Vältä jouluähky

Eevi_joulu_valta_jouluahkyJouluna saa vetää. Siis konvehteja ja kinkkua. Stressaamme koko joulukuun tästä tulevasta syömiskohtauksesta. Nyt kun tämän sanoo ääneen, kuulostaa se aika järjettömältä vai mitä? Suhtautumisemme syömiseen on vinksahtanutta. Miksi jouluna pitää syödä niin paljon, että halaillaan posliinikulhoa tai maataan täysin lamaantuneina sohvalla? Aivan ihanaa yhdessä oloa ja nauttimista kerrakseen. Ehdotan, että tänä jouluna tämä loppuu. Syödään ihan tavallisesti kuten aina, sillä ruoka ei ole loppumassa. Eikä edes päivät, sillä joulu kestää paljon pidempään kuin yhden illan verran. Todennäköisesti tuota sapuskaakin on jääkaapin perällä vielä silloinkin, kun se tulee ulos jo joka tuutista. Eevi_jouluraakasuklaa_itsetehty Jouluinen_raakasuklaa_resepti_nopea Eevi_blogi_itetehty_lahja Eevi_blogi_jouluherkut_terveellisemmat

Oma vinkkini itseinhon välttämiseen pyhien jälkeen on seuraavanlainen; Syö rauhallisesti ja kasaa lautanen järkevästi. Ei ole ajatuksena valmistaa ruokakekoa, vaan kutsuva lautanen, jota on kiva syödä, ei lapioida. Muista juoda pyhinä myös vettä ruokailujen välillä. Älä juo kun syöt, jotta ruoansulatus ei hidastu entisestään. Vesi laimentaa vatsaasi kumottua massaa ja saatat huomaamattasi huuhdella sen avulla anopin valmistamaa (ei välttämättä niin maukasta) lanttulaatikkoa alas puolisen kiloa. Syö herkkuja, mutta älä ahmi. Ne eivät lopu ikinä. Kun syöt kohtuudella kaikkea, voit nauttia muiden seurasta hyvällä fiiliksellä. Ilman ähkyä, ahdistusta tai väsymystä! Suosittelen myös ulkoilemaan ja saunomaan. Ne tekevät hyvää aineenvaihdunnalle!

Jos joululahjoja vielä uupuu, kannattaa valmistaa raakasuklaata, tai sitten näitä mielettömän hyviä laku-taateleita! Taatelit valmistuu pyöräyttämällä ne lakujauheessa ja hunajassa. Todella nopeita molemmat ja niin hyviä että kelpaa varmasti jokaiselle. Maustoin raakasuklaata kuivatuilla marjoilla, sekä kaneli-hunajamanteleilla. Tuli ihan mielettömän hyvää joulusuklaata!

Ps. jos ruokaa jää yli, kutsu naapurit kylään

Pps. kaikkea ei ole pakko syödä

Nautinnollisia pyhiä <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “Vältä jouluähky”

  1. Kyllä Jouluna saa mielestäni herkutella kohtuus tietysti kaikessa etenkin alkoholin kanssa mikään ei ole pahempaa kun kännissä olevat sukulaiset ja ryyppääminen. Rauha ja harmonia tulee säilyä. Jokainen omalla tyylillä ja vastuulla luulen että se mässäily johtuu siitä kun on paljon erilaisia ruokia ja kaikkea ”Pitää” maistaa ja ruoka maistuu hyvältä vähän niin kuin ruotsin laivan buffetti. omat ruokasuosikkisi joulussa? hyvä ekolahja nuo itsetehdyt; hillot, granola, konvehdit ja näkkileipä. ihanaa joulua sinne ja lolalle myös halaukset. kuuluuko sauna ja avanto jouluusi?

  2. On kyllä super ihanaa, kun ei (enää) tarvitse vetää niitä kuuluisia jouluähkyjä. On vaan niin paljon mukavampi olo, ja kaikista pöydän antimista nauttii ihan eri tavalla rauhassa ja kohtuudella syöden. Olen vuosi vuodelta enemmän myös sitä mieltä, että määrä ei korvaa (jouluruoissakaan) laatua. Sekin on aika ihanaa kun kalojen ja erilaisten kasvisten ja juuresten suurena ystävänä voi nauttia niistä ilman, että ”pitäisi” syödä kinkkua ja perinteisiä laatikoita. Ja melkeinpä kaikesta saa terveellisempiä (ja erityisesti vatsaystävällisempiä) versioita makua unohtamatta 🤗🤗 Herkullista ja leppoisaa joulua! 💓💓

  3. Kerrankin jossain blogissa asiaa. Mässäilystä ei seuraa muuta kuin itseinho.

  4. Just näin! Ei se hurja ähkymättö ainakaan Joulua paranna. Vähän saa olla pullea olo, mutta liika on liikaa myös jouluna. Ja nauttii seuraavan päivän jouluruoan jämistä ihan eri tavalla, kun on jäänyt hyvä fiilis ekana päivänä. Toivottavasti sulla oli ihana Joulu! 🙂

    Nora / https://dreamerachiever.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 12
Tykkää jutusta