KOMPASTUMISIA

Minifitness_kisadieetti_vaikeuksia8 viikkoa kisaviikonloppuun. Nyt voisi sanoa että kiire tulee, mutta en sano! Kuntoon ehditään kyllä jos mitään ikäviä takapakkeja ei enempää oteta. Kaikki kompastumiset eivät ole aina meistä edes kiinni, joka on yksi lajin haasteistakin. Tässä on vaadittu pinnan venyttämistä ja sitten vielä vähän lisää. Toisinaan homma luistaa niin että poskiin sattuu! Semmoista tämä on, vuoristorataa. Sitä se oli viime syksynä ja sitä se näköjään on jälleen kerran. Uskoa koetellaan ja silloin katsotaan millaiset kortit meillä on kulloinkin käsissä. Luovutatko vai taisteletko kovemmin? Tässä lajissa et voi koskaan tietää mitään ennen kuin kisapäivänä. Voit vain ja ainoastaan tehdä kaiken täysillä – se on ainut tapa olla itse tyytyväinen omaan suoritukseensa. 

Tänään teki mieli heittää hanskat tiskiin. Se kuitenkin kesti vain pienen hetken, kunnes se sisäinen palo kuitenkin voitti. Olin tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna kävelemässä ulos salilta ennen kuin olin edes ulkokenkiä jalastani pois ponkaissut. Vatsaan sattui niin että olisi tehnyt mieli huutaa. Tämä viime päivien olotila on ollut suoraa valtataistelua pääkopan kanssa! Vatsani ei voisi turvonneempi enää olla ja fiilis on varsin kammottava. 

En tiedä vielä mikä vatsaani vaivaa. Pallomaha on rasittanut homman etenemistä nyt kaksi viikkoa, joka alkaa jo vähän tuntumaan. Aineenvaihdunta ei toimi normaalisti, koska kroppa yrittää itsekin selvittää suolistoni salaisuuksia. Koska vatsani kunto huononi entisestään muutama päivä sitten, varasin ajan Vilho Aholalle Mehiläiseen. Hän toimii myös IFBB:n lääkärinä, joten lääkärivalinta oli selvä. Lajin kokonaisvaltainen ymmärtäminen lääkäriltä on tässä vaiheessa todella tärkeää. Se auttaa suunnattomasti urheilijaa ja sen stressikuorman käsittelyä. Tämä kysymys ”MITÄ” pomppii silmilläni.

Ensi viikolla saamme vihdoin vastauksia ja toivon todella että tämä paranee pian. Tässä taistellaan aikaa vastaan, mutta ehkä pahinta on tietämättömyys. Kivun ja pahan olon kestää, mutta on todella vaikea keskittyä mihinkään kunnolla.Minifitness_mood_Positive

Kun siinä hikoillessani muistin mistä kaikesta suosta nousin viime vuonna, tiesin pystyväni siihen taas. Äärirajoilla mentäessä on kyllä tiedettävä hyvin oman kehonsa rajat ja vaatimukset. On myös osattava lukea sitä onko keho tarpeeksi kunnossa treenaamaan vai ei. Kroppa kuitenkin jaksaa hyvin ja energiaa piisaa loistavasti – siitä se ei ainakaan jää kiinni.

Salitreeni ei ole ihan aina kivaa. Aina minuakaan ei huvita sata lasissa. Tänään kaikki oli kiinni lähestymistavasta. En vaatinut itseltäni mutta kehotin vahvasti jäämään salille. Kuuntelin ja kuulostelin oloani. Kehotin kokeilemaan. Kokeilemisen jälkeen kehotin jatkamaan. Tuntui hyvältä. Reilun tunnin jumpan jälkeen oli hyvä fiilis ja vatsakipukin yllättäen unohtunut hetkeksi. Mielikin oli heti parempi treenin myötä. Toki tein myönnytyksiä treenin sisällön suhteen, mutta se oli välttämätöntä. Tässä ei ollutkaan kyse siitä täydellisestä treenistä. Tässä oli kyse siitä, nousetko jaloillesi vai et. Näetkö yhden vaihtoehdon vai näetkö useampia? 

Kaikki ei mene koskaan täydellisesti elämässä. Eteen tulee asioita kun tuntuu että miksi aina minä! Miksi juuri nyt! Ota ne vastaan. Älä kieltäydy, vaan ota ne vastaan sellaisena kuin ne eteesi tulevat. Vain niin voit löytää jotain mitä et ollut ehkä edes ajatellut aikaisemmin. Kaiva itsestäsi oma sisäinen voittajasi haastavien hetkien ja asioiden keskellä!

Positiivinen asenne saattaa olla avaimesi, kokeile. Mitään hävittävää tässä ei ole.

<3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

19 vastausta artikkeliin “KOMPASTUMISIA”

 1. Moi! Mistä postauksesta löytyy kodistasi kuvia? Tykästyin tummaan ruokapöytään ja mustiin tuoleihin, enkä millään enää löydä kyseistä postausta:)

 2. Kuulostaa ihan mun suolistovaivoilta. 🙁 Toivottavasti sun vaivat on helpompia hoitaa kuin mun. Tsemppiä, ihan mahtava asenne!!!!

 3. Eräs viisas kerran sanoi: Elämä ei heitä sinulle mitään mistä et voisi selvitä 🙂 hyvää tulevaa viikonloppua! Toivottavasti ei masussa ole mitään vakavaa 🙂

 4. Hei mullakin on suolistovaivoja! On jo pitkään ollu alavatsaturvotusta, kipuilua, pallomahaa, löysää ulostetta…😀 mitä näitä oireita vielä nyt oli. Lääkäri totesi mulle, että stressiä vaan. Mut ihanan motivoiva ja inspiroiva postaus, kiitos☺

 5. Mulle tuli viime kerralla pallomaha avokadosta, kun en muistanut että sekin on FODMAP. Näähän on toki kaikilla omansa ja mullakin kausittain vaihtelee mikä ärsyttää vatsaa, mut tota en ite älynnyt ensin.

 6. Kiitos tästä postauksesta! Asenteellasi tsemppaat lukijoita myös, sain tarpeellisen tsempin jaksamaan kahta koulua ja kovaa treeniä tässä vääntäessä, kiitos! 🙂

 7. Nuo mahavaivat on ilmeisesti nykyään aika yleisiä ja tuntuu, että koko ajan vaan lisääntyy 😢 itselläkin todella paljon ongelmia mahan kanssa ja se vaikuttaa todella paljon pääkoppaankin kun mahassa on joku vialla 😢 onhan suolisto kuitenkin meidän ”toiset aivomme”. Tsemppiä!

 8. Tsemppiä Eevi! Olet niin reipas ja jaksat aina läpi vaikeidenkin aikojen ja haasteiden. Tavoitteeni on itsekkin kehittyä ihmisenä yhtä myönteiseksi ja energiseksi kuin sinä olet. Paljon onnea kisoihin ja muista että sinulla on myös monta ”hiljaista” kannustajaa 🙂

 9. Hei,
  Minulla aiheutti keinotekoiset makeutusaineet vastaavanlaisia vatsaoireita. Lääkäri eikä kukaan muu ei tätä tajunnut. Lopulta ymmärsin jättää xylitol-purkankin pois. Ja sitten elämä alkoi kukoistaa ja suoliston toiminta normalisoitui 😊
  Tsemppiä Eevi 💪

 10. Jos ehdit niin lue Alejandro Jungerin kirja Puhdas suolisto. Itseäni auttanut huimasti hänen teoksensa.

 11. Olen vuoden kamppaillut samoista oireista ja tutkimuksista huolimatta mitään syytä ei ole löytynyt. Huomaan, että mitä stressaantuneempi olen sitä enemmän vatsakin oireilee. Välillä voin syödä kaikkea maan ja taivaan väliltä ja sitten taas seuraavassa hetkessä en voi syödä MITÄÄN. Löysin kuitenkin tasapainon itse kokeilemalla maitohappobakteereita! Tsemppiä sulle, tiedän kuinka paljon suolistovaivay vaikuttavat mielialaan ja kaikkeen muuhun. Mutta onneks sulta löytyy asennetta etkä oo luovuttaja 🙂

  • Hienoja tsempityksiä täällä. Porukat elää niin mukana sun tekmisissäsi. Itselleni tuli enemminkin mieleeni kirjoituksestasi, että haluaisit kuunnella kuitenkin kehosi viestejä. Mitä kehosi sinulle haluaa kertoa tällä kipuilulla? Ota vakavasti terveytesi ja kysy asiantuntevalta taholta olisiko tässä vaiheessa joku muu ratkaisu järkevämpi kuin sisukkaasti jatkaa unelmaa kohti? Minulla on ikäisesi tytär ja olisin huolissani jos hänellä olisi sellainen tilanne kuin sinulla nyt. Kuuntele sisintäsi.

 12. Mulla alkoi ärtyneen suolen oireyhtymä oireilla oikeen kunnolla, kun oli stressaava elämäntilanne päällä. Ennen oli tietyt ruuat, joista vatsa turposi ja kipeytyi aivan hillittömästi, mutta yhtäkkiä jopa salaatti ja tietty ruoka-aine saattoi laukaista aivan jäätävän turvotuksen ja kivun. Nyt kun on kesälomalla lomaillut niin vatsa on taas aivan kunnossa :/ ikävää sinällään, että jos mitään chronin tautia/haavasta paksusuolta ei ole (mikä tietysti paras juttu), niin tälle toiminnalliselle ärtyneelle suolelle ei mitään juurikaan voi tehdä, vaikka saattaa runsaastikkin hankaloittaa elämää (vatsa sekaisin ruuan jälkeen jne)

 13. Hurjati sulle tsemppiä! Ihailtavan positiivinen asenne 🙂 You go girl! Toivottavasti vatsaongelmat ovat pian taakse jäänyttä elämää.

 14. Suosittelen ottamamaan kokeet parasiiteista, tiedän että on ällöttävän kuuloinen vaiva mutta yllättävän yleinen. Parasiitit usein aiheuttavat selittämättömiä vaivoja mihin ei tunnu löytyvän apua; ripulia, ummetusta, turvotusta, pahoinvointia, väsyneisyyttä, imeytymishäiriöitä/yliherkkyyksiä etc. Suomessa lääkärit eivät jostain syystä helposti ” myönnä” tämän olemassaoloa vaikka sanotaan lähes jokaisella koiranomistajalla on varmasti jotain parasiitteja.

 15. Moi Eevi! En tiedä luetko vanhojen postausten kommentteja, mutta näistä voisi olla apua: vivomixx -maitohappobakteerit (n.36e/paketti) ja inkivääritee (keitä about 3 dl vettä+2cm pilkottua, tuoretta inkivääriä. Lisää hunajaa ja sitruunamehua maun mukaan). Itselläni alkoi heinäkuussa 2015 järjetön sairaalakierre italiasta saadun alkueläintartunnan vuoksi. Antibioottikuuri oli niin raskas, ettei suolisto ole vieläkään toipunut ja kaupan päälisiksi en voi syödä lainkaan gluteenia tai maitoa sisältäviä tuotteita. Inkivääritee joka aamu ja ilta pitää pakan kasassa. Jos skippaan yhdenkin teeannoksen, on vatsa taas aivan sekaisin ja turvonnut. Voi kuulostaa hölmöltä, mutta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja edullinen ”parannuskeino”. 🙂 Tsemppiä syksyyn!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta