NAPASSA

Minifitness_Winery_napaKaliforniaa kierrellessä nousi yhdeksi toiveeksi tietenkin viinitilat! Tämä toive syntyi oikeastaan varsin oudossa yhteydessä ollessani sokeroitavana Los Angelesissa. Etsin kuumeisesti kaksi päivää laadukasta sokerointipaikkaa, kunnes törmäsin lopulta Yelpissä naiseen nimeltä Lisa. Homma vaikutti hyvältä. Tiedättekö, että vaikka Suomesta löytyy vain kourallinen tästä kaikesta kauneustarjonnasta, on suomalaista laatua vaikea korvata esimerkiksi ripsipidennysten ja sokeroinnin osalta – myös Lisa vahvisti epäilykseni todeksi. Ulkomailla keskitytään enemmän vahauksiin, joka on kuitenkin taas täysin eri asia. Mutta sitten asiaan! Lisa oli kova höpöttämään ruuasta. Hän tiesi siitä kaiken. En tiedä lukiko hän sen minusta, mutta viinistäkin oli paljon puhetta. Lisa tiesi oikeastaan ihan kaiken laadusta kaiken. Niimpä luotin Lisaan ja listasin sokeroinnin päätteeksi loputtoman listan Kalifornian vinkkejä. Osan kirjoitin sinnepäin. Google on onneksi myös nerokas tässäkin ja osasi kääntää esimerkiksi väärin kirjoitetun Inglenookin (kirjoitin Inclenack) oikeaksi ja näin tiesimme lopulta mihin suunnata viininmaistelulle!

Napan alueen tien varrelta löytyy lukuisia eri viinitiloja. Tässä olisi hyvin vaikea päättää mihin suunnata, ellei omistaisi yhtään hyvää vinkkiä. Koska liikkelle päästyämme oli jo iltapäivä, päätimme suunnata kahdelle eri viinitilalle. Inglenook Winery (1991 St. Helena Highway, Rutherford) ja Chateu Montalena Winery (1429 Tubbs Ln, Calistoga, CA 94515).

Inglenook Winery on aivan mielettömän kaunis paikka. Koin sen olevan myös enemmän yksityinen, ilman turistilisän kaupallisuutta. Näitä helmiä täytyy jakaa, sillä seuraavassa paikassa tunnelma olikin taas tyystin eri. Minifitness_viinitilat_Kalifornia_MG_8222-2 Minifitness_California_Napa Valley

Piknik keskellä viiniköynnöksiä ja kaunista luontoa. Unohtamatta aivan loistavia viinejä! Olen se joka hinkuu aina ja pelkästään Rieslingin perään (tuttavallisemmin Rissu). Täällä sai sitäkin ja oli muuten jälleen kerran parasta kaikista kolmesta. Suomessa sitä ostaa aina tuttuja viinejä, mutta ulkomailla homma saattaa usein muuttua astetta kinkkisemmäksi. Olen tässä matkustellessani todennut, että kunhan pysyy Rissussa ei voi pieleen mennä. Mutta jos joskus törmäät Napan alueen viineihin, maista! Eikä tarvitse aina olla edes Rissua. 

Sen sijaan tämä jälkimmäinen viinitila, Chateu Montalena Winery oli aivan toisenlainen ja keräämämme feng shuit menivät ihan uuteen järjestykseen. Tiivistäisin paikan omaan makuuni liian kaupalliseksi. Viinitkään eivät maistuneet lainkaan yhtä hyvältä pimeässä aulassa. Harmillista, että tästä upeasta paikasta on kadonnut sen oma luonnollinen taikansa. Edes mahtava linna ei tätä pettymystä pystynyt paikkaamaan. Jos viineistä ja historiasta on kiinnostunut, kannattaa katsoa elokuva Bottle Shock. Siihen antoi Lisa suosituksensa ja leffa antaa kuulemma paljon hyödyllistä taustatietoa ennen Napaan suuntaamista – valitettavasti itselläni tämä sivistävä kokemus jää odottelemaan kotiinpaluuta.

 Bottle Shock on vuonna 2008 ensi-iltansa saanut elokuva, jonka on ohjannut Randall Miller. Elokuva kertoo vuoden 1976 viininmaistelukisasta Pariisissa, jossa kalifornialainen viini löi isäntämaan tuotteet sokkotestissä.Minifitness_inglenook Winery Minifitness_jumpsuit_BikBOk

Napasta löytyi yös viinitila nimeltään Alpha Omega. Harmi ettei aikaa riittänyt tähän, kuulosti sen verran kovalta setiltä. Viinitiloille kannattaa suunnata jo heti aamusta, sillä useimmat sulkevat ovensa jo klo 16. Näissä istustellessa aika nimittäin vain unohtuu ja tekisi mieli heittää joogamatto nurmikolle ja sanoa Namaste!

Viinitiloille kannattaa siis aivan ehdottomasti suunnata ja onneksi näitä vinkkejäkin Napan alueelle löytyy paljon. Valitettavasti oma vinkkilistani jäi suhteellisen laihaksi, mutta ainakin tämä Inglenook on aivan ehdoton helmi! Näihin järjestetään myös kuljetuksia ja valmiita päivämatkoja, mutta toki viinitioille voi ajaa myös itse. Kannattaa etukäteen kuitenkin selvittää voiko viinitilalle mennä ominpäin vai ei, sillä kaikki eivät ole avoimia omatoimimatkailulle. 

<3 -E

Jumpsuit – BikBok / Sandaalit – Vans

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “NAPASSA”

  1. Viinitilat on niin romanttisia, että ne on paras kyllä kokea oman rakkaan kanssa. Danin kanssa sitten ensi kerralla eix niin 😉

    • Joo siis kyllä siinä kaipaili miestä rinnalleen tuossa ympäristössä 😀 Toki oli meillä ihan suhteellisen syvälliset jutut tyttöjenkin kanssa <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta