FITNESSRUOKAA RAKKAUDELLA

*Kaupallinen yhteistyö:Apetitminifitness_resepti_apetit

Ruokavalioni ei ole tylsä, hankala eikä yksipuolinen. Proteiinia voi saada monista eri lähteistä ja kasviksilla kikkailemalla saat ruokaan monipuolisesti erilaisia makuja! Nyhtökauraa, naudan paistijauhelihaa (rasvaa 5 %), valkoista kalaa ja sitä kanaakin, mutta ei kuivana! Terveellinen ei ole tylsää, mautonta tai mielikuvituksetonta. Aikaakaan se ei vaadi, kunhan tietää mitä tekee. Oikominen on sallittua! Ruoanlaitossa pitää olla mielestäni värejä ja rakennetta.

Oma arkiruokailuni pyörii muutaman peruspilarin varassa ja tässä niistä tärkeimmät vinkkini kasvisten osalta;

 • Valmista aina useampi ateria kerrallaan – näin säästät aikaa ja sinulla on varmasti eväät seuraavallekin päivälle
 • Pakastevihannekset ovat nopea ja terveellinen vaihtoehto, sillä ne ovat valmiita syötäväksi ilman kypsyttämistä. Ne on valmiiksi putsattuja, kuorittuja ja pilkottuja! Niistä löytyy myös monipuolisuutta, kunhan menee ja valitsee mieluisensa. Plussana myös, että niitä on tarjolla aina tuoreena mihin vuodenaikaan tahansa
 • Syön puhdasta ruokaa ja suosin kasviksia. Vinkkini; täytä lautanen aina ensin kasviksilla – saat niistä suojaravintoaineita ja kuitua! Jos syöt runsaasti proteiinia, tasapainottaa kasvikset kehon happamuutta. Parsakaali on aivan lempparini ja se ei vaadi kaverikseen kuin laadukkaan suolan. Kasvikset täyttävät vatsaa miellyttävästi, ilman väsymystä. Ne ovat kevyitä, mutta niillä on painava vaikutus vatsamme toiminnassa ja jaksamisessamme
 • Pakasteannospussit ovat käteviä töissä, sillä ne ovat kätevän kokoisia
 • Kasvikset voi höyryttää mikrossa erilaisissa höyrytysastioissa, jolloin niiden rapeus on astetta parempi tavallisen mikrottamisen sijaan. Uunissa lämmittäminen ja pannulla paistaminen ovat myös nopeita ja toimivia tapoja. Pakasteet on pakastettu tuoreimmillaan, jolloin myös niiden maku ja vitamiinit säilyvät, sekä rakenne pysyy tuoreena! Tärkeintä on olla ylikypsentämättä niitä. Pakastekasviksia ostaessasi maksat vain syötävästä osasta ja käyttämättä jääneet kasvikset säilyvät pakkasessa eivätkä nahistu jääkaapin kasvislokerossa –> ei hävikkiä ja rahaa säästyy
 • Hanki lasisia tai muovisia eväsrasioita, joihin voit annostella seuraavan päivän eväät valmiiksi. Myös minigrip-pussit toimivat todella hyvin
 • Lisää pakastekasvikset aina vasta loppuvaiheessa kypsytystä, jolloin niiden rakenne säilyy rapeana!
 • Muista hyödyntää ruoanlaitossa mausteita ja laadukasta suolaa! Saat nillä maut esiin. Kastikkeita ei oikeasti tarvitaminifitness_terveellinen_ruoka_helppo minifitness_fitnesswokki_resepti_terveellinen

FITNESSWOKKI

(2-3 annosta / valmistusaika 20 min)

90 g riisiä (raakapaino)

Puolikas kasvisliemikuutio

1 paketti nyhtökauraa

1 pussi Apetit kukkakaalia

1 pussi Apetit Sadonkorjuu-kasviksia

Tabasco Chipotle (halutun tulisuuden mukaan)

Puolikas sipuli

Korianteria

1-2 rkl Dijon sinappia (sokeroimaton)

Mausteet; suolaa, chiliä, kurkumaa, currya

1 limen mehu

Annostele riisi keitinveteen ja lisää kiehuvaan veteen puolikas kasvisliemi. Kypsennä riisi valmiiksi ja kuullota pilkottu sipuli pannulla (tämänkin voi ostaa pakasteena). Lisää pannulle jäiset pakasteet ja anna valmistua kannen alla hetki. Lisää sekaan nyhtökaura ja riisi. Sekoita ja lisää sekaan mausteet, tabasco chipotle, sinappi, limen mehu ja pilkottu korianteri. Sekoita nopeasti ja anna tekeytyä kannen alla vielä noin minuutti.minifitness_terveellinen_ruoka_apetit minifitness_fitnesswokki_resepti_nopea

Olin sitten kisakaudella tai en, syön arkena samalla tavalla. Valintojani ohjaa puhtaasti oma hyvinvointini – syön sellaista ruokaa josta tulee hyvä olo. Suolistomme hyvinvointiin vaikuttaa täysin se mitä suuhumme pistämme. Huonovointinen suolisto tekee meistä väsyneitä ja alakuloisia. Tärkeintä on saada suuhun erilaisia makuja, pysyä energisenä koko päivän, palautua hyvin ja pysyä terveenä ympäri vuoden. Kasviksilla on suuri merkitys tässä kaikessa. Lisää vinkkejä ja reseptejä hyvään oloon löydät täältä.

Suosin ruokavaliossani paljon kotimaista aina kun se on vain mahdollista. Apetit kasvispakasteiden raaka-aineista noin 85 % tulee kotimaisilta sopimusviljelmiltä. Kotimaisia kasviksia ovat peruna, oranssi ja keltainen porkkana, herne, lanttu, pinaatti, selleri, palsternakka, punajuuri, sipuli ja purjosipuli. Marjoista puolukat ja mustikat tulevat kotimaasta. Apetit-tuotteet ovat GMO-vapaita ja vihannespakasteissa ei ole käytetty lisäaineita. Kasvispakasteet ovat siis meille jokaiselle varsin terveellinen ja monipuolinen osa helppoa ja nopeaa ruoanlaittoa!

Tämän viikon haasteenasi on lisätä kasviksia vähintään 500 g päivääsi – otatko tämän syyshaasteen vastaan?minifitness_apetit_fitnessruokaa minifitness_fitnesskeittio_resepti_syksy_apetit

 

Voikaa hyvin <3 -E

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=apetit-minifitness;EASTpostID=16790]

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

6 vastausta artikkeliin “FITNESSRUOKAA RAKKAUDELLA”

 1. Kyllä olet ihana keltaisessa villatakissasi! Pirteä, positiivinen ja kauniisti kuvattu postauksesi sai hyvälle tuulelle ja antoi erinomaisen reseptin tälle illalle. Kiitos!

 2. Voinko vielä lisätä 500g+kasviksia jos nyt jo syön 1kg, huh aikamoinen satsi tulisi. Hyvät tutut vinkit muistutukseksi tuli ja nimenomaan tuo ettei kypsennä liikaa. Omassa lounasravintolassani lähes kaikki menee mössöksi ja esim parsakaali on kauheaa ylikypsänä. Syötkö muuten gluteenittomasti? Lempparivihannes?

 3. Mmm, tuli ihan nälkä tätä lukiessa! 😀

  Ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta oon miettinyt, että mitä pakastemarjoja voi turvallisin mielin syödä jäisinä (esim. puuron päällä) ja mitkä pitäisi kuumentaa? Tästä tuntuu olevan vähän erilaisia mielipiteitä liikkeellä esim.: ”ulkomaiset pakastevadelmat”, ”kaikki pakastevadelmat”, ”kaikki ulkomaiset pakastemarjat ylipäätään”.. Esim. voiko kaikkia kotimaisia pakastemarjoja (mustikka, mansikka, vadelma jne..) syödä kuumentamatta? Välillä tuntuu myös yllättävän haastavalta löytää pusseista tieto siitä, että onko pussin sisältö kokonaisuudessaan suomalaista vai esim. vain pakattu suomessa. 🙂

  • Kerää itse marjoja tai osta torilta/joltain joka tykkää kerätä. Pakastat ja syöt niitä sitten turvallisin mielin. 🙂

  • Minä oon syöny aina kaikki ulkomaisetki pakastemarjat kuumentamatta.. 😀 ei kai niitä jaksa alkaa kuumentaan, menee hyvät marjat mössöksi. No joo,kukin tavallaan. Saattaahan mulla olla joku pöpö ja kuolen huomenna, mutta ehinpähä syyä mukavan kylmiä ja vitamiinirikkaita smoothieita.

 4. Nams minkä näköstä ruokaa😍 Ja aivan ihana toi sun keltanen villatakki, sopii sulle super hyvin❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta