OLE ITSESI PARAS VALMENTAJA

minifitness_autumn_bikbokKukaan muu ei voi treenata tai syödä oikein puolestasi. Omat teot merkitsevät enemmän kuin mitkään kultaiset ruokavaliot, treeniohjelmat tai personal trainerit. Työkaluja on loputtomasti, mutta koneiston pyörittämisestä olet sinä itse vastuussa – ethän siis syytä tekemättömistä asioista tai huonoista tuloksista kuin itseäsi? Läheltä seuranneena pahinta on ihmisten talutushihnamainen käytös, joka nousee pintaan salimaailmassa. Unohdetaan, että sinä itse teet tätä ja asut kehossasi. Olisikin todella tärkeää muistaa kuinka yksikään valmentaja ei voi tietää miltä sinusta tuntuu. Hän voi ainoastaan varmistaa ja pitää huolta siitä, että sinulla on työkaluja.

Työkaluja on kuitenkin loputon määrä, joten niiden oikeiden löytämiseen voi mennä tovi. Harvoin se paras ja toimivin löytyy ensi yrittämällä! Mutta vaikka tämä neuvo onkin vastoin suomalaista perinnettä, kannattaa puhua. Kannattaa puhua sisäisesti vuoropuhelua itsensä kanssa, mutta kannattaa myös osata avata se suu. Kerro tuntemuksistasi myös rohkeasti.

Kovaa treenaavat naiset ja miehet usein unohtavat sen oman itsensä, vaikka töitä rautojen alla ja keittiössä painettaisiinkin. Pidätkö itsestäsi oikeasti huolta, vai uuvutatko vain omaa kehoasi ja energistä elämääsi? Myös fitnessurheilun parissa näkee tätä liikaa – unohdetaan kaikki lopulta tärkeä. Pakko painaa – ja ihan koko ajan! 
minifitness-outfit-autumn

Isoin virhe mitä kukaan harrastaja tai kisaaja voi tehdä on vertailu. Verrataan itseään muihin ja siihen mitä muut tekee. Miksi mä en näytä tolta tai kykene tuohon? Lopeta se heti.

On hulluutta pitää kiinni siitä mitä lukee paperilla, vaikka kroppa olisi aivan toista mieltä. On typerää odottaa itseltään ponnisteluja, johon et ole vielä valmis. Ole armollinen ja muista realistinen suhtautuminen. Muista että se toinenkin on kulkenut oman matkansa. Mikään ei ilmesty tyhjästä meille kenellekään.

Elämme suorituskeskeisessä maailmassa. Mitä kovempaa ja enemmän, sen parempi olet – väärin.  Olet paras mahdollinen silloin kun ryhdyt oman itsesi valmentajaksi. Saatat huomata yllättäviä asioita ja muutoksia, kun otatkin itse täyden vastuun ja määräysvallan. Opettele kuuntelemaan itseäsi ja ota apuja ulkopuolelta siihen mihin tarvitset – oli se sitten ruokavalion kasaaminen ravintoterapeutin kanssa, tehokkaat treenit valmentajan kanssa, kehonhuollon osaaja tai mentaalivalmentaja tuomaan uutta perspektiiviä harjoitteluusi.

Joten jos et vielä ole, ole itsesi paras valmentaja. Parasta ja palkitsevinta siinä on, että siinä kehittyy koko ajan paremmaksi! Se on paras lahjasi itsellesi, paras sijoituksesi. Siinä täytyy kuunnella elämäsi tärkeintä henkilöä, sinua itseäsi. Ei pelkästään fyysisesti, vaan ennen kaikkea henkisesti. Kun asiat ovat tasapainossa, olet onnellinen ja matka sujuu omalla painollaan. Stressaat vähemmän ja otat oman elämäsi haltuun – ethän siis heitä vastuuta kenellekään muulle?

Olen itse nyt toisella kisakaudella ja olen aika itsenäinen suorittaja juurikin näistä mainituista syistä. Aleksi on kuitenkin auktoriteetti, joka pistää pöhinää peliin kun sille on oikeasti tarvetta. A on se valvova järjen ääni (ja silmä) vieressä, joka nappaa pallon jos sen hänelle heitän. Vaikka minulla on valmentaja, teen loppupeleissä itse aina ne ratkaisut ja päätökset. Minä olen se joka huutaa itselleni hiljaa salilla ”yksi vielä” – toisinaan se on A. Minä olen se joka tietää omat rajani, mutta A:n tehtävä on näyttää suuntaa mahdollisuuksille – oletko varma ettei tulisi vielä yhtä? Ja usein tulee. Joskus ollessani oikeasti liian loppu osaan myös sanoa että nyt loppui, ei enää tule. minifitness_syksy_bikbok_yellowshirt

Ota elämäsi haltuun, nyt heti -E <3

Paita – BikBok / Farkut – GT

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “OLE ITSESI PARAS VALMENTAJA”

 1. Ihana teksti!<3 Pakko kysyä, mistä tuo ihastuttavan värinen paita on kotoisin ja vieläkö sitä on myynnissä?

  • Moikka Adele,
   Se on Bikbokin ja luulisi kyllä löytyvän 🙂 -E

 2. Mahtava teksti, sain itseni vedettyä takaisin maanpinnalle tän tekstin ohella <3

 3. Mielestäni toimii parhaiten, joskus jopa pelkästään, niillä jotka tietävät asioista(treeni, ravinto, fysiologia, anatomia)ja ovat pitkään treenanneet. Milloin on kyse laiskuudesta milloin oikeasti levon paikka jos paperilta jättää Hiit treenin tekemättä? Aloittelija ei välttämättä tätä vielä tiedosta ja vetoaa helposti tekosyihin ”ei huvita, jaksa, väsyttää” Yhdyn kuitenkin siihen että työ on tehtävä itse. Ei se nettivalmennuksen paperinpala ravintosuunnitelma/treeni auta jos ei sitä noudata. Ja miksi sellaista ottaa ja maksaa jos ei sitä hyödynnä? Olisiko epäonnistumisen pelko? Armollisuutta pitäisi kehittää enemmän, kun mikään ei tunnu riittävän.

 4. Ihana Eevi! Tämä teksti todellakin kolahti ja sain siitä hurjasti tsemppiä, kiitos! <3

 5. Olen monet vuodet harjoitellut ”kuuntelemaan itseäni” vasta viime kesänä oli pakko löysätä niin paljon,, kun tajusin etten osaa enää tehdä mitään salilla pienesti vaan aina löydän itseni suurten painojen kanssa, kun olen hyvin JOKO – TAI ihminen, niin päätin että ensimmäinen kesä kun en mene salille, jos menenkin niin uimahallin salille koska se menee kiinni kuukaudeksi.
  Joskus kannattaa tosiaan tehdä radikaaleja ratkaisuja itsensä kanssa, sillä itse ainakin olen kiitollinen että tein
  Nyt mieli ja keho kiittää ja painot on pienemmät – välillä toki täytyy mutta lähdin ihan uudelleen hiemaan uusia tapoja kuunnelleen kehoa.
  Se ei oole helppoa mutta uskon että se hyvinkin palkitsevaa myöhemmin 🙂

 6. Kiitos tästä inspiraatiosta! Olen pitkään jo pohtinut ajan varaamista ravintoterapeutille, mutta aina jänistänyt kun ajattelen sen hintaa. Nyt otin kuitenkin härkää sarvista ja varasin sen ajan, koska se on sijoitus itseeni 🙂 Kiitos Eevi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta