KOHTI KESÄKUNTOA

Minifitness_kesakuntoon_vinkit
Arkirutiineiden löytäminen on ollut hankalaa. Ensimmäinen tavallinen viikkoni TTK:n jälkeen meni töiden kiinni kirimiseen ja yleisen kaaostilan järjestämiseen. Nyt kun toinen viikko on takana ihan sitä tavallista arkea, alkaa homma taas luistamaan. Itselleni oli helpointa lähteä kasaamaan arkirutiineitani treenisalilta ja ruokakaupasta. Kroppa kaipaa systemaattisuutta ja selkeyttä. Sotkiminen vähän kaikkialle on huono juttu paitsi pääkopalle, kehittymiselle, mutta myös kehon palautumiselle. Jokaiseen osa-alueeseen tarvitaan samaa selkeyttä ja tasapainoa.

Flunssan taltuttamisen jälkeen on päästy taas treenailemaan kunnolla ja ruokavaliota putsattu ylimääräisestä. Nyt mennään kohti kesää rauhassa hieman kehonkoostumusta parannellen, mutta kuitenkin sopivan rennosti ilman paineita. Kiristelyn avain ei ole tässä kohtaa kautta hulluilla miinuskaloreilla painaminen, vaan fiksu ja puhdas syöminen. Tuo kaikki on jo syvällä systeemissäni, joten se on hyvin luonnollinen osa arkeani.

Ruokaprojektia tukee tottakai järkevä voimaharjoittelu ja muutamat syketreenit. Tavoitteena on panostaa laadukkaaseen treenaamiseen ja löytää uusia työkaluja tiettyjen osa-alueiden parantamiseen. Vaikka rennosti edetäänkin, ei tässä fiilispohjalta kuitenkaan treenailla, vaan ensi viikolla lyödään viimeiset palikat kasaan valmentajan kanssa. Olen todella innoissani tästä vuodesta!

Eevi_teittinen_ruokavalio_vinkit

Yksinkertaistaiset vinkit kesäkunnon saavuttamiseen

-Syö puhdasta ruokaa ja muista itsellesi sopiva ateriarytmi (2-4 h) . Suosi aterioilla vähärasvaisia proteiiniruokia (alle 10 % rasvaa) ja kasviksia. Älä jätä pois hyviä hiilihydraatteja, vaan ajoita ne tehokkaasti treenien ympärille. Suosittelen nauttimaan hh:ta myös iltapalalla, sillä se parantaa untasi ja palautumistasi yön aikana. Nauti hyviä rasvan lähteitä kuten pähkinöitä, oliiviöljyä tai avokadoa päivittäin. Nauti rasvaista kalaa muutaman kerran viikossa ja marjoja/hedelmiä 1-2 kertaa päivässä

-Juo vettä riittävästi! Vältä alkoholia ja sokeroituja juomia

-Valmista ruokasi itse. Käytä ruoanlaitossa mielikuvitusta! Syö monipuolisesti ja ravitse kehoasi. Muista suola, mausteet ja yrtit. Kun maustat ruokasi, et tarvitse kastikkeita

-Liialliset rajoitukset saavat motivaatiosi laskemaan. Syö esimerkiksi kerran viikossa ulkona ja valitse listalta omaan ruokavalioosi sopiva annos. Täydennä sitä tarvittaessa kasviksilla ja pyydä jättämään kastikkeet pois, tai korvaa se oliiviöljyllä

-Pysy aktiivisena ja tee asioita joista nautit! Sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen on tärkeää omalle jaksamisellesi

-Nuku riittävästi. Väsyneenä stressitasot nousevat ja houkutukset kasvavat

-Liiku säännöllisesti ja pidä hauskaa

-Panosta asioihin jotka auttavat sinua kohti tavoitettasi. Osta uusia treenivaatteita tai välineitä jos ne vievät sinua eteenpäin. Liity treeniryhmään tai vietä aikaa seurassa joka tukee tavoitettasi

-Älä katso vaakaa. Kuulostele mieluummin oloasi ja jaksamistasi

-Hyödynnä arkiliikuntaa aina kun voit

-Herkkuhimojen iskiessä muista kevyemmät ja terveellisemmät vaihtoehdot

-Tee asioita aina itseäsi varten, älä vertaa itseäsi muihin

-Pysy motivoituneena, se on avain lopulliseen onnistumiseen! 

Oli huippua nähdä teistä monia eilen Helsingin Kulttuuritalolla <3 Kerroin siinä samassa myös vähän lisää treenikuulumisia ja koko haastiksen voit katsoa tästä.

Ps. tänään viimeistä kertaa kaikki parit parketilla Tanssii Tähtien Kanssa-livessä! 

Mahtavaa sunnuntaita -E 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

6 vastausta artikkeliin “KOHTI KESÄKUNTOA”

 1. Hyvät, selkeät ohjeet! Mielestäni blogisi on kehittynyt todella mukavaan suuntaan viime aikoina. Hienosti olet tietysti mielestäni aina tätä duunia tehnyt, enhän muuten olisi roikkunut matkassa jo useita vuosia. 🙂 Tykkään kuitenkin siitä, että mukana on enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia käsitteleviä postauksia unohtamatta kuitenkaan tietopohjaisia kirjoituksia, joissa käytät asiantuntemustasi. Laadukkaista valokuvista olen blogissasi aina pitänyt erityisesti. 🙂 Jatka samaan malliin! Ihanaa keväänjatkoa toivottelee uskollinen lukija 🙂

 2. Moi Eevi!
  Kiva kun päästään taas lukemaan/seuraamaan sun ”tavallista” arkea TTK:n jälkeen. Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta blogista, varsinkin tämä postaus osui ja upposi. Tulostan nämä erittäin hyvät vinkit jääkaapin oveen muistutukseksi =) Odotan aina innolla reseptejäsi.
  Oot loisto tyyppi! Aurinkoista kevättä!!!

 3. Olen seurannut sinua pidemmän aikaa ja aina ajatellut, miten positiivinen ja hyvän fiiliksen luoja olet. Nyt olen katsonut TTK:ta ja etenkin finaalisissa et olisi voinut pettyneemmältä näyttää. Toisen puolesta ilo kantaa pitkälle. Tsemppiä kehittymiseen.

  • Täytyy kyllä olla aivan samaa mieltä. Kaikki paitsi Eevi hymyilivät ja hurrasivat backstagella, Eevi oli todella katkeran näköinen. Aika hupaisaa siihen postaukseen nähden, jossa Eevi kirjoitti reilun kilpailemisen tärkeydestä.

 4. Todella hyviä ja keskeisiä vinkkejä! Sopii kyllä niin kiristelyyn kuin yleisesti hyvinvoivan olon etsiskelyyn 😊 Ja tuon kyn muistaisimme, ettei sitä vaakaa tarvi ihan jatkuvasti olla katsomassa!

  Aurinkoista kevättä sinulle!

  rakkaudestahyvinvointiin.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 25
Tykkää jutusta