KEHITYSKAARENI YHDESSÄ VUODESSA

Minifitness_NFE2015Olen tosiaan keskittynyt omissa salitreeneissäni erityisesti jalkatalkoisiin. Meillä tuli valmentajani Aleksin kanssa vuosi täyteen yhteistä rääkkiä. Hullun nopeasti tuo aika rientää, mutta rientäkööt – ainakin jos tuloksia tulee! Hämmennyin nähdessäni kuvan vuoden takaisesta offikunnon takalistostani. Pidin pyllystäni jo tuolloin, mutta pakko myöntää, että siinä mentiin ihan hyvillä persegeeneillä. On vähän eri juttu, jos pylly kasataan kyykyillä. On vähän erinäköistä pyrstöä nimittäin näin vuoden jälkeen. En tiennyt kovista jalkatreeneistä näköjään yhtään mitään ennen Aleksin kyykytystä. 

Oli kyseessä sitten elämäntapamuutos, laihduttaminen tai kehonmuokkaus, kuvat kertovat paljon. Ei niitä kuvia aina kovin mielellään ota, mutta ne ovat tärkeää materiaalia tulevaisuudessa. Me nimittäin unohdamme. Erityiseti unohdamme muutokset silloin, kun kyse on meistä itsestämme. Usein tuntuu että miten kaikki muut kehittyvät ja menevät eteenpäin, mutta minä en? Kyllä sinäkin. Joskus se vaatii muutaman kauniin sanan, joskus riittää että kaivaa puhelimen gallerian esiin. Myös treenivihko on oiva apuväline oman kehittymisen seuraamiseen. 

Kehittyminen ja eteenpäin meneminen motivoivat meitä kaikkia, joten sitä tosiseikkaa on turha lähteä kieltämään. Vaikka fiilistelen suuresti voimatasojen ja tekniikan kehittymistä, innostun myös fysiikkakisaajana kehon muutoksista, jotka olen omalla työllä saanut aikaan. Sama juttu painonpudottajilla ja voimannostajilla – omalla työllä saadut tulokset ovat parhaita. Niitä ei kukaan muu ole vuoksesi tehnyt, eikä kukaan niitä voi sinulta pois viedä.

Tässä kuva vuosi sitten ja kuva joka on otettu tänään. Kuvat ovat offikauden lopulta, ennen kisakaudelle siirtymistä. Erotuksena että tämä tämän päivän kuntokuva on syönyt sen 50 % enemmän hiilihydraatteja päivittäin ja varmasti myös treenannut tehokkaammin. Minifitness_muutoskuva_1vuosi_offseason

Omat valinnat ja teot ovat ohjanneet sinua tähän hetkeen. Olethan siis tyytyväinen oli kyseessä sitten kasvaneet voimatasot, muhkeammat lihakset, kevyempi olo, toimiva keho tai ihan vaan hyvä fiilis! Yksikään niistä ei ole toistaan huonompi.

Jos tänään tuntuu että et ole mennyt treeneissä haluamallasi tavalla eteenpäin, esitä itsellesi tavoitettasi vastaava kysymys ja vastaa siihen. Saatat yllättyä! Jos koet epäonnistuneesi, voit aina omalla toiminnallasi myös muuttaa kurssin parempaan. Päätä uusi kurssisi siis jo tänään! 

Minä ja perseeni vuosipäivä <3 (älä ota tätä liian vakavasti)Minifitness_kehittyminen2016

Loistavaa viikonloppua! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

41 vastausta artikkeliin “KEHITYSKAARENI YHDESSÄ VUODESSA”

 1. Kiva postaus, Eevi! Mielestäni blogisi taso ja miellyttävyys oon viime aikoina kasvanut huimasti – kiitos siitä 🙂

  Hahah ihan huumorimielessä: Miksi kaikki aina vääntää kroppansa aivan ihmeasentoihin otettaessa kuvia bikineissä? En nyt tarkoita noilla lavalla otettuja vaan noita kehityskuvia 😛 yleinen someilmiö. Parhaiten näkisi kehityksen jos ottaisin edestä, sivusta ja takaa ihan normaaliasennossa

  Kivaa kesää sulle ja jatka samaan malliin <3

  • OI miten mahtavaa kuulla Inka – kiitos <3
   Hyvä kysymys ja toteamus 😀 Jään pohtimaan…

   Ihanaa kesä' myös sinne! -E

 2. Pidätkö ite sun kropasta eniten offilla, dietillä vai sitten ihan juuri ennen kisaa/kisapäivänä? Tsemppiä kisakauteen ja kovaa työtä oot jo tehny! 🙂

  • Moikka Annika,
   Kyllä se on ehdottomasti offikausi silloin, kun kroppa on hieman kiristynyt ja kunto siisti 🙂 Silloin myös voimatasot ovat parhaimmillaan ja treeni maistuu!
   Kiitos tsempeistä <3 -E

 3. Heippa! Ensiksi tahtoisin kiittää ihanasta blogista!
  Tämä kysymys ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta voiko johonkin tiimiin hakea ilman että lähtee heti kisaamaan? Jos voi niin kuinka paljon se kustantaa ja laitetaanko sinne vaan jokin hakemus?

  Hyvää kesää sinull <3

  • Moikka,
   Kiitos kivasta palautteesta 🙂 Toki voi ja usein kannattaa lähteä liikkeelle alkuun valmentajan valinnasta.
   Hinnoittelu on erilaista, joten siihen en voi antaa mitään tiettyä hintaa. Kannattaa lähestyä valmentajia/tiimejä suoraan esim sähköpostilla! -E

 4. Ylemmässä vertailussa toinen käsi peittää puolet keskikropasta ja toisessa pyllykuvassa seisot suorana vs. nojaat etummaiseen jalkaan. Tossa ylempänä olikin kommenttia että parhaiten kehityksen näkisi ihan suoraan edestä ilman asennon vääntämistä otetuista kuvista, sama takaa 🙂 mutta varmasti on kehitystä tullut ja siitä ei ole epäilystäkään! Pisti vaan sama silmään mitä tossa ylempänä joku oli laittanu 🙂

  • Ihan totta 🙂 Harmittaa ettei tullut tuolloin otettua suoraan edestäpäin kuvaa. Mutta onneksi moni on huomannut eron itseni lisäksi ja kyllähän nuo kehonkoostumuksetkin sen kertovat. Kuvan ideana oli enemmän herätellä ihmisiä siitä, että kisakunto on eri kuin normaali. Uskon myös monen lukijan ymmärtävän pointtini kuvalle. Myös pointtina nostin esiin ruokamäärät, sillä haluan pyyhkiä myös pois ajatusta ”vähemmän syömällä näyttää paremmalta”.
   Kiitos palautteesta Mauk! -E

 5. Joo en mäkään kyl nää mitään eroa nois edest otetuissa kuvis. Ensinnäki kunto yht pehmee, jalat ja hartiat täysin samannäköset ja lisäks peität puolet kropastas eli mahan ja jenkkakahvat nyt uudemmas kuvas 😀 bootygainnsejäkä en kyl nää koska vyötärö on ottanu kans tuplat lisää paksuutta perseen kans ni kertoo vaan läskin määräst eikä niinkää lihaksen kasvust 😀 mut hyvä jos oot ite tyytyväinen sehän se ratkasee! 🙂

  • Tää oli nyt kyl tosi rumasti kirjoitettu ja olisi voinut jättää kokonaan kirjoittamatta!

  • Siis what, mikä ihme joitain kommentoijia oikein vaivaa 😀 Selkeää kehitystä kyllä havaittavissa! Kiitos hurjasti kivasta ja tsemppaavasta blogista, ja ihanaa viikonloppua!

 6. Kumman sanot fiksummaksi valinnaksi; eka treenaan pari kk omin neuvoin salilla, kehittäen peruskuntoa paremmaksi ja vasta sitten menisin personal trainerin hoiviin suunnittelemaan treeni- ja ruokavalio-ohjelmaa VAI heti vaan personal trainerin luo?
  Syksyn jälkeen lopetin potkunyrkkeilyn ja jäin salin puolelle ja sinnekin sit jäi käymättä n. pari kuukautta sitten. Kyl siellä joku pohja on, mutta pelkään taas sitä että motivaatio lopahtaa kun sitä pää punasena jaksaa sykkiä sen pari kuukautta alkuhuuman takia. 😀

  • Moikka,
   Suosittelisin kyllä ehdottomasti starttaamaan pt:n kanssa. Tämä siksi että hän tekee ohjelmat ja ruokavalion sinulle sopivaksi, mutta ennen kaikkea tekniikkasyistä suosittelen tätä starttia! Tehokas treenaaminen lähtee kuitenkin siitä että tiedeään mitä tehdään ja tehdään se oikein. Näin myös vammariski on alhaisempi 🙂 Tsemppiä treeneihin! -E

 7. Hienoa Eevi!
  Sun kehityksen huomaa ehkä parhaiten, jos kattoo fitnesspäiväkirjojen ekaa tuotantokautta! Oot huomattavasti timmimmässä kunnossa tällä offikaudella! Ootan innolla minkälaisia tuloksia saat aikaan! 🙂

  • Oot muuten niin oikeessa 🙂 Kiitos kommentista ja tsempistä! -E

 8. Vau Eevi! Oot kyllä kehittynyt valtavan paljon! Harvemmin tulee kommentoitua, mutta pakko kyllä sanoa että sun tapa tsempata (ihmisiä, joita et edes tunne) muita ja jakaa positiivista elämän asennetta ympärille on jotain, mitä ainakin itse katson suuresti ylöspäin. Tänne blogiin on joka kerta kiva tulla kun tietää että saa aimoannoksen motivaatiota omaan elämään, enkä nyt pelkästään tarkoita treenaamista.
  Haluaisin kysyä myös yhden vähän aiheen ohi menevän kysymyksen, ja ehkä hiukan hölmönkin. Asun vielä kotona, eikä minulla juurikaan ole mahdollisuuksia joka päivä ostaa omia ruokia. Haluaisin kuitenkin pudottaa hieman painoa (polttaa rasvaa), ja kotonamme syödään siis ihan normaalia kotiruokaa (laatikoita, erilaisia kastikkeita jne.). Kuinka paljon tämä vaikuttaa ”kiinteytymis”prosessiin? Tavoitteenani ei siis ole mikään suuri painonpudotus, lähinnä haluaisin tiristellä vähän rasvaa vyötäröltä pois. Vaikka kotiruoka onkin perusterveellistä, se kuitenkin sisältää sellaisia aineita mitä ei yleensä ”dieeteillä” suosita (ruokakerma jne). Vähän pöhlö kysymys, mutta toivottavasti ymmärrät mitä haen takaa.
  Ihanaa alkavaa kesää sinulle! 🙂

  • Aivan ihana kommentti Sini <3 Mulla on oikeesti ehkä parhaat lukijat! Ootte niin ihanan aktiivisia ja jaksatte antaa myös kiitostakin.
   Se on niin tärkeää, koska se vaikuttaa suoraan juttujen tasoon 😀 Suosittelen täyttämään lautaselle ensin kasviksia ja salaattia. Tämän jälkeen hiilihydraatit ja proteiinit (+ hyvät rasvat esim oliiviöljy). Säännöllinen syöminen, riittävä ja monipuolinen liikunta, sekä vedenjuonti ovat nyt avainasemassa!
   Tsempit rasvan tiristelyihin ja Ihanaa kesää myös sinne 🙂 -E

 9. Heippa Eevi,

  ja kiitos inspiroivasta blogistasi! Olen ollut aktiivinen blogisi lukija nyt seitsemän kuukauden ajan ja tänään päätin kommentoida postaukseesi ensimmäistä kertaa, sillä varmasti myös sinusta on mukava kuulla lukijoiden ”onnistumisia” blogisi innoittamana. Löysin blogisi saliharrastuksen aloituksen myötä viime marraskuussa ja blogisi on inspiroinut minua siitä lähtien viikottain puskemaan itseni punttisalille, vaikka välillä motivaatio olisikin hukassa. Aikaisemmin olen siis harrastanut mm. itämaisia kamppailulajeja. Mainittakoon siis vielä, että asun tällä hetkellä vaihto-opiskelemassa keski-euroopassa ja voit vaan kuvitella, kuinka paljon juhlia ja houkutuksia täällä on. Blogisi on kuitenkin motivoinut minua pitämään ruokavalion peruspilarit kunnossa ja liikkumaan, vaikka juhlittuakin on tullut. On ollut aika uskomatonta huomata, kuinka kroppaan voi saada muutosta hieman yli puolessa vuodessa.

  • Moikka Wipsu,
   Aivan ihanaa että päätit tulla kommentoimaan <3 Kuten sanoitkin, näistä teidän jutuista saa itse paljon inspiraatiota ja ajatuksia itselleen.
   Ei tämä blogi toimisi ilman teitä ja teidän juttuja!
   Mä olen täällä niin innostunut ja jotenkin myös vaikuttunut siitä, kuinka joku joka on aivan toisessa maassa voi kokea blogini noin vahvana vaikuttimena.
   Iso kiitos siis palautteestasi, et tiedäkkään kuinka tärkeä se mulle oli. Kuten sanoitkin, uskomattomia tuloksia tulee kyllä, kunhan jaksaa uskoa ja pysyä motivoituneena! Tästä tuli tosi hyvä fiilis, kiitos <3 Kovasti tsemppiä salitreeneihin! -E

 10. Treenivihko on mun paras kaveri, ainoo missä tapahtuu yhtään mitään 😂 just kävin tänään bikinikaupoilla, ja otin kuvia niissä biksuissani, ni voi p***e mikä minikokoinen albiinosinivalas mä oon 😁 salilla painot kasvaa ja toki lihasta on tullut, mutta eihän se miltään näytä oikeesti. No, ainakin tänä vuonna voin nostaa kaikki urpot kommentoijat seinälle, toisin kuin viime kesänä.

  • hahaha MINTTU is back 😀 Mä en kestä! Albiinosinivalas 😀 Itkunaurut puuttuu hymyöistä. Siis todellakin – kunnon girl poweria parhaimmillaan.
   -E

 11. Kiva nähä kehityskuvia, en tiedä missä osan kommentoijista silmät on olleet kun kuvia ovat katsoneet, ite ainakin huomaan sun kehityksen niin näissä kuvissa kun ihan normi postauksissa kun vertaa vuoden tai kahden takaisiin 😀
  Itellä juuri nyt menossa se kausi kun tuntuu ettei mitään kehitystä tapahdu ja painotkaan ei kasva haluttuun tahtiin. Noh, kyllä se tästä mutta ketuttaa tää ”paikallaan junnaavaa”-fiilis.

  • Kiitos Hanna 🙂 Toki te vanhat tutut lukijat näätte eron varmasti paremmin <3 Mä niin tiedän to fiiliksen! Mutta usein sen jumahtamisen jälkeen nousujohteisuus on tulossa 😉 TSEMPPIÄ!! -E

 12. Kummalliset vertailukuvat ei noista voi sanoa mitään.pitäisi olla Sama asento,samat vaatteet.sama valotus.

 13. Hei Eevi, nyt ihan OT kysymys joka vaivannut jo pitkään. Mikä se oli se kivulias hoito joka tehtiin sun käsille fitnesspäiväkirjojen ekalla kaudella? Siis ymmärsin että se oli jotaki lymfaa tai vastaavaa?

  Kiitos inspiroivasta blogista 🙂

  • Moikka Tiia,
   Se oli tosiaan lymfahoitoa, jota käytän säännöllisesti mutta erityisesti ennen kisoja tai bikinikautta 🙂 Laittaa kehoon jumahtaneet nesteet liikkeelle (esim selluliitti) ja boostaa aineenvaihduntaa+palauttaa. Itse käyn Essillä http://essicare.fi/ ja voin kyllä suositella! -E

 14. miten käy jos jättää kokonaan officen pois? voiko vaan treenata ilman ns massakautta?

 15. Muistaakseni Eevi kirjoitti jossain tekstissä, että rautaa nousee nyt paljon enemmän kuin aikaisemmin. Veikkaisin muutaman lihassolun paisuneen – kuvista viis.

  • Oikeassa olet, kiitos Nova 🙂 Joku on painanut mieleen 😉 -E

 16. Onnea takalistokehityksestä! 😀
  Olen aloittelemassa pinonpudotusprosessia. Mietin,että jos sitoudun kuinka kauan menee että näkyy tuloksia.
  Herkutteletko itse minkä verran offikaudella?

  • Moikka Heija,
   Tuloksia alkaa tulla jo usein ensimmäisien viikkojen aikana. Toki kaikki meistä ovat yksilöitä, joten maltti voi olla valttia 🙂 Tsemppiä painonpudotukseesi <3
   Offikaudella tulee herkuteltua noin kerran viikossa -E

 17. Pakko myös kommentoida…en epäile ettei kehitystä ole tapahtunut mutta on erittäin harhaanjohtavaa ottaa kuvat täysin eri asennossa. Jokaisen peppu näyttää isommalta jos nojaa toiseen jalkaan vaan noin. En halua vähätellä tehtyä työtä mut jos tekee postauksen kehityksestä niin kannattaahan se sillon tehdä kunnolla ja kunnon kuvilla.

 18. Heips Eevi,
  Olen seurannut taustalta pitkän aikaa. Kirjoitat hyvin ja laajalla skaalalla. Otat huomioon terveet lähtökohdat. Pidän arvossa sillä hyvin nuoretkin naisen alut tätä lukevat.
  Kehitys tulee työllä. Tsempit siihen.
  Yksi risu mulla kuitenkin on sulle antaa. Pliis, älä väännä päätäsi vinoon joka kuvassa. kroppaa voit kääntää. Nyt huomion vie pään asento ja upea kroppa jää sivurooliin kun jää tuojottamaan mihin se pä milloinkin on kallistettu.
  Kaikesta huolimatta hyvää kesää! 🙂

  • Hei ihana Iitu 🙂 Kiitos palautteesta ja hyvästä huomiosta – jota en itse ole osannut edes katsoa 😀
   Nyt keskityn tähän, haha! Ihanaa kesää sinne <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta