Elämäsi tärkeimmät

Puhtaan ruokavalio-viikon jälkeen on hyvä siirtyä toiseen, yhtä tärkeään hyvinvointiamme edistävään asiaan, nimittäin ihmissuhteisiin. Olen joskus kuullut sanonnan, että menetämme yhden ystävän aina uuden parisuhteen solmimisen myötä. Jotenkin oudosti se pitää paikkansa, vai mitä mieltä olette?

Kaikki ihmiset eivät ole tarkoitettu osaksi elämäämme ikuisesti, mutta se tarkoita heidän olleen tärkeitä ja merkityksellisiä siinä hetkessä. Jokainen matkamme varrella on ollut siinä syystä. Opettanut, antanut ja rikastuttanut meitä jollakin tavalla. Toiset suhteet saattavat jäädä elämäntilanteiden muuttumisen myötä ja palaavat taas myöhemmin. Heitäkin täytyy olla ja nekin ystävyyssuhteet ovat arvokkaita.

On myös niitä ihmisiä, jotka pysyvät siinä vaikka mitä tulisi. He ovat lähtökohtaisesti jo alkumetreillä hyväksyneet sinut ja sinä heidät epätäydellisinä yksilöinä. Tärkeintä siinä onkin se, että kykenemme puolin ja toisin tekemään toisesta paremman oman tukemme, läsnäolomme ja neuvojemme kautta. Yhteinen arvomaailma yhdistää, mutta on siinä muutakin. Pyyteetön rakkaus palvelee pitkälle ja se vie meitä yksilöinä eteenpäin. Puhdas sydän on se mihin minä katson.

Hyvä ihminen heijastaa pitkälle ja olen onnellinen huomatessani, kuinka monta tällaista minun lähelläni on. Kutsun heitä heijastimiksi, sillä se kuvaa näitä ihmisiä mielestäni aika hyvin. Näkyy erityisesti pimeässä, mutta roikkuu hihassa mihin tahansa menenkin<3 Heidän kanssaan on syntynyt vahva yhteys heti ensi tapaamisesta. Olen jakanut muutaman vanhimman ystäväni Millan ja Ainon kanssa enemmän, kuin olen jakanut yhdessäkään parisuhteessani. Vuodet ovat hitsanneet meidät erilaisuudesta huolimatta yhteen. Vaikka emme edes näe niin usein, ei sillä ole edes merkitystä. Laadulla ja läsnäololla sen sijaan on väliä. Ystävyyssuhteet vaativat yhtälailla huolenpitoa ja huomiota kuin parisuhdekin. Ne myös heijastavat toinen toisiinsa. 

Hyvät ihmissuhteet eivät kuluta meitä, vaan ne antavat energiaa ja iloa. Toiselle soittaminen ja yhteisen ajan viettäminen eivät tunnu raskailta, vaan antavat molemmille sisältöä elämään. Sellaisista suhteista on hyvä pitää kiinni. Mitä erilaisempia ihmisiä ympärilläsi on, sen rikkaampi olet! He kaikki opettavat sinulle erilaisia asioita elämästä ja sinusta itsestäsi.

Joulukuu lähestyy ja juhlakausi on polkaistu käyntiin jo nyt marraskuussa. Tämä on loistavaa aikaa antaa aikaa ystäville, keskusteluille ja läsnäolemiselle. Oma jouluni on muuttunut aikuistumisen myötä ja isossa roolissa on myös ystäväni. He ovat osa perhettäni. Tänäkin vuonna olen mielettömän kiitollinen kaikista heistä<3 Vaikka asunkin hieman kauempana heistä nyt, ei se tee meistä etäisempiä.

Vaalikaa vanhoja ja solmikaa uusia ystävyyssuhteita. Ne ovat meidän hyvinvointimme ja sinä heidän. Olisiko tämä viikko sellainen, että voisit antaa enemmän aikaa heille?

Meidän jokaisen on hyvä muistaa, että vaikka kuinka hyvä ystävä se oma puoliso olisikin, tarvitsemme silti näitä muita ystäviä ympärillemme. He ovat tukiverkkomme. Ainakin itse voin paremmin kun olen viettänyt aikaa tyttöjeni kanssa, joka heijastuu aina myös parisuhteeseeni positiivisesti. Tehkää yhteistä aikaa ja panostakaa siihen. Se on osa sinunkin hyvinvointiasi.

 

” Friends are medicine for a wounded heart, and vitamins for a hopeful soul” 

”Friendship isn’t who you’ve known the longest. It’s about who walked into your life, said ”I’m here for you” and proved it”

” A true friend accepts who you are, but also helps you to become who you should be”

 

Love, E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “Elämäsi tärkeimmät”

 1. Luin vasta tänään tuon viimeisimmän suolisto-postauksesi ja koska se on kilpailukommentteja täynnä, ajattelin kommentoida asiani tähän uusimpaan postaukseen. Halusin vain ehdottomasti tulla kiittämään, kuinka nostit tärkeän asian esille eli proteiinituotteiden makeutusaineet! Ärsyttää lukea fitnessblogeista terveellisistä resepteistä, joissa kuitenkin käytetään usein jopa useampaa kuin yhtä hyvinkin keinotekoisesti makeutettua ja maustettua proteiinituotetta. Toki se ravintoarvoiltaan on hyvä, mutta keholle ylimääräisiä aineita siinä kuitenkin on ja kuten sanoit, myös makeutusaineet voivat aiheuttaa turvotusta. Jollekin tämä on terveellistä, mutta mulle terveellinen on sidoksissa luonnollisuuteen. Kiitos fiksuista teksteistäsi!

  • Eevillähän niitä makeutusaineilla kyllästettyjä tuotteita resepteissään riittää 😁😁

  • Moikka Hanna,
   Kiitos kivasta kommentista <3 Tosiaan kuten kaikessa, olemme yksilöitä ja toinen sietää asioita paremmin kuin toinen.
   Tekstin ajatus oli tuoda näkökantaa tähän, enkä liputa suoraan minkään puolesta pelkästään. Loistavaa jos tämä sai ajatuksia!
   -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 18
Tykkää jutusta