HYVINVOINTILOMA

Lomaviikko_irtiottoOn viimeinen mahdollisuus pitää lomaa, sillä tuleva kevät tulee sitomaan minut töiden osalta tiiviisti Helsinkiin. Hektistä, kuluttavaa, uutta, haastavaa ja silti ihanaa! Pitäisikö lähteä johonkin latautumaan tätä kaikkea varten…Ehkä johonkin lämpimään köllöttelemään ja nauttimaan omasta seurasta? En kuitenkaan tuntien selailuidenkaan jälkeen löydä mitään kiehtovaa määränpäätä, eikä kuumuus tunnu poikkeuksellisesti lainkaan houkuttelevalta juuri nyt. Kotiin ei kannata jäädä, koska siitä ei tule koskaan yhtään mitään – aivan liian arkista! Sitten sen keksin. Menisin mökille Kuusamoon, keskelle metsää, yksin. 

Ihan sama missä kaupungissa tai maassa olisin nämä lomapäiväni viettänyt, olisi  erilaiset ärsykkeet, ihmispaljous ja meteli seuranneet minua joka tapauksessa. Luulen että paras tapa ladata akkuja ja tuulettaa aivoja on olla ilman velvollisuuksia, suunnitelmia tai edes niitä muita ihmisiä ainakin edes hetken aikaa. Muistatko vielä kun puhuin viime viikolla siitä luovuuden löytämisestä? Tämä yksinolo liittyy nyt juurikin siihen. Kun on yksin, voi oikeasti kuulla mitä ajatuksia ja tunteita sitä sillä hetkellä mukanaan kantaa. Halusin aikaa itselleni ja hyvinvoinnilleni, joten varasin lennot Kuusamoon ja vuokrasin auton.

Ajelin mökille, tein lumitöitä, ratkaisin jäätyneiden putkien ongelman, söin evääni ja hikoilimpa hetken myös lähes tyhjällä kuntosalilla. Kaupassa sain laahustaa ihan rauhassa, miettimättä yhtään mitään tai näkemättä oikeastaan ketään muuta kuin kaupan myyjän. Lämmitin saunan, pyörin lumihangessa, sytytin kynttilöitä ja istahdin takkatulen ääreen kamomillateeni kanssa. Olo tuntuu jo nyt erilaiselta – olen viettänyt huimat 7 tuntia yksin ja tehnyt asioita, jotka tuntuivat hyvältä. Millaisiahan ihmeitä tässä tässä ehtii tapahtumaan viidessä päivässä?! Tämä saattaa olla paras hyvinvointilomani ikinä, eikä tarvinnut kuin lentää tunnin päähän kotimaan sisällä. Aivan parasta.

Yksinolo_hyvaolo

 

Muistathan pitää itsestäsi ja jaksamisestasi huolta. Se on edellytys onnellisuudelle ja unelmille! 

Terkkuja, voi hyvin <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “HYVINVOINTILOMA”

 1. Hei, kuulostaa aivan ihanalta . Nyt tekis hyvää tuollainen loma mökillä ilman ärsykkeitä kuitenkin oman miesystävän kanssa . Sais akut ladattua kunnolla ja pään tyhjennettyä. Hyvää ruokaa. Kivaa ulkoilua. Mökillä ei kuusamossa vaan lähempänä. Sama fiilis kuitenkin. Vielä hetken täytyy tehä töitä jotta saa lomaa. Viikonloppua odottaen ja rauhoittumista. Siun blogia on todella ihana lukea 💟.

 2. Upealta kuulostaa! Varmasi teit oikean valinnan lomakohteen suhteen. Hyvää lomaa!

 3. Tämä oli hyvin mielenkiintoinen kirjoitus ja samalla ehkä vähän yllätti minut.kiitos siitä! En olisi ensimmäisenä arvannut että lähdit yksin muutamaksi päiväksi hyvinvointilomailemaan 🙂 Itse olen myös pohtinut samaa että olisi kiva lähteä iteksee vaikka Kolille kylpylään ei ketää tuttuja mutta jonkin verran tuntemattomia. Saisi itekseen olla ja pohtia elämää. Mikä on omalla kohdalla heittäny pari vuotta härän pyllyä. Millaisia fiiliksiä koit kun lähdit yksin? Mietitkö että mitäköhän muuta ajattelee kun lähden yksin? Kiva olisi kuulla syvemmät ajatukset reissusta. Tekisitkö saman joskus uudestaan? 🙂

  • Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun olen yksin lomailemassa.
   Yksin ollessa imeytyy helposti mukaan yllättäviin kohtaamisiin. Esimerkiksi tällä reissulla olen tavannut todella mielenkiintoisia ihmisiä ja mm. avantouinti on ollut tarinoita täynnä 😉 Yksin ollessa voi myös löytää itsestään uusia puolia ja herättää henkiin niitä hyviä puolia itsestään jotka ovat ehkä päässeet jo unohtumaan.

 4. On hieno kuinka kotona olet omissa nahoissasi. Moni pelkää ihan yksin olemista. SIlloin kun kuulee niin sydämensä kuin omatuntonsakin äänen. Hiljaisuuden voima on häkellyttävä. Kaikki aistit terävöityvät ja se mikä sinulle todella on tärkeää kirkastuu. Rohkeus palkitaan.Kaikkea hyvää sinulle!

 5. Kuusamo on ihana paikka rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Ihana luonto ja vähän ihmisiä. Itse olen täällä asunut melkeimpä koko ikäni. Ootko kokeillu jääkiipeilyä? Se ois mahdollista rukalla. Rentouttavaa lomaa sinulle!! 🙂

 6. Kuulostaa tosi hyvältä 🙂 Itse olen reissannut paljonkin yksin Suomessa ja ulkomailla ja suosittelen sitä kyllä kaikille, on parisuhteessa, tai ei. Blogistani löytyy esimerkiksi tunnelmia Hangosta, johon reissasin viime kesänä ensimmäistä kertaa yksin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 34
Tykkää jutusta