Elämän isoja valintoja

Eevi_blogi_parisuhdeVaikka tämä ei ole vielä ajankohtainen asia, vaatii tämä aikaa ja suunnittelua ennen muutosta. Jossakin vaiheessa on pakko tehdä ratkaisuja – taas. Elämä on täynnä niitä, mutta onneksi jotenkin aina löydämme sen oikean suunnan lopulta. Olen taas risteyksessä suunnitelmien suhteen. Risteyksessä siinä mielessä, että en oikein tiedä mikä vaihtoehto olisi parhain tässä vaiheessa. Muutto Turkuun tuli nopeasti ja ratkaisu oli väliaikainen. Sovimme silloin että katsotaan sitten hetken päästä kun tilanteet ovat rauhoittuneet mitä tehdään. Annoimme puoli vuotta aikaa seuraavalle siirrolle. Selvää toki oli, että yhdessä ollaan kaikesta huolimatta.

Nyt edessäni on kolme vaihtoehtoa. Ostaa asunto Helsingistä, muuttaa ulkomaille, tai ostaa asunto Turusta. Olemme tällä hetkellä hieman loukussa siinä mielessä, että minä asun Turussa omassa aivan ihanassa vuokra-asunnossa ja Teemulla on oma asunto aivan lähellä. Asunnossahan tulee asua vähintään kaksi vuotta jotta sen voi myydä ilman valtion kassaan kilahtamista. Selvää on se, ettemme koskaan tulisi mahtumaan Teemun asuntoon yhdessä. Sanon suoraan, että en tiedä yhtään mitä tässä tilanteessa olisi hyvä tehdä. Ulkomaille olen halunnut jo pitkään, joten se kyllä mietityttää hyvin paljon. Meillä on siis edessä tosiaan aika isoja päätöksiä tulevaisuudessa. Toisaalta koska työjuttuja olisi vaikka joka päivälle Helsingissä, voisimme hyvin hankkia kakkosasunnon Helsingistä. Kiinnostaa keksittekö te vielä muita vaihtoehtoja tähän soppaan? Eli lusikkoja saa upottaa:D

Tässä on taas sattunut ja tapahtunut sen verran, että on ollut pakko pysähtyä miettimään mitä elämältä haluaa. Millainen on meidän yhteinen elämä? Sitä nimittäin rakennetaan parhaillaan. Tiedän sen, että elämänlaadusta ei pidä koskaan joustaa mikäli ei ole ihan pakko. Oma hyvinvointi tulee aina ensimmäisenä, sillä se on pohja omalle ja läheisten onnellisuudelle. Uskon vastauksen löytyvän kuitenkin vielä. Usein se tulee aika kirkkaana, mutta ennen sitä se vaatii itsetutkiskelua, keskusteluita ja hetkiin heittäytymistä. Itseään on tärkeää muistaa kuunnella myös parisuhteessa, sillä se vaikuttaa ratkaisevasti myös suhteen hyvinvointiin. Parasta on jos löytyy mahdollisuus kulkea tuota polkua yhdessä! Yhteiset arvot ja kiinnostuksen kohteet tekevät meistä vahvoja. Mikä vaihtoehto tekisi meistä kaikkein onnellisimpia?

 

Takki – Helly Hansen / Kaulahuivi – Kenzo / Neule – Zara / Housut – GT / Kengät – Timberland 

-E<3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

23 vastausta artikkeliin “Elämän isoja valintoja”

 1. Ostakaa isompi kämppä mihin molemmat mahtuu ja Jos siis teemulla on oma kämppä, eikös sen voisi pistää vuokralle ja myydä sitten jossain vaiheessa pois 😁

 2. Mä luulen että tuossa tilanteessa mä vaan myisin sen Teemun asunnon ja muuttaisin sit sinne mihin molemmat haluatte. Mun käsittääkseni varainsiirtovero menee vaan myyntiVOITOSTA eli ei koko summasta, eli luultavastikaan Teemu ei ihan järkyttävästi häviä vaikka myykin asunnon ennen kahta vuotta. Enemmän häviätte varmaan sillä että pidätte kahta asuntoa 🙂

  • Tätä olin itse kanssa ehdottomassa:). Tein itse tällaisen peliliikkeen muutama vuosi sitten ja hävisin siinä helsingin keskustan hintatasollakin vain muutaman tonnin, oli kaiken sen arvoista:)). Löydettiin vielä ihan mielettömän ihana uusi yhteinen koti ja ei voisi olla onnellisempi, että niin tehtiin<3 Onko sulla ollut joku tietty paikka mikä ulkomailla kiinnostaisi vai ylipäänsä olisi kiva? Me tehtiin kanssa niin, et ollaan pidetty asuntoa tyhjillään, vuokrattu ja otettu lyhennysvapaata sit sen turvin oltu pitkiä aikoja ulkomailla:). Sekin on ollu hyvä vaihtis!

  • Pakko korjata tähän, että varainsiirtoveroa maksetaan kun ostetaan asunto (2% velattomasta hinnasta As Oy:n kohdalla ja 4% kiinteistöjen kohdalla). Kun asunto myydään, maksetaan luovutusvoittoveroa. Se on 30% myyntivoitosta (jos voitto ei ylitä tiettyä rajaa). Jos asunnon myynnillä ei tee voittoa, mikä voi olla tilanne jos myy asunnon alle kahdessa vuodessa, luovutusvoittoveroa ei tule maksuun.

 3. Minä Teemuna laittaisin asuntoni vuokralle ja sinuna osataisin asunnon, johon molemmat hyvin mahdutte. Siinä vaiheessa kun Teemun asuntoa on mukavasti joku vuokralainen lyhentänyt, niin myyntiin. Sitten myisit puolet omastasi hänelle.

 4. Älkää ostako uutta asuntoa kiireellä, ennen kuin olette varmoja siitä mihin molemmat haluatte asettua. Tyhmältähän se tietty tuntuu maksaa vuokraa toiselle kun voisi samalla rahalla lyhentää omaa asuntoaan.
  Mutta esim. Ulkomaille lähtöä ei kannata lykätä liiaksi. Sitten kun on lainat ja mahdolliset lapset ei se noin vaan onnistukaan, vaikka kuinka haluaisi.
  Olisiko ehkä nyt kuitenkin aika olla vielä nuori, vapaa, kunnianhimoinen ja rakastunut? Te ja koko maailma avoinna!
  Kuuntele mitä sydämesi sanoo ja valjasta sitten järki sen avuksi.
  Kyllä tämä loska täällä odottaa!

 5. Älä tee ratkaisuja työn perusteella. Kyllä työ ja raha ovat tottakai tärkeitä asioita mutta älä anna työn määritellä itseäsi. Rakkauden ja hyvän olon pitää aina tulla ensimmäisenä. Koti on tärkeä asia ja ymmärrän ettei vuokralla asuminen tunnu hyvälle, se ei ole oma koti. Teidän tilanteessa suosittelen laittaa Teemun asunnon vuokralle, odottamaan hintojen nousua ja maksattaa se pois vuokralaisella. Ja ostakaa yhteinen koti Helsingistä ja eläkää onnellisina yhdessä. Ulkoimaille muutto yleensä on hetkellinen vaihe ja sen aikana saattaa elämästä kadota jotain. Nyt olet löytänyt elämäsi punaisen langan ja se kiemurtelee kauniisti, älä turhaan sotke sitä. Olen lukenut että kärsit suoliston vaivoista ajoittain. Elämän epätasainen rytmitys, jatkuva asiasta toiseen suorittaminen ja seuraavan vaiheen miettiminen voivat olla se tekijä joka pitää pientä tulehdus tilaa yllä. Elämäntilanteen tasoittaminen ja päätöksen tekeminen usein parantavat monet vaivat koska niitä ylläpitää jatkuva stressi. Muutokset eivät aina ole hyvästä ja kaikkea ei pidä tehdä nyt ja heti. Rauhaa ja rakkautta teille!

 6. Ulkomaille ei voi muuttaa koska vaan, Turkuun ja Helsinkiin voi 😉 Ulkomaat olisi varmaan väliaikainen ratkaisi, joten eikö se olisi hyvä toteuttaa juuri nyt 🙂

 7. Itse suosittelen ulkomaille lähtöä! Matkailu avartaa niin paljon ja kyllä sinne Turkuun pääsee takaisin :)! On ehkä kivakin palata ulkomailta jos ei tykkää tai sitten pääsettw rakentamaan uutta elämää uudessa paikassa ja elää mummoiksi👍👍

 8. Nyt pitää vähän korjailla näitä kommentteja väärinkäsitysten estämiseksi: Asunto täytyy olla kaksi vuotta omassa asumiskäytässä, jonka jälkeen sen voi myydä ilman luovutusvoiton veroa. Eli jos on tiedossa, että kovaa voittoa tulee, kannattaa odotella. Asunnon vuokraaminen ei tähän auta. Vero maksetaan tosiaan voitosta, 30% . Ja varainsiirtovero ei liity tähän mitenkään vaan se on vero jonka maksaa aina asunnon ostaja koko kauppahinnasta, ei myyjä.

 9. Ulkomaille! Niinkun ylemänäkin sanottu että aina pääsee takaisin jollei se tunnu oikealta. Toki ei se ulkomailla asuminen onnea tuo ja asuminen maassa on aivan täysin eri kun lomaileminen. Lomalla mieli on eri moodissa ja vaikka olisi huono sääkin tms sen sietää erilailla kun tietää että on siellä vain tilapäisesti. Itse neljä vuotta ulkomailla asuneena voin todeta että en vaihtaisi kokemustani pois ja ehdottomasti avannut silmiä mutta sama arki se täälläkin on ja samat arjen askareet, eri maa vain. Haluan vain sanoa, että monesti ulkomailla asumisesta on auvoinen kuva (en henkilökohtaisesti tarkoita että sinulla olisi) mutta todellisuus on aivan eri. Asiat elämässä tai sinun ympärillä kuten ystävät, merkityksellinen työ, harrastukset, puoliso, perhe yms tekevät sen onnellisuuden ei se maa, jatkuva auringonpaiste/lämpö, kaupunki täynnä tapahtumia yms.

 10. Vauvoja kehiin😍 Nuorena jaksaa ja miten kiva saada lapsia sen ikäisenä, että ehtii nähdä mahdolliset lapsenlapsetkin, ennen kuin kupsahtaa😛 Ja omasta kokemuksesta voin sanoa, että mikään ei tunnu yhtä mahtavalta tässä elämässä, kuin saada oma vauva<3 Ja itse sain esikoiseni 21 vuotiaana, nyt olen 22 ja 2 lapsen äiti…Suosittelen 🙂

 11. Jatkoa vielä kommenttiini, niin jos jokatapauksessa Teemun pitää pitää asuntoa vielä jonkun aikaa ennen myymistä, niin eikö olisi sama ostaa nyt sinulle asunto, johon muuttaisitte kuitenkin yhdessä ja maksaisitte Teemun asuntoa sen aikaa ennen kuin voitte myydä sen ilman veroa ( asunto ”tyhjillään” ) Ja joo, aika radikaali ehdotus, mutta jos taloudellisesti mahdollista niin miksi ei😁

 12. Turkulainen vastaa TURKU. Teemun kämppä vuokralle ja uuden yhteisen kämpän osto esim ihanasta portsan puutalosta 😊 muutama vuosi taas eteenpäin ja pohdintaan ulkomailta asunto

 13. Nyt alkuun ainakin Teemun kämppä vuokralle, ja jos sinun asuntoon yhdessä mahdutte niin alkuun sitten siihen yhdessä, kunnes lopullinen suunta on selvillä.. Jos teillä mahdollisuus on lähteä ulkomaille, niin ehdottomasti ainakin sinne joksikin aikaa

 14. Lähtekää ulkomaille ihan ehdottomasti. Vielä kun mikään ei sido teitä liian pysyvästi suomeen. Kaikki ystävät jotka ovat pois suomesta muuttaneet eivät sitä ole katuneet 👌😜

 15. Ulkomaille!! Turku ja Helsinki tosiaan on aina oottamassa, mutta ennen kun täällä vauvat etc.pidättelee niin mene/menkää ihmeessä maailmalle 🙂

 16. Ulkomaille, Suomeen pääsee aina takaisin. Ja ihanan pienen tytön äitinä suosittelen vauva – asiaa. Onnea ja rakkautta.

 17. Kukaan ei tiedä sun tilannetta kokonaisuudessaan niinkuin sä itse. Tee niinkuin susta itsestä tuntuu hyvältä. Aina se ei ole se järkevin vaihtoehto, mutta kaikelle on aikansa ja paikkansa. <3

 18. Juu verot maksetaan VOITOSTA, eli jos ei ole kysymyksessä asunto, minkä rempaatte ja myytte useiden tonnien voitolla, niin en olisi huolissani, vaikka asunnon myisikin alle kahteen vuoteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 48
Tykkää jutusta