TÄMÄ OLEN MINÄ

Bikini_fitness_eeviteittinenViime kesä oli monella tapaa samanlainen kuin tämäkin – treenitulokset nousivat tasaisesti ja tekeminen oli laadukasta. Kropan toiminnan kanssa minulla ei ole koskaan ollut ongelmia kisaamisesta huolimatta. Olen toki alusta alkaen ymmärtänyt, mitä urheilijalta vaaditaan – olet sellainen 24/7, et vain silloin kun sattuu huvittamaan tai olemaan hyvä pöhinä päällä. Pöhinään on löydettävä tasapaino, jolloin motiivit ajavat eteenpäin – jos ne vain ovat oikeat. Olen toki itsekin kyseenalaistanut omaa tekemistäni ja tahtotilaani useammin kuin kerran. Sekin kuuluu asiaan ja kyseenalaistaminen on selkeyttänyt niitä omia suuntaviivoja ja arvomaailmaa paljonkin. Aina voi tehdä paremmin, ainakin jos puhutaan pitkistä aikasykleistä, tässä tapauksessa vuosista. Itseltään ei voi odottaa aina täydellistä, mutta siihen kehitykseen on aina pyrittävä. Se ei ole koskaan sammunut minusta. 

Olen normaalin liikkuvan naisen rasvoissa. Näen kehossani vahvan urheilijan, mutta myös ihan tavallisen hyvinvoivan nuoren naisen. Mikä erottaa urheilijan ja liikkujan? Ainakin itse näen asian niin, että urheilija minältäni vaaditaan liikkumisessa paljon asioita, jotka eivät ole aina mukavia. Urheilijan on venyttävä ja poistuttava mukavuusalueelta myös silloin kun ei itse haluaisi. Myös mielen kanssa joutuu väkisinkin kamppailemaan ja sen työskentelyä kehittämään. Muut asiat on sovitettava urheilun ja siihen liittyvän muun oheistoiminnan ympärille. Siksi ei voida puhua mukavuusalueella treenaamisesta, tai pelkästään hyvinvointia edistävästä tekemisestä. Tuolle ajalle on omistauduttava.

Kilpaileminen vaatii, mutta se kykeneekö itse mukautumaan sen vaatimuksiin onkin toinen asia. Dieetit ovat aina rankkoja, eikä sen vaatimaa psyykkistä kapasiteettia voi kukaan muu kuin toinen urheilija ymmärtää täysin. Se on mielen valtapeliä, keho on tehnyt oman osuutensa jo offikaudella – tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kisakausi olisi kehittymistä. Itselleni se on sitäkin, mutta eri tavalla. Haluaisin kuitenkin painottaa, kuinka joskus on myös irtauduttava urheilumaailmasta, jotta jaksaa tehdä sitä mitä rakastaa. On hypättävä boksin ulkopuolelle aina silloin kun siihen on mahdollisuus – tämä kesä tulee olemaan pitkästä aikaa juurikin tätä!Minifitness_offseason_eeviteittinen_kilpaurheilu

Kaksi viimeistä kesää olen valmistautunut syksyn kilpailukauteen. Kesät ovat olleet hyvin kilpailuun tähtääviä, joka on kieltämättä asettanut jokaisen itseeni liittyvän ja urheilua edistävän asian etusijalle. Tänä kesänä en valmistaudu kisoihin, mutta treenaan kyllä yhtä kovaa ja määrällisesti noin 80 % kisakauden määrästä. Syön terveellisesti ja kohtalaisen samalla tavoin laadullisesti, mutta määrät ovat tietenkin paljon korkeammat. En ole käyttänyt puntaria viime marraskuun jälkeen – en keittiössä enkä missään muuallakaan. Ainut mitä olen mitannut, on liittynyt nousujohteiseen treenaamiseen.

On virkistävää viettää kesää, ilman tarkkoja raameja. Voin syödä herkkuja jos tekee mieli – ja ihan varmasti muuten tekee mieli! Se on normaalia elämää, ihan jokaiselle urheilijallekin. Se mitä 80 % ajasta laittaa suuhunsa on paljon isompi merkitys. Urheileminen määrittää elämässäni paljon ja se on itselleni täysin ok – tämäkin huvi loppuu nimittäin joskus. Tiedän sen, kuinka paljon urheilu itselleni antaa ja kuinka paljon sitä elämääni tarvitsen. Ruokavaliotani ei kuitenkaan määritä urheilu, vaan hyvinvointi – sitä syödään mistä tulee hyvä olo!

Mitään mistä ei aidosti nauti, ei kannata tehdä – oli kyse mistä tahansa. Nauttia voi, vaikka jostain asioista joutuisikin välillä luopumaan. Mikään hetki tai aikajakso ei kestä loputtomiin, joten erilaisuudesta kannattaa ottaa kaikki irti kun siihen on mahdollisuus. Oma motivaationi on saanut lisää potkua paitsi kotiväeltä, myös siitä puhtaasta omasta tekemisestään tuolla salilla. Janoan kehittymistä. Rakastan rutiineja. Tarvitsen kehittymistä. On muuten kohtalaisen siisti urheilupainotteinen kesä tulossa, mutta silti täysin rennoin ottein <3 Mieli saa nyt vähän levätä vielä, koska seuraava puristus tulee olemaan kovempi kuin koskaan…

Kivaa viikonloppua tyypit -E

Instagram / Snapchat eeviteittinen

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “TÄMÄ OLEN MINÄ”

  1. Voitko kertoa viikon treeniohjelmistasi, että käytkö vain salilla vai mitä teet?:)

  2. Ihana Eevi! Sun blogista tulee niin hyvälle mielelle ja kirjoitat aina asiaa!
    Saan mielettömästi motivaatiota susta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 22
Tykkää jutusta