FLUNSSAJUOMAT x 2

minifitness_syksyMitä tiukemmin suoritamme asioita ja tungosta huutavaa kalenteria, sitä todennäköisemmin tulemme aina silloin sairaiksi – oletko sinäkin huomannut saman? Pöpöt oikein syöksyvät kimppuumme ja juuri kyseisenä aamuna olet hätäpäissäsi valinnut myös aivan liian ohuen takin ja hyppelehdit nilkat paljaina lätäköissä. Minä! Todennäköisesti sairastut kuuliaisena työntekijänä viikonlopulle, mahtavaa…

Tuossa kiireessä saattaa piileksiä yhtälö siihen, miksi taannumme sängyn pohjalle räkäpäänä aina silloin kun ei pitäisi. Stressi vaikuttaa nimittäin paljon vastustuskykyymme ja jaksamiseemme. Aina ei kannattaisi puskea eteenpäin, vaikka mieli (ja se kalenteri) saattaisikin olla toista mieltä.

Myös väsymys ajaa meidät usein kaupassa haahuilemaan ei niin terveellisien valintojen perään. Kehon signaaleja kannattaa kuunnella heti kun koet poikkeuksellisia väsymyksen tiloja, kolotuksia tai nieleskelet kurkussasi kasvavaa kaktusta. Sillä vielä silloin flunssan taltutus saattaa olla vielä täysin mahdollista. Eikö tämä tieto jo hieman piristänytkin?minifitness_outfit_black

Raahauduin eilen kotiin häntä koipien välissä, vaikka ei olisi ollut aikaa. Tiesin kuitenkin, että kehoni viestit vaativat minua pukemaan villasukat jalkaan ja hyppäämään avaruusalukseeni, eli sänkyyni. Avaruusalukseksi kutsun sitä siksi että siitä löytyy mm. yövalot sängyn pohjasta. Ominaisuus on kohtalaisen kätevä tällaiselle yöjuoksijalle. 

Lihaksiini kolotti ja kurkussa tuntui aavistuksen verran pahalta. Kuumottaako teitä koskaan silmäluomiin? Minä tiedän aina tästä oudosta oireestani lentsutaistelun alkaneen. Vuorasin itseni vaatekerrastoon, hautauduin syvemmälle avaruusalukseeni ja tankkasin salaista flunssajuomaani kolmen tunnin välein. Katsoin Netflix:stä Froning nimistä dokumenttielokuvaa, joka kertoo crossfitin huipulle pääsemisestä ja sen vaatimuksista. Onneksi sitä motivaatiota voi hakea joskus sieltä sängynkin pohjalta!

Tänään kiitän itseäni. Heräsin uuden kurkun kanssa enkä ollut onnistunut nostattamaan sitä kuuluisaa kuumettakaan! Nyt onkin pakko jakaa nuo salaiset flunssareseptini! Tällä saa toisinaan taltutettua sen pirulaisen ennen kuin se pääsee edes vauhtiin, mutta kehon oikeanlaisella ravitsemisella on myös suuri merkitys siinä kuinka nopeasti parannumme. Nykyään omat sairastelut eivät kestä muutamaa päivää pidempään, joten uskon levon ja ravinnon olevan avaintekijät tässä muutoksessa. Myös hyvä fyysinen kunto on enemmän kuin loistava apuri!minifitness_adidassuomi_stansmith

Tärkeää on siis ihan alkuun muistaa syödä terveellistä ravinnerikasta ruokaa, nauttia vitamiinit pitkin päivää ja juoda paljon vettä. Sen jälkeen saat luvan siirtyä tähän juomaani, jota tulee juoda 3 tunnin välein – mieluiten molempia näistä! 

Flunssajuoma kylmä

2 dl kylmää vettä

Puolikas sitruuna

5-10 g glutamiinia

Pakurikääpä-uutetta

1/2-1 mitallinen rasvaliukoista C-vitamiinia esim. Puhdas+

Ruusujuuri-uutetta

Echinaforcea

Flunssajuoma lämmin

2 dl kuumaa vettä

(1 pussi vihreää teetä tai inkivääriteetä)

1 tl kookosöljyä

1 tl hunajaa

1 tl kurkumaa

Inkivääriä minifitness_rasvaliukoinen_c-vitamiini

 Vielä loppuun tärkein. Kun teet terveellisiä valintoja sairaana, parannut myös nopeammin! Olosi on myös paljon parempi kuin sokeripöhnäisenä velttoliinina. Mielialakin on todennäköisesti astetta miellyttävämpi.

Ihanaa viikonloppua -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

5 vastausta artikkeliin “FLUNSSAJUOMAT x 2”

  1. kyl nyt to iasu oli jsut sopiva 🙂 vaik jäin meittiin tota virnistystä ja mitä siin takana ne saa aina miettiin vhän liikaa ku se on helaktti virnsitys 😀

    • Tuo on jo pari vuotta vaha mutta ihan mielettömän lämmin ja siksi lempparini <3 Acne Studios on merkki -E

  2. Moi! Luin alkusyksyltä vatsavaivoistasi – selvisikö syy? t. toinen herkkämaha…..

    • Moikka Miimi,

      joo selvisi siis se että kyseessä oli bakteerikannan muutos, joka sitten sekoitti koko suoliston toiminnan pitkäksi aikaa. Nyt siitä kaikesta oppineena reissuihin täytyy valmistautua hyvissä ajoin ja siellä ei sitten pärjätäkkään pelkillä maitohapoilla 🙂 Millaisia masuongelmia sulla on? :/ -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta