Adaptogeeniset yrtit osana terveyttä

*Sisältää mainoslinkkejä

Eevi_blogi_puhdistamo_adaptogeenitJatketaan aiheesta vastustuskyky. Pyrin aina mieluummin käyttämään luonnollisia ravintolisiä terveyden ylläpitämiseen ja sen vahvistamiseen. Lääkkeet tulevat silloin, kun ne ovat vasta pakollisia. Terveellisellä ruokavaliolla, sekä oikeilla ravintolisillä pystymme kuitenkin ennaltaehkäisemään sairauksien syntyä ja vaikuttamaan jaksamiseen positiivisesti. Myös terveelliset elämäntavat ovat tärkeä osa tätä yhtälöä.

Käytän lähes päivittäin erilaisia adaptogeeneja, jotka mukautuvat kehon tarpeisiin – toisinaan käytämme näistä myös nimitystä superfoodit. Niitä löytyy omasta kaapistani uutteina, jauheina ja juomina. Mitä milloinkin käytän, riippuu pitkälti siitä mitä kehoni milloinkin kaipaa. Onko stressilevelit tapissa, eikö uni tule, onko flunssa tulossa, vai tarvitseeko kehoni lisää energiaa? Nämä luonnon omat ihmelääkkeet ovat tepsineet moneen orastavaan vaivaan ja auttaneet moneen seikkaan. Mitä nämä adaptogeenit sitten oikein ovat? Adaptogeeni on yleisnimike rohdoksille, jotka auttavat kehoa adaptoitumaan elämän haasteisiin, stressistä sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn. Usein niitä käytetään tukemaan kiireistä arkea ja siksi sopivat valmisteet tulisikin valita aina sen käyttötarkoituksen mukaan. Eevi_puhdistamo_adaptogeenit_vahvempi vastustuskyky ja terveys

Omat suosikkini

Nokkonen parantaa seksuaalisuutta ja suolistoa

Nokkonen on loistava vastustuskyvyn ylläpitäjä, mutta se on myös paljon muuta. Nokkosen sanotaan parantavan libidoa, mutta se vaikuttaa suotuisasti myös suoliston kuntoon. Se on loistava paketti täynnä vitamiineja ja hivenaineita. Nokkosen sanotaan tehostavan verenkiertoa, sekä pitävän yllä munuaisten terveyttä

Puhdistamon Nokkosuute

Ruusujuuri vahvistaa kehoa

Ruusujuuri tunnetaan fyysisen voiman ja kestävyyden vahvistajana, se myös vaikuttaa masennusta ja unettomuutta ehkäisevästi. Erittäin kätevää sitä on nauttia uutteena joko veteen tai suoraan suuhun. Ruusujuuri vähentää kehon stressiä ja saattaa näin ollen nostaa stressinsietokykyä. Todella loistava esimerkiksi flunssakausina. Sillä on myös positiivinen vaikutus verenkiertoon, mikä taas parantaa aivojen suorituskykyä 

Puhdistamon Ruusujuuriuute

Pakurikääpä torjuu tauteja

Pakuri on sieni, jota on käytetty pitkään tulehduksien sammuttajana. Tätä löytyy meidän omasta luonnosta, joten sitä ei tarvitse kaukaa lähteä hakemaan. Tämäkin on loistava flunssakausina joko juomana, tai uutteena. Pakuri sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa. Sen sanotaan tuovan energiaa, poistavan väsymystä, sekä on myös tunnettu syövän ja vatsavaivojen hoidossa

Puhdistamon pakurikääpäuute

Reishiuute tasapainottaa kehoa ja mieltä

Reishiuute parantaa unta ja rauhoittaa, mutta ei väsytä. Siksi se tunnetaankin kehon tasapainottajana. Loistava apu stressaavissa ja jännittävissä tilanteissa. Vahvistaa myös sydämen ja maksan toimintaa, sekä säätelee immuunipuolustusta ja alentaa veren rasva-arvoja

Puhdistamon Reishiuute 

Ashwagandhajauhe rauhoittaa ja hillitsee tulehduksia

Ashwagandha on loistava immuunipuolustuksen boostaaja vaikka smoothien joukkoon. Maku ei ole kovin miellyttävä, joten paras on sekoittaa johonkin. Kannattaa nauttia iltapäivisin/iltaisin, sillä ashwagandhalla on rauhoittava ominaisuus. Se vaikuttaa myös lisämunuaisten toimintaan, sekä normalisoi kortisolitasoja (stressi). Se myös hillitsee tulehduksia, sekä estää mikrobien liikakasvua elimistössä. Auttaa stressiin, hermostuneisuuteen, unettomuuteen ja uupumukseen. Voidaan käyttää mm astman, autoimmuunisairauksien ja MS- taudin-hoidossa. On todettu helpottavan myös allergioita

Puhdistamon Ashwagandha-jauhe

*Koodilla EEVI15 saat 15 % alennuksen kaikista Puhdistamon verkkokaupan omista tuotteista

Eevi_puhdistamo_ruusujuuriuute_apua_stressiin

Eevi_hyvinvointi_nosta_terveyttasi_apua_elaman_haasteisiin

 

-E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Yksi vastaus artikkeliin “Adaptogeeniset yrtit osana terveyttä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 9
Tykkää jutusta