LAISKOTTELU ON AVAIN LUOVUUTEEN

Laiskuus_avain luovuuteesiViime viikolla kerroin meneväni avantoon ensimmäistä kertaa sitten lapsuuteni. Niinhän siinä sitten kävi, että rakastuin tuohon touhuun täysin! Nyt kalenteriini on ilmestynyt uusi värikoodi, joka on pyhitetty tälle kyseiselle touhulle. Erityisen mahtavaa tuosta puuhasta tekee sen jälkeinen fiilis, josta saa nauttia pitkään vielä avannosta nousun jälkeen. Sitä on jopa hieman vaikea selittää, sillä koen niin monia erilaisia olotiloja energisyydestä mielettömään rentoutumiseen! Odotan mielenkiinnolla millaisen yhteenvedon pääsen tekemään tästä Timmin tammikuun lopussa. Palautuminen tuntuu olevan ihan omaa luokkaansa, joten ymmärrän hyvin miksi esimerkiksi crossfitissä ja kamppailulajeissa hyödynnetään tämän taikaa harjoittelusta palautumiseen. Koska pidän lämpimästä, on savusauna tuon touhun kanssa aivan lyömätön! Luulin löytäneeni harrastuksen, jossa ei tarvitsisi jonottaa, mutta olin väärässä. Muutkin ovat innostuneet tästä touhusta ja molemmilla kerroilla olen törmännyt tuttuihin naamoihin kuumilla, höyryisillä ja ruuhkaisilla lauteilla. En tosin tiedä onko se avannon syy vai tuon ihanan savusaunan…En olisi ikinä uskonut, että minut saisi tähän touhuun näin vahvasti koukkuun. Olenhan se joka vihaa uimista ja kylmää – nämä molemmat elementit ovat aika kohtalaisen vahvoja tässä touhussa.

Jooga on myös ansainnut paikkansa viikkokalenterissani jälleen kerran. Sekin rauhoittaa, laskee stressiä ja huoltaa kehoani. Loistavaa vastapainoa hälyiselle arjelle. Jos joskus tuntuu että hetkessä oleminen on vaikeaa, auttaa jooga tähän varmasti. Nykyajan tautina tuntuu olevan osaamattomuus olla tekemättä yhtään mitään. Toimettomuus on kiellettyä, koska se rinnastetaan helposti laiskuudeksi – jota se ei kuitenkaan ole. Tekemättömyys on itseasiassa ainut tapa löytää sisäinen luovuus, josta ammenetaan usein niitä loistavia ideoita!

Jos elän liian hektisellä vauhdilla liian pitkään, huomaan luovuuteni tippuneen lukemaan nolla. Olen silloin liian aikuinen, olen suorittaja. Tämä mielikuvitusblokki vaivaa ihan meitä kaikkia jos emme osaa olla ikinä toimettomina aidosti – maata selällään ja tuijottaa kattoa. Istua nojatuolilla ja tuijottaa ulkona siintävää maisemaa. Kuulostaako ahdistavan hitaalta touhulta? Moderni elämäntyylimme ei tue tällaista olemista, mutta se on välttämätöntä jos haluamme hyödyntää kaiken potentiaalimme. Turhalta tuntuva oleminen vaikuttaa positiivisesti omaan jaksamiseen ja mieleen. Ainakin itse olen huomannut monesti luonnossa kävellessäni, kuinka ajatus alkaa kulkemaan ja ideoita ponnahtelemaan päähäni. Tietenkään aina tämä ei toimi, mutta usein kyllä. Hetken kuuluu olla täysin kiireetön ja päämäärätön toimiakseen. Toivon sinun löytävän oman tapasi tämän löytämiseen.Rentoutuminen_vinkit_luovuudenlahde Minifitness_winterwonderland_MG_0486

Yritämme katsoa elokuvaa, mutta räpläämme samalla puhelimen Instafeediä ja katselemme snäppivideoita. Kun yritämme vapaapäivänä olla tekemättä mitään, emme kykene siihen. Pitäisi siivota ja käydä salilla. Laiskottelu on koko ajan vaikeampaa. Onnistumme siinä ehkä mahdollisesti sairaina ollessamme ihan väkipakolla – hullua eikö! Onneksi sen esiin kaivamiseen löytyy apukeinoja, kuten esimerkiksi jooga ja avantouinti+sauna. Ne ovat tapojani hidastaa vauhtia, joka taas edesauttaa olemistani silloin, kun on aika olla tekemättä yhtään mitään.

Kuulostaako sinusta oudolta ajatukselta olla tekemättä mitään, edes lukematta kirjaa? Sekin on nimittäin tekemistä. Huomaatko, kuinka vieraantuneita tästä tärkeästä elinvoimaa antavasta asiasta olemme? Toivon sinun löytävän omat tapasi älykkääseen laiskuuteesi.

Timmi tammikuu on uuden harjoittelua, hyväksymistä ja lempeyttä. Opetellaan olemaan laiskoja, jotta voimme löytää taas aidon potentiaalimme ja uusia voimavaroja itsestämme. Lapsenomainen mielikuvitus, energisyys ja luovuus elää meissä kyllä, kunhan sille annetaan tilaa. Aina sen esiin kaivamiseen ei tarvita viikkojen pituista lomamatkaa, sillä sen matkaan voi hypätä vaikka nyt heti <3 Saatat saada vastauksia kysymyksiisi ja ajatuksiisi yllättävänkin nopeasti.

 

Oikein rentouttavaa viikonloppua -E

Takki – GT / Kengät – Timberland / Pipo – Katri Niskanen / Housut – BikBok / Kaulahuivi – Acne / Sukat – H&M

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

10 vastausta artikkeliin “LAISKOTTELU ON AVAIN LUOVUUTEEN”

  1. Mahtavaa pohdintaa aiheesta Eevi! Toit esiin asian jonka olen huomannut omassakin arjessa – on erittäin vaikea oööa tekemättä MITÄÄN, sen vuoksi on pitänyt kehitellä näitä muita rentouttavia juttuja esim lukeminen. Mutta välillä olisi hyvä olla tekemättä mitään 🙂

  2. Voi, mä oisin niin onnellinen jos oikeasti voisinkin vaan olla tekemättä mitään, muttei tarvi haaveilla ainakaan 14 vuoteen sellaisesta luksuksesta. Kaiken muunkin luksuksen on kyllä sanut jo aikoja sitten pyyhkiä pois elämästään, ja tässä kohtaa luksukseksi lasketaan vessassa käyminen yksin, kahvin juominen lämpimänä, ruuan syöminen keskeytyksettä, yhteen asiaan kerrallaan keskittyminen, herätyskelloon herääminen, suihkussa käyminen rauhassa…

    Mä tuun perimään tän kaiken korkoineen takaisin mun lapsilta. Oon nyt jo luvannut olla niin hirveä alzheimer-mummo, ettei yksikään laitos suostu ottamaan mua kirjoille, vaan niiden on pakko hoitaa mua ite. Sitten mä syön niiden herkkukätköt tyhjiksi, täytän vessan vaipoillani ja herään aamukolmelta kuuntelemaan Hevisaurusta niin että naapuritkin herää siihen. Kieltäydyn syömästä muuta kuin banaania, maapähkinävoita ja riisikakkuja, karkaan sillä aikaa kun ne erehtyy tervehtimään naapuria ja meen puistoon keinumaan, meen vaatekaupassa pukukoppiin piiloon ja ruokakaupassa kiipeän jätskialtaaseen.

  3. Hyvää tekstiä! Oon myös käynyt avannossa ekoja kertoja tänä talvena ja tekee kyllä hyvää! 🙂

  4. Mä oon vähän liiankin hyvä laiskottelemaan 😀 Tänä vuonna aion laittaa liikunnan laiskottelun edelle jälleen, kun tässä on pari vuotta mennyt lähinnä sohvalla maaten. Eww. Tasapaino kaikessa on hyvä tavoite 🙂

  5. Ihanat housut sinulla Eevi noissa ulkokuvissa. Vaikka en yleensä kysele toisten tavaroiden perään, saako udella mistä ne on hankittu? 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 21
Tykkää jutusta