PUHDASTA RUOKAA – TULISET BASILIKA-KESÄKURPITSAT

*Yhteistyössä; Puhtaastikotimainen ja KauppapuutarhaliittoMinifitness_kotimainen_yrtit_reseptit

Tämän viikon reseptieni kantavana voimana on yrtit, mausteet ja suomalaiset kasvikset! Kehittelin reseptit omaan ruokavalioon sopivaksi, jolloin kaikki reseptit ovat  myös maidottomia ja gluteenittomia. Potkua näistä jokaisesta löytyy, sillä rakastan mausteisia ruokia! Suomalaisilla yrteillä saa myös ihanasti makua ja käytän niitä ruoanlaitossa usein.

Basilikalla on runsaasti terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se esimerkiksi raikastuttaa hengitystä, mutta se tunnetaan myös ruoansulatusta edistävistä ominaisuuksistaan. Näin flunssien jyllätessä se on myös loistava luonnon oma tulehduksien taltuttaja. Boostaa siis ruokaasi yrteillä ja esimerkiksi chilillä, limellä ja tulisilla mausteilla!

Suomalaiset kasvikset paitsi täyttävät vatsaa ilman ylimääräisiä kaloreita, mutta ne ovat myös täynnä elimistöllemme tärkeitä suojaravintoaineita – lastaa siis lautanen täyteen ja lähde taikomaan tällä viikolla hyvää kasviksista ja yrteistä! 

TULISET BASILIKA-KESÄKURPITSAT (G, L, vähäkalorinen)

(valmistus 20 minuuttia, noin 6 kpl)

Puolikas Kesäkurpitsa

1 tomaatti

10 basilikanlehteä

 1 tl Dijon sokeroimatonta sinappia

1-2 tl Tabasco Chipotle-kastiketta

(6 siivua kalkkunaa)

Puhdistamon Guerande-merisuolaa

Mausteita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kurpitsasta noin 1 cm paloja ja laita päälle hieman sinappia. Lisää päälle tomaatinviipale ja basilikaa. Kypsennä hieman uunista riippuen keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes kurpitsa on hieman pehmeää.  Lisää päälle loraus Tabasco Chipotlea (tulinen!) sekä suolaa ja haluamiasi mausteita. Nauti lämpimänä!

 Vinkki; voit laittaa halutessasi päälle vielä ripauksen oreganoa

_MG_1863

-E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

5 vastausta artikkeliin “PUHDASTA RUOKAA – TULISET BASILIKA-KESÄKURPITSAT”

  1. tuo ei ole kyl kurpitsaa nähnytkään 😀 kesäkurpitsa on eri asia kuin kurpitsa 🙂 vähä sama ku parsakaali ja parsa.

  2. Ha, mä just hain kasvimaan yllätyssadon eli kesäkurpitsat ja mietin että mitähän niistä tekis 😂

  3. I love you Eevi!! Mulle tuli tää maidoton gluteeniton diagnoosi kesäkuussa ja aluksi olin ihan pulassa, että mitä mä voin syödä. Tykkään syödä hyvin ja rakastan kasviksia. Sun reseptit on käytännössä pelastanut mun elämän! Kiitos ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta