MIKSI KALOREILLA ON VÄLIÄ?

Miksi_kaloreilla_on_valia_minifitness_blogiKesä on täällä – ainakin vähitellen. Lämpimät ilmat saavat meidät suomalaiset taas aktiiviselle tuulelle. Meistä tulee aina jotenkin sosiaalisempiakin! Kuntosalit huutavat tyhjyyttään, mutta lenkkireiteillä on jo vaarallista ihmispaljouden vuoksi. Tänään aamulla kuvittelin meneväni yksin rappusille treenaaman, mutta sainkin kilpailla kokonaisen lätkäjengin kanssa. Ruuhka teki hyvää, sillä en ole ehkä vielä koskaan tuntenut moista pakotusta jaloissani. Treeni meni todellakin sinne minne sen kuului, siitä ei ole epäilystäkään. Vitsi miten kamala, mutta samalla niin siisti fiilis! Ensimmäistä kertaa koskaan jouduin aidosti pohtimaan ylhäällä pääsenkö rappusia alas vai en. Alas tultiin kuitenkin lopulta, muutamalla tehokkaalla pysähdyksellä. Hermosto ottaa hyvin vastaan ihan kaiken.

Tämän kesäboostin saattoi myös haistaa pitkälle eilen meillä kotona. Kaupasta kannettiin enemmän erilaisia kasviksia kuin koskaan ja puheenaiheet pyörivät jotenkin kummallisesti vain treenaamisen ympärillä. Myös vanhoja kuvia päädyttiin selailemaan ja siitähän se pallo alkoikin pyörimään oikein jytinällä. Naurettiin kippurassa Minnan ja Lindan kanssa. Miten me ollaan oltu vuosi sitten noin simpsakoita likkoja! Väitän että treenaaminen, riittävä uni, kevyt päivettyminen, sekä terveellinen, riittävä ja monipuolinen ruokavalio ovat olleet avainasemassa. Tuolloin tämä kuuluisa kesän ryhtiliike oli jo nimittäin pitkällä! Myöskään ihon huolenpitoa ei pidä unohtaa ja näin kesäisin paitsi UV-suoja, myös ihon riittävä kosteuttaminen on todella tärkeää. En nimittäin halua uskoa, että stressi on kyennyt tekemään tuhoaan niin isolla kädellä:D Tästä alkoikin pienen ryhtiliikkeen rykäisy ihan jokaisella osa-alueella.

Ikääntyminen saavuttaa jokaisen meistä, mutta sille ei anneta tietenkään periksi. Ikä ei valitettavasti ole pelkästään asennekysymys, sillä kyllä se näkyy ihan silmäkulmistakin. Onneksi elintavoilla tehdään se isoin ulkoinen kohennus ja kestävin muutos. Tästä päästäänkin siihen, miksi kalori ei ole vain kalori – hyvät kalorit tekevät meistä elinvoimaisia ja se näkyy myös ulkoisesti. Huonot kalorit vanhentavat ja tekevät meistä löysiä, väsyneitä yksilöitä. Ei siis ole sama mistä ne kalorit ottaa! Kalorit toimivat parhaimmillaan kehomme rakennuspalikoina, jotka tekevät meitä kestävämpiä ja terveempiä. Pahimmillaan ne tekevät meistä heikkoja ja huonovointisia. Eevi_teittinen_kesakunto_bikinikesa

En harrasta kesädieettejä, mutta harrastan ruokavalion siistimistä kun siltä tuntuu. Jos energiat ovat huonot ja iho voi huonosti, kertoo se usein väärien kalorinlähteiden nauttimisesta. Valitsen itse mieluummin raakakakun, kuin tavallisen kakkupalan, vaikka siinä saattaa usein olla jopa enemmän kaloreita. Ratkaisevaa ravinnossa onkin mielestäni se ravitseeko se mieltäsi ja kehoasi? Ainakin silloin kun tuntuu itse tarvitsevan lisää boostia ja tasaisempaa olotilaa, on hyvä valita viisaammin. Kyllä minäkin sokeria syön, mutta toisinaan keho kertoo kaipaavansa taukoa siitäkin. Erityisen tärkeää on myös muistaa syödä kunnollista ravintorikasta ruokaa herkkujen lisäksi – ethän siis koskaan skippaa kunnon ruokaa kakkupalan vuoksi. Se kostautuu nimittäin aina ennemmin tai myöhemmin.

Voikaa hyvin ja tehkää valinnat oman olon mukaan <3 -E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “MIKSI KALOREILLA ON VÄLIÄ?”

  1. Ja kai sinäkin herkkuperse tiedät sen, että mikään kirjoittamasi ei perustu tieteeseen millään tavalla, eikä palvele ketään käytännössä millään tavalla? Ellei lasketa mukaan sitä tyhmään kansanosaa, joka ostaa esim. sen ab-doerin six packin toivossa.

  2. Jo etukäteen pahoittelen pilkunviilausta. Tekstisi ajatus on kyllä ymmärrettävissä, mutta en ehkä käyttäisi sanaa ”kalori”, vaan puhuisin suoraan hyvistä rasvoista ja hiilihydraateista. Kalori on lähinnä yksikkö. Kun kirjoitat hyvistä kaloreista, se on vähän sama kuin kirjoittaisit ulkoiluun liittyen hyvistä ja huonoista metreistä, joilla todellisuudessa viittaat esim. tehoa lisääviin ylämäkiin tai epätasaiseen maastoon. Kirjoitat sisällöllisesti hyvin. Blogi ei ole ”virallinen” sanomalehtiartikkeli, jolloin kieli voi olla vapaampaa. En todellakaan halua loukata, mutta tekstisi saattaisivat parantua todella paljon jos oikoluetat niitä. En siis itsekään ole mikään mestari kieliopissa, mutta ulkopuolisen tekemä oikoluku on auttanut paljon. Oikein mukavaa kesäkuuta sinulle! 🙂

  3. Löysin tämän tekstin instagramin kautta ja toivoin löytäväni jotain perusteltua tietoa, mutta se jäi kyllä tästä jutusta puuttumaan. Ei kannata levittää väärää tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 27
Tykkää jutusta