LÄMMIN UUNIOMENA-SMOOTHIE

_mg_0325Kaikki mikä on lämmintä on juuri nyt ihanaa. Villasukat, tuoksukynttilät, teekuppi, saunan lauteet, yön yli nukutut lakanat, pehmeät torkkupeitot, herkulliset keitot, liian suuret villapaidat…tämän lumessa tarpomisen jälkeen tekisi mieli jotakin, joka lämmittäisi niin mieltä kuin näitä paleltuineita sormiakin.

Alkuviikosta iltapalaa tehdessäni alkoi minun tehdä hirveästi mieli uuniomenaa. Siinä samassa sainkin ajatuksen tuunata tuota perinteisestä ilatapalaani hieman. Tähän perinteiseen versiooni tulee jäisiä marjoja, herajauhetta ja hieman nestettä. Se on kuitenkin kylmää, joten päätin tehdä tuosta arjen herkustani lämpimän version juurikin tästä himon kohteenani olleesta uuniomenasta.

Sanon jo tässä vaiheessa, että tämä yksinkertainen arkeen soveltuva herkku maistuu ihan taikinalta, joten kannattaa tehdä jo heti alkuun vähän isompi satsi…

LÄMMIN UUNIOMENA-SMOOTHIE 

(1 iso annos tai 2 pientä)

4-5 pientä suomalaista omenaa pilkottuna

1 dl Puhdistamon herajauhetta (vanilija)

1 tl ceyloninkanelia

1-1,5 dl lämmintä mantelimaitoa

3-5 tippaa nestemäistä steviaa (esim toffee tai vanilija)

Kardemummaa ja bourbon vanilijajauhetta oman maun mukaan

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko sillä välin omenat paloiksi ja irrota kannat. Laita omenalohkot uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi, kunnes ne ovat pehmeitä. Laita kaikki ainekset blenderiin ja anna sekoittua hyvin. Nauti lämpimänä esimerkiksi omenlohkojen, mantelilastujen ja rusinoiden kera! Koostumus saa jäädä lusikoitavan pehmeäksi_mg_0358 _mg_0345

Ps. tämä herkku tuo mieleeni joulun <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “LÄMMIN UUNIOMENA-SMOOTHIE”

  1. Kokeilin, oli niiiin namia 🙂
    Jätin Stevian pois ja oli silti tarpeeksi makeaa. Ja tuo smoothien lämpöisyys oli aivan ihana näihin pakkasiltoihin.
    Kiitos ihanasta reseptistä.

    • Ihan totta Leena, riittää kyllä hyvin ihan ilman steviaakin 🙂 Heran makeus toki vaikuttaa hieman lopputulokseen ja makeuteen.
      Kiva että tykkäsit <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta