TERVEELLINEN MUSTIKKA-SUKLAAPIIRAKKA

Mustikka-suklaapiirakka_terveellinen_proteiinikakku

 3 dl mantelijauhoja (vähärasvainen)

1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)

2 rkl kookosöljyä

2 banaania

1-1,5 purkkia ProPud-vanukasta (suklaa)

(0,5-1 dl erytritolia) *makeutukseen

1 rkl raakakaakaojauhetta

1 tl bourbon vanilijajauhetta

1 tl ruokasoodaa

3 munaa

Ripaus suolaa ja kardemummaa

(Mausta taikina esimerkiksi kaakaonibseillä ja mantelirouheella)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja lisää ne jauhoseokseen. Soseuta tämän jälkeen banaani esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita banaaniseos, ProPud-vanukas, jauhot ja munavaahto keskenään. Lisää taikinaan haluamasi ”yllärit” kuten kaakaonibsit ja mantelirouhe. Kaada taikina piirakkavuokaan tai pienempiin annoskippoihin. Lisää päälle mustikat. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa taikinan paksuus, joten parhaiten varmistat kypsyyden upottamalla piiraan keskelle cocktailtikun. Piiraan pinnan tulisi olla hieman tummunut. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla!Mustikka-suklaapiiras_terveellinen_resepti

Vanilijakastikkeen valmistat helposti ProPud-vanukkaasta ja herajauheesta

Sokeriton vanilijakastike

1 purkki ProPud-vanilijaa

30 g herajauhetta (vanilija)

Ripaus Bourbon vanilijajauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja lisää jäähtyneen herkun päälle!

ENJOY! <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

3 vastausta artikkeliin “TERVEELLINEN MUSTIKKA-SUKLAAPIIRAKKA”

  1. Moikka! Ihanan näköinen herkku ja mahtaa olla aika terveellinen. Normaalista kaupasta ei löydy vähärasvaista mantelijauhoa, joten muuttaako normaalin mantelijauhon käyttö piiraan epäterveelliseksi? Kuitenkin normaalissa jauheessa on paljon rasvaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 3
Tykkää jutusta