REISSUTREENI KUMINAUHALLA

Minifitness_reissutreeni_kuminauhallaReissut vaativat veronsa monessakin mielessä, mutta koskaan ei ole tarpeeksi hyvää syytä sille miksi ei voisi treenata. Vaikka välineitä ei löytyisikään, voi omaa kehoa hyödyntää monipuolisesti – myös muutama hyvinkin vähän tilaa vievä ja kevyt väline kannattaa pitää aina treenikassissa mukana! Kuminauhatreenit ovat usein aivan liian aliarvostettuja kovaa treenaavien keskuudessa. Todellisuudessa niitä kannattaisi hyödyntää viikoittain osana alkulämmittelyä, sillä niillä saa hermoston herätettyä ja aktivoitua tehokkaasti, joka vaikuttaa taas suotuisasti voimantuottoon.

Tarpeen vaatiessa kuminauhalla saa tehtyä koko kehon jumpan todella tehokkaasti. Kun liikkeet tekee hyvällä tekniikalla ja ylläpitää tempoa, saa kipeät lihakset ihan ilman prässiäkin. Kuminauhan voi napata helposti vaikka lenkkipolulle mukaan.

Hiki ja hyvä treeni on asennoitumisesta kiinni! 

Tässä esimerkki aamutreenistäni; suorita liike 1 toistomääränä 20 ja siirry ilman taukoa sprinttaamaan. Sprintistä siirry suoraan liikkeeseen 2 ja toista sitäkin 20 kertaa, jonka jälkeen jälleen sprintti. Jatka näin treenin loppuun ja pidä tauko. Toista sama vielä kaksi kertaa= BOOM!

Liike 1. Vatsat kuminauhalla 3 x 20 

Nosta jalat ilmaan, aktivoi keskivartalo ja pidä selkä suorassa. Nojaa taaksepäin sen verran että saat säilytettyä hyvän asennon koko liikkeen ajan. Pumppaa jalkoja aktiivisesti ja säädä vastusta kiristämällä tai löysäämällä kuminauhaa

SPRINT 100 m

Liike 2.Vipunostot eteen kuminauhalla 3 x 20

Tartu kuminauhaan rystyset ylöspäin ja aseta ote noin hartioiden leveydelle. Vie käsiä kohti taivasta ja laske hallitusti alas. Pidä kuminauhan vastus koko liikkeen ajan. Voit säätää vastusta kiristämällä kuminauhan vastusta viemällä jalkoja leveämmälle. Pidä keskivartalo hallittuna ja hartiat alhaalla

SPRINT 100 m

Liike 3. Takaolkapäät kuminauhalla 3 x 20

Tartu kuminauhaan leveällä otteella ja aktivoi lavat, sekä keskivartalo. Pumppaa käsiä sivuille ja säilytä hallittu liike loppuun asti. Vie kädet suoraan sivuille niin, että ne pysyvät koko ajan suorana

SPRINT 100 m

Liike 4. Kyykky + pystypunnerrus kuminauhalla 3 x 20

Aseta kuminauha käsien varaan ja pidä jalat noin lantion leveydellä. Kyykkää niin että polvet pysyvät tasapainossa ja keskivartalossa pysyy hallinta.  Pidä käsissä jännitys koko liikkeen ajan ja nosta ylös tullessasi kädet ylös

SPRINT 100 m

Liike 5. Pakarapotkut kuminauhalla 3 x 20

Asetu konttausasentoon ja pidä lantio suorana koko liikkeen ajan niin, ettei lantio pääse kääntymään liikkeen aikana. Pidä keskivartalo aktiivisena ja vedä napaa kohti selkärankaa. Vie potkut taakse rauhallisesti ja hallitusti, keskity pakaran aktivoimiseen. Ajattele potkua suoraan taaksepäin, jolloin saat aktivoitua pakaraa uudenlaisella ärsykkeellä

SPRINT 100 m

VINKKI! Suosittelen ostamaan muutaman eri vahvuisen kuminauhan, jolloin saat tehtyä erilaisia liikkeitä helpommin. Voit myös määrittää kuminauhan vastuksen etäisyyden mukaan. Kuminauhan voi myös kiinnittää puuhun tai puistonpenkkiin, jolloin treeniä saa monipuollistettua entisestään. 

Superia treeniä kaikille <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

2 vastausta artikkeliin “REISSUTREENI KUMINAUHALLA”

  1. Mistä oot ostsnut tuon kuminauhan? Kiitos hyvistä liikkeistä. Blogiasi on kiva lukea 😀

  2. Moikka!
    Oon lukenu sun blogia vähän epäsäännöllisesti, enemmän seuraan sun instaa ja snäppiä joista saa kivasti inspistä ja motia! 🙂

    Haluiaisin kysyä että käytätkö ennen treeniä aina pre workout -juomaa? Kokeilin itse ekan kerran ennen treeniä tuollaista ja tuli kyllä super energinen olo ja treeni kulki! Mikä on oma suosikkisi PWO ja palkkareista? Saisko niistä (ja ylipäätään lisäravinteista sekä niiden käytöstä tai koetko niitä hyödylliseksi) omaa postausta? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 16
Tykkää jutusta