MEIDÄN JOULU

Minifitness_joulu_jumpsuitOn ollut hauska huomata kuinka toisaalta samoja, mutta myös hyvin erilaisia jouluperinteitä meillä kaikilla on. Joulun perinteisiin vaikuttaa varmasti paljon myös se, onko itsellään lapsia tai puolisoa, vai viettääkö joulua sinkkuna. Tämä kyseinen poikkesi varmasti eniten aikaisemmista jouluistani.

Jouluaatto alkoi kotona ystäväni Minnan kanssa hyvin rennoissa tunnelmissa. Yökkäreissä oleilua, Tv:n katselua, kauramaitoon keitettyä riisipuuroa, glögiä, lahjojen availua ja kiireettömyydestä nauttimista. Siinä hetkessä oivalsimme, että me emme ole vielä koskaan onnistuttu tässä tekemättömyydessä näin hyvin! Ei kiirettä, eikä mitään pakollista puuhasteltavaa. Kävimme kynttilänvalon valaisemassa joulusaunassa, laitoimme hiusnaamiot ja Minna teki meille hedelmähappokuorinnat – aika täydellistä aikaa ystävien kesken.

Olimme edellisenä päivänä käyneet raapimassa Helsingin kauppojen hyllyiltä viimeiset herkut kohtalaisen onnistuneesti. Vaikka olimmekin liikenteessä viime tipassa, vältyimme täysin tältä kuuluisalta joulustressiltä. Olimme nimittäin meille tuttuun tapaan hieman ennakoineet tämän purkauksen mahdollisuutta ja varanneet rentouttavat hieronnat loman alkamisen kunniaksi! Hoidon jälkeen suorastaan leijuimme pitkin Helsingin katuja ja kaupasta toiseen paineltiin muistilistojen varassa – suosittelen kokeilemaan! Jos jotain jää, voi aina syyttää muistilistaa.Joulukuusi_sisustus

Graavilohi, kokonainen kana, savulohi, mätiä, smetanaa, ruisleipää, bataattia, punajuuria, juustoja ja suolakurkkuja. Siinä taisi olla meidän talon parhaat jouluruoat. Söimme lohileipiä varmaan puoli paketillista yhdeltä seisomalta. Aina ei maltettu mennä edes ruokapöytään, vaan homma hoidettiin ihan hienosti myös seisten. Yksi ehdoton uusi lempparini on seuraavanlainen; sekoita mäti, smetana ja pilkottu punasipuli keskenään. Nautiskele tästä paahdetun leivän kera!

Iltapäivällä suuntasimme molemmat perheidemme luo, mutta illansuussa palattiinkin takaisin sinkkupöydän ääreen. Vietimme iltaa muiden ystäviemme kanssa kotona ja makuraati arvosteli tällä kertaa suklaiden sijaan juustoja. Olen alkanut pitämään juustoista ja suklaasta – herranjestas miten aikuinen maku osaakaan on tuhti. Viikunahillo, brie-juusto ja suolakeksi toimivat vähän liiankin hyvin. Paksua joulua ystävät! Onneksi juhlapyhinä voi ja pitääkin.

Tänä jouluna loimme täysin vahingossa uuden jouluperinteen. Päädyimme nimittäin ystäväporukan voimin laulamaan karaokea ja epäilyistäni huolimatta, oli jouluaatto varsin loistava aika piipahtaa keskustassa. Missään ei ollut liikaa ihmisiä, joka on varsin harvinaista herkkua. Joulu yhdistää näköjään myös meidät sinkut yhden katon alle, sillä tupa oli täynnä joulupaidoilla varustettuja miehiä ja punaiseen väriin sonnustautuneita neitoja. Kaikki olivat niin hyvällä tuulella ja ilta oli tunnelmaltaan todella mieleenpainuva.

Tämä joulu ei kantanut mukanaan varmaan yhden yhtä kevyeksi luokiteltavaa artikkelia, mutta onneksi tammikuu on edessä ja sen voi pitää täysin herkuttomana! Oletko ajatellut samaa?

-EMinifitness_jumpsuit_christmas Minifitness_riisipuuro_kauramaitoon

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

3 vastausta artikkeliin “MEIDÄN JOULU”

  1. Moi!
    Saako olla utelias ja kysyä, että mitä hedelmähappokuorintaa käytitte? Hakusessa olisi uusi ja kirkastava naamio.
    Eli otan mielellään suosituksia vastaan 🙂

  2. Ihana postaus ja ihanan fressiä jouluruokaa! Jouluruualla on tapana olla niin epäterveellistä ja sitä syödään usein ähkyyn asti mutta teilläpä oli keskivertoa terveellisemmät ja herkullisemmat ruuat😍

  3. tuntuu että sun jokainen postaus on nykyään tota sinkkuuden toitottamista…. ollaan tajuttu jo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 23
Tykkää jutusta