DETOX-viikko osa II

Eevi_teittinen_detoxviikko_hotjooga_puremoveTämä Detox-viikko sujui odotettua paremmin. En ole ollut aikaisemmin mehupaastojen ystävä, joten siksi halusin nyt löytää siitä sellaisen muodon, joka toimisi myös minulle. Se millainen paasto kenellekin sopii on yksilöllistä, mutta siihen vaikuttaa vahvasti mm. aikaisemmat elämäntavat, arki, stressin määrä, urheilu ja vapaa-aika. Detox-viikko on kuitenkin mahdollinen jokaiselle, mutta se täytyy vain mukauttaa omaan elämäänsä sopivaan muotoon. Detox-viikosta kannattaa tehdä rohkeasti omanlainen! Joku voi mehupaastota yhden päivän ja syödä koko viikon terveellisesti ja kokea sen jo auttavan omaan fiilikseen. Toinen haluaa ehdottomasti paastota mehujen voimalla koko viikon. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää, sillä olemme kovin erilaisia. Itse kokeilin ajatusta 3-3-3. Ensimmäiset kolme päivää juodaan vihreää (puhdistavaa) mehua litran verran ja syödään jo kevyemmin. Sitten kolme päivää mehupaastotaan, josta tein lopulta yhden päivän täysin mehuilla ja kahteen päivään otin mukaan smoothien ja sosekeiton. Nyt seuraavat kolme päivää laskeudun takaisin normaaliin ruokavalioon ja lisäilen juttuja vähitellen. Laskeutuminen on tärkeää, jotta suolisto pääsee mukaan hommaan juoneen.

 • 1 l vihreää mehua (voimakkaasti puhdistavat aines-osat)
 • 1 l värikästä mehua (energisoi) 
 • Luomu kasvislientä
 • Yrttiteetä
 • Ei kofeiinia (kahvi pois)
 • Paljon vettä (puhdistaa)
 • Ravintolisät; magnesium, MSM, spirulina

Itse olin ajatellut viikon kulun hieman rauhallisemmaksi mitä se sitten todellisuudessa olikaan. Työkeikat Helsingissä ja Tampereella verottivat sen verran, että otin mehupaasto päiviin mukaan myös smoothien ja sosekeiton. Ajattelemme usein että pilaamme koko paaston, mutta ei se ihan niin kuitenkaan ole. Tärkeintä on kunnioittaa omaa kehoaan, vaikka paasto ei koskaan ihan läpihuutojuttu olekaan. Siihen tulee valmistautua oikeasti ja ymmärtää tulevat mahdolliset haasteet. Täytyy olla myös valmis muuttamaan suunnitelmaa, jos keho niin vaatii. Puhdistautumisesta johtuvat oireet ovat myös hyvin yksilöllisiä, sillä siihen vaikuttaa pitkälti oman elimistön kunto sillä hetkellä. Itse sain aivan infernaalisen päänsäryn mehupaaston ensimmäisenä iltana, mutta tiesin sen kuuluvan asiaan. Myös pahoinvointia voi esiintyä. Jokainen paasto on myös aina erilainen, sillä elämä ja kehomme muuttuu jatkuvasti. Kiukkuisuutta ja ärtyneisyyttä saattaa myös esiintyä varsinkin alussa.Eevi_teittinen_blogi_mehupaasto

Fiilistelin viikkoa luonnonkosmetiikan, ihon kuorinnan, hieronnan, saunomisen ja uimisen avulla. Olin ajatellut treenaavani viikon aikana enemmän, mutta tähän kokonaisuuteen se ei olisi toiminut. Kävin siis ainoastaan kävelemässä ja lempeässä Hot Joogassa venyttelemässä. On osattava kuunnella kehon viestejä ja kunnioitettava niitä.

Me treenaavat ihmiset ajattelemme usein, että paasto ei ole mahdollinen koska ei kestä nälkää. Sekin on hyvin pitkälti asennoitumisesta ja elämäntilanteesta kiinni, sillä toki viikon aikana tulee hetkiä, kun on nälkä. En kuitenkaan itse kokenut sitä mitenkään ongelmaksi, sillä nälkä myös lähti pois. Se ei ole jatkuva olotila, tai jos on, kannattaa silloin mehupaastoon ehdottomasti yhdistää myös kevyitä, helposti sulavia aterioita. Urheilijoille pelkkä mehupaasto ei ole mielestäni välttämättä kovin optimaalinen vaihtoehto, mutta kehon myrkkytaakan vähentäminen ja energisointi on silti hyvin mahdollinen nimenomaan mehujen ja oikeanlaisen ruoan yhdistelmällä. Jos treenata haluaa, on pakko myös syödä. Muutenkin tämän kokemukseni jälkeen suosittelisin, että detox-viikko olisi kohtalaisen rauhallinen ja stressitön. Silloin keho pääsee parhaiten toimimaan ja tekemään tärkeää elimistön uudelleen starttaamista. Jos haluaa pitää Detox-viikon puhtaasti mehupaastona, se kannattaa tehdä lomalla, kun siihen on oikeasti aikaa ja oikeanlaiset olosuhteet. Mutta tämä yhdistelmä-Detox, sopii hyvin tähän urbaaniin elämäntyyliin.Eevi_teittinen_kehon_puhdistaminen_paastolla Eevi_blogi_puhdistamo_juomapullo_camelbak

Lähdin paastolle siksi, että en löytänyt yksinkertaisesti enää voivani hyvin vatsani kanssa. Tuntui että suolistossa oli vähän väliä jotakin pientä häikkää, joka rassasi mieltä. Siksi oli tärkeää antaa elimistölle tilaa korjata itse itsensä ja antaa ruoansulatukselle hetki lomaa. Kaipasin kehooni myös virtaa ja tuttua virtaavaa energiaa! Paasto on aina henkilökohtainen valinta ja siksi sitä täytyy aina myös arvostaa<3

Mitä sitten jäi käteen? PALJON. On hassua, kuinka viikossa voi oppia niin paljon uusia asioita itsestään ja muista. Uudenlaiset olosuhteet tuovat aina pintaan erilaisia asioita, joihin ei välttämättä muuten pääse koskaan käsiksi. Koen myös kehoni aidosti energisoituneen, sen kertoo Teemun ja meikäläisen jatkuvat hepulikohtaukset, jotka ovat niin osa meitä. Ne olivat leikkineet piilosta jo liian kauan. Myös mieli on toiminut paremmin ja erityisesti luovempi minäni on päässyt hengittämään paremmin. Myös kehossa lillunut ylimääräinen neste on lähtenyt liikkeelle. Tästä kokemuksesta jäi hyvin positiivinen fiilis ja aion varmasti tehdä Detox-viikkoja jatkossa useammin ja säännöllisesti.

Tänään on sunnuntai ja mehupaaston osuus on ohi. Tänään alkaa laskeutuminen normaaliin ruokavalioon mm smoothien, itsetehdyn keiton ja salaatin voimalla. Koska on isänpäivä, tulemme nauttimaan myös raakakakkua!

Ihanaa sunnuntaita <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

10 vastausta artikkeliin “DETOX-viikko osa II”

 1. Ostitko/saitko paaston mehut valmiina jostain vai teitkö itse? Olen itse ollut kerran 3pv mehupaastolla ja silloin tein mehustimella mehut itse. Se oli siitä kiva, että sai tehtyä juuri sellaisia mehuja kuin itse halusi, mutta mehustamiseen menee kuitenkin jonkun verran aikaa kun pitää kuoria, leikata ja vielä pestäkin kone. Jos käytit valmiita mehuja, niin minkä merkkisiä ne olivat, mistä ostit ja minkä hintaisia olivat? 🙂 Kiitos!

  • Moikka Sanssi,
   Ostin mehut ja tein myös muutaman itse 🙂 Tein tämmöisen kokeiluviikon, jossa oli mukana eri tyyppisiä ihmisiä. Ideana oli kartoittaa mehupaaston sopivuutta nimenomaan eri profiilin omaaviin ihmisiin ja saatiin ihan huikeita tuloksia! Tämän onnistuneen kokeilujakson tuloksena innostuin sen verran, että lanseeraamme tammikuun Detox-kuukaudeksi, jolloin Helsingissä ja Turussa on mahdollisuus toteuttaa mehupaasto itselleen sopivalla tavalla. Tähän ohjelmaan sisältyy valmiit, paastoa tukevat mehut, detox-tuotteet ja ohjeet. Jos siis sillä suunnalla asustelet, kannattaa tätä ehdottomasti odotella<3 Itselläni jäi tosi hyvät fiilikset kyseisestä viikosta. Kuten sanoitkin, mehujen tekeminen itse vie aikaa ja hirveä siivoaminenhan siinä aina on 😀 -E

 2. Olisi mielenkiintoista saada jotain reseptejä noista mehuista ja sosekeitoista tänne. Tekisi hyvää itsellekin välillä kevennellä ja nyt vielä flunssa kourissa ja puhdistus voisi olla tämän jälkeen paikallaan.

  • Moikka Oona,
   Kurkkaappa vastaus tuosta ylempää <3 Tosiaan käytin itse lähinnä valmiiksi tehtyjä mehuja, mutta tehty siis täysin samalla tavoin kuin kotonakin mehustimella. Helpompaa vain tottakai 🙂 Tammikuussa lähdet Detoxille mukaan! -E

 3. Hei

  Kiinnostaisi myös nuo mehujen reseptit. Ja jos ostit valmiina, niin ehdottomasti ne myös kiinnostaa! 🙂

  • Moikka Marika,
   Ostin tosiaan valmiina mehut ja tähän on mahdollisuus Tammikuussa Turussa ja Helsingissä 🙂 Mielettömästi helpompi ja kätevämpi kuin itse tekemäni joskus kolmisen vuotta sitten. Mutta toki detox-onnistuu myös kotikonstein, mutta vaatii enemmän paneutumista ja aikaa 🙂 -E

 4. Muakin kiinnostais mehujen reseptit, varsinkin vihreitten! Oon miettiny nyt jonkin aikaa mehupaastoa, mut en oo ryhtyny kumminkaan, mut tää vois olla myös mulle sopiva kombo. Ite sen verran alkanu puhdistelee ruokavalioo että yli puoleen vuoteen en ole ostanu punasta lihaa, ja joka viikko teen pari kasvisruokaa ja sosekeitot ihan huippuja näin talvee kohti! Ainoo hankaluus tässä kun täällä asustelee yks 9v jätkä joka ei oo ihan samaa mieltä keitoista! Eikä aina niistä muistakaan kasvisruuista.

  • Moikka Heidi,
   hei kurkkaappa mun aikaisemmat vastaukset, jos sattuisit asustelemaan Helsingin tai Turun seudulla niin tammikuussa olisi mahis lähteä mukaan detoxiin! 🙂 Mahdollisesti kehittelen keväällä myös oman detox-valmennuksen, sillä kaikilla ei ole mahdollisuus tätä toteuttaa asuinpaikkakunnasta riippuen. Tsemppiä sen kaverin kanssa 😉 Pidä pintasi <3 -E

 5. Itse olen tehnyt mehukuurin mehut itse.

  Vihermehu: inkivääriä, varsiselleri, lehtikaali, vihreä omena, pinaatti.

  Porkkanamehu: Porkkana, appelsiini, verigreippi ja punajuuri.

  Hyvän makuiset mehut 🙂

  • Joo hei nou kyllä toimii tosi hyvin 🙂 Kiitos vinkin jaosta <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 6
Tykkää jutusta