KÄDET IRTI RATISTA

Minifitness_antibes_Villa_Fabulite_hotelOlen saanut ajoittain elämäni aikana kuulla muilta siitä, kuinka minun kuuluisi kyetä kontolloimattomuuteen. Olen ajautunut tilanteisiin, jolloin olen yrittänyt toimia ja ajatella kuten he toivoisivat minun käyttäytyvän. Kapinoin kuitenkin silloin vahvasti omaa toimintamalliani vastaan. Kapinoin itseasiassa silloin täysin omaa hyvää oloani vastaan. Suunnitelmallisuus on osa minua.

Jokaisella meistä on hieman erilainen tyyli ja malli toimia tilanteissa. Loma on hyvä esimerkki tästä. Joku lähtee matkaan täysin ilman suunnitelmia ja toinen taas suunnittelee koko matkan pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Mikään toimintatapa ei ole oikeastaan väärin tai oikein, vaan toinen sopii toiselle ihmistyypille, toinen taas toiselle. Siksi on turhaa yrittää mahduttaa toista tai itseään malliin, joka ei ole itselleen tai toiselle luontainen. Sinun paras ei ole aina toisen paras.

Olen suunnittelija. Ennen lomaa tai uutta matkakohdetta on hyvä tietää mihin seuraavaksi – se usein riittää itselleni. Koko lomaa tai viikkoa ei tarvitse olla valmiiksi suunniteltu, mutta jonkinlainen hahmotelma täytyy olla. Vain niin pystyn ottamaan rennosti ja nauttia. Myös oikeanlaisen ruoan saatavuus luo helpotusta oloon ja usein Googlaan myös kuntosalit etukäteen. Ne ovat vahva osa minua ja hyvinvointiani, joten aiemmasta oppineena tiedän että näistä kannattaa pitää kiinni.Minifitness_holiday_bikini

Eilinen oli hyvä esimerkki tällaisesta ”kädet irti ratista”- tilanteesta, sillä kokeilin toimia vasten normaalia toimintamalliani. Joskus on hyvä heittäytyä ja kokeilla, mutta vielä parempaa on kuitenkin huomata, mikä sopii itselleen parhaiten. Eilinen ilta kuitenkin venyi ja oli itseasiassa jätetty tarkoituksella roikkumaan. Siinä oli täydellinen mahdollisuus toimia sen hetkisen tunnetilan mukaan. Ajatuksena oli mennä mihin nenä veisi, mutta lopulta pitkän päivän jälkeen väsymyksen vallattua kehoni alkoi tämä vapaakortti vain ahdistaa. Hyvä idea ei ollutkaan enää niin hyvä.

Kaupungissa (Avignon) johon päädyimme, sattui olemaan samaan aikaan kaupunkifestivaalit. Niimpä majoituksia ei yksinkertaisesti ollut saatavilla. Tämä asia johti toiseen ja klo 23 nökötettiin 50 kilometrin päässä kohteesta vain toteamassa, että Bookingin varaus ei ollut mennyt läpi. Tai oikeastaan oli, mutta hotelli oli ylibookannut kapasiteettinsa. Siinä rättiväsyneenä pakattiin tavarat taas takaisin autoon ja ajettiin seuraavaan hotelliin. Hotelliin, johon en alunperin halunnut missään tapauksessa. Sen vihreät seinät saivat minut voimaan pahoin.

Olisin ollut vähemmän stressaantuneempi jos olisin suunnitellut myös tämän päivän kulun jollakin tavalla etukäteen. Peitto, tyyny ja suihku olivat enää ainoat asiat jotka olivat tuossa väsymystilassa mielessä. Olin tyytyväinen siihen, että pääsin  lopulta maadoittumaan puhtaisiin lakanoihin. Aamulla olikin jo paljon parempi mieli. Viherjuomat ja vesipuurot naamaan! Mikään ei voi mennä pieleen.Minifitness_France_antibes

Tästä kokemuksesta opitiin taas paljon, vaikka aiheuttikin hieman ahdistusta – johon loputon väsymys ja mummojalkojen särkeminen ei auttanut yhtään. Tänään mennäänkin eteenpäin taas täydellisellä suunnitelmalla, josta on myös varaa joustaa 😉 

SUMMER ROADTRIP Nizza-Antibes-Marseille-Avignon-Arles-Avignon-Montpellier…

-E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “KÄDET IRTI RATISTA”

 1. Tunnistan itsessäni samaa – suunnitelmallisuus on osa minua ja tekee minut aidosti onnelliseksi! Olen joskus uskonut kavereitani jotka ovat olleet sitä mieltä että ”sun pitäisi höllätä” mutta jossain vaiheessa opin puolustamaan tätä ominaisuutta itsessäni ja tunnistamaan että se onkin yksi asia mikä tekee mielestäni kaikesta kivaa. 🙂

  Iloista uutta viikkoa sulle!<3

  http://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

  • Ehkä siinä piileekin se pääpointti – jos sulla itselläsi on aidosti kivempaa ja mukavampaa, miksi et tekisi sitä? 🙂
   Kivaa viikonloppua Saranda <3 -E

  • Kiitos <3 Sopivasti suunnitelmallisuutta arjessa helpottaa sitä kieltämättä ja luo myös stressittömämmän ilmapiirin. -E

 2. Moi, mietin tota postausta ja sen aihetta… mä ajattelen, että suunnitelmallisuus ja yritys kontrolloida asioita on kaks ihan eri asiaa. Sitä voi olla käytännöllinen ja suunnitella asioita (esim. ajoreitti tms) tai sitten suunnitella ja ehdollistaa omaa toimintaa ja näin _pyrkiä_ kontrolloimaan asioita. Siis ymmärrän kyllä pointin, oon ite ollut aiemmin kova _yrittämään_ kontrolloida kaikkea. Totuushan on se, että ei asioita pysty kontrolloimaan. Voi olla suunnitelmallinen ja suunnitella asioita ja toteuttaa ne. Usein jatkuva asioiden suunnittelu ja jäykkyys siinä toteutuspuolessa kertoo ihmisestä jotain.. ehkä sillä jatkuvalla asioiden suunnittelulla koittaa saada hallinnan tunteen johonkin omaan päänsisäiseen kaaoksee?
  Mut sit on ihan eri asia olla vaan käytännöllinen.

  Tää on taas jotenkin hankala ilmaista mut siis pointtina oli vaan se, että ehkä se että vaan on käytännöllinen ja suunnittelee asioita ei tee ihmisestä kontrolloivaa. Ehkä se menee sitten sinne ns. kontrolloimisen (yrityksen) puolelle, jos se, että tehdyssä suunnitelmassa ei pysy ja siitä aiheutuu ahdistusta tai oma käytös on kamalan jäykkää jos suunnitelmat muuttuu jne. No joka tapauksessa jokainen tyylillään 😊

  • Fiksuja sanoja Sanna – olet tuon pointtisi kanssa ihan oikeassa. Ne ovat kaksi eri asiaa kun asiaa tarkastelee tuosta kulmasta.
   Tunnistan myös lähipiiristäni ystäviä, joilla kontrollintarve on suuri ja se ei sitten olekaan kovin hyvä asia oikeasti.
   Oikein hyvä avaus asiaan, kiitos siitä 🙂 -E

 3. Hölmöähän se olisi olla suunnittelematta kun on internet ja kartat olemassa.

 4. Oh, mahtava kirjoitus ja sopii täydellisesti omiin fiiliksiin juuri nyt. Olen aika suunnitelmallinen, erityisesti mitä tulee ihmisten kanssa sovittuihin menoihin ja viime aikoina on oikein ahdistanut, kun tuntuu että ympäristö yrittää valaa johonkin toisenlaiseen muottiin, johon en istu. Ja miksi pitäisi! Miksi nykyajassa suunnitelmallisuus näyttäytyy jonain ikävänä ominaisuutena ja pitäisi olla niin kauhean spontaani? En minä ainakaan halua elää arkeani niin vähän ennakoida mitä milloinkin tapahtuu. Se on eri asia, että suunnitelmien muutoksista voin toki joustaa, se ei ärsytä. Mutta se, että mitään ei voida sopia esim. edes viikkoa tai päiviä etukäteen monien ihmisten kanssa on ihan älytöntä. Niin ja mä olen siis monien mielestä se jäykkä suunnittelija… Mä taas näen et elämä on paljon kovempaa ja myös vapaampaa, kun vähän suunnittelee, että ”ma menen töiden jälkeen treenaamaan, ti näen Minnaa, vknloppuna mennään grillaileen” jne.

  • Sinäpä sen sanoit Nani 🙂 Olen kyllä tuossa suhteessa jokseenkin samanlainen. Joustaminen on toki asia erikseen ja sitäkin
   täytyy osata tilanteen vaatiessa toteuttaa. Toki kukin tyylillään, myös me suunnittelijat 😉 -E

 5. Mikset voi kertoa kenen kanssa olet reissussa? Kaikkiin muihin kommentteihin vastaat kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta