DETOX-viikon fiiliksiä osa I

Eevi_teittinen_Detoxviikko_voi hyvinTäällä vedetään Detox-viikon kolmatta päivää kovalla tohinalla eteenpäin! Energiatasot ovat olleet tosi hyvät, eikä kovaa nälkää ole ollut lainkaan. Tämän kolmen päivän ideana on valmistaa kehoa tulevaan kolmen päivän mittaiseen mehupaastoon. Detox-viikko oli etukäteen suunniteltu niin ruokavalion, kuin treenienkin suhteen, jolloin sitä on myös helppo toteuttaa. Kolmen päivän mehupaaston jälkeen laskeudutaan kevyeen, hyvin sulavaan ruokavalioon, joka takaa mahdollisimman hyvän palautumisen keholle.

Tämän Detox-viikon ajatuksena on paitsi puhdistaa kehoa, myös tehostaa elintoimintoja ja energisoida mieltä! Tällä viikolla tulee olemaan isot vaikutukset, sen voin luvata. Fiiliksen voi tuntea jo näiden kolmen päivän jälkeen hyvin. Olo on tosi hyvä ja mieli tuntuu toimivan paljon tehokkaammin. Myös keho alkaa heräilemään, sillä esimerkiksi makunystyrät ovat heränneet jostain talviunilta. Kaikki maut ovat voimakkaampia ja puhtaampia. Sitä kykenee erottamaan selvemmin mitä kyseinen ruoka tai mehu sisältää. Vitsi miten huippua! Samaan aikaan se on myös hieman kauhistuttavaa, sillä olen syönyt kuitenkin terveellisesti jo ennenkin. Herääkin kysymys; kuinka paljon kehossamme vaimenee, meidän edes huomaamatta sitä?

Mitä tässä sitten ollaan syöty viimeiset kolme päivää? Määrällisesti paljon vähemmän kuin normaalisti, mutta ideana on ollut saada kehoon runsaasti ravintoaineita. Maanantaina huomasin kurkun olevan kipeä ja hieman tuskailin, tuleeko mehupaasto onnistumaan. Usein kuitenkin juuri flunssan tullen olisi hyvä muuttaa ruokavaliota tämän tyyppiseksi, joten se onkin toiminut todella tehokkaasti ja vaimentanut tulehduksen! Keho on saanut tilaisuuden parantua nopeammin. Vihermehu on puhdistanut kehoa ja ruokavalioon on kuulunut esimerkiksi raakakakkua (voi kyllä, se on täynnä ravinteita), sekä monipuolinen salaatti. Hyviä rasvoja on nautittu, mutta esimerkiksi lihaa ei tähän viikkoon kuulu lainkaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että proteiinia saadaan myös muista lähteistä. Sokeria (paitsi hyvälaatuista, puhdasta hunajaa hieman alustavan ruokavalion aikana), maitotuotteita, eikä viljoja tai alkoholia nautita tämän viikon aikana lainkaan. Mitään prosessoitua ei kuulu myöskään ruokavalioon, vaan ajatuksena on syödä/juoda aitoa ruokaa – joka myös maistuu oikeasti tosi hyvälle! Ravinnerikas ruoka pitää meidät kylläisenä pitkään. Huomenna alkaa itse mehupaasto, joka kestää kolme päivää. Eevi_teittinen_lasipullo_juomapullo_MNatural

Kävin tyhjentämässä läheisen Ruohonjuuren tee-hyllyt, sillä kofeiinitonta yrttiteetä on kulunut kohtalaisen hyvää vauhtia. Mukaan nappasin myös Aloe Veraa (puhdasta) ja omenaviinietikkaa (Beutelsbacher, Luomu), jotka tukevat kehon puhdistautumista. Omenaviinietikka sisältää mm. vitamiineja, hivenaineita, entsyymeja ja aminohappoja. Tämä terveyttä edistävä, ei niin ihanalta maistuva juoma kannattaa kulauttaa alas heti aamusta. Keho puhdistautuu toksiineista (eli myrkyistä) öisen paaston aikana, jonka vuoksi tämä ruoansulatustakin avittava juoma voi tehdä ihmeitä olollesi! Ei ole kuitenkaan sama mitä etikkaa sitä suustaan kaataa, sillä jos terveyshyötyjä hakee, tulee omenaviinietikan olla täysin kuumentamatonta sen valmistusvaiheessa. Vain silloin nämä ravitsemuksen kannalta kaikki tärkeät ainesosat ovat tallella. Omenaviinietikka tunnetaan myös sen antiseptisestä ominaisuudestaan, jonka vuoksi se tappaa haitallisia mikrobeja ja bakteereja kehostamme. Myös vettä tulisi muistaa juoda tasaisesti pitkin päivää, sillä on tärkeänä osana kehon puhdistautumista.

Detoxissa on tärkeää käyttää vain luomulaatuisia tuotteita, jotta keho pääsee puhdistautumaan mahdollisimman hyvin. Tämä pätee siis mehuissa käytettäviin kasviksiin ja hedelmiin, sekä mausteisiin, tee-juomiin, kasvisliemeen, sekä valmistavaan ruokavalioon. On myös hyvä pohtia kokonaiskuvaa, kuten esimerkiksi sitä mitä kosmetiikkaa käyttää. Viikkoon kuuluu myös lempeät treenit kuten jooga, kävely ja uiminen oman jaksamisen mukaan. Myös saunominen kannattaa, sillä hikoilun kautta saamme kehostamme ulos kuona-aineita ja se vilkastuttaa myös verenkiertoa ja boostaa aineenvaihduntaa! Puhumattakaan sen rentouttavasta voimasta kehoon ja mieleen. Luonnolliset kuorinnat ovat myös aivan loistavia iholle.Eevi_blogi_raakakakku_Pure

Arvatkaa muuten mitä! Olen pitänyt volyymiripsiä jo vuosia, mutta nyt olen pidemmän aikaa halunnut elää hetken ilman niitä ja tänään se tapahtui. Iästä lähti muuten viisi vuotta! Haha, nyt voi mennä avantoon lapsilipulla? Teemun sanoin; ” sain taas uuden tyttöystävän”. Tämä sama lause kuuluu aina kun jotain ulkonäössäni muuttuu, oli se tukan väri tai vaikka sitten nämä ripset<3 

Ps. olen vihdoin löytänyt riittävän ison vesipullon, joka on kestävää lasia. Se kulkee mukana omassa kangaspussissa ja pysyy varmasti tiiviinä! Oletko kiinnittänyt huomiota omaan juomapulloosi? Onko muovipullosi esimerkiksi PBA- vapaa? Lasipullot ovat ehdottomasti parhaimpia ja puhtaimpia vaihtoehtoja. Ne eivät sisällä meille haitallisia kemikaaleja, sekä ovat ympäristöystävällisiä ja ne on helppo pitää puhtaana. Voit ostaa oman pullosi täältä. Koodilla Minifitness17 saat 10 % alennuksen!

-E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “DETOX-viikon fiiliksiä osa I”

 1. Voi herranjestas, ai että nyt keho pääsee vihdoin puhdistautumaan? Turhauttaa niin paljon, että tällaiset kirjoitukset kolahtaa joillekin, joilla ei ole intoa ottaa asioista selvää itse. Varteenotettavat pt:t ja ravintoneuvojat voi tässä maassa laskea yhden käden sormilla.

  • Olisi kiinnostavaa tietää miksiköhän keho ei puhdistuisi puhtaalla ravinnolla ym. luontoäidin keinoilla? Tai toisaalta, mikä tässä on ”pahasta? 🤔

  • Asioista voidaan olla montaa mieltä ja hyvä niin 🙂 Kehot on erilaisia, kuten ovat kokemuksetkin. Elintottumukset ovat muuttuneet niin radikaalisti vuosien saatossa ja esimerkiksi rakas myrkkyjen suodattajamme maksa joutuu todella koville. Detox-viikko ei ole mitenkään uusi keksintö, vaan itseasiassa sillä on hyvin pitkät juuret. Vaikka itsekin olen suhtautunut jopa jyrkästi mehupaastoihin, asiaan perehdyttyäni kantani on vähitellen muuttunut siihen, että olemme yksilöitä ja paastoja on myös yhtä monia. Mikään äärilinjahan tuo viikkoni ei ollut, vaan hyvin luonnollinen tapa nimenomaan ravinteiden kautta puhdistua ja vapauttaa energiaa ruoansulatuksesta muihin huomiota vaativiin toimenpiteisiin. Peace <3 Jokainen tyylillään -E

 2. Tsemppiä paastoon! : ) Uskon itse että munuaiset ja maksa tekevät kuitenkin sen suurimman työn ’puhdistautumisessa’ ja aivan luonnostaan joka päivä, mutta toki itsekkin paastonneena tiedän, miten kevyt ja fressi olo sen jälkeen kehossa vallitsee.
  Tuo ripsiasia on myös jännä tuttu.. monet eivät näytä tajuavan sitä että pidennykset juurikin vanhentaa, mitä pidemmät ja paksummat sitä enemmän monilla luomi ’roikkuu’ ja painuu ripsien painosta alaspäin, tehden näin ollen väsyneen ja vanhemman ihmisen vaikutelman.

  • Moikka Katri,
   Olet ihan oikeassa ja olen kanssasi kyllä samaa mieltä 🙂 uskon kuitenkin, että elintottumuksista toki riippuen tällä saadaan tehostettua kehon eri toimintoja luonnollisella tavalla turvallisesti. Mehut antavat runsaasti ravintoaineita, ja ne pääsevät imeytymään paremmin. Jos on ongelmia esimerkiksi ravintoaineiden imeytymisessä, on puutostiloja tai suoranaisia vaivoja, voi ”ruoansulatuslevolla” ja luonnon omilla putsareilla saada aikaan paremman tasapainon kehoon. Kokemuksia on monia ja niin on toteutustapojakin<3 Ripsistä vielä, oon ihan samaa mieltä. Monet myös puhuvat, kuinka omille ripsille tulisi aikaa hengittää. Silloin kun pidennyksistä on pidetty huolta ja ne on tehty ammattitaidolla, eivät ne vahingoita omaa ripseä. Itse pidin ripsiä putkeen 6-vuotta ja omat ripset täysin voimissaan. On kyllä silmässä kevyempi fiilis ja ihana kun voi pestä silmiä ihan hinkkaamalla 😀 haha, pienet ilot hei! -E

 3. Välillä sitä miettii tälläisiä lukiessa, että milloin mennään yli? Tietenkin jokainen elää tyylillään, mutta minusta on surullista, että ns. maalaisjärki on nykyihmisiltä tuntunut hävinneen kokonaan. Kaikissa asioissa pitää aina mennä äärimmäisyyksiin. Kohta ei voi varmaan ilmaakaan hengittää ilman bambusta tehtyjä erikoissuodattimia tms., jotta kaikki kehoomme menevä on varmasti puhdasta. Relatkaa ihmiset vähän!

  • Moikka Marie,
   Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että monessa asioissa tykätään mennä yli. Paasto ajatus on kuitenkin hyvin vanha tapa antaa lepoa elimistölle ja paikata sitä luonnollisin keinoin tarvittaessa 🙂 Vaikka itsekin näihin skeptisenä olleena, niin täytyy silti todeta tämän viikon olleen hyvin positiivinen kokemus ja tuoneen hyvin konkreettisia asioita mukanaan. Kaikkea hyvää <3 -E

 4. Ai että mitä kommentteja😑 Paastolla on tarkoitus nimenomaan relata ja se on silloin erittäin suotavaakin. Jos mahupaastoisi esim. kuukauden, sitten voisi ehkä puhua ”yli menemisestä”. Eevihän on tässä vain 3 päivää mehupaastolla, alkuviikosta söi ihan ruokaa. Nuo mehut ovat parhaimmillaan erittäin ravinnerikkaita, joten ei tuo mikään vesipaasto ole. Olen itsekin tehnyt 3 pv mehupaaston eikä tehnyt millään tavalla tiukkaa ja pääsin sen avulla sokerikoukusta eroon.

  • Moikka Sanssi,
   Kiitos fiksusta kommentista 🙂 Sinäpä sen sanoit, asia on juurikin näin. Osa saa enemmän ravinteita kehoonsa detox-viikon aikana kuin normaalisti 😀 Ja hei ihana kuulla tuo sokerikoukusta eroon pääsemisen kokemus, sillä itselläni hyvin samantyyppinen fiilis. Elimistö tasapainottui ihan mielettömästi tuon viikon aikana ja jälkeen. Jäi kyllä tosi positiivinen fiilis ja aion ehdottomasti tehdä myös uudestaan<3 Aurinkoa sinne! -E

 5. Monet tykkäävät siitä fiiliksestä mikä paastoamisesta tulee. Ja jos tuntuu että se auttaa oloon vatsassa, niin mikä ettei, siitä vaan.
  Nämä asiat eivät vielä kuitenkaan tee hömpästä faktaa, eli miksei voisi keskittyä kirjoittamaan siitä fiiliksestä, eikä edes väittää että Detox jotenkin puhdistaa kehoa?!
  Ei puhdista, eikä tarvitsekaan! Maksa, munuaiset, keuhkot, iho jne. hoitavat tämän puhdistuksen ihan 24/7 ilman että meidän tekemisillämme on tuon taivaallista merkitystä. Jos on tullut mätettyä Itämeren silakkaa, niin sitten saattaa olla jonkin verran raskasmetalleja elimistössä, mutta nekään eivät kyllä Detox-kuurilla poistu.
  Että voitaisiinko pysyä faktoissa, kiitos ☺️

  • Moikka Elli,
   Kirjoittelin noihin aikaisempiin vastauksiin omia fiiliksiäni aiheesta 🙂 Kaikkea hyvää sinne <3 Ps. olen kanssasi samaa mieltä, oma fiilis on kaikki kaikessa. -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 17
Tykkää jutusta