100 PROSENTTINEN SINÄ

minifitness_thaimaa_phuket_3Kisoista on puolitoista kuukautta aikaa ja olen käsitellyt paljon asioita ja tunnetiloja siitä lähtien. Vaikka kisat eivät menneetkään suunnitelmien mukaan, on kaikesta taas opittu. Se oppi ei tule itse kisapäivän tuloksesta tai fiiliksestä, vaan parhaat opit ja oivallukset tulevat aina vasta kisojen jälkeen. Asioita on hyvä pohtia, mutta jossakin vaiheessa on ovi myös suljettava, jotta voi suunnata energiansa täysin tulevaan.

Kisat puitiin läpi oikeastaan samantien ja sen jälkeen on menty taas eteenpäin. Missä on omat kehityskohtani urheiljana? On hyvä ymmärtää, että kokonaisuuteen liittyy niin paljon muitakin osa-alueita kuin pelkästään ulkoinen olemus ja lihakset. Siksi mikään päätös ei ole kovin yksiselitteinen, sillä laji vaatii täydellistä omistautumista ja nöyrää itsensä kehittämistä. Se vaatii paitsi urheilijan fyysisiä kuin psyykkisiäkin ominaisuuksia, mutta urheilijalta vaaditaan paljon myös oman elämän osa-alueiden venyttämistä, uudelleen järjestämistä ja joskus myös unohtamista. 

Olen ollut tyytyväinen tänä vuonna siihen kuinka olen palautunut kisojen jälkeen. Väsymys jonka koin viime vuonna, kesti pitkälle alkuvuoteen. Tiedostin varmasti tänä vuonna myös sen faktan, että en haluaisi ajaa itseäni tuohon samaan tilanteeseen enää uudestaan. Annoin silloin sisäiselle urheilijalleni kaiken minkä suinkin kykenin, jolloin ura ja henkilökohtainen elämäni tulivat perässä.minifitness_travelling_talviloma_tui

Jokaisella on työt tehtävänä ja elämä elettävänä. On siis priorisoitava asioita omaan elämäänsä nähden oikean kokoiseen mittakaavaan. Valinnat joita tein tänä vuonna, näkyvät nyt omassa jaksamisessani töissä ja henkilökohtaisessa elämässäni. Yrittäjänä ei ole helppoa, eikä hommaa kevennä yhtään urheilija-minän yhdistäminen kokonaisuuteen. Molemmilta vaaditaan paljon ja mieluiten vielä 100 %. 

Minulla on paljon työkuvioita, joihin haluan pystyä keskittymään ja antamaan itsestäni sen parhaan mahdollisen version itsestäni. On pakko pohtia elämän suuntaa myös pidemmälle ja tehtävä asioita niin, että ne palvelevat myös tulevaisuudessa. Viime kisakauden väsymys seurasi pitkään ja se näkyi liikaa muilla elämänalueilla. Muistan elävästi sen fiiliksen, kun haluaisi antaa itsestään mutta ei yksinkertaisesti riitä kapasiteetti. Elämäni ei olisi kestänyt toista kierrosta putkeen.

Ammattiurheilijat ovat aina asia erikseen, sillä heidän elämänsä on rakennettu lajin ympärille ja silloin pääpaino elämässä kuuluukin mennä lajille. Niin kauan kun laji ei elätä, on otettava huomioon mitä muuta haluaa tehdä ja saavuttaa seuraavan vuoden aikana. Mitä unelmia ja tavoitteita elämässä on ja mitä meidän täytyy tehdä sinne päästäksemme?

Jokaisella urheilijalla on edessään valintoja, joissa joutuu punnitsemaan kuinka paljon haluaa ja kykenee millekin osa-alueelle antamaan ajallisesti ja energioiden osalta. Kaikkeen emme koskaan kykene, joten valintoja on yksinkertaisesti tehtävä oman henkilökohtaisen prioriteetti-listan mukaan. Elämäntilanteemme ohjaa näitä valintoja jatkuvasti, joten olemme jatkuvassa muutoksessa – painiskelen jatkuvasti yrittäjä- ja urheilija-minän kesken siitä, kuka saa eniten huomiota juuri nyt. On tärkeää ymmärtää ja hyväksyä, että toinen verottaa aina toiselta. Täydellisyys on mahdotonta.

Ei ole olemassa väärää ja oikeaa, koska meidän jokaisen elämä on niin erilainen. Emme siis voi vertailla, vaan voimme istuttaa itsemme alas ja pohtia asioita oman elämämme ja unelmiemme osalta. Toisinaan emme saavuta haluttua tasapainoa asioiden välillä, toisinaan se löytyy etsimättä.

Kuvat – Eve

-E <3

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

5 vastausta artikkeliin “100 PROSENTTINEN SINÄ”

 1. Mitä eroa on muuten ammattiurheilulla ja kilpaurheilulla? Entä ammattiurheilijalla ja kilpaurheilijalla?

 2. Tärkeitä asioita Eevi! Kumpa kaikki vain muistaisi ettei kukaan ole täydellinen. Et sinä enkä minä. Huonoja päiviä saa olla eikä aina ei tarvitse jaksaa 🙂

  Mukavaa reissua sinulle ja Evelle! <3

  matildamadeleine.blogspot.com

 3. Hei Eevi! Kysynpä sinulta kun syöt terveellisesti niin tietäisitkö onko hyviä öljyjä tonnikala öljyssä ja aurinko kuivatuissa tomaateissa siis mitkä on öljyssä? Olen laihduttamassa muutaman kilon ja syön paljon salaatteja ja niissä just näitä raaka aineita ja myös feta juustoa käytän..

 4. Hei Eevi! Olet pirteä tapaus, en kiistä. Jotenkin vain tuntuu että suoritat ihan koko ajan. Mitä enemmän toitotat oikeiden valintojen, tasapainon, onnellisuuden yms perään, niin sen enemmän se kaikki vaikuttaa…suorittamiselta. Aivan kuin kaikki mitä sanot/kirjoitat, on hyvin tarkoin harkittua. Aito rempseys on pois. Blogissasi käy usein ilmi että se väsymys ja kaikki muu on siltikin ollut siellä läsnä vaikka kirjoituksissa sillä hetkellä vaikutat energiapommilta tai ’tasapainon perikuvalta’. Jotenkin se entinen Eevi oli vain aidompi…ja ihmisempi. Epätäydellisen täydellinen. Tarkoitus ei ole halventaa eikä mollata. Toivon vaan ettet kadota itseäsi totaalisesti ja pala loppuun. Tsemppiä!

 5. Ylempään ”Pika Analyysi”-viestiin kommentoidakseni.. Eevi on edennyt erittäin hyvin urallaan ja fitness-urheilussa. On mahtavaa ja erittäin toivottavaa, että on tavoitteita, haaveita ja päämääriä, joita kohti mennä ja tehdä töitä. Se on elämän perusta. Tavoitetaso on varmasti noussut sen myötä, että on päässyt yhä enemmän sisälle näihin osa-alueisiin ja saavuttanut päämääriä. Kun hioo täydellisyyttä kilapilussa niin kuin fitness, huomaa varmasti monia asioita, joita haluaisi parantaa.

  Kaikenkaikkiaan minusta Eevistä huomaa, että hän on yhä keskittyneempi niihin asioihin, joita hän tavoittelee, ja uskon, että hän myös saavuttaa ne hymy huulilla! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta