Terveellinen banaanileipä

Terveellinen_banaanileipa_reseptiOllessamme Maltalla Jannin kanssa, kävimme monesti eräässä terveyskahvilassa, josta sai aivan taivaallisen hyvää banaanileipää. Tämä paikka muistutti paljon Turusta löytyvää Pure Hero-kahvilaa. Tosin banaanileipää en ole vielä Suomesta mistään löytänyt, onkohan kukaan teistä sattumoisin törmännyt siihen missään? En päässyt yli banaanileivästä, joten nyt sitä oli yksinkertaisesti pakko tehdä itse. Reseptikin oli luotava itse. Banaanikakun ehdoton juttu on, että sen tulee olla kosteaa. Sitä voi helposti tuunata omaan makuun sopivaksi mausteiden avulla. Halusin tehdä ehdottomasti makean version, joten makeutin taikinaa hieman erytritolilla. Se ei ole välttämätön, sillä banaani on itsessään jo hyvin makea. Twistasin reseptiä hieman lakusuolalla ja lakristiuuttella, mutta hyvälaatuinen suolakin sopii itsessään. Ps. laku sopii täydellisesti banaanin kanssa!

TERVEELLINEN BANAANILEIPÄ

(Gluteeniton)

3 banaania

1 dl kaurajauhoja (gluteeniton)

1 dl kookosjauhoja

30 g HydroIso maustamaton herajauhe

2 kananmunaa

1 purkki kreikkalaista jugurttia (2 % rasvaa) esim Total

2 dl makeuttamatonta omenasosetta

1/2 tl ruokasoodaa

Suolaa tai lakusuolaa

(1 tl lakritsiuutetta)

0,5 dl juoksevaa kookosöljyä

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi. Muussaa banaanit blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää munavaahtoon kreikkalainen jugurtti, banaanisose ja omenasose. Lisää sekaan muut aineet ja sekoita taikina kuohkeaksi. Vuoraa vuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Lisää päälle banaanisiivuja ja siirrä leipä kypsymään uunin keskitasolle noin 30 minuutiksi. Minifitness_terveelliset_reseptit_banaanileipaHydroIso_maustamatn_proteiini_leipominen_m-natural

Niin hyvää! <3  Rentoa sunnuntaita -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

6 vastausta artikkeliin “Terveellinen banaanileipä”

 1. Heippa! Ajattelin tehdä tätä huomenna, mutta haluaisin varmistaa muutaman asian 🙂 Laitoitko kaikki kolme banaania taikinaan, vai jätitkö yhden niistä kolmesta tuohon päälle? Vai onko se sitten jo neljäs banaani 😀 Ja toiseksi, minkä kokoista jogurttipurkkia tarkoitat, sellaista yhden annoksen 200g purkkiako? Mietin myös, että leipä ei näytä kovin kohonneelta, voisikohan sekaan laittaa vähän leivinjauhetta..? Ehkä koitan ensin ilman tosin! Kiitos reseptistä ja vastauksista!

  • Moikka Hanna,
   Kolme taikinaan 🙂 ja pari siivua siitä tuohon päälle. Leivinjauhe toimii varmasti, mutta jos haluat siitä paksun tekisin taikinan tuplana. Toi jugurtti on mun mielestä just sellainen (1 annos). toivottavasti onnistuu hyvin <3 -E

 2. Hei, mistä ja minkä merkkistä lakusuolaa sulla on? Olen yrittänyt tuloksetta löytää jo tovin…:(

  • Saltverk on merkki 🙂 Oon löytänyt muutamista ruokakaupoista, aika spessua tavaraa kyllä -E

  • Moikka Jenni,

   hei joo, täytyy kokeilla tota Vilmankin omaa 🙂 Kiitti vinkistä! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 12
Tykkää jutusta