BULLET PROOF VEGGIE BURGER

Minifitness_vege_burger_kvinoa_nyhtokauraOlen vihdoin itsekin päässyt kokeilemaan paljon hehkutettua nyhtökauraa muutamalla eri reseptillä tuotettuna. Kaupan hyllyt ammottavat usein tyhjyyttään kyseisen tuotteen kohdalla, enkä yhtään ihmettele miksi – sehän on todella mahtavaa tavaraa!

Vaikka rakastan kasviksia, ei minua saisi luopumaan täysin lihasta. Nyöhtökaura on kuitenkin tullut ruokavaliooni jäädäkseen, sillä sen ravintosisältö on todella heviä settiä. Tässä tuotteessa on mielestäni kohdillaan niin proteiini/kaloripitoisuus/rasvapitoisuus kuin itse koostumuskin – kasvisruokaa jossa on rakennetta, JES! Ainut miinuspuoli on se että pari muutakin Suomalaista pitää siitä.

Kehittelin viikonloppuna ensimmäisen oman nyhtökaura-reseptini vegeburgerin muodossa. Täytyy jo heti alkuun todeta, että olin itsekin todella yllättynyt lopputuloksesta. Hommahan alkoi taas sillä setillä että sämpyläresepti taiottiin päästä ja burgerin soossi kasattiin jääkaapin jämistä. Ei huono, joten pakko laittaa jakoon!Minifitness_veggieburger_pullet_oats

KVINOA SÄMPYLÄT (8 kpl) (G + M)

 3 dl keitettyä kvinoaa

2 dl kaurahiutaleita 

3 raastettua porkkanaa

2 kokonaista munaa

2 valkuaista

1 rkl chiasiemeniä

0,5 dl kuitujauhetta/psylliumia

1 tl suolaa

Mausteita kuten italian mausteseosta ja ripaus herbamarea

(lisää halutessasi koristeeksi siemeniä)

Erottele munat ja vatkaa munien koostumus ilmavaksi vaahdoksi. Raasta porkkanat ja lisää tämän jälkeen loput ainekset seokseen. Koostumuksen tulisi olla muotoiltavissa. Annostele pellille ja siirrä uunin keskitasolle kypsymään noin 20 minuutiksi.Minifitness_bullet_proof_vege_burger_pullet_oats

TULINEN SOIJAKASTIKE

Alpro maustamatonta ja sokeroimatonta soijajugurttia

1 punainen chili pilkottuna

Puolikkaan sitruunan mehu

Pilkottua ruohosipulia

Sokeroimatonta ketsuppia

1 rkl Dijon-sinappia

Suolaa ja mausteita

Sekoita ainekset kulhossa ja siirrä kastike jääkaappiin noin 15-minuutiksiMinifitness_soijakastike_tulinen_maidoton

NYHTÖKAURA; Lämmitä nyhtökaura pannulla. Lisää sekaan Poppamiehen savuchili ja valkosipuli-kastiketta, suolaa ja haluamiasi mausteita 

Laita burgerin väliin nyhtökauran ja soijakastikkeen lisäksi esimerkiksi seuraavia täytteitä:

-Tomaattia

– Salaattia

-Jalapenoja

-Punasipulia

 Toivottavasti tekin tykkäätte näistä yhtä paljon kuin minä. Oletteko muuten jo kokeilleet nyhtökauraa?

Maistuvia kesäpäiviä tyypit! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “BULLET PROOF VEGGIE BURGER”

 1. Khyllä, oikein oiva tuote, mutta siinä oleva herneproteiini ei natsaa mun keholle. Damn.

 2. Hmm reseptihän ei ollut täysin vege sillä sämpylät sisältävät kananmunaa. Harmi 😐

  • eikö vege tarkoita kasvissyöjälle sopivaa, eli voi sisältää kananmunaa ja maitotuotteita? vegaani on asia erikseen.

 3. Nyhtökaurahan on mitä mahtavin tuote, vielä kun saisi miehelle markkinoitua! Ainoa huonopuoli tosiaan on se, että tavaraa saapuu kauppoihin vielä niukasti ja enemmän kuin pari muutakin sitä hamuaa 😄 Toivottavasti tuotantoa lisätään ja tuotetta saisi paremmalla menestyksellä kaupasta.

  Täytyy ottaa reseptisi talteen ja kokeilla ehdottomasti! Näitä sun reseptejä on muutenkin tultua hyödynnettyä useampaakin eli enemmän vain kehiin näitä, mahtavia! 😋

  Ps. Sun blogi on muutenkin huikee ja se positiivisen asenteen määrä, minkä täältä saa tsemppaa kyllä eteenpäin niin treenaamisen ja muun elämisen osalta, kiitos! ❤️

  • Kuule maustat sitä vaan tarpeeksi niin alkaa upota 😀 Älä kerro ettei siinä oo lihaa toimii myös aina haha!
   Toivotaan että tuotetta alkaisi saamaan varemmin, tulisi varmasti käytettyä useamminkin.

   Kiva että reseptit on ollet hyviä <3 Tietää että niitä kannattaa kehitellä ja jakaa jatkossakin!
   Ps. kiitos aivan ihanasta positiivisesta energiasta jonka lähetit <3 -E

 4. Eevi – onko mahdollista laihduttaa n. 15kg vuoden loppuun mennessä. Olen sen vuoksi valmis tekemään mitään vaan, vaikka elämään myös jatkuvan nälän kanssa. Olen ylipainoinen, mutta en sairaanloisen ylipainoinen. Ja tavoite painossani (siis miinus 15kg, olisin ”normaalin painoinen) Olisiko sinulla neuvoja miten siihen tavoitteiseen päästä ja mihin ruoka-aineisiin minun tulisi etenkin kiinnittää huomiota. Kiitos jo etukäteen!

  • Voit korvata myös jollakin muulla Heidi 🙂 Sidosaineena tosi hyvä, myös psyllium toimii! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta