VIIHTEEN TAKANA

Tanssii_tahtien_kanssa_KatjaTamminen

Jokainen aamu starttaa samalla tavalla. Saavun tanssisalille viimeistään kello 10 ja valmistautuminen töihin alkaa kofeiinin voimalla. Vielä 11 viikkoa sitten hälinä täytti jokaisen neliön, mutta nyt salit ovat hiljentyneet. Kukaan ei  ole syömässä, pelaamassa pingistä tai teippaamassa haavereita. Jotain puuttuu aina maanantaisin, sillä yksi pari on pudonnut. Se tärkeä, ainutlaatuinen ja ihana ihminen, josta on tullut läheinen sinulle. Sunnuntain tapahtumat pitää kuitenkin pyyhkiä mielestä silmänräpäyksessä ja uuden luominen aloitettava välittömästi. Usein pohjalla on vain muutaman tunnin yöunet ja väsymyksen voi tuntea luissa ja ytimissä.

Itselleni suurin ongelma ei ole väsymys, vaan se mitä siitä väsymyksestä seuraa. Luovuuden blokki. Se on pahin viholliseni, sillä silloin ei yksinkertaisesti tapahdu mitään halusta huolimatta. Kuten oma työni, myös tämä tanssin luominen ja siihen eläytyminen vaatii avointa mieltä ja hyvää fiilistä. Tuo kaikki on kuitenkin mahdotonta jos pää on tiltissä ja kroppa lopussa.

Työtahti on hullu. Seitsemän päivää viikossa ja paine on älytön. Kun luovuutta ei ole, on kaikki tahmeaa ja hankalaa. Mahtavinta tämä kaikki on kuitenkin silloin, kun fiilis on hyvä ja energiat kohdillaan. Silloin on ideoita, ajatuksia ja jaksamista. Onnistumisen tunne on niin mieletön! Lisää haastetta tähän tuo myös se, ettet koskaan työskentele yksin. Joskus lyödään omaa päätä seinään, joskus ne kolisevat ihan keskenään.

TTK_eevijajani_katjaTamminen

Tiedättekö mikä tässä on ollut vaikeinta? Aika. Aikataulut on sovitettava jotenkin kummallisesti yhteen, sitten jokaisen pitäisi vielä leijua siellä luovuuskuplassa kaiken muun hässäkän painaessa niskassa. Viikon tunnit loppuvat kesken. Tänä keväänä on konkretisoitunut se mitä kiire on. Olen joutunut luopumaan tärkeistäkin asioista, kuten esimerkiksi omista treeneistäni ja läheisten kanssa vietettävästä ajasta. Väliaikainen kiire ja stressi on kuitenkin hyvästä, sillä se laittaa myös asiat ihan uudenlaiseen perspektiiviin. 

Vaikka aika on ollut kortilla ihan kaiken suhteen, en vaihtaisi päivääkään pois. Vaikka työtä on riittänyt, loppuu tämäkin ainutlaatuinen aikajakso pian. Jos kisakaudella on eletty kuplassa, on tämä TTK-kuplakin kyllä ihan omaa luokkaansa. Toki vaikuttaahan sekin paljon, millaiset lähtökohdat kullakin kilpailijalla on. Olen ainakin itse joutunut antamaan itsestäni ihan kaiken jokaista sunnuntaita varten, sillä tämä on ollut niin kaukana omasta mukavuusalueestani. Nollasta on helppo kiihdyttää. Itse tämän kaiken menneen tajuaa oikeasti vasta sitten kun tämä matka on ohi, sillä sen verran rillit huurussa on painettu eteenpäin viikosta toiseen! On käsittämätöntä huomata kuinka nopeasti on mahdollista oppia ja omaksua uusia asioita. Miten mahtavaa onkaan joka sunnuntai tehdä jotain aivan uutta ja älytöntä. Se on ollut kaikista hienointa tässä kaikessa. Viihteen eteen tehdään tajuttomasti töitä jokaikinen viikko. Meille TTK:n väelle tämä on henkilökohtainen puristus ja täyttä elämää, joten siksi tässä pelataan myös jokaisen omilla tunteilla.

TTK_Katja_tamminen

Turnausväsymys saavuttaa kuitenkin selvästi meistä jokaisen tässä vaiheessa kautta. Ei ole lainkaan poikkeuksellista nukahtaa karkit vielä suussa päiväunille kolmeksi tunniksi – aika moni meistä on onnistunut tässä tällä kaudella. Mutta mitä enemmän rajoja meistä kustakin venytetään, sitä enemmän joudumme aukeamaan. Se on myös arvokasta.

Se kuinka paljon kukin meistä voi itseltään vaatia, on täysin henkilökohtaista. Jokaisella pyörii oma arki ja muut työt tämän kaiken ohella, joten kukaan muu ei voi toisen rajoja tai jaksamista määrittää. Lupasin palkitsevani itseni kunnon lomareissulla tänä keväänä, sillä nyt jos koskaan se on ansaittua. Nyt pidetään kuitenkin keskittyminen täysillä huomisessa ja muistetaan tuo pieni porkkana siellä lopussa <3

Teidän äänet on nyt entistäkin tärkeämpiä, joten muistathan vaikuttaa ja äänestää omaa suosikkiasi finaaliin. Huomenna meillä on Janin kanssa luvassa kaksi täysin erilaista esitystä. Me ollaan todella kiitollisia kaikesta positiivisesta energiasta jota ollaan teiltä saatu. Se on saanut venyttämään niitä omia rajoja ja tuonut jaksamista vaikeinakin hetkinä tällä viikolla. Kiitos!

Love, E

 

Kuvat – Katja Tamminen

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “VIIHTEEN TAKANA”

 1. Ihan oikeesti Eevi, suuri ihmetys miten edes kehtaat kirjoittaa tuollaista soopaa. Mene oikeisiin töihin, lopeta itsekäs, oman napasi ympärillä pyöriminen ja hiljenny miettimään Tukholman terrori-iskun ja monen muun maailmaa iskeneen tapahtuman jälkeen mikä kuluneella viikolla on oikeasti tärkeää sinun tanssitouhus rinnalla.

 2. Hei,
  Saatteko palkkaa, vai teettekö tätä TTK:ta oikeasti työajallanne ilmaiseksi?

 3. Ohjelmassa pitäisi pärjätä paras tanssipari eikä etukäteen valittu suosikki,ei tulisi mieleenkään äänestää ennen kun uusia tansseja on nähty,sitten voi päättää kelle äänensä haluaa antaa. tämä äänten kalastelu ei tehoa.

 4. Hei! Tää ei nyt liity tähän, mut luulen et osaisit auttaa mua, ku sulla itelläski maitoallergia. Mää laihduin melkeen 10kg viime vuonna, kun luulin syöväni tarpeeksi ja olin ihan liian tiukka syömisessäni (samalla tuli myös syömishäiriö mukaan). Nyt joulun aikaan aloin syödä enemmän ja rennommin, ja asia on korjaantunu jonku verran. Nyt ku oikeesti haluaisin pysyy terveenä ja syödä hyvin, niin mun piti jättää maito kokonaan pois. Proteiinia tulee tosi vähän, ja viimekerrasta oppineena en ees uskalla treenaa ku saan nii vähä proteiiniaki. Käytin tosi paljo rahkaa ja raejuustoa, jonku verran myös juustoa. Mistä voisin nyt saada proteiinia, kun kananmuniakaan ei sais ku pari syödä päivässä (ruoista tulee kuitenki lihaa, kanaa tai kalaa). Monta valkuaista pitäs laittaa aamupuuroon? Kannattaako soijavalmisteita käyttää, ja muutenki mitkä olis HYVIÄ korvikkeita esim. maitorahkalle?

  Tähän loppuun vielä semmonen postausehotus, että arvostelisit eri maidottomia rahkoja/jugurtteja!

  Olis aivan ihana jos vastaisit!! 😞💕

  • Luulen, että saat kertomasi perusteella ihan tarpeeksi proteiinia. Proteiinin saantisuositus on vain 1,1-1,3 grammaa per. painokilo. Tämä tulee kasaan aika helposti 🙂

 5. En käsitä tätä ihmisten ilkeyttä. Oli asia miten tahansa niin ei tänne tarvitsisi tulla fiilistä pilaamaan. Toivon todella, että pystyt pyllistämään mauttomille kommenteille! <3

 6. Voi apua!! Milläköhän tavalla turvapaikanhakupäätökset kohdistuvat eevin tansseihin? Aivan käsittämättömiä ja kohtuuttomia asioita ihmiset toisilleen sanelee .. Käsi ylös kuka oikeasti haluaisi eevin blogista löytää mailmassa olevan (myös ennen viimeviikkoista errori iskua) pahuuden ruotuna ja jäsennettynä?Jokainen joka tätä lukee on kuitenkin jollain tavalla kiinnostunut juurikin tästä blogista, ja uskoakseni kaikille mieluisinta olisi täältä löytää pääsääntösesti kivoja viboja, jotka suuruudellaan voittaa pahan! Eevi muista (ja miksei kaikki muutkin) pahan jakajat saavat osakseen pahaa, valitettavasti kolminkertaisena..

  Eevi on työstänyt elämästään varmasti pitkän aikatähtäimen tuloksena itselleen mieluisensa, joka on vaihto ehtona ihan jok aikiselle muullekkin, kaikki ei vain mahdollsuuttaan käytä syystä tai toisesta,kuitenkin toisista ihmisistä riippumattomista syistä, joten olkaa hyvät ja menkää itseenne pahassa olossanne mitä tulette purkamaan,se ei ole eevin ongelma, eikä eevin elämä ole keneltäkään muulta pois, p ä i n v a s t o i n. Olen aidosti onnellinen ja surullinen puolestasi , en näiden arvottomien kommenttejen puolesta vaan siitä että tanssisi päättyivät, en enää katso ttk:ta oli eka mitä sanoin kun putositte, ja mainitsin vielä nukkumaan mennessä puoliskolle että huono mieli eevin puolesta , olit niin hyvä siinä(kin) <3 ihanaa jatkoa, jatka sitä mitä teet, sitä on ilo seurata!! pusuja,hyvää oloa ja aurinkoa!

  Ollaan inhimillisiä ja empaattisia ja lämpimiä toisiamme kohtaan , se on sitä mitä tää mailma tarvitsee, ja mikä on päässyt unohtumaan , se , mitä me OIKEESTI ollaan.

 7. Mainitsen vielä että itse perusduunarina, hammashoitajana, minulla on suuret unelmat ja visiot kuinka lähteä rakentamaan omista mielenkiinnonkohteistani,nautinnon-ja energiaa tuovista asioista ammattia itselleni, koska tiedän, koska mm. eevi teittinen on sen meille näyttänyt olevan mahdollista. Se on jotain sellaista mistä täytyis repiä riemua ja oikeesti osata arvostaa. Joten kiitos eevi hyvän jakamisesta, vastuullasi ei ole se jos joku haluaa mielensä siitä pahoittaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 35
Tykkää jutusta