MITÄ SALITAUKO TEKEE KROPALLE?

Salitauko_minifitness_eevi

Salitauko teki tehtävänsä. Tauko kesti muutaman kuukauden ja sehän tuntuu olossa. Oma kroppani ei ole tottunut pitämään näin pitkiä taukoja kovista lihaskuntotreeneistä, joten väistämättähän tuo näkyy jollakin tavalla kropassa. Neste kertyy kehoon helpommin ja lihaspaineista ei ole tietoakaan. Kroppa näyttää tavallista löysemmältä, mutta eipä siitä jaksa mitään stressiä ottaa – tai siis miksi ottaisin? Lihaspaineet tulevat takaisin heti ja vuosien pohjatyö on kyllä kantanut hedelmää sen verran, että kroppa palautuu takaisin nopeasti. Ulkomuodostani en siis juurikaan osannut olla huolissani, vaan lähinnä siitä jaksaisinko nostaa tuolla hikikopissa yhtään mitään. Huoletusta aiheutti myös se, kuinka kipeäksi tämä ihminen voisi tulla lihaskuntoharjoittelusta? No tästäkin kaikesta on nyt otettu selvää tällä viikolla…

Kipu on sietämätöntä. Rappuset ovat nyt ensimmäistä kertaa ikinä oikeasti niin paha vastus, että vedän ne ylös mieluummin käsivoimilla. Teimme Lindan kanssa jalat tiistaina ja lihassärky sen kuin pahenee näin loppuviikkoa kohden. Varmistin myös eilsellä yläkroppatreenillä sen, että tänään pääsen nauttimaan sitten ihan kunnon kokovartalokipsistä. Olen yhtä sosetta koko nainen. Menee muuten ihan varmasti jokainen treeni sinne mihin kuuluukin.

Jännitystä aiheuttanut voimatasojen lasku ei näkynyt yllätyksekseni missään. Vaikka taukoa ehtikin kertyä roimasti, pysyi nämä Hulk-naisen voimat lähtötasossa. Haistankin tässä todella makoisan paikan nousujohteiselle tekemiselle! Motivaatiota on kuin pienessä kylässä ja hinku treenisalille kova. 

Onni on myös paras treenikaverini Linda, joka pitää huolen siitä, että pissit tulee housuun jo ennen jalkaprässiä. Juttujen taso on taas päätä huimaava, kun nämä kaksi tutkanaista suunnistaa kohti taistelukehää. Ei me yhtään innoissamme olla tuon raudan nostelusta. Enkkoja paukutetaan kohtalaisen usein yhdessä treenatessa, joten luotettavalla spottaajalla on todellakin paikkansa! 

Tärkeänä osana kokonaisuutta on kuitenkin ruokavalio, joka ei itseni kohdalla pahemmin heilahtele vuoden aikana. Pääsääntöisesti syön terveellisesti ja monipuolisesti, mutta joustan tarvittaessa. Kun ruokavalio on tasapainossa, ei sen kanssa tarvitse stressata, vaan kaikki menee omalla painollaan. Valinnat tulevat automaattisesti tiettyyn suuntaan ja herkkuja syödään tavallisesti kerran viikossa. Ruokavaliolla on ollut tärkeä rooli tässäkin kokonaisuudessa, sillä sen merkitys on jopa 80 % tuloksista. Tanssitreenien tiimellyksessä teki jotenkin paljon enemmän mieli herkkuja – tähän tosin vaikutti varmasti omalta osaltaan myös väsymys ja stressi.

Minifitness_ruokavalion_merkitys

Ihanaa pääsiäistä tyypit <3 Ottakaahan rentoa -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “MITÄ SALITAUKO TEKEE KROPALLE?”

  1. Luulisi että siellä tanssitreeneissä on jalat tehneet työtä sen verran ettei ankkakävelyä tarttis vetää laitteilla pelleilyn jälkeen..

  2. Meinaatko että ton tasoinen tanssi löysentäisi? Eiköhän se ole niin, että lihakset eivät ole pumpissa kuin normaalisti treenatessasi?

  3. Hyvää esimerkkiä annat nuorille lukijoillesi, olet ihan normaalipainoinen jopa hoikka ja annat nyt kuvan että olisit joku lihava.. huh huh!

  4. No on taas kommentteja… Mä kyllä komppaan. Mulla on takana käytännössä viiden kuukauden tauko, jonka aikana on käyty salilla jopa kolme kertaa – ihan vaan kun sattui sitten samaan settiin kaikki kriisit perhepiirissä, ylipitkät työpäivät, lapsen käden murtuma, influenssakierre kolmen lapsen ja itseni voimin, joulu, uusi vuosi, uusi tatuointi ja etc., ei vaan riittänyt aika eikä jaksaminen salillekin vielä. Kyllä, kroppa on kerännyt nestettä ja tuntuu löysemmältä, mutta tsiisus että hiki lentää nyt kun sinne salille pääsi taas 😁 ja jeesus miten kipeeksi sitä itsensä saa. Nimim. Joku on kuulostanut aikuisviihdeleffalta portaita könytessään viimeiset kaksi päivää 😂

  5. Tsemppiä treeneihin ja ihanaa Pääsiäistä! 🙂 Ihanan näköistä ruokaa tuossa vikassa kuvassa, nam! 🙂

    Nora / https://dreamerachiever.com

    Ps. Miksi suomalaiset keskimäärin jättää kateellisempia ja äkäisempiä kommentteja kuin kansainväliset kanssalukijat? Tai tämän olen ainakin omassa blogissani huomannut ja kun luin tämän postauksen kommentteja, en ymmärrä, mitä ihmisten mielessä liikkuu. Positiiviset kommentit on jees, samoin rakentava kritiikki, mutta miksi jengi käyttää aikaansa toisten dissaamiseen? Ei ymmärrä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 37
Tykkää jutusta