TERVEELLINEN LAKU-MUSTIKKAKAKKU

Terveellinen_laku_mustikakkakku_propudLakua ja mustikkaa – voiko parempaa yhdistelmää edes löytyä? Tämä proteiinipitoinen kakkuni ei sisällä gluteenia, eikä siinä ole sokeria tai laktoosia.

Tässä leipomuksessa et voi oikeastaan epäonnistua, sillä se on yksinkertaisuudessaan älyttömän helppo. Taikinan valmistukseen menee hassut 10 minuuttia ja kypsennys vaatii uuniltasi 25-45 minuuttia, riippuen hieman kakun paksuudesta. Koska tämä oma luomukseni oli kohtalaisen paksu, meni kakun kypsymiseen 45 minuuttia.Laku-Mustikkakakku_sokeriton_proteiinikakku Terveellinen_kakku_mustikka

TERVEELLINEN LAKU-MUSTIKKAKAKKU

2 ProPud-proteiinivanukasta (blueberry muffin)

3 munaa

1 dl kookosjauhoja

1 dl kaurajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl erytritolia (makeutukseen)

Mausteeksi; bourbon vanilijajauhetta, kardemummaa, lakusuolaa (tai tavallista suolaa), lakritsijauhetta 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kookosjauho, kaurajauho, erytritoli, lakusuola (tai tavallinen suola), lakritsijauhe, vanilijajauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseokseen vatkattu munavaahto ja sekoita seokseen lopuksi 2 purkkia ProPud-vanukasta (mustikka). Kaada seos irtopohjavuokaan ja ripottele päälle mustikoita. Siirrä kakku uunin keskitasolle ja anna kypsyä kunnes pinta on saanut kauniin värinProPud_kakku_blueberry_muffin

Olen hyödyntänyt ProPud-proteiinivanukkaita paljon leivonnassa, sillä niillä saa todella helposti maistuvia taikinoita. Mitähän sitä keksisi seuraavaksi tuosta uudesta Lemon Cheesecake-mausta – olisiko teillä toiveita?

Ps. kotona lymyilevä makuraatini antoi tälle kakulle 5/5 pistettä -E <3


eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “TERVEELLINEN LAKU-MUSTIKKAKAKKU”

 1. Kakku näyttää herkulliselta, mutta tuli mieleen että ainakin suklaanmakuinen ProPud sisältää aspartaamia (varmaan muutkin maut), eikä aspartaami kestä kuumentamista.

  Tsemppiä tansseihin!!

  • Mietin myös tuota aspartaamin kuumentamista, kun olen käsittänyt sen kuumennettaessa hajoavan metanoliksi ja siitä edespäin formaldehydiksi tms…en muista tarkkaan. Tuskin tästä ketään nyt suoraan sokeaksi on tullut, mutta ainakin muistan kuumennuksen välttämiseen törmänneeni useissa yhteyksissä ja muistan myös tämän ns. Gulf War syndromen, jonka yhteydessä oli puhetta lämmenneistä light-juomista, joita sotilaat joivat.

   Itsekin siis aspartaamia käytän muutamissa eri valmisteissa (esim. nämä propudit, light-juomat jne..). Pikkuhiljaa olen alkanut kuitenkin mietiskellä pitäisikö asialle jotain tehdä ja kokeilla pistää käyttö ihan minimiin…vielä en ole ryhtynyt toimenpiteisiin 😀 Kommenttia en siis tarkoittanut saivartelumielessä, vaan ihan asiaa pohdiskelin…

   Ja täältä kanssa tsemppiä tanssitreeneihin toivottelen 🙂

 2. Kaurajauho ei ole gluteenitonta ellei se ole tehty ”puhtaasta kaurasta” eli tämä ei sellaisenaan sovellu keliaakikoille, tiedoksi, mutta trendaajille se kyllä käy. Itse kyllä laittaisin ihan tavallista rahkaa, sillä katsottuani tuoteselosteen tuolle propudille järkytyin siitä määrästä mitä kaikkea sinne on tukittu… proteiinin määrä kuitenkin sama 10g/100g ja hiilarit 4g/100g. En kyllä käsitä miten sitä tuotetta voi joku sanoa terveelliseksi…

 3. Pidän näistä ruokaohjeista, mutta itsekin sovellan mieluummin tavallista rahkaa, koska noissa on hurja määrä kaikkea ”ylimääräistä”. Kiva ohje kuitenkin ja kyllähän noita silloin tällöin herkkuna voi syödä 🙂
  https://byveera.blogspot.fi/?m=1

 4. Oi näyttää tosi hyvältä! 🙂 Oot yksi mun lemppari bloggaajista ja sun blogin ja juttujen lukemisesta tulee tosi hyvä ja motivoitunut mieli. Olisi muuten mahtavaa, jos kehittäisit jotain terveellistä herkkua vegaaneillekin! Ellei ole jo..? Mulla on monia vegaanikavereita, joille olis super kivaa leipoa jotain tälläistä. Tämä resepti menee kyllä itselle testiin!

 5. Onko Eevi suhdehuhut totta?;)
  Aikamoinen herkkupala ja fiksu kaveri se Tomi.. oisitte ihana pari varmasti!

 6. nam hyvännäköistä!! 😛

  mistäköhän toi sinun paitasi on? Tosi ihana!!!

 7. Hei Eevi! Testasin tätä herkullista kakkua, ja pakko sanoa että hyvää tuli! Toisaalta mausta tuntui puuttuvan jotain. Lakusuolaa en löytänyt kaupasta mutta muuten samallalailla. Mutta seuraavaa terveellistä ideaa odotellessa niin pääsen taas kokeilemaan! Kiitos hyvä postaus jatka samaa rataa!

  • Ihana kuulla! <3 Seuraavan kerran sinun kannattaa laittaa mukaan vaikka reilummin lakritjuurijauhetta, jos et löydä lakusuolaa mistään. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 10
Tykkää jutusta