NÄIN PYSTYT TIMMINÄ HELPOSTI MYÖS KESÄLLÄ

minifitness-kesakilot_kurissa_helpostiNyt unohdetaan dieetit. Me kaikki tiedämme kuinka usein dieettien loputtua kilot palaavat salakavalasti aina takaisin. Onko mitään muuta, mukavampaa tapaa pysyä timminä kuin hotkia erilaisia (mitä typerämpiä) dieettejä läpi tai vetää miinuskaloreilla loppuelämän? On. Syöminen. Syöminen voi myös nimittäin laihduttaa!

Väittäisinkin tämän olevan se mukavin tapa heti liikkumisen jälkeen pysyä solakkana ja hyvinvoivana kesänkin yli. Syöminen on vielä usein varsin miellyttävää, eikä vaadi edes ponnisteluja – paitsi ähkytilassa ehkä. Mutta sitäkään me ei haeta, vaikka hetkellisesti sellainen olo saattaisikin syömisdieetin alkaessa yllättää. Jotta homma olisi konkreettista, haastattelin teille matkaseuranani reissannutta Siniä ja Minnaa. Tiivistettynä homma meni niin että pakotin neidit syömään enemmän ja säännöllisesti. Koekaniinien kolmen viikon tulokset olivat kannustavia ja erityisen innostavia!Minifitness_aamiainen_loma Minifitness_rennosti lomalla

Sillä on ehdottomasti väliä mitä syö. Usein ruokavaliosta löytyy sopivasti proteiinia, mutta rasvojen ja hiilihydraattien oikea suhde jää hämärän peittoon. Hyvien rasvojen lähteet saattavat jäädä a. olemattomaksi b. liian suuriksi. Hiilihydraattia syödään kyllä, mutta sitä syödään liian vähän. Niimpä tein lupauksen Sinille ja Minnalle reissun alussa. Jos syötte kaiken hiilihydraatin mitä eteenne tuon ja syötte säännöllisesti, LAIHDUTTE. Tiesin että molemmat kyllä syövät terveellisesti, mutta säännöllisyys ja hh:n niukkuus olivat omaan silmääni isoimmat kompastuskivet molemmilla.

Useimmiten törmätään siihen, että lomalla lihotaan. Se johtuu useasti alkoholin käytöstä ja ruokailurytmin puutteesta. Näiden kahden asian seurauksena saatetaan myös valita rasvaisempia, sokeripitoisempia ja epäterveellisempiä ruokia kuin arkena.

Meillä pysyi viikkojen aikana terveellinen ruokailurunko, mutta se salli viinitiloilla vierailut, juustokakut ja parit jäätelöt. Ei se muuten lomaa olisi ilman rentoutta! Pääpainon muodostaa kuitenkin mitä suuhunsa pistää 80-90 prosenttia viikosta. Eli käytännössä jos viikossa on esimerkiksi 35 ateriaa, voi niistä 7 ottaa hieman vapaammin. Vedenjuonti on tärkeää arkenakin, mutta erityisen tärkeää se on kuumalla ilmalla. Vedellä on myös tärkeä rooli aineenvaihdunnan ylläpitämisessä!

Proteiinit: liha, kala, kana, kananmuna, pavut, tofu, heraproteiini

Hiilihydraatit: kasvikset, marjat, hedelmät, riisi, kvinoa, kaura

Rasvat: rasvainen kala, avokado, pähkinät, kylmäpuristetut öljytMinifitness_sportlife_blogger Minifitness_greens_lunch

Taustaa

Hiilihydraatteja nautittiin kuumalla säällä smoothien muodossa ja maissikakkujen turvin. Iltaisin syötiin esimeskiksi sushia, jolloin hh:ta saatiin kätevästi riisistä. Aamuisin pidettiin huolta kaurapuurosta, iltapalaa unohtamatta! Päivällä kulutettiin alas viileitä salaatteja. Hiilihydraatteja tuli määrällisesti jopa tuplat aikaisempaan nähden molempien neitien osalta. Muuten ruokailurunko oli suhteellisen samanlainen kuin heillä on arkenakin. Kasviksia syötiin myös paljon ja vettä oli aina mukana. Nesteet ja kortisolitasot saatiin ulos kehosta kiitos lomamoden. Treenitkin liikkuivat siinä 3-5 viikkotasolla, jotka olivat lähinnä salitreeniä. Molemmat heistä treenaavat kotonakin samoja määriä. 

Mitä teit eri tavalla lomallasi Sini? Söin enemmän kuin arkena. Erityisesti aamulla söin enemmän mihin olen kotona tottunut. Aikaisemmin söin puolikkaan raejuustopurkin, 40 g puuroa marjoilla. Lomalla söin 70 g puuroa marjoilla ja 3 valkuaista + 1 kokonaisen munan. Aluksi tuli ähky, mutta siihen tottui nopeasti! Söin myös selvästi enemmän kasviksia ja sitten taas vastaavasti vähemmän lihaa. En syönyt kastikkeita, joita käytän kotona useammin. Huomioin välipalat jos ruokailuvälit venyivät, jolloin myös ruokailurytmi pysyi säännöllisempänä. Vaikka söin lihaa vähemmän, tuli proteiinia kuitenkin nautittua enemmän lomalla kuin arkena. Vettä tuli myös joutua enemmän!

Mitä teit eri tavalla lomallasi Minna? Yleinen aktiivisuus nousi arkeen verrattuna, sillä töissä istun usein koko päivän. Hiilihydraatteja söin tuplasti enemmän kuin kotona. Lomalla söimme kunnon annoksia napostelujen sijaan. Makeaa ei tehnyt juuri lainkaan mieli, kun ruokailurunko, säännöllisyys ja riittävät hiilarit pysyivät koko ajan tasaisena. Luulen myös että join vettä helpommin lomalla kuin kotona.

Yleiset fiilikset

S: laihduin lomalla pari kiloa ja vyötäröltä lähti selkeästi senttejä! Uskon että lepo ja ruoka yhdessä olivat avainasemassa. Olo oli tosi virkeä ja tuntui että olin koko loman ajan tehokas.

M: aineenvaihdunta lähti käyntiin, nestepöhö/turvotus katosi ja vatsa toimi normaalia paremmin. 3 kiloa lähti kokonaisuudessaan. Treeneissä huomattava energiatasojen ja jaksamisen nousu, joihin uskon puhtaan hiilarin vaikuttaneen vahvasti.Minifitness_kesakilot kuriin

Aina ei ole vain niitä kuuluisaa kahta ääripään vaihtoehtoa! Toivottavasti saitte vinkkejä kesää ja lomia varten <3 Pidetään olo virkeänä ja nautitaan – myös sen kesän jälkeenkin! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

40 vastausta artikkeliin “NÄIN PYSTYT TIMMINÄ HELPOSTI MYÖS KESÄLLÄ”

 1. Osaatko sanoa onko tuoreet taatelit mielestäsi parempi vaihtoehto, kuin esimerkiksi maustetut jogurtit? Vaikka tuoreissa taateleissa: 280kcal/100g, 58g sokeria ja
  maustetuissa jogurteissa: 80kcal/100g, 10g sokeria. 😁

  • Jugurteissa on lisättyä valkosta sokeria, ja maitotuotteet muutenkin on vähän kyseenalasia. Joten taatelit ehdotttomasti!

  • Näitä ei oikein voi sinällään verrata keskenään, mutta itse valitsisin taatelit – puhdasta tavaraa! 🙂 -E

 2. Tosi ihana postaus ! Pisti miettimään kyllä omankin ruokavalion hiilareita 🙂 Halusin mutenkin vaan tulla sanomaan, että inspiroit mua tosi paljon ja sun kirjotuksia on tosi kiva lukea!

  • Aivan loistava homma Veera! 🙂 Niitä hiilareita ei kannata tosiaan pelätä. Ja kiva kun tulit, tuli hyvä mieli tästä kommentista <3 -E

 3. Kiinnostava postaus! Voisitko Eevi laittaa vielä esimerkkiateriat esimerkiksi päivän ajalta? Se antaisi tällaiselle aloittelijallekin hyvän mallin mitä muokkailla sitten omaan käyttöön 🙂

  Kiitos blogista, olet superinnostava!

  • Jooooo, mäkin haluan nähdä esimerkkipäivän (tai vaikka parinkin) ruoat! Olet muuten ensimmäinen fitness-blogin kirjoittaja, jota seuraan ja nyt jopa kommentoin 🙂 Yleensä mulle tulee jotenkin ihan jäätävä alemmuuskompleksi ja huono omatunto, mutta vaikka sä oletkin hullun hyvässä kunnossa, niin susta huokuu sellainen arvostava asenne kaikkia kohtaan <3 Jään lukijaksi! 🙂

 4. Esimerkkiateriat päivältä olisi tosi kiva juttu! Saisi jotain osviittaa määristä ja annoskoosta 🙂 Mahtava postaus! Kiitos

 5. Itselläkin välillä hukassa se, että paljonko niitä hiilareita sitten voi syödä, joten täältäkin kannatus esimerkkiaterioille. 🙂 Sitä miettii aina omaan elämään suhteutettuna, että paljonko voi syödä liikuntamääriin nähden.

  Todella hyviä kirjoituksia sulla kyllä aina. 🙂 Sellaisia mitkä pistää miettimään esim. juuri tuo unta käsittelevä postaus.

 6. Olen elämäntapamuutoksesta asti yrittänyt opetella aamulla syömään enemmän mutta vieläkään näin kolmen vuoden jälkeen se ei onnistu 😀 aamuisin nälkä on kova mutta 30g puuroa, 100g raejuustoa ja 100g marjoja menee alas juuri ja juuri. Pitkään kokeilin 70g puuroa, 100g marjoja, 5 valkuaista mutta aina joutui heittämään puuroa pois joten luovutin. Mistäköhän johtuu etten edes tottutelemalla saanut kunnon aamupalaa alas, ja tämän vuoksi nälkä yllättää jo parin tunnin kuluttua.

  • Moikka teps,
   Ei huolta – voit hyvin syödä hiilaria enemmän ennen treeniä ja sen jälkeen 🙂 Toisille ei vain uppoa ruoka kovin hyvin aamuisin.
   Tärkeintä kuitenkin on, että syöt aamaiaisen. Kooltaan tuo saattaa olla ok riittävä sinulle! -E

 7. Itse kuulun hiilaripelkoisiin ja proteiinin (lue: maitorahkan) ylensyöjiin. 😀 Tiedän, että toisinkin voisi syödä, mutta kerran kun on itsensä totuttanut syömään tietynlaisen kaavan mukaan, jonka on eräästä nettivalmennuksesta saanut, niin ei sitten uskallakaan vaihtaa muuhun! Viimeaikoina olen paljonkin pohtinut ravintojakaumaani, joten kiitos rohkaisevasta kirjoituksesta 🙂 ja täälläkin innolla odotetaan esimerkkiaterioita!

 8. Heippa!

  Täällä yksi joka on kokenut saman kuin Eevin koehenkilöt. Pitkään olen tiennyt syöväni liian vähän ja mahdollisesti väärillä hh-rasva-proteiini-mittasuhteilla. Otin netin avulla selvää, mikä voisi olla itselleni sopiva määrä ruokaa ja vielä sopiva määrä noita kolmea lajiketta. Puoli vuotta uusien ruokamäärien jälkeen voin todeta että kyllä kannatti nähdä vaivaa. Voin paremmin kuin koskaan, energiaa riittää hyvin arkeen ja urheiluun, lihaksia on tullut (olen tosi hoikka ollut aina eikä laihtumiseen syytä, mutta massaa olen kaivannut) ja kehoni on muokkaantunut ja kiinteytynyt, esimerkiksi selluliitti takapuolesta lähtentyt ainakin 70 prosenttisesti. Olen vähemmän sellainen kuuluisa ”laihaläski” vaan enempikin sporttinen mimmi. Olen jopa saanut huomautuksia siitä miten olkapääni ovat saaneet lihasta! Haha. Aluksi ruuan määrän nosto tuntui hankalalta, etenkin itselläni aamupala, välipala ja iltapala olivat vaikein nakki, mutta nyt syöminen riittävästi on jo normaali tapa. Ruokani näyttää koostuvan samanlaisista aineksista ja samoilla periaatteilla kuin mitä Eevi postauskessa mainitsi. Olen gluteeniton syöjä jo monen vuoden takaa, mutta maidon jätin pois vuoden vaihteessa. Uskon, että se on myös tehnyt omalta osaltaan hyvän olon itselleni. Sen vaan haluan sanoa vielä, että mä voin nyt hyvin ja oon hiton ylpeä tästä! 🙂 Uskallan suositella muillekin!

  • Hei ihan loistavaa että jaoit tämän kokemukseni Suski 🙂
   Sietääkin olla ylpeä! Mieletöntä on myös mielestäni se, kuinka otit oman terveytesi omiin käsiisi ja otit asioista itse selvää.
   Aivan mahtavaa mielestäni 🙂 Jokainen on kuitenkin itse vastuussa omasta jaksamisestaan ja olostaan.
   Tsemppiä ja ihanaa kesää <3 -E

 9. mahtava kirjoitus!hiilareiden tärkeyden olen itsekin oivaltanut salitreenit kulkee paremmin ja ennenkaikkea palautuminen ja myös keskittymiskyky parantunut.70g puurohiutaleita menee mullakin joskus jopa100onko liikaa?ja ovatko kaikkihedelmät mielestäsi ns samanarvoisia?

  • Olet ihan oikeassa Ninna! Vaikuttaa ehdottomasti 🙂 100 ei ole liikaa jos uppoaa 😀
   En syö itse kuin banaania, mutta toki smoothieissa voi olla muutakin. Marjoja käytän kyllä paljon!
   Hedelmissä on eroja ehdottomasti -E

 10. Täälläkin on yksi esimerkeistä kiinnostunut! Ihanaa, että jaksat kirjotella näin hyödyllisiä postauksia, kiitos inspiroivasta blogista. 🙂

 11. Tää oli to-del-la hyvä postaus! Mä kuulun niihin, jotka syövät enemmän kuin miehensä. Pyrin syömään säännöllisesti, joskus ihan turhankin pakonomaisesti, hyvää ja terveellitä perusruokaa. Monesti oon saanut kuulla, että taasko sä syöt ja noinko paljon. 😀 Mutta niin se vaan on, että vältän lihomisen nimenomaan syömällä tarpeeksi. Voi että, kun monet älyäisivät tämän. 🙂

  • Moikka Heini,
   Tuo lause kuulostaa TOSI tutulta 😀 En tiedä mikä siinä on, että usein me naiset uskallamme syödä miehiä paremmin – varsinkin jos kyseessä on paljon liikkuvat tyypit. Toivon myös samaa ja uskon tämän postauksen herätelleen monia 🙂 -E

 12. Jes! Ihana postaus, Eevi! Vaikka itse olenkin vegaani, enkä ole samaa mieltä kaikista valinnoistasi sen vuoksi, niin ehdottomasti olen sitä mieltä, että tällaista tarvitaan enemmän! Hiilarifobia on saatava loppumaan! 😀

 13. Moikka! Mainitsit hiilareissa riisin ja kvinoan, onko peruna ja tummat makaronit yhtä hyvä vai huonompi vaihtoehto? Osaisitko suositella jotaim netti laskuri ym. millä saisi suuntaa paljon pitäisi syödä hiilareita, rasvoja ja proteiineja päivässä.

  • Moikka Emma,
   En lisännyt niitä siksi, että emme näitä reissulla syöneet lainkaan – muutenkaan nämä eivät kuulu omaan ruokavaliooni arkena.
   Pasta lähinnä siksi että se sisältää gluteenia ja gluteeniton pasta ei valitettavasti ole kovin hyvää 😀 Peruna on ehdottomasti ok liikkujan ruokavaliossa ja käy hh:n lähteenä. Ei kuitenkaan se paras vaihtoehto jos minulta haluat mielipiteen 🙂 Kalorilaskuri löytyy netistä ja se on täysin ilmainen. -E

 14. Ihmettelin vuosikaudet, miten kukaan jaksaa lukea kenenkään blogeja. Olin yrittänyt lukea ja tutustua eri blogeihin, mutta… kaikissa lähes samanlaisia juttuja. Minä sitä minä tätä, minä söin ostin kävin lähden, sisustusta, käsitöitä, kirpparilöytöjä, päivän asuja, lasten neuvolakäyntejä, päiväkotiin lähtöjä, tarkkoja kuvauksia arjesta, lapsuuuden traumoja,.armotonta selittelyä miksi olen tällainen… Plääh!
  Lopussa ehkä joku kysymys lukijalle. Blogit herättivät lähinnä ärsytystä, myötähäpeää, huoh-fiiliksiä.

  Kunnes kiinnostuin lihasmassan kasvattamisesta, oikein syömisestä jne ja löysin tänne!! Sanoisin että parempaa blogia ei olekaan. Eevillä on niin ihana tyyli kirjoittaa, tavallaan suoraan lukijalle. Lukija pääsee mukaan, melkein kuin juteltais vastatusten. Et mollaa, vaan innostat, haastat, tsemppaat-jaat vinkkejä ym niin luonnollisesti! En uskonutkaan löytäväni suoranaisia neuvoja mihinkään, vaan täältä löysin. Olen äärettömän positiivisesti yllättynyt! Blogistasi ei tule sellaista oloa, että olet pinnallinen ihminen. Valitettavasti nuo muut fitnessblogit- ei niitä jaksa. Tämä blogi on jotain, joka kaikkien pitäisi käydä tsekkaamassa! En ihmettele yhtään että lukijoita näyttää riittävän. Sinä olet Eevi se, joka sai mut lopullisesti kiinnostumaan täysillä terveellisestä syömisestä esim ja säännöllisestä liikunnasta! Olen aina ollut hoikka, luullut syöväni hyvin… liikunta ollut kausittaista, hetkellistä innostumista, joka taas lopahtaa ja sitten taas uutta inostusta odotellessa… Täällä moni asia on selvinnyt minulle. Mitä olen tehnyt väärin jne. Olen tässä kaikessa oikeanlaisen ruuan ja liikunnan elämäntavaksi ottamisessa vielä lapsenkengissä, mutta tämä blogi auttaa suunnattomasti. Et Eevi uskoiskaan! 🙂

  Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta