Kadonneen motivaation löytäminen

Minifitness_kadonnut_motivaatioOnko motivaatio kateissa? Tiedän tunteen paremmin kuin hyvin. Joskus sitä jopa turhautuu siihen, kun jonkin treenin tekeminen ei vain huvita riittävästi. Treenaamiseen en tosin kyllästy ikinä ja sitä kohtaan löytyy aina motivaatiota. Kyse onkin vain siitä, mikä toimii milläkin hetkellä. Jos samaa treeniohjelmaa tai liikkeitä on hakannut jo pitkään, onhan se sanomattakin selvää että jossakin vaiheessa kyllästyy. Aina ei riitä edes se, että muuttaa salilla tehtävät treeniliikkeet.

Fakta on se, että motivaatiota on helpompi ylläpitää silloin, kun kilometrejä on takana vähemmän. Kun salivuosia ja treenivuosia kertyy, sitä hankalampaa on kadotetun liekin löytäminen. Oma vinkkini tähän onkin se, että silloin kannattaa hypätä rohkeasti pois kelkasta ja kokeilla jotakin muuta. Jotakin, joka kiinnostaa. Vaikka se ei sillä hetkellä olisikaan se kaikkein kehittävin, on se parempi vaihtoehto kuin pakottaa itsensä tekemään jotain mitä ei huvita. Treeni on silloin usein kuitenkin varsin tuloksetonta. Liikkumisesta tulisi sitä paitsi tulla aina hyvä fiilis! Sen tulee inspiroida hyvinvoinnin ohessa. Liikkuminen ei ole koskaan vain liikkumista, ainakaan itselleni. Se muokkaa ajatusmaailmaani jatkuvasti. Se kehittää ja vahvistaa itsetuntoani. Onnistumisen fiilistä ei voi ostaa tai antaa toiselle, vaan se on aina ansaittava omalla työllä. Onnistuminen vie eteenpäin, aina.

Keinojani kadotetun motivaation löytämiseen

 • Hyppää boksin ulkopuolelle. Tee jotain uutta, jota et ole aikaisemmin tehnyt. Valitse laji tai liikkumismuoto, josta koet saavasi hyvää fiilistä ja onnistumisia. Onnistumisien kautta löytyy usein motivaatio taas siihen omaan juttuunkin. Ottamalla etäisyyttä omasta lajista, löytää usein vastauksia siihen miksi ja mitä.
 • Inspiroidu muiden liikkujien kautta. Kysy kaveriltasi voisitko mennä hänen lajitreeneihin mukaan – opit varmasti jotakin uutta! Yhdessä treenaaminen on usein keino löytää itsestään uusia ominaisuuksia
 • Aloita alusta – tee oman lajisi ympärillä kevyempiä ja helpompia harjoitteita. Fiilistele, älä pakota!
 • Keskustele ja ota apuja ulkopuolelta. Kysy valmentajilta tai muilta asiantuntijoilta ja monipuolista treeniympyrääsi sitä kautta

Minifitness_Puma_tarining_motivation Eevi_teittinen_motivaation_yllapitaminen

Kesä on usein itselleni sellaista aikaa, kun hypitään sen oman boksin ulkopuolella. Teen sitä välillä ihan tarkoituksella juuri siksi, jotta motivaatio ja fiilis säilyy. Peruskaura pysyy helposti hyvin samana. Eilen löysin itseni cycling tunnilta ja vitsi miten hauskaa oli tehdä jotain ihan toisenlaista! Vaikka se ei olisi välttämättä parasta omalle kehittymiselle, ei se hukkaan mene. Parempi tehdä jotain, kuin skipata päivän treenit kokonaan. Joskus on tarpeen ottaa hieman pienempiä askelia, jotta pystyy tekemään isoja harppauksia tulevaisuudessa. Joskus täytyy pakottaa itsensä pois omalta mukavuusalueelta, sillä onnistumiset jossakin itselleen epävarmassa tekemisessä, ruokkivat lopulta usein sitä motivaatiota. 

”Hyvä treeni, parempi mieli” -E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “Kadonneen motivaation löytäminen”

 1. Voi että, mulla on kyllä motivaatio ollut niin kadoksissa jonkin aikaa! Kiitos näistä vinkeistä, mä yritän :D. Tosin varasin tanssitunteja ensi syksyksi ja se on varmasti todella ihanaa, eli ehkäpä se tuo piristystä muuhunkin liikkumiseen. Myös joogaa on tullut tehtyä, eli ehkä tää ei olekaan kadonnutta motivaatiota, vaan rauhoittumista?

  Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  • Oi mahtavaa. konkreettiset teot on aina ensimmäinen askel! 🙂 Tsemppiä tansseihin ja iloa syksyyn <3 -E

 2. Just tänään herättyäni mietin että voihan ahistus kun ei tekis yhtään mieli mennä salille ennen duunia vaikka suunnitelma näyttää selkä /hauis päivää… No en mennyt! Vetasin lenkkarit jalkaan otin koiran mukaan ja lähettiin 10km juoksulenkille ja ai että tuntu hyvältä ,vaikka osan matkasta tuli vettä kun sieltä itestään, mut kun päästiin takaisin kotipihaan niin olo oli todella hyvä!
  Ja huomenna on varmasti jo enemmän virtaa lähteä paukuttamaan selkää ja hauista 😀

  • Uuuh superrr! Niin se joskus vaan kannattaa 🙂 Mieli on kuitenkin meidän paras työkalu! -E

 3. Oon muutaman vioden lukenu sun blogia ja musta täältä saan kaikkein parhaimman inspiksen, kiitos siis! 😉 Mulla ei yleensä lopsahda kiinnostus liikuntaan mutta mulla menee unirytmi tosi helposti sekaisin ja vaikka kuinka yritän pitää unirytmiä nii silti vähän ajan päästä taas huomaan et oon sillon vieläkin hereillä kun sais mennä aamulenkille ja jaksamiset on sit ihan nollissa 😔 Miten saisin pidettyä motivaation heräämisessä ja unirytmin pitämisessä? Oon ollu niin kauan työttömänä et se unirytmin pitäminen on välillä tosi tuskaa 😕 Aurinkoista loppukesää sulle ja kiitos ihanst blogista ❤️

  • Ihan mahtavaa kuulla, kiitoa Lilli inspiroivasta palautteesta <3
   Mun mielestä helpointa on pitää samat iltaruutiinit ja mennä sänkyyn mahdollisimman samaan aikaan joka ilta. Lukeminen auttaa ainakin itseäni tosi kivasti 🙂 -E

 4. Mä tein kesän alussa päätöksen kokeilla kehonpainotreenejä kesän ajan, ja ostin erään fitness-tubettajan e-kirjan, jossa on 8 viikon treenit pelkällä kehonpainolla! Kohta 8-viikkoinen on ohi, ja kyllähän tässä on ehtinyt jo tullakin ikävä tutumpaa salitreeniä! Kuitenkaan en yhtään kadu päätöstäni, koska vaikka tykkään vastusharjoittelusta niin nää kehonpainotreenitkin on olleet haastavia ja hauskoja!

  Syksyks hankin valmentajan ensimmäistä kertaa elämässäni, ja toivon, että hänen avullaan saisin uutta näkemystä myös saliharjoitteluun ja näkyviä tuloksia! Motivaatio on ainakin ennen valmennuksen alkua huipussaan! 😛

  • Hei ihan mahtavaa monipuolistaa treenejä! Sitä löytää uutta vaihdetta myös vanhaan <3
   Super meininki, tsemppiä syksyn treeneihin! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 22
Tykkää jutusta