KARAMELLI-PROTEIINIKAKKU

minifitness_terveellinen_karamellikakkuJouluviikon kunniaksi tein herkullisen proteiinikakun, joka sopii myös kevyempää joulua havitteleville. Tällä maistuvalla ja terveellisellä herkulla voi halutessaan herkutella vaikka koko viikon! Vähärasvainen, gluteeniton, laktoositon ja runsaasti proteiinia sisältävä luomukseni vie kielen mennessään! Lisäksi se on myös todella helppo ja nopea valmistaa.

KARAMELLI-PROTEIINIKAKKU

(vähäkalorinen/ei lisättyä sokeria/ gluteeniton/ laktoositon)

POHJA

1 banaani

3 dl kaurahiutaleita (gluteeniton kaurahiutale)

3 rkl sokeritonta maapähkinävoita

2 kokonaista munaa

Ripaus suolaa

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita pohjan kaikki ainekset blenderiin ja anna sekoittua hyvin. Siirrä taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia

TÄYTE

3 purkkia ProPud-vanukasta (karamelli)

1 kpl 3 % tuorejuustoa (laktoositon)

6 liivatelehteä

Kardemummaa

Lisää tuorejuusto, ProPud-vanukkaat ja kardemumma blenderiin ja anna sekoittua hyvin. Laita seuraavaksi liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Puristele niistä tämän jälkeen kevyesti ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet yksitellen kiehuvaan veteen samalla hyvin sekoittaen.  Kaada neste täytteeseen samalla sekoittaen ja lisää sitten valmis täyte kypsän pohjan päälle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään. Kakku on valmis tarjoiltavaksi kun se on hyytelömäistä. Koristele kakku haluamillasi täytteillä, kuten marjoilla, sokerittomalla hillolla, kookoshiutaleilla, raakasuklaakuorrutteisilla pähkinöillä, mulpereilla tai raakakaakonibseillä! Minifitness_terveellinen_kakku_kevyt_ProPud

Ihanaa joulun odotusta <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

5 vastausta artikkeliin “KARAMELLI-PROTEIINIKAKKU”

 1. Kiitos Eevi postauksesta! Otin heti reseptin ylös ja aion tehdä tän joulupöytään! Kysymys: kuinka paljon on 1kpl 3% tuorejuustoa? 🙂
  Hyvää joulua <3

  • Heips! Jeps mietin että tarkottaako se 200g niinku yhessä paketissa yleensä, niin kai sitten, näillä mennään! 🙂

 2. Heips! Aion ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä, mutta kuinka suureen määrään kiehuvaa vettä liivatteet laitetaan?
  Kiitos ja hyvää joulua!

 3. Se on moro.
  Olen aivan kaikkiruokainen, eikä mikään vaivaa. Vaikka olisin paastonnut 24 tuntia ja syön 4 kokonaista ananasta, tuntuu aivan hyvältä Ainoastaan muutamat valkosipulut, polttaa tyhjään vatsaan syötynä mutta polte lakkaa kun juo vettä,

  Mutta asiani, minua vaivaa proteiiniruat, lähes kaikki ja huomaan sen jos proteiinia on laitettu ruokaan, pullaan, kakkuun. Harkitkaa, jos teitä vaivaa, tai tulee raskas olo, lopettakaa, siitä tulee nopeasti hyvin herkäksi ja se on kurjaa.
  Proteiinini tällähetkellä, jota syön 100-200 grammaakin päivittäin. marjoihin sekoitettuna.
  Impact Whey Isolate – 2.5kg – Pussi – Maustamaton
  Micellar Casein – 2.5kg – Pussi – Maustamaton

  Kuumennus tekee sen että vatsaa vaivaa, tulee jopa kipuja, mutta varsinkin jonkillainen näläntunne ja halu syödä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta