KUKA SINÄ OLET

Minifitness_identiteetin_rakentuminen

Mikä määrittelee sinut? Kuka sinä olet? Mistä sinun identiteettisi rakentuu? Kysymyksiä, joihin meidän kuuluisi periaatteessa tietää vastaukset. Todellisuudessa osa meistä ei edes koskaan pohdi näin tärkeitä, elämää ohjaavia kysymyksiä – vaikka ehdottomasti pitäisi. SINÄ ei ole mikään ulkoinen määritelmä, eikä se perustu ammattiin tai omiin saavutuksiin. Se kuka sinä olet, löytyy meistä jokaisesta paljon syvemmältä. Pohdin itse paljon elämääni kirjoittamisen kautta ja se pakottaakin usein pysähtymään, sekä pohtimaan monia asioita paljon syvemmin. Et kuitenkaan tarvitse välttämättä kirjoittamista syvällisten ja merkittävien asioiden pohtimiseen ja ymmärtämiseen. Ymmärryksen kautta saavutamme muutoksia ja muutoksien kautta kehitymme ihmisinä. Sitä kautta muutamme jollakin tavalla maailmaakin. Ketjureaktio on tässä kohtaa välttämätön hyve.

Tänään on loistava päivä itsetukiskelulle. Hakeudu omaan rauhalliseen tilaan, jossa sinun on hyvä olla ilman ulkoisia ärsykkeitä. Pohdi näitä kysymyksiä ja mieti mitkä ovat arvojasi ja mitkä asiat ohjaavat näin valintojasi – mitkä ovat oikeasti tärkeitä juuri sinulle ja mitkä vähemmän tärkeitä. Ei ole olemassa oikeaa ja väärää.

Kun löydät vastauksen siihen kuka sinä oikeasti olet, saatat saada aika mielettömiä oivalluksia. Vastaus ei todennäköisesti löydy sormia napsauttamalla, vaan vaatii aikaa. Pieniä askeleita tulee kuitenkin varmasti jokaisella kerralla. Kun kaikista ulkoisista haarniskoista on valmis luopumaan, näkee oman itsensä sisälle. Saattaa ymmärtää mitä oikeasti haluaa ja mikä on aidosti itselleen tärkeää elämässä. Sitä ymmärtää oman haavoittuvuutensa ja elämän haurauden, mutta myös sen kuinka ainutlaatuinen on. Elämä on vain yksi mahdollisuus ja se loppuu meillä kaikilla joskus. Sitä ei kannata haaskata, eikä odotella. Se ajaa kyllä ohitsesi nopeammin kuin uskotkaan.

Yksikään toinen ei ole samanlainen. Sisintäsi ei voi kukaan viedä, mutta kaikki ulkoinen on katoavaista. Se voidaan viedä koska tahansa. Sen vuoksi omaa identiteettiään ei pitäisi rakentaa huteroiden pilareiden varaan, eikä omaa itseään tulisi koskaan kadottaa meni sitten hyvin tai huonosti. Paras tapa ammentaa voimaa huonoinakin päivinä on oma vahva sisin ja tieto siitä, että pystyy aina ottamaan seuraavan askeleen. 

Minifitness_elaman_jano

Eletään täysillä, ihan joka päivä <3 -E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

6 vastausta artikkeliin “KUKA SINÄ OLET”

  1. Aloin pari viikkoa sitten seuraamaan blogiasi ja nyt on kommentoitava, että hyvä teksti! 🙂 Osa antaa ulkoisten asioiden määritellä itsensä, mutta totuus on todellakin se, että sisimmästä kumpuaa se ”ydinminä”. Sitä voi peittää tai korostaa ulkoisilla asioilla, mutta ne ei kuitenkaan koskaan korvaa sisintä eli aitoa sinua.

  2. Hei Eevi! Olen jo vuosia seurannut blogiasi, tuntuu että kirjoituksiesi avulla olen oppinut paljon myös itsestäni ja elämästä. Tämä teksti tuli juuri oikeaan aikaan, sillä pelkoni ovat rajoittaneet minua paljon tekemästä asioita joita rakastan. Olen usein hukassa. Tekstisi antaa rohkeutta ja voimaa oppia olemaan tutustumaan itseensä, mennä omaa polkua ja elämään rohkeammin. Sinä inspiroit minua ja olet kirjoituksillasi auttanut minua paljon vaikeina hetkinä. Kirjoitat viisaasti, nöyrästi ja opettavasti. Kaikesta välittyy miten hyvä ihminen olet, vahva ja sydämellinen. Aito ja positiivinen. Kiitos<3

  3. Hyvin kirjoitettu/ajateltu. Kiitos. Oma minä löytyy lopulta helposti, jos vain malttaa pysähtyä. Mukavaa viikonloppua!

  4. Toinen kommentti vielä. Tämä oli mahtava juttu, asia jota ei ole helppoudesta huolimatta tullut tehtyä, tai ehkä juuri siksi.
    Mutta oman itsensä havaitseminen, määritys, löytäminen avaa elämää kyllä todella. Kiitos Eevi, voi hyvin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 17
Tykkää jutusta