MUUTTUVAT ELÄMÄNTAVAT

_mg_0609Keskustelimme aamiaspöydässä pitkään Even kanssa siitä, kuinka meidän ruokailutottumukset ovat muuttuneet vuosien aikana. Mitään ei ole tapahtunut sattumalta, eikä myöskään yhdessä yössä. Muutokset ovat eläneet ja hioutuneet meidän mukana, kuten sen mielestäni kuuluisikin mennä. Silloin valinnat eivät tunnu vaikeilta, koska ne tulevat luonnostaan. Et koe joutuvasi luopumaan, vaan koet itse valitsevasi ja päättäväsi omasta terveydestäsi ja valinnoistasi joita teet joka päivä. Olethan vastuussa omasta elämästäsi.

Kumpikaan meistä ei ole siirtynyt totaaliseksi terveyshifistelijäksi, vaikka terveellistä ruokaa toki rakastammekin monestakin syystä. Saamme siitä energiaa, sekä monenlaista hyvää oloa ja terveyttä. Syömme myös epäterveellisiäkin juttuja, mutta kun 80-90 % valinnoistamme on terveyttämme edistäviä, ei mikään keikuta tuota luotua balanssia – sillä sallimukset ovat myös tärkeä osa tuota kuuluisaa balanssia, vaikka prosentuaalisesti osuus onkin pienempi.

Keho ja mieli voi hyvin, kun pystyy tekemään valintoja sen mukaan mitä oikeasti haluaa. Vaikka tuohon 10-20 % mahtuu esimerkiksi pullaa ja jäätelöä, en koe tarvitsevani yhtään enempää tai vastaavasti vähempää. Tämä on sopiva minulle, toinen tapa saattaa olla sopivampi sinulle, kunhan löydät oman tasapainosi. Se on avainasemassa jatkuvaan tasapainoon vuodenajasta tai iästä riippumatta._mg_0576 Minifitness_travelling_thailand_Phuketminifitness_fitnesslife_travelling_tigergym_phuket

Vielä viisi vuotta sitten ruokailutottumukseni olivat aivan toisenlaiset. Silloin koin syöväni jo terveellisesti ja liikkuvani riittävästi. Kuitenkin nyt kun katson tuota aikaa hieman viisaampana täältä pidemmältä, on kontrasti tähän päivään aika suuri. Olen oppinut tuon aikajakson aikana paljon ravitsemuksesta ja treenaamisesta, mutta on siihen muutokseen muitakin syitä. Maailma muuttuu ja niin muutumme mekin. Ikä tuo viisautta, mutta se tuo myös erilaista huolenpitoa ja arvostusta itseään ja omaa terveyttään kohtaan. Kaikki siis ajallaan!

Elämämme on jatkuvaa oppimista ja myös muuttumista. Joskus nuorena myös minä olen sortunut ulkonäkökeskeisempään treenaamiseen, enkä ole ymmärtänyt vielä ravinnon kokonaisvaltaista merkitystä. Tuo kaikkihan vaikuttaa suoraan siihen kuinka paljon me itse elämästä nautimme ja kuinka hyvältä meistä tuntuu. Valintojasi ohjaat lopulta ainoastaan sinä ja siksi jokaisen taival onkin erilainen. Kukaan muu ei tule koskaan olemaan vastuussa sinun valinnoistasi tai hyvinvoinnistasi.

On helppoa syödä terveellisesti ja tehdä parempia valintoja. Aamiaislautaselle päätyy aina samoja artikkeleita, olin sitten lomalla tai kotona. Ruoan kanssa syödään aina kasviksia ja joka päivä juodaan riittävästi vettä. Näitä pitää huomaamattaan tänä päivänä täysin automaatioina, jonka vuoksi onkin joskus hyvä muistella kuinka pitkän matkan onkaan tallustanut tämän tasapainon ja hyvän olon löytämiseen. Teemme näitä valintoja joka päivä. Jos niitä tekee pakon edessä, on elämä todella ankeaa ja harmaata. Ethän siis missään tapauksessa yli yritä, vaan anna itsellesi aikaa löytää kunkin hetken sopiva tasapaino. Muista että se muuttuu koko ajan. 

Anna kaiken muuttua ja kasvaa omalla painollaan. Toivota tervetulleeksi joustava elämäntapamuutos <3 -E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Yksi vastaus artikkeliin “MUUTTUVAT ELÄMÄNTAVAT”

  1. Miten olet alun alkaen ruennut muuttamaan ruokavaliotasi terveellisemmäksi? Kertalaakista vai vähitellen? Itse koen hankalaksi uusien terveellisempien reseptien etsimisen nettiviidakosta. Tiedän kyllä mikä on terveellistä ja miten kuuluisi syödä, mutten saa yhdistettyä näitä kaikkia toimivaksi ”normaalin arkiruuan” aterioiksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta