PETTYMYKSET OPETTAVAT

nfe2016-4285Kisaviikonloppu tämän syksyn osalta on takana ja pettymystä on turha kieltää. En olisi tehnyt tätä intohimolla ja oikeista syistä jos en olisi pettynyt, sillä en lähtenyt hakemaan sitä mitä kisoista jäi lopulta käteen. Olin valmistautunut, olin valmis. Valmentajani kanssa kuntoa tarkastellessamme totesimme viikkoja ennen kisoja kunnon olevan valmis. Me olimme valmistautuneet edustamaan sitä millä voitin viime vuonna SM-mestaruuteni – naisellisella fysiikallani. Tämä ei kuitenkaan tänä vuonna ollut sellainen kunto mitä haettiin, vaan yllätykseksi yhtenäinen tuomarilinjaus tänä vuonna oli hyvin edellisestä vuodesta poikkeava, mutta kuitenkin varsin selkeä. Tänä vuonna edellytettiin kireää kuntoa, josta taas jonakin vuonna on rokotettu pisteissä. Tässä oli nyt siis kaksi täysin erilaista kuntoa, joka harmittaa minua siksi, että olisihan minullakin ollut hyvin aikaa kireämpäänkin kuntoon. En kuitenkaan ollut ainoa, joka menestyi viime vuonna mutta jäi finaaleista tänä vuonna. Linjaus on yllättänyt muutkin.

Amatööritasolla tämä kireä linjaus on rantautunut meille ulkomailta, jossa linjaus on ollut jo pidempään. Uskoisinkin tämän olevan nyt yhtenäinen linjaus myös tulevissakin kisoissa. Pehmeämpi naisellisempi linjaus näkyy Pro-puolella, jossa ei samanlaista kireyttä arvosteta. Arvostelulajit ovat raakoja, mutta jokainen joka tähän lajiin lähtee tietää sen hyvin. Sinua tullaan arvostelemaan täysin ulkonäkökeskeisesti ja piste. nfe2016-4284 nfe2016-4279 nfe2016-4254

Omasta kunnostani olisi tähän tämän vuoden amatööritason kireystasoon vaadittu muutaman kilon lopputiristelyt, jolloin suonihyökkäys kylkiluiden ohella olisi ollut taattu. Vaadittu kunto olisi saavutettu 3-4 viikossa.

Arvostelulajeissa pitää olla valmis tähän kaikkeen, toisena vuonna miellytät, toisena et. Tuomarit ovat tehneet työnsä oikein, sillä heille on annettu selkeät ohjeet mitä minäkin vuonna haetaan. Ei siihen ole mukisemista! Näihin linjauksiin olisi todella hyvä saada selkeä ja yhtenäinen linjaus amatööripuolelle – toivottavasti tämä muutos on nyt meille Suomeen rantautunut pysyvästi. 

Turhautunut on ehkä se päällimmäinen olotila. Ajatukset ovat pyörineet ”jos vain olisin tiennyt”-ympärillä kohtalaisen paljon, mutta nyt se ovi on vain suljettava. Kisoja tulee ja menee. Urheilussa ei voi aina olla huipulla, vaan joskus on käytävä siellä pohjalla. Joskus tehdään myös virheitä. Joskus elämä heittää eteen tilanteita joille et mahda itse mitään. Kun tekee parhaansa, ei voi enempää. Kävin pohjalla vain toteamassa että onpas muuten perseestä ja nousin ylös. Kisakuvia katsellessani voin kyllä todeta, että fysiikkani ei ole päässyt esiin niin hyvin kuin olisi voinut. Täysin oma vikani. Siihen en kuitenkaan pysty vaikuttamaan, joten tästä kaikesta kokemasta on vain opittava. Oppimisen kautta myös kehitys on mahdollinen.

Olen rakentanut fysiikkaani itseäni varten, eikä sitä korvaa mikään! Se jää minulle vaikka kultamitallista jouduinkin luopumaan toistaiseksi. Olen kehittynyt vuodessa mielettömästi ja saavuttanut oman tavoitteeni sen osalta. Ei sitä viittä kiloa lihasta ihan helpolla vuodessa tehdä! Eikä pidä unohtaa sitä tärkeintä. Se kuinka paljon olen tehnyt töitä urheilijan sydämellä ja erityisesti mielellä. Tämä on aina iso matka omaan itseeni. Olen oppinut kuinka vahva ja itsevarma olen. Vastoinkäymiset ja ponnistelut tekevät meistä viisaampia ja juureni ovat vain lujittuneet kaiken tämän myötä.nfe2016-4252 nfe2016-4251 nfe2016-4246

Kisasuunnitelmista en osaa vielä sanoa mitään, vaikka mieli tekisikin hypätä lauteille heti keväällä sillä uudella kireämmällä linjauksella. Niin kauan kuin tästä lajista ei mitään makseta, joutuu se valitettavasti pyörimään taustalla harrastuksena. Työ vie kevään osalta voiton, sillä sain jo maanantaina hypätä kameroiden eteen tekemään täysin uutta aluevaltausta TV:n puolelle. Ensi vuonna on tulossa eräs toinenkin tuotanto, johon tulen keskittymään hyvin paljon ajallisesti. On siis turha ottaa paineita kisoista, sillä tiedän että haluan antaa jokaiseen asiaan panokseni 100 prosentilla. Siksi en usko että ajallisesti kevät on itselleni haluamisesta huolimatta edes mahdollinen. Mutta koskaan ei kannata sanoa ei, sillä elämä jaksaa yllättää. Myös minä jaksan yllättää tseni jopa liiankin usein, haha.

Suomessa hankalaa on kisojen aikataulu, sillä näyttää siltä että seuraavia mahdollisia kisoja saamme odotella taas vuoden verran. Mutta vuodet vierii oikeasti hullun nopeaa vauhtia!minifitness_nfe2016_1vuosimuutos_bikinifitness minifitness_bikinifitness_1vuosi

Kuten kuvista näkee, vuoden aikana poseerauskriteereihin on tullut myös muutoksia. Taka-asennossa ei saa pyllistää, vaan asento on suora. Myös toinen käsi tulee olla lanteilla. Etuaennossa jalkaterät tulee osoittaa eteenpäin, joten viime vuoden etuasentoni ei ollut enää tänä vuonna käyttökelpoinen. Suomen kilpailuissa etuasennossa sai kuitenkin kääntää lantiota, mutta esimerkiksi lauantaina Ben Weider Cupissa tämä oli kiellettyä. Lantiota ei saanut kääntää, vaan asennon tuli olla samanlainen edestä ja takaa.

On aivan mahtavaa nähdä, kuinka tämä laji kehittyy ja tämän vuoden taso onkin ollut todella huikea! Isot onnittelut kaikille viikonlopun kisaajille, olette tehneet mahtavaa työtä jokainen. Erityisonnitteluni haluan lähettää sarjani voittajalle Johanna Hermansille, joka on aina ollut itselleni se ketä suomalaisista oman sarjani kilpailijoista ihailen. Johannan fysiikka ja kasvojen kauneus on omaan silmääni todella miellyttävää katseltavaa ja tuosta neidistä löytyy myös lihasta! Monen vuoden työ todella näkyy ja Johanna on ehdottomasti tämän vuoden kultansa ansainnut. Tiedän kuinka kovaa duunia nykyinen kireystaso on häneltä vaatinut, joten ei voi kun nostaa hattua, näytät upealta! Johannasta huokuu positiivisuus ja urheilijamaisuus.

Elämä jatkuu ja treenit jatkuu! Olen innoissani, sillä minusta tuntuu kuin aloittaisin elämäni täysin uudestaan. Minulla on mielettömän ihania ystäviä elämässäni. Saan keskittyä pitkästä aikaa omaan elämääni, rakastan työtäni ja luvassa on niin paljon kaikkea mahtavaa että eihän tässä voi kun hymyillä! Treenifiilis on myös aivan mieletön ja syksy on senkin osalta ehkä paras vuosiin! En tiennyt että rakkauteni urheiluun voisi kasvaa vuosi vuodelta.

Tämä kokemus ja pettymys opetti minulle enemmän kuin voitto viime vuonna. Uskon siihen että kaikella on tarkoituksensa, myös tässäkin tapauksessa. Elämä kertoo aikanaan syyn tällekin kaikelle.

Iloa elämääsi -E <3

”Let me tell you something you already know. The world ain’t all sunshine and rainbows. It is a very mean and nasty place and it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me or nobody is gonna hit as hard as life. But ain’t how hard you hit; it’s about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take, and keep moving. That’s how winning is done” – Rocky Balboa

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

70 vastausta artikkeliin “PETTYMYKSET OPETTAVAT”

 1. Upealta oot näyttäny molempina vuosina :)! Sulle sopii noi sini sävyset bikinit lavalla tosi hyvin. :)!

 2. Se mitä kohdallasi on kehitettävää on yläpakaran lihaksisto, jonka olemattomuus korostuu sivuposessa ja saa sinut näyttämään pötkylältä. Toinen mistä melkein myötähäpeä, sinun kävely korkokengillä on järkyttävän näköistä sipsuttelua. Selvästi näkee että olet enemmän lenkkarit jalassa ja puuttuu sellainen luonnollinen askellus ja ryhti korkkareilla ollessasi.

  • Samaa mieltä, kuvissa huomaa että ylävartalo näyttää kovin isolta verrattuna pakaroihin ja vyötärö olisi voinut olla kapeampikin 🙂

 3. Jos olisit viime vuonna uskonut kun kaikki sanoivat, että voitto tuli nimellä, ei kunnolla niin olisi ehkä osannut valmistautua paremmin tähän vuoteen…

 4. Etkö sä ollut ottanut selvää missä mennään poseerausten kanssa? Vai mitä säädit ja sähläsit lineupissa?

 5. Minusta tuntuu ensimmäistä kertaa tätä tekstiä lukiessani että teksti tuntuu nopeasti tekaistulta, et ole valmistautunut täysillä kisoihin ja elämäsi aikaisemmat tapahtumat ovat olleet takaraivossa kun olet valmistautunut kisoihin ja siksi et ole päässyt huippukuntoon.. Tämä on mielipiteeni ja tältä minusta tuntui kun tekstiä luin. Näkeehän sen jo taviksen silmillä että et valitettavasti ollut kisakunnossa jota itsekkin sunnuntaina hämmästelin. 🙁

 6. Se olisikin ollut jos sama oikeusmurha olisi toistunut kun viime vuonna. 🙂

 7. ”Jos olin vain tiennyt” 😄 Anteeksi mutta vähän selittelyn makua… Jos kunto on vajaa niin se on vajaa. Se että ”linjaus on muuttunut” on selittelyä, lajin parista alkaa vain löytymään parempia fysiikoita ja vanhat ”suosikit” jäävät pois pelistä.
  Ja se, että lähdit hakemaan voittoa ”viime vuoden kunnolla” niin ei todellakaan riitä! Sinun olisi tarvinnut tuoda kovempi paketti, kuin viime vuonna, koska se olisi ollut juuri sitä kehittymistä!
  Jos itse olit tyytyväinen ja tiedät, että teit kaikkesi 100% niin ole ihmeessä ylpeä siitä.

 8. Mielestäni on väärin sanoa, että pro-tasolla pehmeämpi kroppa olisi ok. Nähdäkseni kyse on siitä, että pro-kisoissa bikinitytöt ovat jo sen verran lihaksikkaita, että kropan ei tarvitse olla äärimmilleen kireä. Jos vastaavan lihasmassan omaavia tyttöjä olisi amatöörikisoissa, niin ei heidänkään tarvitsisi olla niin kireitä kuin taas pienempien tyttöjen.

 9. Sun kroppa on ihan mieletön ja ehdottomasti luonnollisimman ja terveimmän näköinen! Kuitenkin kilpailet bikini fitnessissä, jossa erityisesti pakara- ja olkapääosaston erottuvuus vaikuttaa suunnattomasti puhumattakaan lavaesiintymisestä. Olet roolimalli erittäin monelle nuorelle urheilijalle ja minusta on hieman edesvastuutonta näyttää tällaista esimerkkiä. On aivan turha syyttää omasta epäonnistumisesta pelkästään tuomareita ja näyttäö muille että on ok syyttää omasta epäonnistumisestaan muita.
  Kisoja tulee ja menee, kuten sanoitkin että edistystä on tapahtunut mikä myös näkyy. Jonka vuoksi en myöskään ymmärrä tätä asennetta, monet muut jäivät myös ilman sijoitusta mutta olet ensimmäinen kilpailija kehen olen törmännyt tällaisella asenteella. Harmi, sillä tähän asti olet ollut esimerkillinen esikuva nuorille sinua ja blogiasi seuraaville lukijoille.

 10. Moikka! En tiedä kisan säännöistä sen enempää mutta muiden ilkeät kommentit pistävät ihmettelemään.. Olet terveen ja upean näköinen sekä selkeästi kisoissa vaadittiin aivan erilaista ”kireyttä” kuin viime vuonna.. tottakai saa harmitella ettei voitto tullut kotiin, eikä sitä tarvitse selitellä! Olet upea ja toimit edelleen esikuvana monelle; epäonnistumiset opettaa ja elämäntapasi urheilun ja ruokailun osalta kannustaa!

  • Siis miksi pitää niin rumasti kommentoida ?! En tarkoita kaikkia kommentteja suinkaan, mutta katsokaa ihmiset ihan oikeesti itseenne, miettikää niitä syitä, että miksi haluatte kommentoida ilkeästi ja haluatte pahoittaa toisen mielen ? Suosittelen lämpimästi jokaista miettimään, miten toivoisitte itseänne kohdeltavan. Ja kun ihmiset teillä on niin paha olla, niin puhukaa siitä jollekin ihan oikeasti. Älkää kuittailko rumasti. Kyllä muakin välillä ärsyttää jokin juttu mitä luen, mutta ei se tee mua onnellisemmaksi että loukkaan toista. Ei kuulu mun arvomaailmaan.
   Erimieltä oleminen on TÄYSIN ok, ja syitä miksei Eevi päässyt finaaliin voi tietysti pohtia, mutta KIVA ihminen ilmaisee mielipiteensä nätisti toista loukkaamatta, eikä syyttävästi tai vittuillen.

   Eevi sun kisalookki oli aivan ihana, olit mielettömän kaunis ja kroppasi on upea (: ! Oot tehnyt varmasti paljon töitä intohimolla, ja varmasti pystyt saavuttamaan sen lihasmassan ja kireyden mitä tuomaritkin hakevat. Ja mun mielestä tuomareiden pitäis jotenkin infota siitä mitä he hakevat, ettei ihan joka vuosi muutu. Oon mäkin huomannut eroja noissa linjauksissa. Itse tykkäsin näistä uusista poseerauksista! Kunnioitan kyllä jokaista lavalle astujaa, se vaatii niin paljon. Viime talvesta kevääseen katsoin miehen kisadiettiä vierestä, niin on se vaan hurjaa hommaa. Sitten porukka ei ymmärrä, että se voi oikeasti satuttaa kun laukoo ilkeitä juttuja toisen ulkonäöstä. Mut se on vaan niiden ihmisten pienuutta, pahaa oloa ja kehittymättömyyttä, joka TOIVOTTAVASTI korjaantuu.

   Olet Eevi upea ja aidonoloinen ihminen, kivaa syksyä !

 11. Hyvä Eevi! Näytit terveeltä toisin kuin monet muut kisaajat anorektisen lihaksikkaana :). Ei näin ulkonäkökeskeinen laji ole minun mielestä edes urheilua!

 12. Nyt kyllä vähän pisti silmään tuo viisi kiloa lihasta vuodessa, onko tästä jotain dataa?

 13. Moikka
  Pidin kovasti sun kisalookista, sen värimaailma oli mun mielestä jotenkin tosi harmoninen!
  Kuten näköjään muitakin, niin muakin jäi harmittamaan tää sun suhtautuminen häviöön. Eka luulin instagramin perusteella, että kiellät tuon negatiivisen kokemuksen kokonaan ja alat hehkuttamaan muita juttuja mitä sulla elämässä on. Toki on tärkeää keskittyä niihin hyviin asioihin, mutta tässä yhteydessä se vaan tuntui aika teennäiseltä.
  Enemmän teennäisen sun suhtautumisesta tekee aikaisemmat kommentit siitä, miten pitäisi olla voitto jo se, että antaa kaikkensa ja on ite tyytyväinen kuntoonsa. Ja edellisvuoden sulle SM-kakkoseksi jäänyttä kilpailijaa kutsuit epäsuorasti kypsymättömäksi hänen etsiessä vikaa muualta kuin itsestään. Nopeasti valui tuo hyvän häviäjän -periaate sulta kaivoon, kun pääsit itse henkilökohtaisesti kokemaan, että miltä se häviäminen oikeasti tuntuu!
  Oon saanut susta julkisuudessa muuten hyvän kuvan, ja jään tänkin jälkeen fanittamaan sun tekemisiä, asennetta ja kauneutta. Mutta kyllähän se harmittaa keneltä tahansa, jos puhutaan toista ja sitten tehdään muuta.

 14. Moikka Eevi!
  Myös minua ihmetyttää anonyymien ilkeät kommentit, en vain kykene ymmärtämään miten joku saattaa sanoa pahasti toisesta… Tietysti rakentava kritiikki on aina tervetullutta, mutta ilkeät kommentit, joiden tarkoituksena on pahoittaa toisen mieli ovat asia erikseen. Vaikka kuntosi olikin tänä vuonna turhan pehmeä finaalipaikan saamiseen, voi kuvista hiukankin tarkemmin katsoessaan huomata sen hurjan kehityksen, jonka vuoden aikana olet saavuttanut, lihasta on todellakin enemmän. Mutta kuten itse sanoit, vastoinkäymiset opettavat ja elämä jatkuu. Odotan jo innolla minkälaisen paketin tuot näytille ensi kerralla 🙂 Mukavaa syksyä!

 15. Kommentoimatta oikeastaan Eevin tekstiin nyt yhtään mitenkään, en tajua tätä negatiivisten kommenttien määrää. En voi kuin ällistyneenä niitä lukea. Johonkin se oma paha olo tai huono itsetunto tai mikä vaan ongelma pitää näemmä purkaa, kun vähän joka toisessa blogissa nykyään näkee tätä ”mitä sä oikein kuvittelet itsestäsi” kommentointia. Tekisi mieli sanoa, että hävetkää. Jos ei ole ystävällistä sanottavaa, mitäpä jos olisitte vaikka ihan hiljaa/kirjoittamatta niitä viestejänne. Pilaatte muiden blogin lukijoidenkin fiilistä noilla viesteillänne.

 16. Siis mitähän hemmettiä! Vilkasin kommentteja ja olen järkyttynyt siitä miten ilkeitä ihmiset onkaan. Tsemppiä Eevi ja tulta pesään vaan. Niinhän sitä sanotaan että mestari on semmoinen joka yleensä on päättänyt yrittää vielä kerran 🙂

 17. Meillä kaikilla olisi niin paljon parempi olla, jos emme kilpailisi missään asioissa keskenämme. Ego haluaa rahaa, mainetta, pidemmät ripset, isommat tissit, kireemmän pepun. Ja egoa kun ruokit, haluaa se aina vain lisää, eikä ego ole koskaan tyytyväinen. Egoa totteleva ihminen uskottelee itselleen, että hän rakastaa tätä kaikkea. Totuus on se, että mielihalut lisäävät vain tuskaa ja niinhän sinäkin olet kovin pettynyt. Itseensä tyytyväinen ja itseään ehdoitta rakastava ei tarvitse kruunua tunteakseen olevansa huipulla 🙂 Sisäinen rauha on elämän tärkein saavutus.

 18. Hei.

  Johanna on upea, siitä olen kanssasi samaa mieltä ja tuntuu olevan tämän kirjoituksen ainut järkevä asia.

  Ilkeitä kommentteja.. en sanoisi että se on ilkeyttä sanoa suoraan totuus.

  Olin itse katsomassa lauantain ja sunnuntain kisat, myös Probikinit tuli nähtyä. Upeita urheilijoita oli paljon ja KV-kisojen aikana olisin toivonut sinulta realismia, kun huomaat kaikkien muiden olevan siinä oikeassa kisakunnossa. Kireys ja lihaksikkuus on aina, myös viime vuonna, ollut kriteeri ja se ei tullut yllätyksenä kenellekkään muulle, kuin sinulle. Edellisen vuoden 6 parhaan sijoituksia en lähde enää kommentoimaan, koska nyt tapahtui se mitä silloinkin olisi pitänyt.

  Toivon todella, että menet hiukan itseesi ja mietit mitä suustasi olet päästänyt. Julkisuudenhenkilön tulisi todella miettiä, kritisoiko tuomaristoa vai myöntääkö olleensa huonompi tänä vuonna. Lehtijuttujesi jälkeen en voi kuin pudistaa päätä ja miettiä, miten surullista toimintasi on. Jos asenteesi on tämä, et osaa hävita, niin älä enää kilpaile.

  Lukijoille, jotka eivät ole lajista tietoisia tai ole käyneet katsomassa kisoja koskaan toivoisin heitä ennen kommentointia miettimään kaksi kertaa. Jos sinulla ei ole tietoa, älä viljele mielipiteitä joita et voi perustella.

  Toivoisin myös, että blogin kirjoittaja vastaisi myös asiallisesti ilmaistuun kritiikkiin niin instagramissa, facebookissa, kuin tääll blogissaan. Julkisesti.

  Onnea seuraaviin kisoihin(?), toivotaan että todella mietit ja tulet upeassa kunnossa lavalle, etkä puolikuntoisena.

  Peace ✌

 19. Tää negatiivinen kommenttiryöppy ja selittelystä syyttely on kyllä pahin asia suomalaisessa urheilukulttuurissa. Ikinä ei sais muka omaa suoritustaan käsitellä julkisesta leimaantumatta selittelijäksi ja tekosyiden ettijäksi. Tottakai nää on asioita joita pitää käydä päässä läpi, hienoa ja kiinnostavaa aina lukea mitä urheilijat itse ajattelevat! Varsinkin kun siitä saa kiitokseksi vain ilkeyttä. Tsemppiä jatkoon Eevi!

 20. Ei voinut muuta kuin syvästi ihmetellä, millaista lokaa ovat tänne kirjoitelleet nyt yksi ja toinenkin, jokainen näistä voisi todellakin purkaa tuon pahan olonsa ja negatiivisuutensa muualle,eikä pahoittaa toisten mieltä! Keräätte tuolla negalla kaiken negatiivisuuden vain itsellenne. ”Se joka toiselle kuoppaa kaivaa, tipahtaa siihen lopulta itse.”
  Eevi, upea sielu olet, oli kisamenestystä tai ei, jokainen kokemus opettaa, kuten itsekin sanoit. Ei muuta kuin taas tulta päin ja uusia tuulia kohti!
  ♡☆♡ Kaikkea hyvää Sinulle elämään ♡! 🙂

 21. Mä oon niin samoilla linjoilla Peacen kanssa! Se minkä moni tulkitsee ivaamisena ja negaamisena, onkin sitä, kun fitnesslajeja on seurannut jo pidempään ja tietää mitä niissä vaaditaan. Itse ainakin koen tosi hyvänä, että linjat tiukentuu ja mennään kohti kv-arviointeja. Missikisat on erikseen, kyllä bikinissä symmetria, lihasmassa ja kireys on ne mitä haetaan.

 22. Eikös vika ole aika paljon myös valmennuksessa, jos saman valmentajan molemmat aiemmin menestyneet olivat nyt normaalia pehmeämmässä kunnossa eikä sijoituksia tullut? Kyllähän se on valmentaja, joka tarkkailee kisaajien kunnon etenemistä ja ilmoittaa milloin pitää kiristää ruuvia. Omalle kunnolleen kun sokeutuu helposti. Varmasti vituttaa, jos aikaa olisi ollut kiristää..

 23. Näitä kommentteja lukiessa ei tarvi ihmetellä, miksi syömishäiriöstä kärsivät ovat tässä lajissa yliedustettuina.

  • Hahahaha mitä sä Katri selität?😂 Ei syömishäiriö puhkea ”ilkeistä” kommenteista. Itsevarma ihminen osaa kyllä sivuuttaa nämä kommentit. Ettekö te ihmiset vieläkään tajua, että kehonrakennus ym. ovat ARVOSTELUlajeja!! Niissä arvostellaan ULKONÄKÖÄ! Ketään ei kiinnosta tuleeko sulle tippa linssiin kun et tehnyt tarpeeksi töitä itsesi eteen. Älkää hakeko sitä kadoksissa olevaa itsetuntoa kisaamalla. Muiden ihailevat katseet eivät paikkaa sitä rakoa sun itsetunnossa. Jos sitä hyväksyntää pitää hakea muualta kuin itseltään, niin on pahasti eksynyt.

 24. Pakko lisätä vielä, että noi uudet poseerausasennot karsii aika hyvin jyvät akanoista, kun enää ei voi huijata tiimalasimallia sivuposella. Esim Janni Hussi ei nykyisellä asennolla olisi koskaan sijoittunut toiseksi bikini fitneksessä, koska vyötärö ja lantio on samanlevyiset.

 25. Arvostelulaji tämä bikini. Kritiikkiä sisältävät kommentit eivät ole kenenkään negaa tai pahaaoloa. Totuus on nyt vain se, että vaikka Eevi on kuinka ihana ja kaunis ja mahtava kroppainen, se ei tosiaan riittänyt kisalavoille. Viime vuoden kuntokin oli paljon kireämpi kuin nyt? Ainakin tuossa kuvassa. Ja tuo 5kg lihasta vuodessa josta osa on ollut palautumista rankasta dieetistä? No mutta ken leikkiin ryhtyy se sen kestäkööt.

 26. Ovaskaisen Mikko kerrytti lihasta 2.5kiloa vuodessa mikä on PALJON mutta eevi se tuplas ja tahko 5kiloa lihasta😁😁 nyt herätys nainen mitä kirjottelet! Muutenkin sen luokan selityksiä että voi hyvää päivää.

 27. Herrammejeesus mitä kommenttia täällä heitetään! Lajia kutsutaan urheilulajiksi mutta missä muussa lajissa on tällainen henki. Kommentoijista huokuu ilkeys ja nautinto toisen epäonnistumisesta. Missä kilpakumppanin tukeminen? Vaikken ajattelenkkaan eevin epäonnistuneen vaan näyttäneen upealta.

  Täytyy olla kova pää, että kestää tätä puolta lajista. Onneksi sinulla tuntuu olevan eevi. Hurjasti tsemppiä jatkoon.

 28. Mites viime vuonna kävikään, kun sinulle hävinnyt annatteli blogissaan ja nyt sitten on sinun vuorosi.
  Ihan ärsyttää millaiset haukut se kirjoitus silloin blogissasi sai.

 29. Ei kyse ole läheskään kaikkien kommentoijien kohdalla ilkeilystä! Ottaahan se päähän, että vedetään blogissa radiohiljaisuus ja IG:ssä postaillaan ihan muista aiheista niin kuin koko häviötä ei olisi tapahtunut. Ja tämä tässä ei ole suorituksen käsittelyä vaan tekosyitä tuomarien syyttelystä lähtien. Se on kilpailijan oma moka kun ei ota säännöistä selvää, eikä seuraa lajia edes sen vertaa, että tietäisi mitä huipulta haetaan. Moni muukin kilpailija sai huomautuksia asennoista, et ollut ainoa ”tuomarit suututtanut”. Tämä oli epäonnistuminen, turha alkaa jälkikäteen jossittelemaan, että kylläpä olisin pärjännyt jos nämä minusta riippumattomat asiat olisivat olleet tiedossa – EI, kaikki johtui itsestäsi, huonosta valmistautumisesta ja huonosta kunnosta. Se pitää tiedostaa, että voit kehittyä. Ei muita syyttelemällä. Ja jos kantti ei riitä siihen, että kehittyy edes edellisestä vuodesta niin turha on keksiä tekosyitä sillekään, ettei lähde leikkiin ensi vuonna.

  Ja ihan totta, 5 kiloa lihasta…

 30. Viisi kiloa lihasta vuodessa? Vau!

  Eiköhän noista kuvista ihan harrastelijakin näe, että olet kisalavoille liian huonossa kunnossa. Olit valmis joo taistelemaan häntäpäänsijoista, mutta et kyllä finaalipaikasta. Vyötäröä ei ole ja pakarat on olemattomat. Kroppa näyttää miehekkäältä. Viime vuonna voitit nimen takia ja että saatiin lajille näkyvyyttä.

  On todella säälittävää, että mielestäsi kroppasi oli hyvässä kunnossa mutta siitä eivät vaan tuomarit pitäneet. Sehän tarkoittaa sitä, että mielestäsi tuomarit pitivät vääristä tytöistä ja olit heitä parempi?

  Se, että olet antanut itsesi mukaan kaiken itsestäsi, niin tiedätkö mitä? Niin ovat varmasti muutkin.

  Hirveitä selittelyjä. Ensi kerralla kannattaa ehkä vähän enemmän keskittyä siihen treenaamiseen ja jättää somettaminen vähän vähemmälle.

 31. On tosi rohkeeta, että uskallat sanoa mitä ajattelet vaikka jatkuvaa syynäämistä ja negatiivisuuksien etsimistä tulee joka tuutista.. sun kanssa samoilla linjoilla kisoista, puhut kyllä niin täyttä asiaa ammattimaisella otteella! Oot niin upea ja rohkea <3 jatka samaan malliin!

 32. Lajia sen enempää tuntematta ja kommentoimatta en ymmärrä tätä ”kritiikkiä” ja nimimerkin takaa arvostelua. Onko tarkoituksena loukata? Nouseeko oma itsetunto siitä? Pärjääkö tämä kommentoija itse elämässään nyt paremmin? Ymmärtääkö tämä kommentoija urheilusta mitään? Urheilu on parasta urheilua silloin, kun kaikki ei mene suunnitellusti. Häviöt, tappiot ja vastoinkäymiset, ja niiden jälkeiset onnistumiset – ne palkitsevat ja muistuttavat urheilijaa miksi tätä tehdään. Vastoinkäymiset kasvattavat, mutta kasvamiseen tarvitaan myös onnistumisia. Mitä onnistuminen vaatii?
  Eevi on mielestäni loistava esimerkki urheilijan aluille, oli kyseessä nuori tai vanha. Kilpaurheilu on raakaa, todella raakaa, ja on hyvä, että edes joku rehellisesti kertoo muustakin kuin siitä jäävuoren huipusta. Vain itse kokeneena tietää, mitä menestys vaatii, joten on hienoa nähdä, että pettymyksiä ei kaunistella.
  Kun kyseessä on laji, jossa vuosien työnteon jälkeen menestys on kiinni muutamista kymmenistä sekunneista ja joidenkin mielipiteistä, täytyy muistaa, että pettymyksen käsittely kestää urheilijalla kauemmin, kuin esimerkiksi jääkiekkoilijalla, joka ”suree” häviötä 60 minuuttia, jonka jälkeen siirtää katseensa jo seuraavaan, mahdollisesti seuraavan päivän, peliin. Lajin tahti ei ole hirveän intensiivinen, jolloin myös pettymysten pureskelun tulee viedä enemmän aikaa. Uskon, että tämä teksti on kirjoittajalta vielä tätä pettymyksestä selviytymistä ja pureskelua – urheilija, jolla on halua kehittyä paremmaksi, osaa käsitellä pettymykset omalla tavallaan. Ilman tätä prosessia, ei optimaalista kehitystä tapahdu.
  Tsemppiä syksyyn, Eevi! Arvostan avoimuuttasi – olet huippu!

 33. Voi ei miten negatiivisia ihmiset on! Sun kunto ei riittänyt joo tänä vuonna, eikä se nyt viime vuonnakaan mun silmään ollut sun sarjan paras kunto.. mutta mikä urheilulaji on tälläinen??? Kilpasiskot, veljet ja valmentajat haukkuu muita kilpailijoita. Oksettavaa touhua, mää toivon että jos mulle joskus tytär syntyy se ei ikinä lähde näin pinnalliseen touhuun mukaan. Ihmiset on kauheita toisilleen ja ihan oikeasti naiset muutenkin hyvin kriittisiä yleensä omasta ulkonäöstään niin sitten saadaan jotain mielihyvää tälläisellä käytöksellä.

 34. Lavan ehdottomasti kaunein kroppa! Parin vuoden päästä lava on täynnä sairaita silikoneilla kuorrutettuja skeletoneja, kun kaikki vaan pyrkivät kireämmiksi ja kireämmiksi. Älä ihmeessä lähde tähän leikkiin mukaan, koska yksi mestaruus (ja julkisuus) on jo saavutettu.

  Tsemiä treeneihin 😉

  • Ja kuitenkin..Eevin tissit oli line upin leikellyimmät. ;D finaalissa tais olla 1 tyttö silikonitisseillä. Faktat kuntoon!!

 35. ””Kisakuvia katsellessani voin kyllä todeta, että fysiikkani ei ole päässyt esiin niin hyvin kuin olisi voinut. Täysin oma vikani. Siihen en kuitenkaan pysty vaikuttamaan, joten tästä kaikesta kokemasta on vain opittava. Oppimisen kautta myös kehitys on mahdollinen.””

  Ja jengi kommentoi että muka selittelet ? Ihmisten kehittymättömyys ihan oikeasti pöyristyttää mua, kerta toisensa jälkeen, vaikka ei pitäisi kun alkaa olla jo ihan sääntö poikkeuksen sijaan.
  Pakko sanoa kyllä, että mäkin katsoisin kyllä valmentajaan, joka olis voinut sanoa, ettei kunto ole valmis vielä. Valmentajalla on kumminkin valmentajan vastuu. Mutta tää oli Eevi yks kisa vaan, niitä tulee lisää ! (: Upee olit, kuten tuol aiemmassa kommentissani totesinkin <3

 36. Jos nyt laitetaan Teittisen ja Sundellin viime vuoden kisakunnot vierekkäin, ja verrataan sun tämän vuoden menestykseen, aukeaa monta asiaa.. ennen kaikkea tän lajin arvostelukriteereistä ja siitä kuinka voittaa voi myös paljon huonommalla kunnolla ja esiintymisellä, jos julkkisstatus on kondiksessa. KP:lle on ilmeisesti tärkeintä että laji saa näkyvyyttä (=seiska ja iltis hehkuttaa kisaajien pyllyjä).

 37. Tää kommenttiboxi saa mut todella surulliseksi. Suomella menee huonosti ja ihmisillä on paha olla. Jopa nuorisolla, joka on varmasti tämän blogin kohdeyleisö. Toivottavasti moni kasvaessaan ymmärtää, ettei toisen lyttääminen nosta sitä omaa asemaa yhtään. Eikä varmasti tuo oikeasti hyvää mieltäkään. Hyvä vinkki on, että kirjoittaa niin miten kehtaisi sanoa myös kasvotusten. Mielipiteitä saa olla ja kehitysehdotuksia saa antaa, mutta jos ei kykene kommentoimaan asiallisesti on syytä pysyä hiljaa.
  Tsemppiä Eevi kaiken tän paskan keskellä! Oot upee nuori nainen ja hieno esikuva, etenkin positiivisuutesi ansiosta. Lajista en tiedä tuon taivaallista, mutta tärkeintä on, että tietää itse tehneensä niin hyvin kuin mahdollista.
  P.S Julkkisstatus läpät voinee unohtaa. Se, että me lukijat tiedetään Eevi ja tunnistettaisiin kadulla ei vielä tee hänestä koko kansan julkkista, joka sen ansiosta voittaisi yhtään mitään kisoja.
  Rauhaa ja hyvää mieltä kaikille!

 38. Noniin, täällä riemu raikaa!

  Edelleen, en katso sitä negatiivisena tai ilkeänä sanoa asiat suoraan. Asiallinen kritiikki pitää ottaa vastaan ja suoraan puhutaan liiankin harvoin.

  Ellu sanoi sen mitä itsekkin ajattelin. Täällä myös huomaa ihmisten tietämättömyyden ja se tekee kommentojasta, joka tukee tätä kuntoa kisalavalle typerän kuvan. Valitettavasti, jos lajia et ymmärrä et voi todellakaan sanoa Eevin olleen upein.

  Hermans voitti esiintymisellään ja upealla olemuksellaan, hänen kuntonsa oli moitteeton. Myös Iines ja Sanita olivat paikkansa ansainneet, koska lavakarisma ja kokonaisuus oli todellakin kunnossa. IG:ssä olevassa kuvassa (on myös täällä), jonka olet lisännyt on Eeville epäedustava, kun vasemmalla seisoo SM 1.

  Asennot ovat olleet tiedossa ja julkisia, niitä harjoittelee jokainen todellinen kilpailija mahdollisimman paljon. Ei tule siis yllätyksenä asentomuutos.

  Tuomarilinja oli tänävuonna täydellinen, jokainen 6 parhaan line up oli oikeasti 6 parasta sarjasta. Sinne Eevillä ei olisi ollut asiaa ja tämä on fakta.

  Jokainen, joka tuolle lavalle on mennyt on varmasti tehnyt parhaansa, viettänyt tunteja salilla ja silmissä näkyy kultamitalli ja SM1-titteli. Jokainen viisaasti kisaava, menee terveys edellä. Et ole ainoa.

  Käykää kahtomassa kisat ja tulkaa kommentoimaan. Kuvat ei kerro mitään! Se esiintyminen, line upit ja yleinen olemus on ratkaisevassa asemassa myös, ettekä te niitä kuvista näe!

  Syömishäiriö-kortti, hohhoijaa. 5 kertaa ruokaa päivässä, koska jos et syö, et kasva. Simple as that!

  Eevin kunto kelpaa rannalle, ei kisalavalle. Ja vielä yksi asia: Silikonit ne Eevilläkin on, mutta saman sarjan SM2 ja SM3 eivät ole silareita laittaneet. Ei niillä voittoa varmisteta 😉

  Peace ✌

  • Syömishäiriöhän ei tarkoita sitä, että ei söisi mitään. Fitnesslajeihin, etenkin dieetillä, kuuluu äärimmäisyyksiin menevä syömisen kontrolloiminen, mistä esimerkkinä ruoka-aineiden punnitseminen. Tällainen kontrolloiminen voi todellakin johtaa siihen, että syntyy epäterve suhtautuminen ruokaan ja syömiseen. Tällöin puhutaan esim. ortoreksiasta. Tarvitaan todella, todella hyvää itsetuntemusta ja turvaverkkoja, jotta näin ei käy. Ja mahtaako esim. hädintuskin parikymppisillä fitness-kilpailijoilla olla riittävän hyvä itsetuntemus? Ottamatta kantaa Eevin kisakuntoon, hänellä vaikuttaa onneksi olevan niin terve suhtautuminen ravintoon kuin fitneksessä kilpailevalla voi olla. Siksi hän lieneekin vähemmän anorektisen kireässä kunnossa kuin kanssakilpailijansa. Tietenkään kaikki fitness-kisaajat eivät sairastu syömishäiriöön ja syömishäiriöön voivat johtaa myös muut asiat kuin fitness. Syömishäiriön riski tulee kuitenkin tiedostaa ja hyväksyä.

 39. Tää koko laji on niin karu, etten ymmärrä miten kukaan kestää tällaista. Ymmärrän joo, että arvostelu kuuluu lajiin ja pitää olla todella kireä. Musta kuitenkin tuntuu, että tää laji tekee ihmisistä epärealistisia siihen miltä kuuluu näyttää. Vaikka kyse on ns. urheilusta (en kuitenkaan pääse yli siitä, että lopullinen arvostelu tapahtuu ulkonäön perusteelle musta nimittäin se EI ole urheilussa kisaamista, vaikka lajin harjoittaminen itsessään on urheilua) niin mun mielestä se, miksi juuri tämä laji on erityisen raakaa sen harrastajalle, johtuu lajin ulkonäkökeskeisyydestä. Joo tiedän muissakin lajeissa tätä esiintyy mutta ei siinä mittakaavassa, mitä fitnessissä. En tykkää yleensä kirjoittaa negatiivisesti missään mutta oon tykännyt lukea sun blogia ja tiedän, että terveellisyys on ollut sulle se ykkösjuttu jo pitkään ja toivon, että jatkossakin keskittyisit siihen. Sä ootkin tosi upeen näköinen ja tykkään siitä, ettet oo lähtenyt sille linjalle, että kuivatat kroppas ihan kireeksi, vaikka se ilmeisesti lajiin kuuluu. Tykkäsin ite aiemmin siitä kun sun blogi ei keskittynyt niin paljon tohon lajiin vaan enemmänkin siihen mistä fitnessissä on oikeesti kysymys eli terveyteen ja hyvinvointiin. Mutta tietenkin kirjoitat tätä sen perusteella, mikä susta tuntuu parhaalta. 🙂

 40. Hiljaa Apinat ! Nuoruus on kerran vaan ja sitä ihminen katuu , mikä jäi tekemättä . Käykää ulkomailla , se on tämä kotimainen juttu tämä huono käytös. Kivaa talven odottelua ja oot nätti nainen Eevi , don´t worry 🙂

 41. Eevi, sinulla on kaunis kroppa. Se on selvää. Mutta oikeaan bikinifitness-kuntoon sinulla on vielä vuosia matkaa.

  Pitäisi huomioida myös se, ettei kaikista ole hyvään kisakuntoon. Jos ihan rehellisesti tarkastelet lavakuntoasi, huomaat, että olet vartaloltasi melko tasapaksu. Vyötärösi ei ole kapea edes lavarasvoissa, vaan samanpaksuinen sivuasennossa kuin selkäsi ja takapuolesi. Se x-mallin hankkiminen vaatii vielä vuosien treeniä ja kireän kunnon päälle.

  Tuosta jos olisi ottanut kireyteen vaaditut kilot pois, olisi lopputulos edelleen tasapaksu. Olet kuitenkin upea esiintyjä, joten kannattaa nyt keskittyä muutama vuosi treeniin ja katsoa, saavuttatko x-mallia vai onko vain yksinkertaisesti niin, ettei sun kropan malli ole ihanteellinen lajiin.

  Urheilija saa olla pettynyt tulokseen, voittamaan sinne lähdetään!

 42. Heippa Eevi!

  Olet kyllä upea ja näyttävä nainen ja varmasti harmittaa, että kisat ei mennyt niinkuin piti. Olette varmasti valmentajan kanssa käyneet läpi kehityskohdat seuraavalle kisakaudelle, jos kisaamista jatkat. Kyllähän sussa potentiaalia on :). Vinkkinä sanoisin että hieroututa sun etuolkapää ja pieni rintalihas auki. Takaposessa näyttäisi vähän että olkapäät kiertyvät snadisti eteenpäin. Ja sivuposessa selkää enemmän notkolle niin saadaan se S-kurvi näkyviin. Mut etköhän sä nää tiedä :). Hyvää jatkoa sulle ja tsemppiä tuleviin haasteisiin.

 43. No, eikohan se ole niin etta bikinifitness on kauneuskilpailu – niin kaiketi myos saannot sanovat – ja sen voittaa se, joka tuomareiden silmissa vastaa parhaiten vallitsevaa kauneusihannetta. Tahan ihanteeseen paasemiseksi vaaditaan tiukka ruokavalio ja kuntosaliharjoittelua. Vartalosta pitaa dieetata rasvat pois, mika ei ole helppoa naisille. Valitettavasti tuomarit ratkaisevat, kuka voittaa, ja nain on monessa muussakin lajissa. Epaonnistumista voi kasitella monella tavalla, siita voi lannistua, siita voi sisuuntua, ja siita voi oppia tai sen voi jattaa ottamatta huomioon. Jokainen tekee sen omalla tavallaan. Aina kun vertailee itseaan muihin, taytyy olla valmis myontamaan, etta muut voivat olla arvostelukriteerien mukaan parempia.

 44. Täysin sanasta sanaan samaa mieltä Peace:n kanssa:/
  En usko, että ihmisillä olisi mitenkään ”paha olla” tai muuten vaan ilkeyttään täällä kommentoisi.. Uskon, että monet näistä kommenteista kumpuaa Eevin omista kommenteista ja selittelyistä, ei niinkään henkilökohtaisista syistä. Useissa kommenteissa on yksinkertaisesti kyse asiallisesta kritiikistä.
  Niin kuin Anu sanoikin, että ”toivottavasti moni kasvaessaan ymmärtää, ettei toisen lyttääminen nosta sitä omaa asemaa yhtään”- niin ei voi muuta sanoa kuin aamen. Nimittäin Eevin tekstistä sai juuri sellaisen käsityksen, että hän lyttää(rivien välistä) muita kisaajia, aivan kuin kärkitytöt olisivat vahingossa/sattumalta tupsahtaneet kärkeen(”tuomarilinjaus, arvosteluperusteet muuttuneet yllättäen tms”).
  Toivon Eeville kaikkea parasta, jonka takia vinkkaisin kiinnittämään tarkemmin huomiota siihen mitä sanoo tälläisen kisaviikonlopun jälkeen!:)

 45. Minä pidän huolitellusta lookistasi ja olenkin olen kiinnittänyt huomiota sopivan tasaiseen rusketukseesi; joillakin kisaajilla rusketus näyttää epätasaiselta ja se häiritsee kokonaiskuvan tarkastelua. Esiintymisesi on myös mukavasti yleisöä huomioonottavaa. Olet kehittynyt kovasti lihasmassan puolesta viime vuodesta, harmi että et saanut tuotua sitä parasta itseäsi tänä vuonna lavalle. Odotan innolla kevään/ensi syksyn kisoja osaltasi ja toivon todella, ettei kisaurasi päädy tähän pieneen vastoinkäymiseen. Tsemppiä Eevi! 🙂

 46. Osa intoilevista kriitikoista ei nyt ymmärrä, ei kukaan ole väittänyt että Eevin olisi pitänyt voittaa. Ei liioin Eevi itse. Eevin kuntoa ja kauneutta ihastelevat halunnevat sanoa, että ei haittaa vaikket voittanut olet kuitenkin kaunein 🙂

  Ja mitä tulee muka Eevin tekstistä huokuvaan ylimielisyyteen, niin anteeksi nyt vain, mutta kukaan normaalilla luetun ymmärtämisellä varustettu ihminen ei sellaista siinä aisti. Se tulee joidenkin lukijoiden ihan omasta asenteesta.

  Selittäkääpä vielä fitness-outsiderille, että millä logiikalla viime vuoden tuomariston olisi kannattanut valita voittaja väitetyn julkisuuden perusteella? Mitä iloa, saati hyötyä siitä olisi ollut? Yksinkertaisesti miksi he olisivat toimineet siten?

  • Mahdatko ymmärtää mitään markkinataloudesta… Eiköhän näkyvyydestä ole tällaiselle lajille melkoisesti hyötyä.

 47. Häiritseekö sua että jotkut muut bikini fitness kisaajat kritisoi sua ja sitä mitä sä sanot ?? Mä en ainakaan ymmärrä sellast käyttäytymistä… Täysin vaan kohti uusia haasteita olet mahtava :)!

 48. Elli ja muut laji-outsiderit:

  Julkkis-kortti vuoden takaisesta voitosta vedetään siksi, että lavalla oli SM1-tittelin arvoinen kilpailija, joka pärjäsi myös kansainvälisissä kisoissa. Tanjan esiintyminen oli mahtavaa, naisellista ja no kokonaisuus oli kasassa. Lajia halutaan julkisuuteen hyvällä maineella, sillä paljon kirjoitetaan syömishäiriöstä, uupuneista urheilijoista ja laji on ulkonäkökeskeisyytensä takia paljon puheenalla, negatiivisesti.

  Kun Eevi voitti, nousi lajia ymmärtävien kesken keskustelua paljon ja hyvin moni olisi vaihtanut sijat Tanjan ja Eevin välillä. Itse pidin Eevin fysiikkaa ihan hyvänä, en kuitenkaan minäkään olisi laittanut sijalle 1.

  Käsittääkseni myös IFBB on ollut rahoittamassa Fitnesspäiväkirjoja osittain (?). Laji sai sen avulla positiivista julkisuutta, koska sarjassa oleva henkilö valmistautui kisoihin.

  Ja se miksi Sofiaa ei ole tällä julkkis-kortilla puhuteltu, johtuu siitä että sarjassa voitto meni oikealle ihmiselle ja se näkyi myös KV-kisoissa.

  Toivoisin edelleen, että bloggari myös vastaisi saamaansa kritiikkiin. Tämä hiljaisuus vaikuttaa hölmöltä, koska hänen pitäisi pystyä vastaamaan saamaansa palautteeseen, sekä tsemppeihin.

  Ylimielisyyttä mielestäni ei niinkään näy tekstissä, mutta tuntuu syyn häviöstä johtuvan kaikista muista.

  Haluaisin, että Eevi ottaa tästä kisasta opikseen ja ottaa seuraavat kisat tosissaan, skarpaten loppuun asti ja edelleen saa mennä terveys edellä. Kisakunnossa lavalle, että voitto tulee seuraavalla kerralla oikeesti fysiikan ja esiintymisen osalta oikeaan kotiin!

  Peace ✌

  • Ok, kiitos vastauksestasi Peace! En kyllä ihan edelleenkään ymmärrä miten tällai julkisuusvoitto olisi käytännössä hoidettu? Liitto olisi antanut tuomareille ohjeet, että suosikaa tyyppejä, jotka voisi jotenkin tuoda positiivista kuvaa lajille julkisuudessa? Vai tuomareille olisi tullut joku joukkopsykoosi tai päätuomari olisi saanut muut vakuutettua, että tämä ”oikeasti parempi” Tanja voisi aiheuttaa lajille negatiivista julkisuutta?

   Ei mielestäni ole kohtuullista ”vaatia” ketään bloggaajaa vastaamaan kommentteihin. Mitä Eevin sitä paitsi pitäisi sanoa? Että juu kyllä lahjoin viime vuoden tuomarit sponsorilta saamillani ruoansulatusjugurteilla? Tai että oikeasti minä ja valmentajani olemme ihan hölmöjä ja aidosti luulimme että olen hyvä, mutta oikeasti olenkin ihan paska, ja menenkin tästä ripottelemaan tuhkaa päälleni? Mikä olis niinku hyvä?

   Se että Eevin blogi on ärsyttävä ei oikeuta ketään kommentoimaan tökerösti ja ilkeästi saati vaatimaan häneltä yhtään mitään. Eevi on ihan oikea ihminen, ei kenellekään ladella päin naamaa sellasia juttuja mitä täällä jotkut ”totuudenpuhujat” lataa. Kai nyt fitness-lajeissakin harrastetaan käytöstapoja? Vai onko maallikon saama Bull Mentula -vaikutelma sittenkin oikea: on ok olla sosiaalisesti täystörppö kunhan on tajuttomasti lihasmassaa?

  • Sellaisen joka ei ole perillä ourama-mafian toiminnasta ja joka on täysin ulkona suomen kuvioissa vuosia jatkuneesta pärstäkerroin ratkasee -mentaliteetista, on mahdoton nähdä että joku ulkourheilullinen seikka ratkaisisi. Totuus on tarua ihmeellisempää…

  • Elli

   1. Kun tässä lajissa pärjää joku tavallinen kadun tallaaja, joka hakkaa töitä tosissaan kuntonsa/kroppansa eteen voittaa, näkyykö se mediassa? Ei. Kun julkkis voittaa suomenmestaruuden, näkyykö se mediassa? Kyllä.

   2. Jos todella IFBB olisi rahoittanut Fitnesspäiväkirjoja, olisiko mahdollista, että katsojaluvut/kilpailijakanta kasvaisivat samalla?

   3. Hassua, että tämä mainitsemasi ”joukkopsykoosi” ilmeni vain suomenkisoissa, ei kuitenkaan KV-kilpailuissa. Ettei vaan olisi julkkis-kortti vetänyt korttansa ja kyllä, se on käytössä lajissa. Naamakerroin ja näkyvyys, kyllä ne vaikuttaa. Musta hevonen pärjää myös siellä KV-kisoissa, ei vain suomenkisoissa.

   Ei kenenkään tarvitse vajota alas ja alkaa haukkumaan itseään, mutta nyt kun tuomarilinjausta on syytetty mediassakin, niin naurattahan se. Miksei vaan voi sanoa rehellisesti: Muut olivat parempia ja minua harmittaa, kun en pärjännyt. Yksinkertaista, mutta totta.

   Eikä kukaan ole vaatinut, olen toivonut vastausta Eevilta. Mielestäni olen asiallisesti antanut kantani, mutta vaatimusta en ole esittänyt. 🙂

   Ja valitettvasti, joskus totuus sattuu. Siksi ihmiset ei totuutta enää nykyisin kestä, vaan vedetään hullut kilarit ja väitetään sanojan olevan ilkeä/tökerö/röyhkeä. Joskus totuus on vain liian kovapala niellä.

 49. Olin katsomassa kisoja, ja mietinkin et mitä sekoilit kun itsepintaisesti teit vanhaa asentoa, jonka muutoksesta tiedotettiin jo ajat sitten.

 50. Blogikirjoituksesta paistaa mielestäni vastenmielinen luulo, että olisit jollain tapaa ylitse muiden ja parempi kuin muut ihmiset.
  SInä teit kaiken niinkuin pitää, näissä amatööritasoisissa kisoissa oli tällainen amatööritasoinen väärä tuomarilinjaus, mutta paremmissa pro-tason kisoissa sitten oikea ja sinulle sopivampi, harmi, että et ole saanut vielä pro-korttia.
  Bikinifitneksessä on mielestäni aina haettu tiukempaa kondista mitä sinä edustit, ihan sama missä liitossa tai maassa kisat järjestetty.
  En ymmärrä miten tuollainen poseerausvirhe voi sinunlaiseltasi osaajalta edes tapahtua.. hmm…
  Epäonnistuit, niin voi käydä jopa parhaimmalle ihmiselle.
  Tuo mainitsemasi 5 kg LIHASTA vuodessa… Huolestuttavaa, että muita ihmisiä työkseen valmentava ammattilainen luulee, että tuo olisi tosissaan mahdollista tuon treenitaustan omaavalta naturaalinaiselta.
  Hienoa, että elämäsi on noin mahtavaa muuten ja uudet aluevalloitukset odottavat.
  Luulisi, että tällainen harrastelulajissa koettu häviö ei tuntuisi noin pahalta, että tarvitsee selitellä selittelyjen perään!
  Hienoa retoriikkaa, kun lopussa kanssakilpailijaa noin kivasti kehuit, mutta ei se kirjoitustasi pelastanut 🙂

  • Miten maailmassa kukaan voi lukea tuosta kirjoituksesta a) ylimielisyyttä b) itsensä paremmuutta? Anteeksi nyt vaan, mutta kyllä täytyy olla joku tosi vahva ennakkoasenne Eeviä kohtaan, että tuolla tavalla tekstin tulkitsee!

   Teksti ei ehkä ole kaikkein koherenteinta tai oikeakielisintä, ja saattaa monista tuntua ärsyttävältäkin, mutta ei nyt sentään ujuteta siihen merkityksiä, joita siinä ei aidosti ole.

   Mikä olisi ollut parempi kirjoitus? ”Olin oikeasti huono.”? ”Menin luulemaan itsestäni liikoja”? ”Olisin näännyttänyt itseni kuivan kesän oravaksi, jos vain olisin osannut, mutta en pystynyt kun olen niin p***a”? Vai mikä olisi ollut hyvä?

 51. Ei täällä kukaan oo mitään ilkeilly. Aina ei tarvii silitellä päätä. Älä pidä blogia pystyssä jos et kestä kritiikkiä. Sitä se sun lajikin on. Ja hyvin monet ”ilkeilykommentit” sisältää oikeastaan vaan tosi hyviä pointteja, mistä voi ottaa opiksi. Aina ei itse huomaa tiettyjä asioita, mitä muut huomaavat.

  Mua ärsyttää eniten se, että niinku valitetaan ja syytellään muita. Kuule Eevi, tuolla on niin monia kisaajia, jotka harrastaa tota lajia ihan täydestä sydämmestä. Musta sä menit vähän varman päälle ja luotit liikaa sun valmentajaan tai johonkin muuhun asiaan… En näe mitään muutosta entiseen kisakuntoosi. Ihmettelin jo pari päivää ennen kisoja, että ootko oikeasti menossa muka kisaamaan.

  Ja mä en todellakaan tarkoita mitään pahaa, mutta ihan turha marista. Mun mielestä sä et vaan sovi kisalavoille. Se ei ole kaikkien juttu. Mikset treenais ja muokkais kroppaas ihan vaan omaksi iloksesi? Miks sun pitää kisaa koska muutkin kisaavat?

 52. Mä en lajista mitään tiedä, joten en jaksa edes huomioida muiden kommentteja. Mutta kysyisin, että onko sulla siis jotkut stringit tms tossa alaosan alla ja onko sellainen yleensäkin käytäntönä? 🙂 Vai onko tuo vaan varjo mikä noissa kuvissa näkyy lantiolla? Pahoittelut tietämättömyydestä, mutta laji ei tosiaan ole mulle tuttu ja iski vain silmään kuvista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta