TÄYTETYT SÄMPYLÄT KAHDELLA TAPAA (maidoton, gluteeniton)

Gluteenia? Ei. Maitoa? Ei. Teen usein sämpylät ja leivät itse, sillä hyvää ja tuoretta gluteenitonta leipää ei ole mielestäni kovin helppoa löytää. Yksi on kuitenkin noussut omaksi lempparikseni ja tästä ihanuudesta löytyykin muutamia eri makuja. Hannun tattari-pellavasämpylä on aivan lempparini ja se on täysin gluteeniton ja maidoton. Tämän illan ihanan kevyet reseptit on luotu kiireisen arjen keskelle tukemaan terveellistä ja monipuolista ruokavaliota mausta tinkimättä!

Sain inspiraation täytetyistä terveellisistä sämpylöistä Hannun sämppäreiden myötä. Ihan harmittaa, sillä monesti ajatellaan että täytettyjen sämpylöiden väliin laitetaan korkean kaloripitoisuuden omaavia soosseja ja täytteitä. Halusinkin näillä resepteilläni osoittaa kuinka nopeaa, terveellistä ja helppoa maistuvan sämppärin loihtiminen voi myös olla. Koska tämän viikon teemana ovat Suomalaiset kasvikset ja yrtit, on näissä resepteissä vahvana teemana kotimaisuus ja puhtaus. Luvassa on lisää tulisia ja raikkaita makuja!Minifitness_kikhernebasilika_tayte_sampylat_gluteeniton

TULINEN TOMAATTI-BASILIKA-KIKHERNETÄYTE

( 2 annosta)

2 kpl Hannun sämpylöitä

2 rkl tomaattipyrettä

1 kokonainen tomaatti

1/2 punainen chili

Kourallinen basilikaa

3 pientä maustekurkkua

1 dl kikherneitä

Suolaa

Savuista paprika-chilijauhetta

1 rkl sokeroimatonta Dijon-sinappia

Pilko tomaatti, maustekurkku, chili ja basilika pieneksi silpuksi ja lisää sekaan savuinen paprika-chilijauhe, suola ja tomaattipyre. Valuta kikherneiden neste pois ja lisää kikherneet seokseen. Halkaise sämpylä ja lisää väliin 1 rkl Dijon-sinappia ja tammenlehtisalaattia. Lisää sämpylän väliin täyte ja nauti! Vinkki; Saat sämpylöihin lisää rapeutta paistamalla niitä hetken uunin keskitasolla (noin 10 minuuttia)Minifitness_Resepti_maidoton_gluteeniton

RAIKAS KORIANTERI-KURKKU-KANATÄYTE

(2 annosta)

2 kpl Hannun sämpylöitä

1/2 kurkku

1/2 limen mehu

Kourallinen korianteria

1 tomaatti

1 prk valmista kanafilettä (esim Monarch) tai 1 prk tonnikalaa 

Suolaa

Tabasco Chipotle-kastiketta oman maun mukaan (tulinen!)

Pilko kurkku, tomaatti ja korianteri pieneksi silpuksi. Purista seoksen sekaan puolikkaan limen mehu ja lisää kanafile/tonnikala, sekä suola ja Tabasco Chipotle-kastike. Halkaise sämpylä ja lisää väliin tammenlehtisalaattia ja halutessasi myös Dijon-sinappia. Lisää sämpylän väliin täyte ja nauti!Minifitness_taytetyt_sampylat_resepti_gluteeniton Minifitness_kotimaiset_kasvikset_puhtaasti kotimainen_resepti

Ps. vieä ehdit käydä antamassa äänesi tämän vuoden The Blog Awardseissa! On kunnia päästä ehdolle Sport-kategoriassa ja olisi upeaa saada tämä tärkeä pysti vihdoinkin meille tänä vuonna <3 Kiitos jo kaikille äänestäneille! Olette mahtavia tukijoita -Etbaf_2016_nominated_white_fi

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “TÄYTETYT SÄMPYLÄT KAHDELLA TAPAA (maidoton, gluteeniton)”

 1. Mistä kaupoista helsingistä noita leipiä saa? Huomenna ollaan menossa sinne päin, keskustaan, niin olis kiva kokeilla.

  • Heippa! Olen nähnyt noita varmaan jokaisessa käymässäni kaupassa…myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

   Riippuu vähän missä asut, mutta hyväälä tuurilla saatat löytää kotikulmiltakin 🙂 Ainakin Uudellamaalla ja Pirkanmaalla saatavissa lähes joka kaupasta ja muuallakin (mm. Forssa, Loimaa, Turku, Seinäjoki-Kokkola-akseli, Lahden seutu ja osat Kymenlaaksosta.)

   Helsingissä löydät varmasti lähes jokaisesta K-kaupasta (ja suurimmista osin S-marketteja ja Prismojakin + Anton & Anton). Itse käyn K-Supermarket Postitalossa Rautatieasemaa vastapäätä ja sieltä olen ostanut. Toivottavasti löytyy!

  • Googlasin ton leivän nimen niin tuli kotisivut mistä löytyy kaikki kaupat mistä tota leipää löytyy 🙂 Tää nyt tulee myöhässä mutta mm. Kampin K-supermarketista löytyy.

 2. Hei! Noudatan itsekkin maidotonta ja gluteenitonta ruokavalioa, mutta en tiedä miten saisin aamupuuron lisäksi aamupalaan tarpeeksi proteiinia salitreenin tueksi kun kananmunat eivät sovi vatsalleni. Olisiko sinulla vinkkejä miten aamupalaan saa tarpeeksi proteiineja, ja onko hyväksi joka aamu lisätä puuroon esim riisi tai heraproteiinia? 🙂

 3. Olipas hyvä pizzamainen täyte, tosin maustekurkuista en pidä joten ne jätin pois. Sämpylöitä en ole maistanut, gluteeniton leipä on niin kallista. Oletko muuten ”noudattanut” hävinkiviikkoa? Meneekö sulla paljon ruokaa hukkaan vai onko ekologisuus sulle tärkeää?

 4. Jos sulla on hyviä gluteenittomia leipäohjeita, niin olis super kivaa, jos jakaisit niitä tännekin! :>

  • Löytyy blogista 😉 Kannattaa kokeilla haku-kentästä! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta