtautuminen olla erilaista. Ehkä Suomalaiset on kasvatettu järkeviksi ihan historian takia, ei välttämättä ole aina ollut asiat näin hyvin, joten ei kannata keskittyä ulkokultaisiin asioihin, vaan yrittää ensisijaisesti selvitä.

  • Tällä postauksellahan oli tarkotus nostaa esille selvästi se, että ulkonäkö menee terveyden ohi ja vähän ylikin. Lisäksi vielä se, että Losissa ulkonäkö on kaikki kaikessa ja jokapaikassa täytyy olla edustava..

  • Samaa täällä hieman itsekin ihmettelen, mutta sanahan on vapaa! Juurikin kuten sanoit, ihan kauhistuttaa kuinka ulkonäkö ja hetken mielihyvä menee
   aidon terveyden ja hyvinvoinnin edelle. Siinä tiivistettynä oma pointtini, osa ymmärsi osa ei 🙂 -E

 12. Kirjoitit ”Täällä Jenkeissä”. Menee mielestäni vähän yleistyksen puolelle koska meno täällä toiselle puolella maata ei todellakaan ole tuollaista. Ihmiset ovat todella down to earth ja itse tunnen itseni ylilaitetuksi kun laitan meikkiä naamaan 😀 ja tämäkin on suuri kaupunki. Joten täältä loytyy kaikenlaista taapertajaa, aivan kuten Suomestakin.

  • Moikka,
   Pahoittelut sanavalinnastani. Olen lähinnä jatkanut aikaisempia blogitekstejäni ja teksteissäni viitannut jo suoraan näihin (olettaen että tiedetään missä mennään). Seuraavaksi hieman tarkempi oltava näiden ilmaisujeni kanssa 🙂 -E

 13. Kommentoijat huutelee todellisuuden tajua mutta missä se itellä on? 😂 Eevi kirjoittaa Los Angelesista, paikasta jossa ihan taatusti ulkonäkö on kaikki kaikessa ja tärkein hetki on nyt (huominen on huomenna). Veikkaan että huomio kiinnittyisi aivan eri juttuihin jos olisi vaikkapa Salt Lake Cityssä tai vaikka Chicagossa, mutta ei Eevi nyt varmaan voi niistä kirjottaa kun ei ole siellä. Vähän sama juttu, ei voi kirjoittaa millaista elämä on Inarissa kun sattuu elämään pääkaupunkiseudulla.

  Mun omat kokemukset matkailusta rajoittuu Eurooppaan ja Venäjälle, ja isot kaupungit on ihan eri asia kuin pikkukaupungit/kylät. Isoissa kaupungeissa ulkonäkö on usein ihan mielettömän iso juttu: Mä oon tuntenut itseni ihan ryysyläiseksi perusfarkuissa, t-paidassa ja kevyessä meikissä ravintolassa Wienissä, kahvilassa Budapestissa ja Moskovassa perhanan autoruuhkassa (siinä kun jumittaa kolme tuntia niin on kummasti aikaa katella muita siellä olevia). Samalla varustuksella on ollut ihan järkyttävän ylipukeutunut ja laittautunut olo monessa kylässä Venäjällä, Unkarissa, Puolassa, Virossa, Liettuassa, Norjassa… Mutta sitten taas ne isot kaupungit on myös särkeneet mun sydäntä eniten. Päälle päin on niin hienoa ja kaunista ja upeaa, mutta kävelymatkan päässä Kremlistä löytyy kerrostaloja, joiden asunnot on vuorattu peitoilla, huiveilla ja matoilla, koska niissä on talvisin jäätävän kylmä. Siellä sen huivi-, peitto- ja mattovuoren keskellä kököttää reumainen mummo, joka ei ole seitsemään vuoteen päässyt ulos asunnosta, koska talon hissi on rikki eikä hän pääse kipuineen kävelemään portaita. Se mummo itki onnesta, kun mä luin hänelle ääneen kaksi viikkoa vanhaa Hesaria, suomeksi, vaikkei se mummo ymmärrä sanaakaan suomea, mutta kukaan ei ole moneen vuoteen ehtinyt istua hänen kanssaan puolta tuntia. Pietarissa olin jakamassa ruokaa ja vaatteita katulapsille, ja oikeasti hävetti, kun ne housut, jotka mä olin tuonut siihen pinoon tyytyväisenä siitä, että pääsen niistä eroon ja voin ostaa uudet tilalle, sai sen yhden lapsen riemastumaan, koska se ei ollut koskaan omistanut niin hienoja housuja. Se omistikin vain yhdet housut, mä en ollut edes vaivautunut laskemaan monetko mulla oli pelkästään matkatavaroiden joukossa. Budapestin ja Wienin reunamilta löytyy asuntovaunuleirejä, sivukujilta kodittomien rakennelmia (paljon enemmän kuin Armanin dokkarissa), ja niin edelleen.

  Suomessa on oikeasti paljon asioita tosi hyvin, jopa ne asiat joista täällä valitetaan. On täälläkin asioita huonosti, tiedän senkin ihan omasta kokemuksesta, ja oon aivan suunnattoman kiitollinen siitä, että silloin teininä, kun kaverit kävi lomalla turistirysissä, me käytiin ihan eri paikoissa. Nähtiin vähän eri perspektiiviä maailmaan, ja onneksi nimenomaan se perspektiivi.

  • Ihana kommentti ja tarina Minttu <3 Oot huippu, kiitos. Hyvin kaivettu pointit!
   -E

 14. Suurin osa näistä kommentoijista ei kyllä tunne käsitettä asiayhteys! Ethän sä nyt varmastikaan tarkoita mitään tiettyä maantieteellistä aluetta tai yleistystä jos sanoo ”täällä jenkeissä” tai ”täällä ihmiset” 😀 Kai voi joitakin olettamuksia tehdä siitä että lukija ymmärtää mitä tekstillä tarkoittaa. Ai kauhia kuinka juridisen pikkutarkasti pitäis kirjoittaa ettei jäis mitään aukkoja ymmärrykseen. Vähän nyt lukutaitoa kehiin ihmiset.

  Eikä se nyt ole välttämättä pelkästään koti-ikävää jos tekee joitain subjektiivisia huomioita uudesta maasta. Onhan toi nyt ihan överiä mikä meininki noiden dieettipistosten yms. kanssa on verrattuna Suomeen. Tehdäänhän täälläkin kauneus(kauheus)leikkauksia mut ei nyt ihan joka Pirkolla ole botoxia naamassa… Hyvä kirjoitus. 🙂

  • Ihan totta puhut Lintu 🙂 Joskus pitäisi ehkä ilmaista myös itseään spesifimmin. Onneksi kyseessä on kuitenkin blogi ja mielipiteet!
   Jokaisella tulee varmasti erilaisia fiiliksiä vaikka samassa paikassa oleilisikin! Kiitos kommentista, hyviä pointteja <3 -E

 15. En malta oottaa että pääsen losiin, viikko! Itte oon asunut nyt kolme vuotta pohjosemmassa. Välimatka tekee ihmeitä ja uskon että pinnallisuutta löytyy joka puolelta. Suomi mukaan lukien. Ainakin tekoripset, tekokynnet ja fitness on enemmän muotia suomessa kun täällä ja on Suomessakin tosi pinnallista menoa. Täällä päin tyypit on todella juntteja jos voisin sanoa ja pukeutuminen ei oo kyllä kauheen hienoa. Itse treeni vaatteissa olen aina ”laittautunut”. Mutta varmasti isot kaupungit kuten losi on aivan asia erikseen. Laihdutus on kyllä omaa luokkaansa täällä. Kotoa opitut ruokatavat on ihan hakoteillä ja yliopisto ikäiset tytöt laihduttaa jättämällä aterioita väliin ja syömällä todella vähän, mutta alkoholia kyllä kuluu. Mä oon täällä ihan outo kun kannan omia eväitä, syön terveellisesti, treenaan enkä biletä.. heh.. mielenkiintoisia kulttuurieroja.. kiitos ihanasta blogista! Nauti olosta siellä ja yritä kokea mahdollisimman paljon 🙂

  • Oi miten mielenkiintoinen kommentti, kiitos Emilia <3 Hienoa löytää vertailupintaa, mutta onhan maa suhteellisen isokin 🙂
   Niin paljon erilaisuutta, joka on ehdottomasti vain hieno juttu! Odotan saavani matkani aikana erilaisia fiiliksiä eri paikoista.
   Kerron myöhemmin millaiset fiilikset koko matka päähäni kokosi 🙂 -E

 16. Mä näitä kommentteja selaillessa ajattelin , että nonni ! Se on mun Päivi – serkku Tampereelta saanu taas hermoromahduksen ja availlu kiukuspäissään useammankin uuden meili osoitteen . Tai sitte on monta Päiviä saanut jonkinasteisen hermoromahduksen . Mene ja tiedä . Aurinkoista päivää , huomenna on vappu !

  • haha Karita apuaa 😀 Nyt lähti Päivillä käsistä. En kestä. Nauroin tälle kippurassa 😀 Kiitos kevennyksestä! -E

 17. Heippa ja ihanaa Vappua kaikille:).

  Yllätyin todella paljon tästä postauksesta ja sen aiheesta:). Itsekin paljon Losissa olleena, en osaa samaistua tähän ollenkaan. Suurin osa ihmisistä siellä on täysin tavallisia ja luomuja. Tietysti riippuu todella paljon missä päin valtavaa kaupunkia pyörii ja varmasti rannan tuntumassa, Hollywoodissa ja Hillseillä tätä näkyy enemmän. Muualla kaupunkia paljon vähemmän ja ihmiset ovat todella luonnollisen näköisiä ja äärimmäisen aidon sydämellisiä, ehkä jopa enemmän kuin Helsingissä missä näen paljon enemmän hiuslisäkkeitä, vahvasti värjättyjä hiuksia, ripsipidennyksiä, paksuja rakennekynsiä ja negatiivista asennetta, vaikka täälläkin on tosi paljon ”luomuja”:). Kaikista hassuinta on kuitenkin aina yleistys tai itsensä muuntelun arvostelu, kun itsekin harrastaa sitä:). Kaikki kuitenkin tavallaan ja ihanaa syntymäpäivää Eevi, nauttikaa ajasta siellä ja pitäkää mieli avoimena<3

  • Olen myös matkaillut Jenkeissä paljon ja olen täysin samaa mieltä kanssasi Jenni, mutta hyvää syntymäpäivää silti minunkin puolestani Eeville. Katselen Fitnesspäiväkirjoja ja tuossa ohjelmassa tykkään kyllä hänestä kovasti.

  • Kyllä näin on Jenni – todella riippuu siitä missä päin Losia tuulettaa 🙂 Venice oli ihanan rento ja jotenkin tosi maanläheinen mesta.
   Hollywood taisi tuntua itselleni pahimmalta pinnallisuuden osalta – varmasti täälläkin riippuu millaisissa paikoissa käy ja millaisia ihmisiä tapaa 🙂
   Nämä kuitenkin niitä omia fiiliksiäni ja ehkä odotukseni olivat myös toisenlaiset. Mutta siitä olen samaa mieltä, että ihmiset ovat ystävällisempiä! <3 Se on aivan ihana asia. -E

 18. Pakko kommentoida jenkeissä asuvana, että se varmasti riippuu ihan missäpäin on. Itse taas olen täällä nähnyt, että ulkonäköön ei paljoa panosteta eikä muoti ole samalla tasolla kuin Euroopassa ja Suomessa (ei meikata, kuljetaan tylsissä vaatteissa..) En itse asu tuollapäin, mutta tiedän San Diegostakin sen verran, että ei läheskään kaikki ole ”feikkejä” ja aina laittautuineita.

  • Kyllä aivan varmasti 🙂 Tässä kohtaa kävin läpi omia fiiliksiäni paikoista joissa olen ollut ja miten nämä olen kokenut.
   Toivottavasti löydän vielä peilauspintaa tältä matkalta 🙂 -E

  • Pidä kivaa! Kyllä se länsi rannikko on vaan niin ihana!

 19. Luin tämän postauksen, pidin sitä hyvänä ja olin jo siirtymässä eteenpäin elämässäni, kunnes päätin avata kommenttiboksin. Huh, mitä tuli tehtyä! Niin syväluotaavaa analyysiä ja aika diippeihin vesiin oli jotkut tämä aihe vetänyt, että mietin olenko minä tässä vain yksinkertainen, kun en tajunnut että ollaan tosiaan näin jännän äärellä. 😀

  Mutta ainahan se on hyvä, että keskustelua herää ja usein ne syntyy juuri ehkä harmittomistakin lähtökohdista. Ainakin herätti ajatuksia. 🙂

  • Kiitos Anna kommentista – joskus tuntuu itsekin että se syvin viestini on ehkä jotenkin huonosti ilmaistu, mutta onneksi kuitenkin
   suurinosa lukijoistani ymmärtää ottaa jutuista oikeat pontit ja pohdinnat – kuten sinä. Kiitos siis tästä <3
   Keskustelu on aina kyllä hyvästä, vaikka pointit eroavaisivatkin joskus hyvin suuresti. -E

 20. Kylläpäs näkyy mielensäpahoittajia täällä. Pidin postausta todella hyvänä ja pidän edelleen. Eevi oot huippu!😘

 21. Eevi, puhut asiaa, äläkä välitä mielensäpahoittajista! Minusta on ihan oikeutettua sanoa mielipiteensä kauneuskirurgiasta ja muusta ulkonäönkorjailusta, vaikka itsekin olisi tehnyt jotain vastaavia toimenpiteita (esim. ripsienpidennykset jne.). Hyvä kuitenkin, että aiheesta nousee keskustelua! Itse näen asian näin: on ok panostaa ulkonäköön ja ehostaa itseään, jos se tekee ihmisestä onnellisemman/hyväksyvämmän/avoimemman/ystävällisemmän muita ihmisiä kohtaan, mutta jos ulkonäkö alkaa kääntyä elämän tärkeimmäksi arvoksi ja tekee ihmisestä itsekeskeisemmän/itsekkäämmän/pinnallisemman/tuomitsevamman, niin asia alkaa mennä väärään suuntaan. Esimerkkinä oma kokemukseni: liikunta on muumaman viimeisen vuoden aikana muokannut vartalostamni sellaisen, että olen lähes 100% tyytyväinen ulkomuotooni (vaikka kuprua on pakaroissa ja rasvaprosentti ei ole nola, eikä tissejäkään juuri ole). Se, että olen tyytyväinen itseeni on muuttanut minua mys siten, että olen huomattavasti itsevarmempi eikä minulla edes ole jatkuvaa tarvetta vertailla itseäni muihin laihempiin/kauniimpiin/lihaksikkaampiin ihmisiin. Koen, että itsestä huolehtiminen ja oman persoonansa ilmaiseminen ulkonäön keinoin voi olla myös keino vapautua jatkuvasta vertailusta ja kilpajuoksusta paremman ulkonäön suhteen. Näin itsevarmempana ihmisenä voi olla aidossa vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa ilman jatkuvaa paheksuntaa/tuomitsemista/vertailua. Mutta siis pointtina se, että ulkonäköön panostaminen on ok, jos siitä seuraa hyvää sekä itselle että ympäristölle eikä päinvastoin. Toivottavasti joku ymmärsi pointin minun sekavasta sepustuksesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta