HYMY UUSIKSI

Minifitness_salon_milagro_kynnetHeräsin muutama vuosi sitten jäytävään jomotukseen – naamassa tuntui siltä kuin olisin nyrkkeillyt koko yön ja ottanut enemmän lyöntejä vastaan kuin päässyt niitä antamaan. Ei, enkä ollut juonut edes lasillista viiniä. Teki mieli puristaa päätä ja irvistää.

Salille päästyäni huomasin katselevani saippuakuplia, jonka perään näkökenttäni alkoi kaventua ja joku sahasi silmäluomia. Migreeni, ei nyt! Ei olisi eka kerta kun saisi painaa pää kainalossa, istua autossa silmät kiinni, napata migreenilääkettä treenikassin pohjalta tai maata akupunktioneulojen peittelemänä.

Olen kova tyttö puremaan. Erityisesti stressileveleiden noustessa käy purukalustoni kovilla minun ollessani tiedostamattomassa tilassa, kuola suunpieliä pitkin valuen.

Olen käyttänyt öisin pidettäviä purentakiskoja nyt kaksi vuotta, mutta migreenejä ilmaantuu toki siitäkin helpotuksesta huolimatta. Lihasjännitykset ovat läsnä edelleen, mutta ainakaan en enää kuulosta öisin metallisahalta ja hampaani voivat hyvin. Pääni ei ole samaa mieltä, mutta sen kanssa olen oppinut elämään. Rentoutuminen, stressin lievitys ja purentalihaksien hierominen/avaaminen ovat ehdottomia apukeinojani. Jotain kummallista tässä on kuitenkin nyt tapahtunut, sillä kovaa treenaaminen on muuttanut myös purentalihaksieni toimintaa – itseasiassa koko purentani meni uusiksi viime kisojen jälkeen. Niinkin yksinkertaisella asialla kuin purennalla on aika paljonkin tekemistä hyvinvointini kanssa…Minifitness_Garcia_jeans_autumn_outfit

Ihmettelin alkuvuodesta miksi purentakisko (kutsun niitä nimellä hampaat) tuntuivat epämiellyttäviltä ja hampaisiin särki aamuisin. Kiikutin ne hammaslääkärilleni Reetalle ja hän ihmetteli tätä aivan yhtä paljon. Alkuun Reetta tyytyi toteamaan, että purenta saattaa tosiaan muuttua, ihan tavallista. Kun suustani otettiin uudet muotit, alkoi kuitenkin valjeta, kuinka radikaalisti purentani olikin muuttunut noin lyhyessä ajassa. Reetta selvitetteli asiaani muutaman spesialistin ja kollegansa kanssa. Selvisi, että fitnessurheilu voi muuttaa myös purentalihaksien toimintaa todella lyhyessä ajassa ja radikaalisti. Suun hyvinvointia ei voi painottaa liikaa, sillä sieltä voi olla peräisin monet kiputilat ja ongelmat, kuten myös minun tapauksessani. Hankin uudet, nykyistä purentaani vastaavat purentakiskot ja voin nyt paljon paremmin. Migreeneistä en ole päässyt täysin eroon, mutta ainakin ne ovat vähentyneet. Kaikki purentakiskolaiset, käykää siis päivittämässä näitäkin kapistuksia säännöllisesti!

Salilla käy eräs mies, joka pitää kovissa treeneissä hammassuojia. Ihmettelin aikaisemmin miksi, mutta nyt ymmärrän. Minäkin olen sitä sorttia, joka vääntää, irvistää ja puristaa jatkuvasti leuan lihaksia ja kuluttaa hampaitaan tuossa lihasrääkissä. Olisikohan ihan hullua laittaa omat, jefu-treenistäni lojumaan jääneet hammassuojat suuhun ennen seuraavaa jalkaprässiin puskua? Harkitsen. Jospa välttyisin prässimigreeniltä? Taidan mennä jututtamaan tuota miestä…

Hammashoidossa on mielestäni pääpointtina terveys, mutta myös esteettinen hammashoito on itselleni tärkeää. On kiva että hampaat ovat puhtaat ja luonnollisen valkoiset. Kahvi on itselleni pahin värjäymiä aiheuttava jokapäiväinen viihdyke, joten valkaisussa on käytävä kerran vuodessa. Nykypäivänä valkaisu on vaaratonta ja riskitöntä, kunhan sen tekee ammattilainen – tai ainakin ohjeet on hyvä hakea sieltä. Valkaisussakin täytyy nimittäin tietää mitä hoitoa kuhunkin tilanteeseen kannattaa käyttää, jotta lopputulos olisi hyvä ja hoito turvallinen. Valkaisun ei tulisi koskaan vahingoittaa suusi hyvinvointia! Itse käytän ZOOM-tehovalkaisua, jonka käyn tekemässä hammaslääkärilläni, Kaivopuiston hammaslääkäriasemalla. Olen ollut heidän maksavana asiakkaana jo vuosia. Hammaslääkäriin on voitava luottaa ja siksi olenkin varmasti Reettaan tykästynytkin. Hän myös ymmärtää esteettisen hammashoidon osaajana lajini vaatimuksia, sillä hymy on yksinkertaisuudessaan todella tärkeä. ZOOM-tehovalkaisu on pitkäaikainen ja tehokas, mutta silti turvallinen. Tämä tuote on nyt se Jenkkilän uutisankkureidenkin hymyn takana!Minifitness_syksy_hymy_nanomuovilla

Kerroin tässä taannoin harkitsevani rautoja, sillä olin kuullut migreenien vähenemisen mahdollisuudesta, johon saattaisi vaikuttaa positiviisesti hammasrivistön suoristaminen. Homman kustannuksien noustua kohdallani lähes 10 000 euroon totesin, että tehdään jos on aivan pakko. Jos se edistää merkittävästi suuni ja pääni hyvinvointia, tehdään. Olin kuitenkin päässyt yli teiniaikojen epävarmuudesta, eikä minua itseäni häiritse lainkaan pienet vampyyrinhampaani. Minusta ne ovat persoonalliset! 

Jonkin aikaa Reetan kanssa hampaitani tutkittiin ja kiinnitimme huomiota purentaani. Koska purentani oli kuitenkin hyvä ja yönarskuttelun kuluma vaikutukset eivät olleet ehtineet edetä purentakiskojen myötä, ei rautojen laittoon ollut terveydellistä syytä. Hampaiden ja purennan kondis oli hanskassa!

Jäin kuitenkin pohtimaan kisalavalla otettua kuvaa, jossa tuomarit ovat alempana viistossa. Hammasrivistöni on täydellinen alhaalta, mutta sitä ei näe kukaan. Ylärivissä on pahasti tilan puutetta, jonka vuoksi etuhampaani ovat joutuneet vetäytymään hieman muuta rivistöä taaemmas. Ne näyttävät eri värisiltä tietyssä valossa ja hymy kärsii valkaisusta huolimatta. Sain itseasiassa alunperin Nannan äidiltä vinkin, että minulle voisi toimia etuhampaisiin nanomuovi, joka on ikäänkuin kynsi joka liimataan oman hampaan päälle. Tämä jäi muhimaan mieleeni ja ehdotin sitä Reetalle. Hyvä idea, sanoi Reetta!

Koska en missään tapauksessa halunnut suuhuni laminaatteja, vaan halusin säilyttää omat hampaani, oli Stylo Italiano hoitotekniikka tähän loistava vaihtoehto. Minulle on jotenkin tosi tärkeää että suussa on omaa luonnollista tavaraa, jos se vain suinkin hampaiden kunnon puolesta on mahdollista. Hampaani ovat kuitenkin kauniit asentovirheestä huolimatta, joten halusin ehdottomasti säästää omat hampaani.Minifitness_hymy_syksy_outfit

Tällä huippu-esteettisellä nanomuovilla luodaan ikäänkuin etuhampaiden päälle lisää massaa oman hampaan päälle – tämä tasoittaa näkymää edestä ja näyttää täysin luonnolliselta. Tällä kyseisellä tekniikalla voidaan korjata pieniä asentovirheitä, hampaiden rakoja, vanhoja värjäytyneitä paikkoja, juurihoidon tummentamia hampaita, tai katkenneita ja lohjenneita hampaita. Kerrostusmuovitekniikalla yhdessä hoito-istunnossa saadaan tehtyä paljon muutosta ja se on myös paljon edullisempaa kuin keraamisilla laminaateilla/kruunuilla tehdyt korjaukset. Normimuovipaikkaan nähden hoito kestää kauemmin, sekä laitto ja materiaali ovat kalliimpia. 

Lopputulos tällä nanomuovilla tehtynä on luonnollinen, hammaskiilteen lailla hohtava, valoa läpäisevä ja heijastava – yksikään ei ole huomannut muutosta ellen ole asiasta maininnut. ”Oho, on se kyllä tasaisempi”. Olen todella fiiliksissä, vaikka muutos pieni onkin. Kustannukset kahden hampaan osalta olivat himpun verran alle 800 euroa. Tuntuu vähän kevyemmältä tuon 10 000 euron hinta-arvion jälkeen…

Sellaisia muutoksia siis täällä! Toivottavasti samojen ongelmien kanssa kamppailevat saivat vinkkiä itselleen ja suun hyvinvoinnilleen. Hammaslääkärillä kannattaa käydä…

Liivi ja neule – Garcia Jeans / Housut – Zara / Kengät – Ulkomailta / Koru – Lindex 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

17 vastausta artikkeliin “HYMY UUSIKSI”

 1. Oon monesti miettiny näitä postauksien kuvia katsellessa, että sulla on aivan mielettömän kauniit hampaat. Hieman haikeana, koska omani on oiottu, osa poistettu oikomishoidon takia (eivät mahtuneet suuhun), yksi katkennut hevosen kanssa ja paikalla on nyt implantti ja kokonaisuudessaan ovat muutenkin mun mielestä epäesteettiset. Etuhampaani on kuin jonkun muun, suurempaan suuhun tarkoitetut, lähinnä pupunhampaiksi luokiteltavat. Ja kaiken kivan lisäksi yläleukani on jäätävän paljon edempänä kuin alaleukani. Minua yritettiin ylipuhua teini-ikäisenä leukojen korjausleikkaukseen, mutta arvaapa halusinko tuhlata nuoruuttani sellaiseen projektiin! Puhumattakaan siitä, että niitä rahoja ei ollut. Sokerina pohjalla; mun leukalihaksia treenataan myös joka yö. 😉

  • AUTS myy 🙁 Kuulostaa kivuliaalta ja vaikealta asialta. Leukojen leikkaus kuulostaa jotenkin tosi isolta jutulta omaan korvaani ainakin.
   Ihanaa että vaikutat kuitenkin olevasi jotenkin ihanan sinut asian kanssa <3 Mutta voi meitä leukalihaksien treenaajia – NIIN TURHAA 😀 -E

 2. Itselläni on myös nuo purentakiskot olleet jo parikymppisestä, jolloin niille tuli annettua nimi ”suihinottosuojat” voi LOL 😂 omat uusin myös pari vuotta takaperin ja nyt on taas välillä tuntunut leukanivel kipeeltä/lonksuvalta. Oon menossa marraskuussa testaamaan jäsenkorjaajaa, joka ymmärtääkseni pystyy auttamaan myös tuossa purentalihas asiassa. Mä toivon, että siellä saa tuon lisäksi kolmen raskauden aiheuttamat kroppa vinksinvonksit korjattua 🙂

  • ahahah apua Laura 😀 Kova nimi!! outs, saattaa siis vaatia muutoksia jos ne on olleet pitkään käytössä. Ootko muuten käyttänyt niitä plakin poistaja tabuja niissä? Vai pelkästään harjaillut? Mietin tuota käyttöikää vaan 🙂 -E

  • Joo, mä oon yrittäny välillä muistaa käyttää niitä tekarien putsaustabletteja. Vähän liian harvoin, mutta onneks vielä puhdistuu sillä tabulla. Harjalla putsaan myös enkä pidä sitä säilytysrasiaa aivan kiinni, ni pysyy käyttökokemus miellyttävänä.

 3. Kannattaa huomioida että ne muovipaikat kellastuvat TODELLA nopeasti. Minulle luvattiin että riittää että parin vuoden välein käy vähän hiomassa, mutta todellisuudessa huomaan jo 2kk päästä hionnasta että muovi alkaa taas kellastumaan (näyttää tummemmalta ja että olisi kauempana)

  • Onko Nipsu kyseessä siis muovipaikka vai tämä nano? Kiinnostaa nimittäin juurikin tuo asia, että tuleeko kuluja sitten vielä lisää tasaisin väliajoin? 🙂 Ainakaan tästä ei ollut mitään mainintaa -E

 4. Hahaa! Minulla on myös Reetan tekemä nanomuovipaikka etuhampaassa ja kyllähän se uudisti hymyn ihan täysin! Ennen huomio kohdistui taaempana olevaan hampaaseen joka näytti tummalta kuvissa, mutta myös keräsi tummentumia. Nyt kun etuhampaat ovat samassa linjassa, uskaltaa taas hymyillä jenkkityyliin 😀 väri paikassa on tosi luonnollinen ja läpikuultava, ei muovimainen. Vuoden on paikka ollut suussa ja olen ollut erittäin tyytyväinen.

  • Eikä! Mahtavaa Sanna 😀 ihana saada muidenkin kokemuksia! Vaikka tuo onkin sellainen minkä saa halutessaan pois, on mielenkiintoista nähdä/tietää kauanko ihmisillä ne on kestäneet käytössä. Varmaan riippuu hieman missä hampaassa mutta kuitenkin 🙂 Oli tosi kiva kuulla että sulla all good sen kanssa <3 -E

 5. Itsekin olen rautoja miettinyt, harmi kun esteettinen hammashoito on niin kallista :/ onneksi omat hampaani ovat edelleen suht hyvänväriset vaikka valkaisusta onkin jo 7 vuotta ja kahvia menee monta kupillista päivässä.
  Oli kyllä kiinnostavaa tietää noista kuorista, hyvä teksti 🙂
  https://byveera.blogspot.fi/?m=1

  • Joo mä mietin Veera vuuuosia niitä, koska en niitä nuorena koskaan saanut. Sanoivat että sen kun painelet niitä niin ne suoristuu siitä kuin itsestään – no ei paljon tapahtunut 😀 haha, mitä huijausta! Kannattaa kyllä selvittää onko oikominen oleellista purennan puolesta – siitä voi tulla myöhemmin isoja ongelmia :/
   Jotenkin itse tähän kaikkeen heränneenä pakko liputtaa tän puolesta. Se on muuten jännä kuinka ihmisillä on toi hammasluun väri niin erilainen. Toiset ei saa koskaan yhtä valkoisia hampaita edes valkaisuilla 🙂 Kiva muuten saada palautetta, kiitos siitäkin <3 -E

  • Mulle on myös teininä sanottu että kannattaa painella, ku yks hammas kasvoi vähän poikittain. Bullshit! Ei toiminu😒

 6. Hei täällä myös yks purentakiskon käyttäjä. Narskuttaminen on kyl tosi hanurista, huomaan myös keskittyessäni johonkin narskuttavani ja leukoihin särkee. Hammaslääkärissä parasta on kun lääkäri hieroo leukoja <3

  Hahahah putosin ylläolevalle kommentille "suihinottosuojat" :—D onneksi parisuhteessa ymmärretään myös toisen 'viat'..

  Ihanaa syksyä Eevi!

  xx Charlotta Eve
  http://charlottaeve.com

  • Moikka CE,

   Auts, itse en huomaa tuota muulloin kun salilla, kun oikein pinnistää 😀 Leukajomotus on niiiin tuttua! En tiennyt että hammaslääkäritkin hieroo niitä auki – oon itse käynyt fyssarilla niitä aukomassa 🙂 Ja hei – onhan ne hieman epäseksikkäät 😀 Mutta minkäs teet, ulvontaa öisin tai turbosuu vieressä 😉 -E

  • Kyllähän sitä silloin epävarmana teininä niitä häpeili, mutta onneks nykyään ymmärtää jo niiden hyödyn eikä muutenkaan ole enää epävarma ulkonäöstä. Nää kuitenkin edistää terveyttä, joten olisi hölmöä olla käyttämättä. Itse en ainakaan halua ottaa sitä riskiä.

 7. Mun sisko sai apua botoksista, kun narskutti ja puri hampaitaan yhteen niin, että niskat oli pahassa jumissa kaiken aikaa. On ollut tosi tyytyväinen!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta