VINKKEJÄ RUOKAKAUPPAAN – Näin säästän

Minifitness_ruokakauppa_vertailu_edullisuusKauppalaskut ovat helposti kohtalaisen suuria. Tuntuu että niiden loppusummat vain kasvavat koko ajan, vaikkakin kotiin tulee kannettua samaa tavaraa vuodesta toiseen. On kuitenkin asioita, joiden kohdalla sentin venyttäminen on mahdollista ja kannattavaakin.

Ensiksi kannattaa vertailla tuotteiden hintoja, jonka jälkeen on hyvä perehtyä eri kauppojen hinnoitteluihin. Lidl on lyömätön hinnoissaan, sillä verrattuna esimerkiksi K-Supermarketin loppulaskun kokonaishintaan on kuittisumma puolet siitä! Olisi siis suoranaista hulluutta vaihtaa kalliimpaan – Miksi silti selvästä säästöstä huolimatta olen rampannut viimeisen vuoden tuossa kalliimmassa kaupassa? Olen ollut ehkä laiska. Se on ollut kotimatkalla. Pidän myös tuoretiskistä ja palvelusta. Lähikaupassa on tunnelmaa ja luonnetta. Nyt ajattelin kuitenkin asiaa punnittuani suunnata kohti muutosta.

Tämä havaintoni saikin minut pohtimaan mitkä asiat lopulta ohjaavat valintojamme ravinnon hankinnan osalta?

A. Hankkiminen helppoa ja vaivatonta

B. Laadukasta ja tuoretta (suomalaisuus/luomu)

C. Tyydyttää kaikki ostotarpeet kerralla

D. Vaihtoehtojen saatavuus

D. Mahdollisimman edullista

Omaa listaani tarkastellessa jäin tuijottamaan viimeistä listallani olevaa riviä. Miten edullisuus on vasta viimeisenä? Tuntui jopa hieman järjettömältä, sydäntä pisti. Asiaa hetken pohdiskeltuani kuitenkin totesin itselleni, että tämä vain kertoo kuinka minä ravinnon merkityksen omassa elämässäni koen. Se on minulle tärkeä asia ja olen selvästi valmis panostamaan siihen. Rahan käyttämisen määrä tämän kulutustavaran kohdalla on kuitenkin ehkä hieman sumentunut ajan myötä –olen heittänyt rahaa niin sanotusti hukkaan, kamalaa. 

Päätin Lidlissä seikkailtuani vaihtaa isoimmat kauppareissut sinne huomattuani sen mahdollisuudet. Saan sieltä kaiken mitä tarvitsen. En tiedä miten olen aikaisemmin kokenut tuotetarjonnan jotenkin suppeana? Nyt kuitenkin kauppakuitteja vertailleena olen viisastunut. K-Supermarket saa siirtyä erikoistapauksiin kaikesta hyvästä huolimatta. Minifitness_terveellinen_ruoka_vertailu

Erityisen innoissani olen seuraavien tuotteiden hinnoista ja saatavuudesta

 • Nespresso kahvikoneen kapselit 10 kpl – Lidlin hinta 1,99 e, aikaisempi 10 kpl hinta 4,90 -5,70 e. Tästä löydöstä olen aivan liekeissä! Nespresson myymälään saa nimittäin upotettua paljon rahaa ja erityisesti vaivaa. Näitä en ole aikaisemmin löytänyt mistään toisesta ruokakaupasta
 • Kirsikkatomaatti-mix 300 g –  Lidlin hinta 1,79 e. Aikaisempi lempparini kustansi huikeat 2,99 e 200 gramman osalta. Selvää säästöä kun paketteja tulee vedettyä 1/päivä
 • Parika-mix – Lidlin hinta 1,99 e 3 kpl ilman sitä ällöttävää vihreää paprikaa! Aikaisempi hinta näille 3-5 e korvilla
 • Mehukeitto sokeriton –  Lidlin hinta 1,65 euroa, aikaisempi 2,29 e
 • Kaurahiutale – Lidlin hinta 0,61 e, aikaisempi 1,35 e

Kun ruokaa menee kohtalaisen paljon ja ostoskassiin päätyy aina lähes samat tuotteet, on vertailu kohtalaisen helppoa ja selvästi varsin kannattavaakin! Lidlissä tulee selvää säästöä myös lihan osalta, mutta tuoretiskistä joutuu kyllä tämän osalta luopumaan. Alpron makeuttamatonta mantelimaitoa vastaavaa tuotetta kaipailen Lidlistä. Myös maissikakkuja on ikävä – Lidlin riisistä valmistetut pahviläpyskät eivät nappaa sitten millään.

Oikeastaan kaikki oleellinen #fitnessperseen jääkaapin sisällöstä löytyy tänä päivänä Lidlin valikoimasta. Toivoisin kuitenkin luomulaatuista lihaa, marjoja ja kasviksia Lidlin valikoimiin lisää. Kananmunien osalta hinnoittelussa ei suurta eroa ole havaittavissa.

Ruokakauppa laskuni puolittui. Miettikääpä paljonko se tekee säästöä vuodessa! Oletteko te tehneet vertailuja ruokakauppojen osalta? Minifitness_ruoka_vertailut_edullinen

#FITNESSPERSEEN RUOKAVINKIT 

Lidlin valikoiman tunteminen helpottaa myös #fitnessperseen matkustamista, sillä kyseinen ketju löytyy 26 maasta ympäri Eurooppaa

 -Jos ostat paljon kerralla, kannattaa hyödyntää kananmunien ja lihan osalta ystävämyyntejä ja tiloja. Siinä säästää pitkän pennin!

-Kesällä kannattaa marjat poimia talteen itse -se on täysin ilmaista 

– Jos et itse kalasta, saa sitä edullisesti kala-autosta. Auto kiertelee Uudenmaan rivi- ja omakotialueilla kolmisen kertaa vuodessa. Jos joku koputtaa oveesi ja myy kalaa, kannattaa sitä ostaa! Todella hyvää ja edullistaMinifitness_miekkakala_grillaus

Mahtavaa torstaita <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

36 vastausta artikkeliin “VINKKEJÄ RUOKAKAUPPAAN – Näin säästän”

 1. K-kaupoissa on järjettömän kallista. Olen S-ryhmän kannattaja, lähinnä käyn Prismassa. Koska taloudessamme keskitetään kaikki mahdolliset ostokset S-ryhmään, tulee bonuksiakin ihan kivasti. Prismassa on vertailujeni mukaan myös pääasiassa halvinta niiden tuotteiden osalta mitä meillä kulutetaan. Ostan aina kotimaista ja luomua, kun se on mahdollista. Vaikka Lidlissä myydään myös suomalaisia tuotteita, menee rahat kuitenkin saksalaisen ryhmän taskuun. Tämä on oikeasti todella ikävä juttu Suomen taloudelle. En käy koskaan Lidlissä enkä maatalousyrittäjänä voi myöskään millään tasolla kannattaa kyseistä ketjua. Jokainen toki valitsee itse missä kaupassa asioi, mutta kehottaisin miettimään maamme talouden kannalta, missä ihan oikeasti kannattaa ostoksensa tehdä ja kenelle haluaa eurojen valuvan.

  • Valitettavasti tällaisissa talouksissa, niinkuin vaikka omani, on ostaminen PAKKO miettiä sen mukaan, mistä saa halvinta, jos meinaa syödä. Kun rahaa on nukasti, valitettavasti Suomen talous ei ole siinä päällimmäisenä mielessä :/ Tosiaan, Lidlistä kun saamme viikon ruoat n. 60e:lla, niin Prismasta/K-Kaupasta ei samaisella summalla hirveästi saisikaan. Jos joskus rahaa on enemmän, ostan taatusti Luomua ja kannatan kotimaisuutta, mutta tällähetkellä se ei ole mahdollista..

  • Opiskeluaikana ostin ihan samalla tavalla kotimaista ja hyvin pärjäsin. Kun ei mitään heitä pois ja ostaa vain tarpeellisen, uskon että pärjää kyllä.

  • Hei,

   Ite sain puolen kuukauden ruoat 40€ Lidlistä. Mitä oikein ostit?:D

  • Olipas hyvä Myyn kirjoitus hyvä, olen samaa mieltä. Suomalaisena suosin suomalaista ja kannan rahani s-ryhmään joka on edullinen.

  • Kyllä niistä ostoksista jää tänne härmään silti esim. Alv ja muut verot valtiolle, kotimaisten tuotteiden tuottajien tulot, henkilökunnan ja toimitusketjun Suomen työtekijöiden palkat ja sivukulut jne. Lisäksi myymälöiden investoinnit tehdään Suomeen ja rakennustöitä tekee myös suomalaiset. Ei niistä killingeistä mene kuin osa ulkomaille emoyhtiölle. Plus hintojen ollessa halvempia monilla suomalaisperheillä ahdinko voi olla pikkuisen lievempää.

  • Mahdatkohan tietää mitään näistä kotimaisten tuottajien tuloista, mistä kommentissasi mainitset?!

 2. Toi lidlin mehukeitto on ihan älyttömän makeaa. Itse en ainakaan sitä pystynyt käyttämään. Muuten Lidlissä tulee käytyä ja lehti täytyy aina lukea tarkkaan, ettei mitään mene ohi!

  • Niin minunkin mielestä toi Lidlin mehukeitto on jotenkin outo makuista. Pakko maksaa pikkaisen enemmän, kun valion soppa on vaan niin hyvä☺
   Muuten taas tykkän Lidlista.

 3. Lidlissä parasta on kana! Muuten tykkäisin Lidlin vihannes/hedelmäosastosta, mutta kaikki on aina jotenkin nahistuneita ja pilaantuvat paljon nopeammin. Itse koen säästäväni, kun ostan sellaista mikä ei mene roskiin. K-ryhmän kaupoissa on lisäksi paljon tarjouksia ja kalatiskissä tuotteita -50%. Taloustavaroita taas en koskaan osta K-kaupoista, vaan Tokmannilta, koska niissä on useiden eurojen eroja.

 4. Itse suurperheellisenä käytin s ketjua monta vuotta ja kannettiin sinne aikamoinen summa rahaa, palvelu siellä oli huonoa ja kassatädit nyrpisteli nenäänsä joten nyt olemme vaihtaneet lidliin ja varmaan jo vuosi-pari siellä käyty. Ihanan pieni kauppa ja hyvää ystävällistä palvelua. Inhoan prismoja yms. Isoja kauppoja. Vielä käydään toki s ketjussa hakemassa yksittäisiä tavaroita.

 5. Näin Lidlin työntekijänä on ihana lukea tämmöisiä postauksia! Vuoden verran kun on istunut kassalla ja tottunut tiettyyn hintatasoon, niin voitte vain kuvitella kuinka hurjalta s- ja k-ryhmien hinnat tuntuu kun joskus satun käymään hakemassa jonkun yksittäisen tuotteen muualta.. Suosin itsekin luomua, ja onneksi Lidli on juuri laajentanut luomuvalikoimaa esimerkiksi viljatuotteissa! Myös kauramaitoa löytyy nykyään 🙂 HeViin toivoisin myös että saataisiin enemmän luomua, mutta kyllä sieltäkin perus banaanit, tomaatit ja porkkanat löytyy, ja tietenkin paljon kotimaisia tuotteita!

 6. Jos mahdollista, pyri ostamaan kerralla kuukauden ruoat. Näin säästät paljon ja voit myöhemmin käydä jotain pientä.

 7. Prisman rainbow yms tuotteet ovat samaa hintaluokkaa kuin Lidlissä eli sielläkin voi asioida varsin edullisesti.
  Lidlistä tykkään, kun se on pieni ja kompakti eikä kaupanreissuun mene paljon aikaa, kun hyllyjen sisällöt osaan jo ulkoa. Huono puoli on kuitenkin valikoiman suppeus enkä #laiskaperseenä todellakaan jaksa kahdessa kaupassa käydä. Myöskin vähärasvaisia tuotteita siellä on aika vähän, esim. vähärasvaisempaa fetaa tai mozzarellaa ei ole. Juhlia varten on sieltä kätevästi saa kaiken maailman herkkuja ja ei niin terveellistä ruokaa.

 8. Lidl on paras! Sieltä saa aina kaks kassia ruokaa hintaan noin 30€ kun taas muualla tuntuu siltä että saa vajaan kassin samaan hintaan. Kävelen aina voittajana ulos Lidlistä 😀 Lemppari Lidl on kalasatama sinne pääse autolla ja edessä on iso parkkipaikka, valikoima on super laaja ja jopa alko löytyy vierestä. Suosittelen, varsinkin jos asuu keskustassa ja haluaa päästä autolla kätevästi ilman hallimaksuja tai tasku paikan etsimistä. Ihanaa viikkoa sinulle Eevi!❤️

 9. Itse asioin aiemmin lidlissä, mutta koska sieltä ei kaikkea saa niin olen siirtynyt prismaan. Kaikkea löytyy mitä tarvitsee ja on tiski mistä ostaa lihoja ym. Kotimaista merkiltä löytyy yllättävän edullisia tuotteita. Pidin aiemmin prismaa kalliina. Kannattaa käydä joskus pyörähtämässä! Lisäksi esim lidlin tonnikalat pilaantui aina, ja paljon enemmän kotimaista on prismassa 🙂

 10. Nyt kun täällä on syöty jo useampi vuosi terveellisesti puhdasta, pääsääntöisesti vegaanista ruokaa, haettu tarvittavat lihat ja kanat ystävän kautta tuoreena teurastamolta ja viljelty kaupungin vuokrapalstalla kesäisin itse salaatit ja monet vihannesherkut, oikein naurattaa oma ja avomiehen opiskeluelämän ruokailutavat ja -kauppalaskut: siinä missä itse elin ennen 10€/vko ruokakauppabudjetilla syöden kynsiäni, hän paisteli 60€ viikossa pekästään naudanpihviä itselleen, apua! 😀 Nyt kahden hengen taloudelle on vakiintunut 40-50€:n viikkobudjettiin, mikä tuntuu tähän elämäntilanteeseen oikein sopivalta ja riittävältä- ei tee mieli pihistää, eikä myöskään tarvitse näillä valinnoilla ylipanostaa mihinkään. Pientä vaivannäköä se vaatii, mutta on kyllä työn arvoista 🙂 Marjat olen läpi 25v elämän syönyt ja saanut itse tai äidin poimimana metsistä, joten niiden ostamiseen kaupasta on kyllä tosi iso kynnys 🙂

 11. Itse käyn lidlistä vain muutaman tuotteet (cashew-pähkinät ja proteiinipatukoita joskus) muuten kyllä tulee kannatettua Prismaa, ainakaan täällä Savossa ei Prisman hinnat ole kovin korkeat? ja valikoima on laaja. K-kauppoja tulee kannatettua silloin tällöin, koska on paljon hyviä tarjouksia ja kannatan yrittäjiä mielelläni + olen ollut neljä vuotta K-ryhmän kaupoissa töissä.. S-ryhmällä bonukset on myös sellainen joka saa käyttämään heidän palveluitaan, niistä on kertyny ihan mukava summa pahan päivän varalle 🙂

 12. Tein nelihenkisessä perheessä vertailun k:n, s:n ja lidlin kesken niin, että käytiin aina 4kk yhdessä ”ketjussa”, jotta näkee vähän laajemmin hintatason kuin vaan yksittäisiä tuotteita vertailemalla. Tietenkin meidänkin ostoksissa lidl voittaja, joissakin tuotteissa joutuu tinkimään toki vähän laadusta 4 kk aikana ja laajempaa valikoimaa oli ikävä (tiukat insinöörit ei luistaneet 4kk ehdottomuudesta testissä :D) .. K-market kakkosena, siellä parempia ja enemmän tarjouksia kuin S:ssä niissä tuotteissa mitä meillä menee. Ja plussia tuli paremmin takaisin kun bonusta. Nykyään onkin aikalailla lidl+k-market tavallisimmat ostospaikat.

 13. Lidlistä löytää kyllä kasviksia, pakasteita ja maitoa, mutta muut tuotteet joutuukin hakea muualta. Lisäksi leivon paljon ja lidlissä leipomiseen tarvittavia aineita on naurettavan vähän. En myöskään tiedä onko meilläpäin tämä poikkeus, mutta epäystävällisimmät ja törkeimmät asiakkaat löytyy lidlistä :’D kärryillä tönitään ja käyttäydytään kuin pääsisi viimeistä kertaa ostoksille, huohh… Ja myöskin mitä joku täällä jo kommentoikin, rahat menee suoraan saksaan ja haluan kannattaa suomalaisia firmoja.

  Meillä ostokset keskitetään prismaan ja myöskin vakuutukset menevät s-ryhmille, joten bonuksia kertyy! Prismassa on myös kasvikset tuoreita ja hyvä valikoima. K-kaupoissa on taas enemmän hyviä tarjouksia joita tulee ostettua. Tein joskus myös hintavertailun prisman ja k-kaupan välillä ja kaikki meillä eniten käytettyt ruoat löytyy edullisempana prismasta! 🙂

 14. Lidlissä on mahtavaa myös se, että kassat vetää hyvin eikä tarvi jonottaa edes ruuhkaisina aikoina vaikka myymälä olisi tupaten täynnä ihmisiä. On aika turhaa vedota siihen että rahat menee saksalaiselle ketjulle, sillä onhan Lidlissä suomalaisia tuotteita, Alvit menee Suomeen ja lisäksi ketju työllistää Suomessa. Onhan S- ja K-kaupoissakin ulkoisia tuotteita, lihaa! ym. Hyvä esimerkki on kurkku joka on ihan suomalaisen tuottajan tavaraa ja oli läpi talven erinomaista ja tasalaatuista ja järkevän hintaista toisin kuin suomalaisissa ketjuissa.

  Jos ostetaan vain kotimaisista ketjuista, päteekö sama käytäntö vaate-, elektroniikka- tai huonekalukauppoihin 🙂 No tuskin!

 15. Meillä on käyty jo vuoden verran Lidlissä kaupassa, ihan vain hyvän valikoiman ja edullisen hinnan takia. Ne mitä Lidlistä ei löydy haetaan Citymarketista. Usein vain käy niin, että Lidlistä saa kaksi kassi perusterveellistä ruokaa puolikkaan Citymarketin pussin hinnalla :/

 16. Lidl on kyllä huippu ja halpa, harmi ettei mulla ole sitä fiksusti lähellä kotia :/ Kun rupesin miettimään tuota listaa mitä kaupalta toivon, niin mullakin edullisuus ei ole siinä ekana prioriteettina vaan juurikin se, että kauppa on lähellä ja saan sieltä helposti ja nopeasti ne mitä tarvitsen. Tää oli kiva postaus, kiitti taas mukavasta lukemisesta:)

 17. Itse olen töissä K-Marketissa ja teenkin omassa kaupassa pääasiassa meidän ruokaostokset. Joskus tulee käytyä Cittarissa. K-kaupoissa on hyviä tarjouksia, laajat hyvät valikoimat ja tuoreet tuotteet. Itse pidän muutenkin enemmän k-kaupoista, ne tuntuvat aina jotenkin siisteimmiltä ja valoisimmilta. 😀 Palvelu on tietysti sellainen asia, johon tulee itse kiinnitettyä paljon huomiota ja toivon, että muutkin kiinnittävät siihen huomiota. Toivoisin Eevi, että sinä itsekin yrittäjänä kannattaisit suomalaisia yksityisyrittäjiä, joita kaikki k-kauppiaat ovat. Toki s-ryhmäkin on suomalainen, ei sekään huono vaihtoehto ole, mutta itse en haluaisi Lidliä kannattaa, vaan jättää ennemmin rahat Suomeen.

 18. Pelkkä hintataso ei riitä kaupan valintaan. Prismoja ei ole kuin kaupungeissa tai jos ei ole autoa, niin niihin voi olla kaupungissakin pitkä matka, esim. minulla vaatii kahdella bussilla n. tunnin matkan suuntaansa. Eniten säästää seuraamalla tarjouksia, jos sellaiseen on aikaa ja innostusta.

 19. Itse vasta taannoin tein vertailua ja omat ostokset saa selkeästi halvemmalla prismasta. Lidlistä tuntuu löytävän kaikkea epäterveellistä edullisesti, mutta parempilaatuisia hevi tuotteita saa kyllä muualta ja prismassa toisinaan kotimainen kurkku myös edullisempaa! Suosittelen vähän vertailemaan omia ostoksia ja tarjouksia. Lidlissä käynkin oikeastaan vain harvojen tarjousten perästä. K-ketjun myymälöissä taas en koskaan ole tykännyt käydä, koska ne ovat usein ahtaita ja likaisen/sotkuisen näköisiä :/

  Tässäkin olen huomannut, että omat kulutustottumukset (itselläni maidoton ruokavalio sekä suosin luomua ja kotimaista) vaikuttavat radikaalisti, mutta itselläni meni viikon ruokiin (yhdelle hengelle, sis.aamupalan, lounaan, Iltaruoan ja väli-/iltapalat) prismassa n.25€ ja Lidlissä n.30€ enkä edes saanut kaikkea tarvittavaa.. Prismasta vielä näppärästi bonukset päälle!

 20. Moikka! Haluaisin kysyä, että osaisitko sanoa miten saisin sirpn, kapean vyötärön (mutta kuitenkin lihaserottuvuutta)? Sivusta päin kun katson peilistä niin olen tosi ”roteva”. Voiko vatsarutistukset olla syy TAI ratkaisu tähän? Teen päivänmittaan n. 4 samanlaista vatsalihastreeniä (joka kerralla vain yksi kierros, liikkeitä on siis 9 ja toistoja 20-30 riippuen liikkeestä) Eihän nuo enää edes polttele, mutta tällä hetkellä tunnen jotenkuten ylimmät vatsalihakseni ja tuntuu, että jos jonain kertana jätän tekemättä niin nekään vähät ei enää tunnu. Mitä tehdä?

  • Kyllähän ruokavalio ja monipuolinen treeni (kuntosali + kohtuullisesti aerobista, esim. HIIT-tyyppistä treeniä) on kaiken A ja O. Pelkät vatsarutistukset eivät auta. Riippuu toki paljon myös rakenteellisista seikoista. Kaikki nyt eivät vaan voi saada yhtä siroa vyötäröä kuin toiset, that’s it. Kannattaa ehkä keskittyä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sen vyötärön sijaan.

  • Jos toinen haluaa vinkkejä ammattilaiselta etkö vaan voisi olla analysoimatta sen enempää, nimetön? 😀

 21. Jos haluaa syödä kaiken ruokansa luomuna, niin Lidlin eväillä tulee melko yksipuolinen ruokavalio! 😮
  Jos he panostais luomuun, tekisin 100% ostokset siellä.
  Aurinkoista kesää! Oot Eevi ihana tyyppi <3

 22. Mä en ymmärrä tuota Lidlin ihannointia. Meillä on lapsiperhe ja käydään pääsääntöisesti Prismassa koska sieltä saa kaiken kerralla ja edullisesti. Eniten Lidlissä ärsyttää se valikoiman vaihtuvuus, kun kerran jotain ostat niin ens kerralla sitä ei oo enää. Hinta on X tänään ja huomenna se onkin jo jotain toista. Hyvää vessapaperia ei ole. Heviosasto ei tiedä mitään laadusta. Säilykkeet, hiutaleet ja pakasteet ihan samaa hintatasoa kuin Prismassa. Leipä ja maitotaloustuotteiden valikoima on tosi pieni. . Paistopisteestä saatan jotain ostaa ja lapsille halpoja vaatteita päiväkotiin.

  • Allekirjoitan. Oma perheeni kattaa tosin vain itseni ja 3x minun edestä syövän miehen. Lisäksi olen moniallergikko. Lidlissä on tuskaista käydä ostoksilla, sillä 1) pesuaineiden (pyykki, käsisaippua jne) ostamisen sieltä voi unohtaa, 2) HeVistä on pakko ostaa isoja pakkauskokoja, jolloin jääkaapissa helposti pilaantuu vaikkapa sitruunat, joiden mehua ei ihan joka ruokalajiin kuitenkaan tarvitse, 3) em. valikoiman vaihtuvuus, 4) yhdestä tuotteesta on enimmäkseen yksi vaihtoehto laatua, jolloin allergikolle tilanne on voivoi, jos tuotteessa allergeenia on, ja 5) jos jotain ”erikoisempaa” haluaa, kuten vaikkapa smetanaa, on halpavaihtoehdon uupuessa pakko ostaa kallista laatua, jolloin äkkiä häviää jo euron kaksi yhdessä tuotteessa.

   Toki Lidlissä on esim. lihatuotteet halvempia — jos niitä sattuu olemaan laareissa jäljellä — mutta en kertaakaan ole vielä saanut Lidlistä kaikkea etsimääni. Miehen Lidl-ihannoinnin takia sitä on välissä kuitenkin yritetty.

   Toki Lidl palvelee hyvin monia, mutta luojan kiitos on olemassa myös Prisma, joka jatkuvasti kamppailee Lidlin kanssa halvimman ruokakorin hommasta ja joka kykenee tarjoamaan vaativammallekin asiakkaalle kaiken etsimänsä. Saa näin allergikkonakin kuitenkin nauttia ruoanlaitosta ja monipuolisesta ruoasta tarvitsematta ravata kymmenessä eri kaupassa tai maksamatta itseään kipeäksi!

 23. Jos haluaa ostaa mahdollisimman halpaa, ei kannata ostaa noita valmiiksi pakattuja vihanneksia, esim. tuo kolmen paprikan setti tai kirsikkatomaatit rasiassa. Niiden kilohinta on helposti yli 10€, kun irtona ostettuna 5€:n luokkaa.

 24. Itse en voi sietää kyseisen ketjun kauppoja, niissä on toki halpaa mutta en löydä sieltä perustuotteita mitä itse tykkään käytää. Esimerkiksi kotimaisia valion tuotteita. ainut plussa on tuorat leivät tiskistä, mutta leipää tulee syötyä noin kerran viikossa, joten se siitä. Kaupat ovat todella suppeavalikoimaisia, en pystyisi tekemään ostoksiani vain siellä ja joutuisi käymään useammassa kaupassa. Osa päivittäisistä tuotteista puuttuu täysin. Myös myymälöiden epäsiisti yleisilme häiritsee, ihan ku tavaroilla ei olisi mitään järjestystä… En ole mikään ruokahifistelijä, vaan teen ihan tavallista lihaa kasviksia ja sensellaista, mikä tukee hyvin kehittymistä CF-treeneissä. Myös ne kasvikset on naheita aina, koska ne säilytetään liian lämpöisessä. Joten ehdoton nounou kyseiselle firmalla!

 25. Voi herrajumala mua naurattaa nää kommentit, joissa yritetään mustamaalata Lidliä sanomalla että ”rahat menevät suoraa Saksaan” :Ddd Pitäisikö vähän perehtyä näihin asioihin?

  Lidl on tuonut loistavaa hintakilpailua entisen duopolin väliin. Prisma on toki yrittänyt halpuuttaa maitolitraa ja kahvipakettia, mutta perus terveellistä ruokaa ostaessa Lidl on vain yksinkertaisesti halvin. Hedelmät ja kasvikset on oikeasti todella laadukkaita ja hyvät lihatkin saa tosi edullisesti. Luomuakin on musta Lidlin valikoimissa koko ajan enemmän, vaikka itse en sen arvoa useimmissa tuotteissa näekään 🙂 Valikoima on totta kai pienempi kuin vaikkapa Prismassa, mutta se näkyy nimenomaan hinnassa.

  Kaikista parasta on kuitenkin henkilökunta, joka on Lidleissä ihan omaa luokkaansa. Prisman vanhoja hapannaamoja katselleena tuntuu tosi hyvältä saada reipas tervehdys ja hymy kassamyyjältä Lidlissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta