ERILAISET ARJET

*kaupallinen yhteistyö;ElovenaMinifitness_arki_terveelliset_valinnatKävin vihdoin ja viimein rakkaan ystäväni, tuoreen äidin Nannan luona kylässä. Päätin yllättää kiireisen äidin kukilla ja yksinkertaisesti tekemällä lounasta. Nostan hattua omalta osaltani kaikille äideille, sillä voi herranjestas kuinka kiinni tuossa pienessä käärössä täytyykin olla ensimmäiset kuukaudet! Aivan ihanaa aikaahan tuo on, mutta siinä jää kyllä äidin tarpeet toiseksi. Nanna ehti hädintuskin edes haarukkaa suuhun laittamaan ja kahvistakin vedeltiin kylmää hörppyä. Arvostan äitejä suunnattoman paljon.

Vaikka koen olevani itsekin suhteellisen kiireinen nainen, ei äitien arkea voi verrata omaani. Siksi en vertaile, vaan pohdin kuinka pienillä asioilla voi saada energiaa keholle ja mielelle. Kahvihetki ystävän kanssa, valmis ruoka, välipala laukussa, toiset kädet tunkemassa pyykkiä koneeseen ja toiset ruokkimassa vauvaa. Omat luksus hetkeni kun koostuvat hieman eri asioista. Tänään koin äärimmäistä nöyryyttä tuon vahvan naisen vierellä. Olen oppinut Nannalta paljon näiden vuosien saatossa ja uskon hänen opettavan minulle nyt aivan toisenlaista herkkyyttä, kärsivällisyyttä ja onnellisuutta. Nannasta hehkuu äitiys!Minifitness_nanna_ystavyys Minifitness_Kauravalipala_Elovena

Yksi asia meidän molempien arkea kuitenkin edelleen yhdistää. Rakkaus terveelliseen ruokaan ja parempia valintoja kohtaan. Sitä kautta syntyy se mieletön energia arkeenkin. Olin tuonut mukanani Elovenan kauraiset välipalapatukat, jotka on valmistettu täysjyväkaurasta ja hedelmistä ilman lisättyä sokeria. Lounaan jälkeen pieni makea maistui ja on myös loistava pika-apu kiireisen arjen keskellä. Luulenkin pienen lapsen äidin välipalapiilon löytyvän rattaiden kätköistä, mutta omani sen sijaan löytyy autoni hansikaslokerosta. Nauroinkin tuossa, että olen nyt lähes kaksi viikkoa syönyt autossa ainakin yhden päivän aterioistani. Mansikka-vadelma välipalapatukka on mielestäni myös loistava makeannälän terveellisempi selättäjä – joka iskee muuten usein iltapäivällä ruuhkajonossa. Silloin ne paremmat valinnat todella nostavat päätään!Minifitness_valipala_hetki_terveellinen Minifitness_terveelliset_valipalatMinifitness_Elovena_valipalapatukka

Haluaisin tietää mikä on teidän arjen parempi valinta? Onko se kenties jokin tietty hetki päivässäsi, kuten meikäläisen iltapäivät? Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvotaan Elovenan tuotepalkinto (arvo 40 e).  Kilpailu on voimassa 6.7.2016 saakka <3 

Ps. Ihan kohta alkaa juhannus! Itse ajattelin koostaa herkut terveellisistä vaihtoehdoista. Palataan näihin ideoihini myöhemmin  -E

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=elovena-minifit-1;EASTpostID=15654]

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

221 vastausta artikkeliin “ERILAISET ARJET”

 1. Pienen taaperon kanssa arki on välillä erittäin hektistä. Pyrin aina ottamaan itselleni laukkuun protskupatukan, hedelmän tai välipalapatukan. Syön sen sitten bussipysäkillä tai vaunuja työntässä paikasta A paikkaan B, näin ei tuu sorruttuu herkkuihin nälän iskiessa.

 2. Parempia valintoja tulee nykyään tehtyä enemmän, kuin joskus aikaisemmin. Sen huomaa kun tekee mieli herkutella, niin kaupasta useammin tarttuu mukaan sipsien ja kaikkien sijasta hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Ja sen tietää että myöhemmin tuo valinta palkitsee 🙂

 3. Usein tekisi mieli mennä töihin autolla kun aamuväsymys painaa mutta kyllä reipas pyöräily virkistää mieltä kummasti! 🙂

 4. Kun olen vihdoin saanut kaksi pientä lastani päiväunille, tekisi mieli kaivaa kaapista kilo suklaata ja sujahtaa peiton alle katsomaan leffaa, MUTTA valitsen kuitenkin tämän sijaan venyttelyn ja kupillisen vihreää teetä. Ja olo on tunnin kuluttua ihanan virkeä ja levännyt. Ja keho kiittää 😊

 5. En tykännyt yhtään puuroista mutta nyt oon alkanut tykkäämään Fazerin Alku-puurosta maussa omena-karpalo. Todella hyvää ja täyttää hyvin, päivä ei enään lähde käyntiin ilman aamu puuroa!

 6. Mun parempi valinta on itetehty mysli! Paljon herkullisempaa kun kaupan ja tietää tasan, mitä siellä on ja se ei ole sokeria 20% 😀

 7. Pähkinät ja hedelmät on aina helppo ottaa mukaan. Hyvin vievät pienen nälän pois 🙂

 8. Minun parempi valinta on mennä salille sohvallapötköttelyn sijaan, vaikka rennon päivän välillä ansaitseekin. Kuljen myös mieluummin kävellen tai pyörällä auton tai julkisten sijaan. 🙂

 9. Minulle ruisleipää on arjen PARAS valinta! Ja olen huomannut miten paljon mahani tykkää kun syön ruisleipää kans. Työpäivän jälkeen mitään ei maistu yhtä hyvin kun ruisleivän hiljaisuudessa samalla kun luen esim. blogisi 🙂

 10. Satoi kaatamalla tai paistoi aurinko kuinka kuumasti tahansa niin tämän koti kuntoilijan paras hetki on AAMU!
  Herätys klo 6.30 , kevyt aamiainen,kahvia ja mysliä.Ensin riehutaan vähän käsipainojen kanssa,kunnon alkulämmittelyt noin puolisen tuntia ja sitten lähden urheilukentälle jatkamaan treenailua.Niin pyörällä ajaen tottkai , noin 20-30 min menee matkaan.
  Siellä saa harjotella rauhassa omissa oloissa Juoksua ylämäkeen,pika spurtteja,porras treeniä ja leuanveto harjottelua.(sinnikkäästi yritetty sitä saada aikaseksi 😀 heh 🙂 Jospa se joku päivä onnistus.
  Joka aamu kun herää aikasiin ja saa vetästyä itsensä oikein kunnon hikeen niin jaksaa loppu päivän.Tottakai unohtamatta ihania päivä unia. 😀

 11. Mun arjen parempi valinta on kardemumma! Saa kaiken maistumaan pullataikinalta! Puurot, smoothiet ja kaikenlaiset taateli-raakapallot ovat taivaallisia kardemumma twistillä!

 12. Pienen sokerihimon yllättäessä uusi pelastaja on taatelit. KUINKA VOIKAAN OLLA NIIN HYVÄÄ! Taateleilla korvaan karkit, varsinkin ne irtokarkit jotka ovat heikkouteni sokerihimon iskiessä. Olen myös lisännyt taateleita itsetehtyihin myslipatukoihin makeuttajaksi ja ne sopivat esimerkiksi kauran kanssa erinomaisesti. Taatelit pähkinävoilla on myös voittamaton kombo!

 13. Minulle parempi valinta on syödä se täyttävä aamupala joka päivä vaikka tuntuu että ei nälättäisikään 🙂

 14. Pyörällä taitettu työmatka auton sijaan! Samalla karisee unihiekat silmistä ja duunien jälkeen on ihanaa polkea oikein rauhassa ja fiilistellä ympäristöä – mikä onnistuu muuten ihan eri tavalla tsygällä kuin auton ratin takaa.

 15. Pienen lapsen äitinä pyrin syömään lapsen kanssa samanaikaisesti ja samaa ruokaa, jolloin tulee itsekkin vältyttyä napostelulta. Oma hetki lapsen päiväunien aikana on ihaninta viettää treenaten tai vaihtoehtoisesti kahvikupin ja terveellisen hyvän, kuten banaanilettujen, parissa 🙂 Banaaniletuista tykkää lapsikin.

 16. Mulla on aina pientä välipalaa laukussa. Vaikka suunnitelenkin päivän syömiset etukäteen niin joskus nälkä yllättää ja sit on hyvä olla laukussa protskupatukka tai pähkinöitä 🙂 ne on niitä valintoja 🙂

 17. Arjen parempi valinta itselleni on jättää työpaikan kahvihuoneen herkut muiden syötäväksi. Terveellinen välipala antaa oikeanlaista energiaa lopputyöpäiväksi 🙂 Tietoinen valinta, josta olen ylpeä vaikka se kummastusta monesti töissä herättääkin.

 18. Jokapäiväinen parempi valinta tapahtuu minulla yliopiston ruokalassa: mitä ruokaa valitsen, kuinka paljon salaattia otan, kuinka paljon kastiketta otan, otanko leipää muun hiilihydraatin lisäksi.

 19. Valitsen paremmin:
  – työmatkapyöräily 7km/suunta
  – vehnän sijaan kaura
  – sokerin sijaan hunaja
  Mukavaa juhannusta! 🙂

 20. Minun PARAS valintani on ehdottomasti lähteä sateella juoksemaan pihalle😍

 21. Minun arjen parempi valinta on ehdottomasti aamupala. Syön aamuisin maitorahkan johon olen sekoittanut kaurahiutaleita, pellavansiemeniä, tuoreita mansikoita ja hieman mehukeittoa, että rahka ei olisi niin tönkköä. 🙂

 22. Aamupala rauhassa syöden. 🙂 Herään mielummin muutamaa minuuttia aiemmin, jotta ehdin keittämään kahvin ja syödä aamupuuron raejuustolla ja jugurtilla sekä muutaman leivän. Päivän paras hetki!

 23. Leipäaddiktina vaaleiden aamupalaleipien sijaan valitsen kaurapuuron raejuustolla ja marjoilla. Yhtä täyteen tulee molemmista, mutta jälkimmäisestä saa ihan erilaista energiaa ja päivä lähtee paremmin käyntiin! Rauhallinen aamu kahvin ja hyvän aamupalan kera on päivän paras hetki.

 24. oman arkeni paras valinta on varmastikin hitaat aamut, ilman niitä päivä ei lähde käyntiin. vaikka kuinka olisi kiirettä, laitan kellon soimaan reilusti ennenkuin velvollisuudet koittaa. ehkä nipistän sen hetken sitten vaikka unista, mutta se rauhallinen aamu starttaa vain koko päivän niin mahtavasti – se määrittää rehellisesti sanoen pitkälle päivään mielialaani. jos aamulla on hirveä kiire eikä aamupalaa esimerkiksi kerkeä nauttia rauhassa (blogien äärellä ), tuntuu että koko päivä lähteää kiukkuisemmin ja hätäisemmin käyntiin!

 25. Paras tekoni arjessa on ehdottomasti aikaisin nukkumaan meno, vaikuttaa koko seuraavan päivän olotilaan 🙂

 26. Mulla on muuttunu ruokavalio terveellisempään just pienillä muutoksilla. Oon lisänny marjoja, karkit vaihtunu hedelmii, gluteenittomuus on aittanut todella paljon mystisiin vatsavaivoihin. Olen pirteämpi ja energiaa riittää!!! 🙂 ihanaa!

 27. Pyrin aloittamaan aamuni puurolla tai munakkaalla. Siitä se lähtee ja yritän kovastu myös loppupäivän olla ilman herkkuja. Mutta aina se ei kiireen keskellä onnistu. Pähkinäpusseja täytyisi alkaa jemmailla autoon ja laukkuun.

 28. Arjen parempi valinta on pitää huolta ateriarytmistä. Kun rytmi pysyy tasaisena riittää energiaa tasaisesti niin töissä kuin illalla liikkuessa.

 29. Minun arkeni parempi valinta on työmatkaliikunta. Työpaikallani on myös tarjolla herkkuja vähän joka lähtöön ja näihin retkahtamisen vältän syömällä hyvissä ajoin, jottei nälkä kerkeä liian suureksi ja rupea tekemään mieli herkkuja -smoothiet on todella kätevä etenkin nyt, kun työpaikalla on todella kiireistä..ei tarvitse lämmittää, vaan on nopeasti syötävä terveellinen herkku -vatsa&mieli kiittää 🙂

 30. Havahduin tänään että olen tehny viime aikoina oikeastaan vaan niitä huonompia valintoja aivan liikaa. Aion aloittaa korjaamaan asiaa juhannuksena valitsemalla grilliin myös kasviksia kuten ananasta munakoisoa, kesäkurpitsaa ja parsaa. Makea herkuksi tulee hedelmäsalaatti ensin suunnitellun kakun sijaan 🙂

 31. Voi että kun välillä tekisi mieli napata kaupasta se suklaapatukka ja nannapussi ja oih mitä irtokarkkejakin.. annan itselleni luvan karkkipäivänä toteuttaa tämän mieliteon, mutta niinä muina päivinä makeanhimon iskiessä juon kupin teetä (ilman sokeria) tai lasin mehua (sekin ilman lisättyä sokeria)..joskus karkkihimo johtuu pelkästään nälästä ja siihen välipalapatukat olisikin oiva valinta 🙂

 32. Arjen parempi valintani on selättää väsymys luonnon voimalla sohvan pohjalla makoilun sijaan. Tänäänkin olin työpäivän jälkeen todella väsynyt, mutta kotiin tultuani pesin vain kasvot, löysäsin nutturaa rennolle letille ja vaihdoin vaatteet ja lähdin aurinkoiseen metsämaisemaan kävelemään linnunlaulun saattelemana. Kotiin tullessa oli ihan eri fiilis! Eli väsymykseen pitää vastata aktiivisuudella – vaikka se aluksi tökkii tai saattaa tuntua huonolta ajatukselta, suorituksen aikana fiilikset muuttuvat täysin päälaelleen. 🙂

 33. Oma parempi valintani on nykypäivänä kaupan hyllyjä koristavat BCAA -juomat, kuten Nocco, True tai Celsius. Aivan täydellisen makuisia ja tuovat samalla vähän sellaista ”kylläisyyden” tunnetta, jonka avulla pääsee makeanhimosta nopeasti eroon. Ja sisältävätpä vielä kaiken lisäksi tärkeitä vitamiineja ja ovat sokerittomia. Ihanan virkistäviä myös varsinkin näin kesällä, nam nam!

 34. Parempi valinta on muiden merkkipäivänä kävellä pähkinä/kuivahedelmä hyllylle ja valita sieltä pussiin _kohtuudella_ suolattomia pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä ja marjoja. Tiukkaa tekee, mutta joka kerta on hurjan hyvä fiilis valinnastani 🙂

 35. Toimistotyöläisenä tulee istuttua lähes koko päivä. Parempi valintani onkin käyttää pelkän istumisen sijaan osa lounastunnista siihen, että kävelen torille nauttimaan kesäisestä kaupungista. Edes pikainen ulkoilu virkistää tehokkaasti! Ja mikäs sen ihanampaa Suomen kesässä kuin kotimaiset vihannekset. Torille päästyäni valitsen jäätelökioskin sijaan viereisen myyntikojun mansikat ja herneet.

 36. Mä teen työkseni sitä, mitä pienten lasten äidit tekee – ja siksi mä käytän itsestäni suomenruotsalaisten nimitystä perhepäivähoitajasta, dagmamma. Omat lapset on jo isompia, 4-, 7- ja syksyllä 11-vuotiaat, hoitolaiset kaikkea 10kk ja 6-vuotiaan väliltä. Aiemmin olin nuorisotyöntekijä, ja yllättävän paljon samaa näissä hommissa on. Mun on säilytettävä hermoni ja auktoriteettini, joten en voi nälkäkiukkuilla tai saada väsymysitkukohtauksia, on siis syötävä ja nukuttava, ja toisaalta yksinkertaisesti siedettävä sitä että joskus on kurja olo. Sitä varten on oltava plan b (ja c ja d ja mielellään ööhön asti), kaiken maailman kikkakolmosia joilla saadaan syntymään sopimus siitä että mami on nyt vähän väsynyt ni jos et nyt vaan olis hankala. Yllättävän vaikeeta uhmaikäisen taaperon sekä viisveisaavan teinin kanssa 😄 toinen puoli on myös se, molemmissa töissä, että tähän pitää pystyä myös fyysisesti. Toki liikkuminen lasten kanssa, mutta myös se, että voi olla että koko hoitoporukka keksii saada itkupotkuraivarit keskellä suojatietä, ja mun vaan pitää pystyä kantamaan se rääkyvä ja sätkivä yhteensä noin 60 kiloa painava lauma siitä pois just silloin kun tarve on. Nuorten kanssa se ääriesimerkki on se, että se 60-kiloinen mua päätä pidempi teini saattaa keksiä ruveta väkivaltaiseksi ja se on saatava sidottua aloilleen jos niikseen tulee. On ihan eri juttu tehä näitä, kun on habaa millä tehä. Varsinkin kun ite on sen 157 senttiä pitkä eikä oo niin hirveen vakuuttava noin niinku koon puolesta.

  Kaikki ne on parempia valintoja, ja sit on aina se pähkinäpussi (jota mä napostelen tylsyyksissäni ja hätäapuna kun on nälkä) ja/tai muuta välipalaa. Ja iltapäivän siesta, kun lapset on jo päiväunilla, mä en tee mitään. Makaan sohvalla ja torkun, lasken katosta kulmia ja vilkuttelen ikkunasta ohi lentäville linnuille puoltoista tuntia, ja sit juon kupin kahvia vielä ennenkuin lapset herää. Siitä mä en luovu ilman tappelua 😂

 37. Hyvä ja terveellinen aamupala on avain parempaan päivään! Panostamalla aamiaiseen saan päivääni paremman alun.🌞

 38. Parempi valintani on proteiiniletut marjoilla, aamujuoksun jälkeen maistuu niin hyvältä 😋 taikka kun tekee mieli herkkuja niin protskuletut kyllä vie makean nälän mennessään

 39. Mun parempi valinta on aamutreenit ennen töitä/ muuta toimintaa. Suoraan sängystä salille 🙂 niin ja lisäks valmiiksi laitetut/ hyvin suunnitellut ruoat!

 40. Valintani päivän mittaan on sitä luokkaa että pysyttelenkö peiton alla puhelimella vai alanko tekemään päivän treeniä. Itse olen vielä niin nuori että salille en pääse mutta kotitreeniä teen joka päivä. Terveellisempää elämää kohti mennään näillä omilla valinnoilla☺

 41. Paremmat valinnat ovat vuosien saatossa soluttautuneet osaksi ihan tavallista arkea. Omat eväät kulkevat mukana missä ikinä liikunkin ja säännöllisellä treenauksella saa hulluna lisää energiaa ja jaksamista päiviin! Näin ei todellakaan ole aina ollut ja välillä onkin hyvä muistutella itseään, että nykyisin automaatiolla tehdyt valinnat eivät ole aina olleet ihan itsestäänselvyyksiä 🙂

 42. esim. tänään suklaan himoon ostin raakasuklaata ja söin vain muutaman palasen 🙂

 43. Iltapäivällä mullakin tekee usein mieli herkutella, mutta mun herkku on hieman toisenlainen: mantelimaitoon tehty kaurapuuro, banaani sekä kreikkalainen maustamaton jugurtti. Tuo yhdistelmä on syystä tai toisesta mun mielestä aivan huumaava. Mies ei tuosta yhdistelmästä tykkää lainkaan, vaan nyrpistelee aina nenäänsä vieressä 🙂

 44. Mun parempi valinta on syödä rauhassa joka aamu täyttävä aamupala, joka potkaisee päivät käyntiin! Joka ilta nukkumaan mennessä haaveilen jo seuraavan aamun puurosta tai ruisleivästä sekä kupillisesta kahvia<3

 45. Arjen parempia valintoja on ehdottomasti hyötyliikunta! Kävellen tai pyöräilen töihin, kouluun ja salille. Samalla tulee tehtyä pieni nollaus esimerkiksi uuvuttavan työpäivän jälkeen, kun valitsee kauniin kävelyreitin luonnon helmassa ja kuuntelee lintujen laulua <3 !

 46. Itselläni ei ole lapsia mutta hektinen työ ja vapaa-aika 🙂 muistaa syödä n. 3 tunnin välein, juoda vettä sekä hyvät yöunet on tärkeät <3 Pähkinät ja hedelmät herkkuina hyviä ja kun liikkuu paljon, saa sallia itselleen silloin tällöin vaikka tummaa suklaata tai esim. jonkun välipala patukan 😉 hauskaa Juhannusta!

 47. Mun parempi valinta on ehdottomasti suunnitelmallisuus. Suunnittele, suunnittele, suunnittele. Nälkäkuolemakiukku ei yllätä, kun syö säännöllisesti ja järkevästi 🙂 Jos esim olen syönyt aamiaisen klo 9, tiedän että viimeistään klo 13 on syötävä jotain ja jos en ole kotona, mukaan otan protskupatukan, pähkinöitä, rahka pysyy muutaman tunnin ihan viileenä kun tyhjentää purkin samaan rasiaan jäisten mansikoiden kanssa 😉 Leikkeleet kulkee vaikka frozzypackissä ja realit minigripissä. Kaupasta saa 100 g paketeissa esim kylmäsavuhärkää joka on jumalaisen hyvää! Puoli vuotta dietanneena uskallan sanoa että no excuses sille ettei kiireessä kerkiä syödä hyvin ja terveellisesti 🙂

 48. Noin vuosi sitten aloin todella miettiä, mitä suuhuni laitan. Vaaleat viljatuotteet vaihtuivat täysjyvään, maustettu jugurtti maustamattomaan rahkaan ja lautaselle alkoi ilmestyä kasviksia. Nämä pätevät edelleen ja olenkin huomannut jaksavani paljon paremmin!

 49. Maitotuotteiden välttely rennolla otteella, ei liiallisuuksiin. Lopetin maidon käytön tammikuussa, enkä sairastunut koko talvena/keväänä tuttuun, joka vuotiseen flunssaan, joka monesti kestää useita viikkoja. Uskon tällä valinnalla olleen suuri vaikutus, ja siksi jatkan samalla linjalla edelleen, vaikka entisenä maidon suurkuluttajana välillä maitohammasta kolottaisikin 😀

 50. Minun parempi valinta on rahka pieneen nälkään työpäivän keskellä. Voisin valita sen kahvipullan ja nopean verensokerin nousun, mutta rahkan avulla jaksan painaa vielä työpäivän loppuun asti.

 51. Itse aktiiviliikkujana ja tuoreena äitinä arvostan terveelistä ja ns. ”Voimasafkaa”, jolla jaksaa pyörittää 1kk muksun täyttämää arkea. Ja kun on niitä päiviä että tissitakiainen roikkuu tankkaamasa taukoamatta, on ilo löytää kaapista edes suht viksuja pikavälipaloja (kuten erilaiset patukat). Makeannälkää olen yrittänyt taltuttaa esim. Taateleilla, mutta kyllähän sitä välillä kaipaa ihan rehellistä fazerin sinistä tai kouvolan lakua 🙂 vaikka muuten viikolla söisi suht viksusti, niin lauantai aamuna on kyllä super hetki mennä äipälle kahville, kun tietää siellä odottavan leipomolämpimät possot <3

 52. Parempi valintani on aamutreeni. Fiilis on mahtava sen jälkeen ja energiaa riittää koko päiväksi. Treenin jälkeen puuro tai smoothie maistuu vieläkin paremmalta!

 53. Arjen parempi valinta on työssä terveelliset välipalat. Niin paljon toiset kantavat suklaata, keksejä jne. pöytään. Kun mukana on itsella rahka ja banaani, niin ei tule naposteltua herkkupöydästä mitään. Paljon paremmin jaksaa omalla välipalalla, jos joskus on ottanut vaikka suklaata (vaikka se hyvälle maistuukin) on loppupäivän ollut veto pois. Kyllä terveellisemmät valinnat antavat paremmin virtaa! 👍

 54. Mun arjen parempi valinta on aamupuuro, kahvin sijasta tee ja runsas veden juonti pitkin päivää 🙂
  Samoten olen nyt opetellut tekemään kotona enemmän ruokaa, rahaa säästyy – kun tekee kotona ruuan, eikä käy ulkona syömässä.

 55. Mun arjen parempi valinta on vesi. En juo enää juurikaan mitään muuta (paitsi teetä), ja vettä meneekin paljon päivän aikana 😊 Hampaat ja keho kiittää kun mehut ja limsat jää kauppaan!

 56. Kun viikon ruoat suunnittelee etukäteen ja niiden mukaan kokoaa ostoslistan, tulee kaupassa tehtyä vain hyviä valintoja. Kun herkkuja ei ole kotona, ei niitä tule myöskään syötyä 😉 Aikaan jää mukavasti muulle puuhastelulle kun ei parin päivän välein tarvitse olla kaupassa hakemassa ”jotain pientä”.

 57. Arjen parempi valintani on liikkua pienemmät etäisyydet kävellen eikä julkisia käyttäen vaikka samalla hinnalla pääsisi ilman kävelyitä. Lisäksi valitsen aina hissin sijaan rappuset kun kerrostalossa asun. Hyötyliikunta arjessa on mielestäni hyvä tapa saada päiviin lisää liikuntaa!

 58. Aterioiden ja välipalojen tarkka suunnittelu etukäteen ja liian pitkiä ateriavälejä!! Toimii itselläni tai muuten kostautuu! Makeanhimoon pakastemansikoita!

 59. Arjen parempi valinta on juoda vettä! Aamulla herään jo vesipullo sängyn laidalla odottamassa ja minne ikinä menenkin se kulkee mukana! 🙂

 60. Paras hetki on kiireetön aamuyö, kun herään uuteen päivään. On kahvihetken aika ja puurolautallisen, joskus laitan puuroainesten sekaan leivinjauhetta ja kananmunan valkuaisia ja mikroon 2 ja 1/2 minuutuiksi. Näin synttyy puurokakkunen kahvin kaveriksi.

  Nyt kesällä, jos on lämmin aamuyö, on mukava mennä parvekkelle ja vain istua, jouda kahvia ja syödä ja olla vain. Linnut pitävät kyllä huolen ”metelöinnistä”, ettei ihan hiljaiseksi elo mene.

  Annan ajatusteni mennä ja tulla, enkä kaipaa ketään jakamaan tätä herkeä. Tämä aika on minun omaa aikaani ja patterini tässä elämässä.

 61. Eväiden teko töihin. Olen kiinni työpaikallani koko vuoron ajan, eikä sieltä pysty lähtemään edes lähikauppaan, eikä paikanpäällä ole mitään mistä saisi ruokaa. Eli vaihtoehdot on joko syödä omia eväitä tai olla syömättä. Eväiden teon myötä on ollut helpompaa valita niitä terveellisempiä valintoja, kun pitää muutenkin suunnitella syömiset.

 62. Tekee usein mieli leipoa ja syödä makeaa, mutta parempi valinta on hedelmät, sekä terveelliset kauralastut😊

 63. Arkisia parempia valintoja on omatekemä ruoka valmislaatikoiden saatikka pikaruoan sijasta. Kyllä siitä vaan tulee niin parempi olo kun syö puhdasta ja omin käsin valmistettua ruokaa. Toistaalta arjen hyvä valinta on myös herkuttelu välillä, siitäkin piristyy ja motivoituu ihmeen paljon kun jos pitää herkkuhetken. 🙂

 64. Ei ole open pöydällä omenaa, vaan banaaniterttu. Siitä aina yksi naamaan kun työpäivä ohi. Ei tule päädyttyä suklaan tielle, eikä opehuoneen herkuille. Eräs ekaluokkalainen nassikka kerran hauskasti sanoi, että vähemmälläkin uskoo että ollaan apinoiden sukua. Terttu oli viime vuoden hukassa ja sen kyllä huomaa. Ensi syksynä hyvä vakioherkku takaisin paikoilleen.

  Kiitos osallistumisestasi fitnesspäiväkirjoihin. Olet hyvänmielen nainen, odotin eniten aina sinun osuuksiasi. Ja mielenkiinnolla olen kuntopyörää polkiessa tätä blogiasikin lukenut. Ehkä sitä tulee itsekin tehtyä jatkossa asteen verran terveellisempiä ratkaisuja ravinnon kanssa.

 65. Ennen tuli syötyä leipää ja croisantteja paljon välipalana parempana valintana nykyään tykkään syödä paahdettuja kikherneita sopivasti tulisina. 🙂

 66. Ennen kun oli rankka päivä niin tuli käytyä kaupassa ja ostettua herkkuja, mutta nykyään on paljon mukavempi mennä kauppaan ja ostaa ihan vaan riisiä, kanaa ,kasviksii ja salaatti värkkejä ja tehä ihan kunnon ruokaa. Ai että kyllä kelpaa! ❤

 67. Arjen parempi valinta on se että lähden töiden jälkeen väsyneenäkin lenkille vaikka sohva houkuttelee. Lisäksi olen vähentänyt sokerin syöntiä ja yrittänyt syödä enemmän kasviksia.

 68. Ruokavalioni on perus terveellinen, mutta kompastuskivenäni on illat. Kun lapset ovat vihdoin unessa, tekisi mieli syödä kasa voileipiä mutta olenkin alkanut keittämään kaurapuuron ajatuksella ”ensin tämä ja sitten leipää”. Mutta eipä ole kertaakaan enää tarvinnut leipiä laittaa kun puuro vie nälän ja leipähimon.

 69. Töissä kahvihuoneessa on tarjolla milloin mitäkin herkkua. En kuitenkaan sorru hetken mielijohteesta herkkuihin, kun kannan töihin mukanani terveellistä välipalaa.

 70. Arkeni parempi valinta oli palkata oma personal trainer tekemään kunnon ruoka-/treeniohjelmat minulle, joita tulen noudattamaan 🙂

 71. Minun parempia valintoja:
  -Lähteä pöyrällä eikä autolla kauppaan sään salliessa
  -Ottaa ravintolassa salaattiateria purilaisaterian sijaan
  – Juhlissa yksi viinilasillinen riittää vallan mainiosti, seuraavana aamuna kiitän itseäni 🙂

 72. Parempi valinta on asettaa herätyskello hieman aikaisemmaksi soimaan ja ottaa aikaa itselle, aamulle ja tulevalle päivälle. 🙂

 73. Töissä jos on hiljasempi päivä (että istuskellaan vaan korjaamolla), kävelen aina tehtaan kauimmaiseen vessaan ja venyttelen tauoilla 😀 Saa vähän edes vetreyttä kroppaan.

 74. Töissä iltapäiväkahvien aikaan en otakkaan niitä keksejä kahviuhuoneen ruokapöydästä vaan vedänkin nassuun itsetehdyn ravitsevan smoothien 🙂 Piristää kummasti!

 75. Minun parempi valintani on mennä pyörällä töihin ja tehdä aina omat eväät mukaan 🙂

 76. Mun parempi valinta on esimerkiksi harrastaa hyötyliikuntaa joka päivä treenien lisäksi. Pyöräily tai kävely kauempana olevaan kauppaan virkistää kummasti mieltä ja pieni hiki pinnassa saa hymynkin huulille 🙂

 77. Mun parempi valinta on väsymyksestä huolimatta salille meneminen, yleensä treeni piristää kummasti!

 78. Kyllä yleensä tulee valittua aina parempi vaihtoehto! 🙂 Hyvä prodepatukka, porkkanaa, pähkinää, minitomaatteja tai joku hedelmä.

 79. Se hetki, kun ollaan lasten kanssa syöty, nuorin on laitettu nukkumaan ja kaksi vanhinta saavat hetken pelata tabletilla. Silloin on mun oma hetki. Mä otan kahvin ja jotain kaapista. Pyrin siihen, että se on ns. parempi valinta – normisuklaan sijaan raakasuklaapala, tai överihuijaus mutakakku, joka on tehty täysruokosokerilla ja spelttijauholla 😂

 80. Parempi valinta on arkiliikunnan lisääminen. Kävelen päivittäin töihin ja kotiin säällä kuin säällä, vaikka ratikka vetäisikin aivan vierestä. 🙂

 81. Parempi valintani on kasvispainotteinen ruokavalio 🙂 Pyrin syömään kasvisvaihtoehdon työpaikan ruokalassa ainakin kerran viikossa!

 82. Minun arjen parempi valinta on taittaa työmatkat pyörällä auton sijaan 🙂

 83. Arjen parempi valinta on ehdottomasti television tuijottelun vaihtuminen lenkkeilyyn tai urheiluun porukalla 🙂

 84. Ensimmäisenä tuli mieleen, että parempi valintani arkisin on kulkea työmatkat kävellen tai pyörällä sen sijaan, että starttaisin pihasta autolla tai hyppäisin julkiseen.

  Ihanaa juhannusta!

 85. Yksi pieni valinta on lähiaikoina ollut karkin korvaaminen ihanilla taateleilla 🙂 Vaikka niitäkin kyllä uppoaisi aika paljon herkullisuutensa vuoksi… parempi valinta silti kuin ne karkit 🙂

 86. Arjen parempi valintani on käyttää täysjyvätuotteita ja hyötyliikkua aina kun on mahdollista.

 87. Teen kolmivuorotyötä ja minulla on alle vuoden ikäinen pikkuinen tyttö, huonosti nukuttuja öitä on paljon ja väsyneenä tekee usein mieli herkutella, karkkien ja jätskien sijaan valmistan itse terveellisistä raaka-aineista jäätelöä ja sitä voi huoletta syödä vaikka iltapalaksi! 🙂

 88. Oma parempi valintani on kantaa aina pientä evästä vesipullon lisäksi mukana. Esimerkiksi omenaa, siemennäkkäriä tai pähkinöitä.

 89. Kotiin ei tule ostettua muuta kuin hedelmiä ja vihanneksia sekä välillä yksi jos toinen raakasuklaapatukka. Kätevästi käsillä kun makeanhimo iskee ja on helppo tehdä hyviä valintoja kun kaapit pursuavat terveellisistä ruuista! 😊

 90. Arjen parempi valinta on ehdottomasti se ettei osta kotiin herkkuja! Niitä ei tule sitten syötyäkään:)
  Salini kuntokeskuksia on kodin ja työpaikan vieressä, joten treenejäkään ei tule skipattua, kun sali löytyy aina läheltä!

 91. Just erilaiset raakapatukat laukussa, pikkunälkä kun yllättää niin ei tarvitse turvautua huonoihin välipaloihin 🙂

 92. Parempi valinta on nukkua kunnon yöunet, jolloin nälänhallinta on helpompaa ja tulee tehtyä terveellisiä valintoja, kun verensokeri ei pääse heittelemään.

 93. Oma arjen parempi valintani on terveellinen ja täyttävä aamupala, joka antaa voimaa päivään sekä pohjan koko päivän muille valinnoille. Kun aloittaa hyvin, lopettaa hyvin (:

 94. Mun parempi valinta on kävellä portaat hissin sijaan, ja lounaalla syödä mielummin kirsikkatomaatteja kuin karkkeja työpaikan taukohuoneesta 🙂

 95. Vaihdoin puoli vuotta sitten 2-3 aterian päivärytmistä viiteen ateriaan päivässä, ja kroppa kiittää! Se, että syön esimerkiksi aamupalan joka ikinen aamu, ja turvaudun opiskelun lomassa johonkin muuhun välipalaan kuin suklaaseen, on jäätävän suuri muutos entiseen.

 96. Joka aamuinen kaurapuuro <3 Sitä voi tuunailla mielensä mukaan vaikka prodejauhoilla, mausteilla, marjoilla, pähkinöillä, siemenillä ja kookosöljyllä. Terveellistä, ravitsevaa, niin mahdottoman hyvää ja masu kiittää 🙂
  Pakko mainita myös aikaisempaa täyttävämpi iltapala. Ennen meni illalla tyyliin rahkapurkki omenalla ja siinä se. Nykyään on maitotuotteet heivattu romukoppaan ja rahkan sijasta herkuttelen ihan joka ilta terveellisillä, mutta niin maistuvilla proteiini-marja-hedelmä -smoothieilla/nice creameilla ja riisikakku-kookosöljy-tomaatti-kananmuna -seteillä. Aamut ja illat on arjen parhaita hetkiä 😀

 97. Arjen parempi valinta on pyöräily; ekologinen, rahaa säästävä ja kuntoakohottava kulkuväline. Fillari alle aina kun mahdollista(eikä ole ihan kaatosadepäivä)

 98. Parempi valinta on olla valittamatta; myöhästynyt bussi, miehen lattialle jätetyt sukat, huonosti istuvat housut, haukkuva naapurin koira… ei jaksa valittaa. Säilyy mielenrauha. Jos voin tehdä asialle jotain teen sen enkä valita, jos en voi tehdä mitään en valita. Valittaminen on turhaa.

 99. Mun arjen parempi valinta on ollut jo yli vuoden että jätin jatkuvan herkuttelun ja aloin syödä pieniä ateroita 4-5 kertaa päivässä 🙂 Siihen vielä vähän liikuntaa päälle ja humps! Näillä valinnoilla tippuikin paino 13 kiloa 🙂

 100. Pähkinät ja hedelmät ovat helppo pitää mukana, joten niitä tulee syötyä välipalaksi, jos nälkä yllättää. Myöskin protskupatukat ovat hyviä pitää mukana 🙂

 101. Yleensä päivällä töiden jälkeen iskee tajuton makeanhimo! Minulla auttaa suunnitelmallisuus, esim kotimatkalla suunnittelen mitä syön ja kotiin tultaessa alan heti valmistamaan suunniteltua ruokaa, jotta unohdan herkut. Jos on pakko saada jotain makeaa nii silloin suosin taateleita (aivan mielettömän hyviä!!) tai proteiinipatukoita 🙂

 102. Mun arjen parempi valinta on liikkua ja syödä sellaista ruokaa, josta tulee niin keholle kuin mielellekin hyvä fiilis 🙂

 103. Mulla parempi valinta on ollut kun on sen takapuolen nostanut ylös sieltä sohvalta, nyt ei vois edes kuvitella olla liikkumatta. Työmatkat pyörällä,satoi tai paistoi, juokseminen ja salilla käynti. Ja se että katsoo vähän mitä suuhun laittaa, suklaa ähkystä ei tule niin hyvä olo kun se että on syönyt terveellisemmin. Ja se kun mm. lukee blogeja mistä saa itselleenkin innostusta 🙂

 104. Paremmat valinnat tehdään jo kaupassa, joten hulluttelu hevi-osastolla järkeistää loppukierrosta. Mikäli kotona tekee mieli herkkuja (tai muut niitä mättävät), niin saatan napata ruokalusikallisen kurpitsansiemeniä ja lähteä koiran kanssa ulos. Tai vain napata kirjan käteen. Telkkarin katsomisen suuri vähentäminen on myös tietoinen arjen valinta, josta olen huomannut olevan hyötyä niin syömisten kuin jaksamisenkin näkökulmasta 🙂

 105. Arjen paremmat valinnat meinaavat välillä unohtua. Yritän pysyä rutiineissa ja tämä helpottaa päivittäin niitä heikkoja hetkiä. Olisi kyllä ihanaa, jos voittaisin Elovena-paketin, niin se helpottaisi minua valitsemaan paremmin.

 106. Lukion aikana ei koulun jälkeen jää aikaa edes treenaamiselle, läksyt ja sitten taas nukkumaan. Aamulenkit vastaa mulle +2 tuntia yöunia, joten päivä ei voi mennä paremmin kuin tosi hyvin 😄

 107. Riisikakut ja maapähkinävoi (sydänemoji) 🙂 Aiemmin tuli syötyä jotain leipää ja muuta höttöä, yöks! Yksinkertainen ja säilyy vaikka laukussa, mistä tarpeen tullen esille vaan!

 108. Tässä on muutama hyvä esimerkki omista hyvistä arjen valinnoista: syön välipalaksi/keveyksi lounaaksi munakkaan tai banaanilettuja, sen sijaan, kun vetäisin jotain herkkua tai säilykeruokia. Pyrin syömään kalaa ja kanaa mahdollisimman paljon, jotta voin välttää mahdollisimman paljon punaistalihaa. Aamulla käyn juosulenkillä ja treenaan, jotta iltapäivällä voin vain chillata ja vaikka leikkiä koiran kanssa pihalla, eikä räplätä puhelinta sisällä.

 109. Mun arjen parempia valintoja ovat mm. portaiden valitseminen hissin sijaan, auton jättäminen parkkiin kauemmas ovesta ja terveellisten välipalojen (esim. hedelmien ja pähkinöiden) mukana pitäminen 🙂

 110. Se hetki, kun ulkona sataa ja silti patistan itseni lenkille. Lenkin jälkeen on voittajafiilis!

 111. Smoothie kahvitauolla pullan sijaan, ei oo niin kiukkunälkä kun pääsee töistä kotiin ja tulee virtaa iltapäivään toisinkuin pullasta!

 112. Kaurapuuro aamulla, sitä en jätä ikinä väliin. Töissä, ja nyt lomalla, muut syömiset on aina vähän niin ja näin. Duunissa ei aina ehdi syömään lounasta välipalasta puhumattakaan ja näin lomalla ruoka-ajat venyy muuten vain. Kaurapuuro on kuitenkin aina vedettävä, oli sitten kuinka kiire tahansa. + puoli litraa haaleaa vettä tyhjään mahaan heti kun herään(ja selviydyn vessasta) 🙂

 113. Ehdottomasti aamut, jolloin saa syödä ison annoksen puuroa marjoilla ja tämän jälkeen salitreenit. 💪parempi valinta on myös jättää työpaikalla herkut syömättä ja valita mieluummin laadukkaampaa välipalaa, jolloin päivän jaksaa huomattavasti paremmin. 😊

 114. Tällä viikolla parhaita valintoja ovat olleet mm. aamupalaksi nauttimani ihana mustikkasmoothie, reilut 50km maastopyörälenkit sekä ehdoton suosikkini, VESIMELONI! <3

 115. Kävelen kauppaan koirien kanssa ja kierrän vielä pitempää kautta, rullaluistelen salille jonne on 4km, pyrin välttämään autolla ajua. Kun tekee mieli herkutella niin otan kuivattuja marjoja tai pähkinöitä tai jäädytettyä banaania 🙂

 116. Kun saa taaperon päiväunille, tekee aina mieli jotain hyvää. Olen vaihtanut karkit pähkinöihin tai välipalapatukoihin.

 117. Mun parempi valinta herkkuhimoon on riisikakut maapähkinävoilla tai muulla pähkinätahnalla, nam! Lisäksi tuoreet hedelmät ja marjat 😍

 118. Arjen paras valintani oli päättää pari päivää ennen vuoden vaihdetta että karkin syönti loppuu x ajaksi. Tämä x aika jatkuu edelleen… Karkkien sijaan napostelen kuivattuja hedelmiä tai pahimpina päivinä keksejä. Makeenhimo on yleensä pahimmillaan lounaan jälkeen, varsinkin jos lounas on ollut kevyt salaatti.

 119. Kiireisen arjen vuoksi. Ehdoton suosikki on..tadaa tonnikalaa vedessä! Aluksi vihasin-nykyään rakastan! Luonnollinen välipala ilman sokeria.

 120. Oman arkeni lempi valinta on banaani ja karjalanpiirakat. Myös satsumat, nektariinit, rahkat ja proteiinipatukat kuuluvat lempi valintoihin. Pientä arjen luksusta pitkään nukuttuun aamuun tuovat banaani pannukakut. Pieniä suuria iloja! :))

 121. Mun parempi valinta on syödä kasvispainotteisesti 🙂 olen myös alkanut kuuntelemaan paremmin itseäni ja omaa kroppaani; mitkä asiat tekevät minut oikeasti onnelliseksi, minkälainen ruoka ihan oikeasti minulle sopii ja antaa energiaa 🙂

 122. Mun arjen parempi valinta on liikkua paljon ja syödä terveellisesti, sekä olla miettimättä koko aikaa että voi kun olisin paremmassa kunnossa, sillä oon perusterve ja voin hyvin niin ei paremmin vois olla! 🙂

 123. Mun parempi valinta on ollut syödä puuroa aamu- ja usein myös iltapalaksi! 🙂

 124. Paras fiilis tulee sillon kun kaverit mässyttää vieressä ja ite syö terveellistä ruokaa ja pitää pintansa herkkujen suhteen 🙂

 125. Ehdottomasti hedelmien ja marjojen syöminen kun makeannälkä iskee ja sitä kautta epäterveellisten herkkujen välttäminen.

 126. Minulla on kaksi alle 3-vuotiasta lasta ja kaksi koiraa, joten menoa ja meininkiä riittää. Siksi minulla onkin käsilaukussa aina omena tai banaani, jonka voin syödä joko vaunulenkillä tai leikkipuistossa. Proteiinipatukoita syön myös silloin tällöin, näitä Elovenan patukoita olisi myös kiva kokeilla!

 127. Karkin syönnin vähentäminen ja kasvisten/ vihannesten / hedelmien syönnin lisääminen. Halu opettaa 2wee taaperolle elämää ilman suuria sokeri määriä. Välipalana töissä hedelmiä/ kasviksia. Hyvää Juhannusta 😊

 128. Paremmat valintani ovat terveellinen aamupala joka aamu sekä laukussa aina mukana kulkeva terveellinen eväs. 🙂

 129. Ykkösluokan diabeetikkona, laktoosi-intolerantikkona ja terveellisten ruokavalioiden kannattajana nautiskelen joskus iltaisin Fazerin 100% Cacao:lla ja NellieDellies salmiakkinameilla…ihana yhdistelmä <3

 130. Hei,
  pähkinäsekoituksesta nappaan silloin tällöin pähkinöitä. Niillä jaksaa pidempäänkin. Kohta 3-vuotiaan poikani herkkua on cashewpähkinät.:)

 131. Minun parempi valinta on työmatkapyöräily, aivan ihana arjen nautinto ennen työpäivää ja sen jälkeen 🙂 Pyörällä matkaan kuluu sama aika kuin julkisilla monien vaihtojen kanssa (noin tunti), joten pyöräilyn valitseminen on itse asiassa aika helppo valinta.

 132. Mun arjen parempi valinta on aamu (tai ilta) puuro mustikoilla mehukeitolla ja vadelmilla. Nykyään joukkoon lorahtaa myös chia-siemeniä, jotka kyllä lisäävät täyttävyyttä! Muutenkin ihan mahtavia noi chiat, mutta ihan sellaisenaan en kyllä sitä sammakonkutua vetelisi:D

 133. Viime aikaisista valinnoista paras on ehdottomasti ollut maitotuotteiden raju vähennys ruokavaliosta. Vuosien ajan iltapala oli aina maitorahka banaanilla, ilman ajatustakaan muusta. Nyt vihdoin päätin koittaa jotakin muuta ja olen huomannut miten rahkattoman iltapalan jälkeen olo ei ole tunkkainen ja vatsakin kiittää!

 134. Aloitin vasta pitkän harkinnan jälkeen kuntosalilla ja ohjatuilla liikuntatunneilla käymisen ja olen saanut niin paljon irti, vaikka pohjakuntoni olikin ihan ok. Ihan koukussa nyt ryhmäliikuntatunteihin, joihin pyrin ehtimään perheenäitinä myös töiden alettua.

 135. Minulle paras hetki välipalalle on aamu-ja iltapäivä eli isojen aterioiden välissä tuomaan energiaa ja, että pysyisi virkeänä opiskellessa. Erityisesti suosin hyvän makuisia, melko terveellisiä, helppoja ja nopeita välipaloja. Ehdittomasti nuo patukat kuulostavat super hekkuilta ja plussana terveellisyyskin.

 136. Mun parempi valinta on vegaaninen ruokavalio! Parempi terveydelle, parempi maapallolle <3

 137. Välipalojen osalta banaani ja pähkinät ovat usein oma hyvä valinta kiireessä. Erilaiset raaka- sekä välipalapatukoita tulee myös joskus ostettua.

 138. Meidän arjen parempi valinta on se, kun teemme kaikki mahdolliset siirtymiset auton sijaan pyörällä! Vaatii hieman viitseliäisyyttä kolmen lapsen kanssa, mutta samalla lapset oppii liikennesääntöjä ja saavat positiivisen mallin arkiliikkumisesta! Pienin on vasta 1wee, mutta pukee innoissaan äidin kanssa kypärää, kun tietää pääsevänsä pyöränistuimeen 😊 Ihanaa kesää sinulle Eevi

 139. Mun parempi valinta on kaurapuuro aamupalalla! Meillä ei koskaan kotona syöty kaurapuuroa aamupalaksi vaan olen sen itse opetellut. Ja on se vaan hyvää! Puuroa voi tuunata niin monipuolisesti ja kyllä sen avulla jaksaa aamupäivän koululla

 140. Mä olen yhä enenevässä määrin pyrkinyt tekemään parempia valintoja arjessa – tavoitteena elämäntapamuutos pikkuhiljaa parempaan. Oon pikkuhiljaa alkanut ymmärtää, mitkä asiat mun ruokavaliossa ei sovi mun elimistölle ja alkanut järjestelmällisesti karsimaan niitä pois ja korvaamaan paremmilla, sopivilla jutuilla. Tällä hetkellä teen haastavaa vuorotyötä, ja uusin parempi valinta onkin nukkumaanmenon rauhoittaminen ja riittävän laadukkaan unen takaaminen! Myös apuakuolennythetinälkään-hetkien varalta mukana kulkee aina minigripissä pähkinöitä ja muutama rusina 🙂

 141. Olen lopettanut tupakan polton, omenoilla. Näin ei myöskään tule korvattua nikotiinin tuskaa makealla, ja omenan kuidut auttaa aineenvaidunnan sekasorrossa 😂

 142. Päätös parempaan elämäntapaan on tarkoituksena, mutta itsekuria tarvittaisiin hiukan lisää. Liikunta omatoimisesti on aika haastavaa ja näin meillä pohjanmaalla pienessä kaupungissa ei ole mahdollisuutta pt:n käyttöön. Sellainen olisi itselle todella tarpeen. Olen kokonaisuutena pikkuhiljaa muuttamassa omaa elämäntapaa terveellisempään suuntaan, pakko jo sairastumisen takia tulleiden liikakilojen takia. On nimittäin paino ollut joskus 20 kiloa alhaisempi, toki en sitä painoa edes tavoittele, mutta sellainen 8 kiloa pois ja olisin tyytyväinen.

 143. Aamun kaurapuuro ja kahvi on päivän huippuhetki jota alan odottamaan jo illasta 😀 Parhaimmalta se maistuu kaikessa hiljaisuudessa lasten vielä nukkuessa.

 144. Itselläni päivän kulun ratkaisee usein se mitä syön aamulla. Jos syön terveellisen, mutta riittävän aamupalan, koko päivän valintani ruokien suhteen ovat parempia ja syön säännöllisesti. Jos skippaan aamupalan, on myöhemmin kamala nälkä ja voisin syödä vaikka kuinka paljon (ja makeaa tekee mieli).

 145. Herkkuhammasta alkaa usein kolottaa iltapäiväkahvilla opettajanhuoneessa, kun vielä pitäisi tsempata viimeiset tunnit oppilaille. Jos sorrun suklaaseen, niin kotiin lähtiessäni on entistä nuutuneenpi olo ja helpommin tulee ilta jatkettua samalla (huonommalla) linjalla.

 146. Iltapäivät ovat pahimpia! Kun vauva on päikkäreillä ja saan kahvin eteeni, voin valita joko kaapista huhuilevan suklaalevyn (en taatusti ole pirteä äiti enkä suunnista lenkille) tai syön kunnon välipalan (ja tekee mieli jatkaa terveellisellä linjalla iltaan asti) 😊

 147. Itse odotan jo illalla seuraavan aamun aamupalaa: kreikkalaista jugurttia, vadelmia, itsetehtyä granolaa ja maitokahvia. Sitten vauva kärryihin ja lenkille, niin päivällä on mitä mahtavin alku!

 148. Iltapäivällä valinta ottaako pullaa kahvin seuraksi on ratkaiseva loppupäivän syömisten kannalta.

 149. Kyllä ne on arjessa ne pienet jutut. Meillä 2 ja 5-vuotiaat tytöt, joille molemmille maistuu vihersmoothie ja raakakakut kuin myös hedelmät, vihannekset ja marjat. Toki joskus syödään sokerisia herkkuja ja ihan rajoittamatta, mutta arjessa pyritään valitsemaan oikein. Kyllä lapsesta jo huomaa eron terveellisen ruokavalion tuottaman hyvän olon ja sokeripitoisen mätön tuottaman väsyneen riekkujan välillä. Ja tämä lapsen olotilahan vaikuttaa suoraan äidin arkeen 🙂

 150. Olen tehnyt arkeeni muutamiakin parempia valintoja. Aamupalani on nykyään kaurapuuro maidolla ja banaani. Tällä jaksan päiväruokaan hyvin. Ennen tuli syötyä vain leipää, joka ei oikein nälkää pitänyt. Riisit ja pastat olen vaihtanut terveellisempään täysjyvään. Ja iltapalani on maitorahka gojimarjoilla + kiiwi. Ennen söin iltapalani klo22-23 ja nyt olen saanut pidettyä sen klo 21 maissa. Eli paljon olen tehnyt parempia valintoja ja ateriarytmikin on tasapainossa 🙂

 151. Mä pyrin tekemään aina seuraavan työpäivän eväät valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä, jotta ne on aamun kiireissä vaan helppo napata laukkuun. Jos valmiita eväitä ei olisi, saattaisin vaan pakata kiireessä jotain leipää, hedelmiä tai nuudeleita… On niin kiva kun on panostanut eväisiin ja nälkä pysyy poissa terveellisesti 🙂

 152. Oma parempi arjen valinta on ehdottomasti huomattavasti lisääntynyt veden juonti! Kun jano iskee en juokkaan janoon sitä mehulasillista tai limpparia vaan ihan vettä, ennen muutenkin join nestettä ihan liian vähän. Janokin pysyy kummasti poissa ja pidempään(toisin kun mehu tai limppari tuntu että jano vaan kiihty).

 153. Arjen parempia valintoja ovat esim. aina laukussa kulkevat protskupatukat. Sellaisen kun nappaa jos nälättää kauppaan mennessä, niin ei tule tarvetta mennä karkkihyllyn kautta. 🙂

  Toinen on iltapalana suklaaproteiinivanukas, toimii makean himoon.

 154. Heippa ! Mulla arjen parempi valinta on se, että kävelen karkkihyllyn ohi suoraan kassalle, silloin tuntee itsensä voittajaksi.

 155. Omia arjen parempia valintoja ovat runsas veden juonti, ja päivittäinen vihersmoothie josta on tullut olennainen osa ruokavaliotani ph-dieetin jälkeen. Syön myös paljon kasviksia esim. erilaisten salaattien muodossa sekä marjoja jugurtin ja puuron lisukkeena. Pienillä asioilla on merkitystä! 🙂

 156. Kiinnitän nykyään paljon enemmän huomiota esim. tuotteiden sokeripitoisuuteen ja olenkin vaihtanut maustetut jogurtit maustamattomaan ja syön sitä sokerittoman mehukeiton kanssa. Myös pastasta valitsen mieluummin täysjyvän ja mieluummin kalkkunaleikkeleet, kuin metwurstia. 🙂

 157. Parempia valintoja herkutteluun on välillä dippikasvikset, suklaariisikakut yms 🙂 Sekin tuntuu jo huomattavasti terveellisemmältä, kun suklaan sisällä on pähkinä ;D Limsat ja mehut ei myöskään kuulu normiarkeen vaan vesi on paras janojuoma!

 158. Moi! Arjen parempia valintoja on syödä terveellinen aamupala! Se on kaiken A ja O. 🙂 sekä se kun välillä meet töihin pyörällä etkä autolla! 😀

  Pakko kysyy vielä tähä loppuun, mistä oot ostanu ton upeen neuleen? 🙂 Saako sitä jostain vielä? 🙂

 159. Parempi valinta on syödä joka päivä kunnon aamupala. Jaksaa sitten työpäivän rasitukset paremmin

 160. Joskus onnistun makeannälässä korvaamaan karkin esim. lakritsiteellä tai sokerittomalla, tummalla suklaalla. 🙂

 161. Mun arjen parempi valinta näin kesällä on uiminen aamulla ja päälle kaurapuuro raejuustolla ja tuoreilla mansikoilla, NAM!!!
  Päivä alkaa ihanasti kun pulahtaa viileään veteen niin kroppa herää hyvin ja olet pirteä koko päivän <3

 162. Mun arjen parempi valinta on kuunnella enemmän itseäni ja kehoani sekä ottaa itsekkäästi aikaa omalle hyvinvoinnille ja palautumiselle. Olen ylisuorittaja ja kahden opiskelupaikan, vapaa-ajan sekä töiden tasapainottelu on haastavaa, etenkin kun ei osaa sanoa koskaan ”ei”.

 163. Meillä on töissä hyvin usein jotain pullaa/kakkua/karkkia iltapäivällä kahvihuoneen pöydällä. Houkutus on usein ollut liian suuri mutta olen opetellut uuteen syömisrytmiin ja sen mukana tuomaan välipalaan minkä kannan aina kotoa töihin mukaan. Ei enää herkut houkuttele kun on mukana oma välipala.

 164. Tein paremman valinnan viimeks leffaan mennessä kun ostin pussin omenalastuja ja pähkinöitä sekä omenavissyn. Sain kiitellä itseäni tästä valinnasta leffan jälkeen, sillä vatsa ei tuntunut yhtään turvonneelta niin kuin herkkujen jälkeen.. 🙂

 165. Arjen parempi valinta on, että pieni pähkinäpussukka ja omena kulkevat aina mukana minne menenkin. Ei tuu sitten mussutettua kaikkea ”skeidaa”!

 166. Kun illalla iltapalan jälkeen väsymyksessä tekee mieli jotakin hyvää, usein hiilaria ja mieliteot kohdistuu leipään ja kekseihin. Silloin on vaikea paikka keittiössä pohtia, että keho on saanut kyllä riittävän määrän ravintoa päivällä, kyse on vain väsymyksestä ja nälkäkin on jo iltapalalla selätetty. Parempi valinta on pestä hampaat ja mennä nukkumaan, uni on se mitä silloin keho oikeasti tarvitsee.

 167. Banaaneja on aina oltava, sillä ne ovat mun luottovälipaloja – helppo ottaa mukaan mihin vain, nopea syödä ja oma maha tykkää. Kotona banaaneista, kananmunista ja kaurahiutaleista syntyy banskulettuja, jotka kelpaavat pahimpaankin herkkunälkään. Päälle vielä tuoretta ananasta, ja herkkuhetki on taattu! Kaikkein tärkeintä arjessa on kuitenkin pysyä kaupassa tiukkana – jos kaapissa on herkkuja, ne kyllä tulee syötyä. Parempi siis olla ostamatta. ; )

 168. Luonnon jugurtti sekä riisikakut maapähkinävoilla ovat täydellistä ”lohturuokaa”!

 169. Arjen parempi valinta on jättää auto jäähylle kesäksi ja pyöräillä niin töihin kuin harrastuksiinkin. Takuuvarma hyvä fiilis jo heti aamusta, popit korvilla tietysti =)

 170. Iltapäiwänä otan yleensä oman meditaatio hetken jolloin usein myös nukahdan. Pennusta asti ja olen jo 35. Usein myös rakas nukkuu hetken kanssani.

 171. Ennen ajattelin, etten söisi lounaan (klo 12) ja illallisen (klo 18) välillä mitään ja tämä ”laihduttaisi” minua koska kaloreita tulisi vähemmän.. Usein tällainen kuitenkin kostautuu iltaisin ja mielikin oli todella huono (nälkäkiukku) töistä tullessa. Välipala on minun arkeni pelastaja, energiat ovat pysyneet huomattavasti paremmin ja yllättäen, ei se kroppa ole siitä lihonut – päinvastoin ☺️

 172. Ehdottomasti hyvä ja terveellinen aamupala, kuten vaikka puuroa ja marjoja, silloin päivä lähtee hyvin käyntiin 🙂

 173. Mun päivän paremmat valinnat; ihan ekana päikkärit- no, ei onnistu joka päivä… Aamupuuro rahkan ja marjojen kera, tummasuklaa pala kahvilla tai hedelmä. Rasvattomia popcorneja… Olen myös leikannut protsupatukan paloihin eli makean nälkä usein menee sillä =)

 174. mun arjen parempi päivä on se että olen saanut aamulla rauhassa nousta ja syödä aamupuuron ja kahvia. sitten liikkeelle ja tapaamaan ystäviä.
  kotiin koiran kanssa ulos ja pyykkikone päälle ja välipalaa rahkaa tai patukoita.
  sen jälkeen vain oleskelua ja rentoilua kun kaikki on tehty ja illalla vielä ruisleipä pizzaa.
  parempi päivä on minulle se että olen saaanut tehtyä jotain järkevää esim pyykkien pesu ja että olen syönyt terveellisesti

 175. Kävelen joka pvä niin paljon kuin voin. Parasta hyötyliikuntaa ja samalla saa ajatukset järjestykseen pään sisällä.:)

 176. Yksi oman arkeni parempi valinta on maustamattoman jogurtin syöminen maustettujen ja sokeristen sijaan. Joskus blendaan jogurttia kotimaisten marjojen kera isomman satsin valmiiksi. Myös taapero tykkää tästä marjajogurtista!

 177. Arkeni parempi valinta on joka-aamuinen smoothie: maustamatonta jogurttia, banaania ja marjoja. Ei minkäänlaisia sokereita tai muita lisättyjä huonoja juttuja.

 178. Minun arjessani parempi valinta on raikkaat smoothiet, jotka pyrin aina pitämään simppeleinä ja mahdollisimman kylminä, eli yleensä ainakin yksi raaka-aineista tulee aina suoraan pakasteesta, maistuu niiiin hyvältä!

 179. Minulla kaiken kiireen keskellä paremmat valinnat tehdään lounaalla jolloin otan aina raikkaan salaatin. Välipalana hedelmä, pähkinöitä tms. Ilta meneekin lapsille mallia näyttäessä normi kotiruuan parissa arvostaen mm.omaa kroppaa, vaikkei se ihan täydellinen olekaan 😊

 180. Mun arjen paremmat valinnat on maustamattoman jogurtin syöminen sokeristen sijaan, ja raikkaan smoothien tekeminen herkkunälkään 😊

 181. Arjen parempi valintani on se, kun makeanhimon iskiessä maltan suklaalevyn sijasta tarttua vaikkapa omenaan 🙂

 182. Nykyään tulee valittua pähkinöitä karkkien sijasta. Onneksi kaupassa on sijoitettu pähkinähylly Karkkihyllyn päätyyn niin ei tarvitse edes ohittaa nameja.

 183. Kun arjen parempi valinta on suunnitelmallisuus ja ennakointi, jota on oppinut lasten myötä. Varaudun pidempiin ruokailuväleihin järkevällä, helposti mukana kulkevalla ruualla, esim. Pähkinöillä ja hedelmillä.

 184. Mun arjen parempia valintoja on salaatinkastikkeen pois jättäminen (maistaa muuten nuo mautkin paremmin salaatin eri aineksista!), juon vain vettä/vichyä limujen ja mehujen sijaan, laitan leivälle maapähkinävoita ja tavallisen suklaan sijaan otan herkkupäivinä esimerkiksi raakasuklaata. ylipäänsä olen pyrkinyt hylkäämään kaiken prosessoidun ruuan, jos ei nyt lisäravinteita oteta lukuun.

 185. Mun arjen parempi valinta jo parin vuoden ajan, jolloin olen ollut kotona lapsen kanssa, on ollut kävely rattaiden kanssa ihan joka paikkaan! Raskauskilot ja vähän enemmänkin katosivat kuin itsestään! 🙂

 186. Pitääkin kokeilla onnea, yleensä huono tuuri tälläisissä. Minullehan tuollainen olisi juurikuin nakutettu, elimistöni elää omaa elämää ettei ruuan jälkeen söin sitten terveellisesti tai epäterveellisesti niin 30-60 min ruokailusta verensokerit laskee (toisilla normaalisti nousee) jolloin tulee jäätävä väsynys ja makeanhimo vaikka ä. Töissä se häiritsee työntekoa koska suorituskyky laskee, usein tulee otettua keksi tai pullan pala että sokerit nousee. Näitä pitää kokeilla😍

 187. Mun arjen parempi valinta on ottaa töissä iltapäiväkahvilla hedelmä, suklaapatukan tai pullan sijasta. Pieni juttu, mutta iso vaikutus. 🙂

 188. Mun arjen parempi valinta (ns. herkkuhetkellä) on riisikakut suolalla ja itsetehdyllä banaanisoseella. Niin, ja banaanijädeä unohtamatta. Mmmm! 🙂

 189. Pitkän työpivän jälkeen voisi upota sohvaan, mutta valitsen salin synnynnäisten polvivammojen takia koska oma kuntoutus on elintärkeää että saan Pitää omat polveni mahd. Pitkään ja urheilla 🙂

 190. Arjen parempi valintani on pyöräillä töihin julkisen liikenteen sijasta. 😊

 191. Itse vaihdan makeet jälkiruuat/välipalat maitorahka-piltti-kaurahiutale sekoitukseen, ja on oikeesti hyvän makusta! 😊

 192. Parempi valintani on aamulla iso lasi vettä, jonka jälkeen lasi smoothieta. Tämän jälkeen ei tule juotua niin paljon kahvia ja varsinkaan tyhjään vatsaan heti aamusta, joka aina ennen aiheutti turvotusta.

 193. Näin kesäll tuntuu, että premmat valinnat ovat harvassa. Harmi! Nyt olisi hyvä hetki siirtyä niihin välipalakeksien myötä…ja mansikka-aikakin on vasta aluillaan🍓

 194. Ei enään koskaan eineksiä! Jos on kova nälkä eikä muka ole aikaa tehdä oikeaa ruokaa niin teen smoothien ensihätään ja sitten suunnittelen kunnon ruoan:) Toimii!

 195. Töihin otan evääksi hedelmän, välipala- tai protskupatukan. Näin ehkäisen makeannälkää ja töiden jälkeen kauppaan poiketessa ei tule tehtyä epäterveellisiä heräteostoksia!

 196. Mukavaa kun taas jaoit arkisen, konkreettisen ja terveellisen vinkin/muistutuksen! Nämä piristävät minua aina!

  Itselleni tuollainen hetki päivässä on juuri vastaavanlainen iltapäivä. Kun alkaa nälkä hiipiä mutta toisaalta lounaasta ei ole kauaa eikä päivälliseenkään kuin parisen tuntia. Ei aina jaksaisi pakata sitä välipalaa mutta säännöllinen syöminen palkitaan aina! Siksi eväät ovatkin yhä enemmän osa vakiovarusteluani. Nyt muistankin lisätä omat välipalat ostoslistalleni ennen lomamatkaa!

  <3

 197. Joka päivä päätän, että olen terve. Se on valinta, jonka teen arjessani päivittäin, joskus tunneittain. Päätän taistella sairaita ajatuksia vastaan, päätän olla vahva ja sitten olen vahva. Mieli on ihmeellinen voimavara.

 198. Päivän paras hetki on kun saa syödä kunnon aamupalan puuroa,marjoja, kananmunia ja kahvia.😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta