Terveelliset suklaasipsit

*Sisältää mainoslinkkejä

Eevi_Puhdistamo_resepti_suklaa_maissilastutKauppoihin on tullut raakasuklaalla päällystettyjä riisikakkuja. OMG! On muuten hyviä. Mökillä ollessani alkoi tietenkin tekemään niitä mieli, eikä sellaisia ollut lähimaillakaan. Ei mennyt kauaakaan, kun olin jo tonkimassa kaappeja näiden tekoa varten. Onneksi olen se kuuluisa eväiden raahaaja. Kaapista löytyi paitsi maissikakkuja, myös aivan välttämättömät raakasuklaan valmistukseen vaadittavat ainekset: raakakaakaota, kookosöljyä, hunajaa ja kookossokeria. Usein kotona laitan reseptiini vielä macaa, tocoa ja kaakaovoita. Näillä löydöilläni pärjää kuitenkin hyvin ja suklaan valmistaminen onnistuu vaivatta. Suolaisen ja makean yhdistäminen on parasta! Nämä maissikakut sattuivat olemaan enemmän sipsimäistä sorttia, joten ne toivat aika kivasti kontrastia.

SUKLAASIPSIT (15-20 kpl)

1 tl Puhdistamon kookossokeria*

1 rkl juoksevaa hunajaa

0,5-1 dl Puhdistamon raakakaakaota*

0, 5 dl Puhdistamon kookosöljyä*

Ripaus Guerande-suolaa*

Maissi- tai riisikakkuja

Sulata hunaja ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sekaan kookossokeri, raakakaakao ja lisää vielä ripaus suolaa. Kaada seosta maissilastujen päälle ja pyörittele lastut hyvin. Siirrä pakastimeen tai jääkaappiin hetkeksi kovettumaan

*Koodilla EEVI15 saat 15 % alennusta kaikista Puhdistamon tuotteista. Ostoksille pääset tästä

Eevi_blogi_raakakaakao_leivonta_suklaasipsit_puhdistamo

Suosin leivonnassani paljon mm raakakaakaota, kookossokeria, kookosöljyä ja muita terveelliseen leivontaan kuuluvia raaka-aineita. Se miksi valitsen mieluummin näitä kuin esimeriksi valkoista sokeria tai vehnäjauhoja, johtuu siitä, millaisen olon ne saavat kehossani aikaan. Jos vaihtoehtoja löytyy, valitsen usein sen terveellisemmän, kaloreista piittaamatta. On paljon ihanampaa syödä jotakin, mikä saa hyvän olon ja josta keho saa ravintoaineita. Tottakai syön välillä myös ihan karkkia, kakkua ja jäätelöäkin, mutta tämä ratkaisu tapahtuu usein silloin, kun ei ole vaihtoehtoja. Enkä pode siitäkään mitään huonoa fiilistä, vaan se lähinnä tuntuu ikävästi omassa olossa. Väsyttää ja kiukuttaa.

Miksi kookossokeria? Verrattuna valkoiseen sokeriin, sisältää kookossokeri keholle hyödyllisiä ravintoaineita, sekä sen vaikutus verensokeriin on maltillisempi. Verensokerin heilahtelulla on taas vaikutusta terveyteemme. Tässäkin on hyvä huomioida, että näissä kahdessa ei kalorillisia eroja ole, vaan valinta perustuu pitkälti sen terveysvaikutuksiin. Jos minulta kysytään, maistuu kookossokeri tuplasti paremmalle kuin tavallinen sokeri. Siinä on pientä toffeen ja hunajan makua. Jos prosessointia pohtii, käy valkoinen sokeri aikamoisen mylläkän. Kookossokeri taas valmistetaan kookospalmun kukinnon nektarista. Nektari eli mesi kerätään kukinnoista ja keitetään, kunnes se on sokeria.

Miksi raakakaakaota? Raakakaakao on täynnä antioksidantteja! Kuten suklaa, raakakaakao tuottaa hyvää oloa ja nautintoa. Se sisältää runsaasti mm magnesiumia, rautaa, kuparia ja sinkkiä. Se on loistava raaka-aine ihan vaikka päivittäinkin nautittavaksi. Sitä voi käyttää monipuolisesti missä tahansa, leivonnasta smoothieisiin ja puuron lisukkeenakin. Raakakaakaolla on myös piristävä vaikutus! Tämä herkku on täynnä terveyttä, joten tätä kannattaa hyödyntää monipuolisesti. Tavallinen kaakao taas on täynnä sokeria, eikä se sisällä samoja terveyshyötyjä.Eevi_blogi_talvi_terveelliset_reseptit

 

Ps. seuraavaksi kirjoitellaankin Sri Lankan lämmöstä, joten ilmaston vaihdos tulee olemaan aika mieletön <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

6 vastausta artikkeliin “Terveelliset suklaasipsit”

 1. Toi niin toimii terveellisempänä riisisuklaana! 😛
  Kokeiles hei joskus amarantti pop:ia (paahdettua amaranttia, löytyy mm. Ruohonjuuresta) raakasuklaaseen ja muutama tippa piparminttuöljyä/uutetta. 🙂 <3

  • No todellakin toimii Annu! Niin hyvää ettei eroa edes huomaa 😀
   Joo hei on syöty, on niiin hyvää sekin haha. Hyvä me, ihan samat kamat lähteny mukaan <3 -E

 2. Hih, oon reppureissanut niin monta kertaa Intiassa, Nepalissa ja arabimaissa että tuli oikein kotoisa tunne kun luki tätä tekstiä 😄 Meikä selvästi viihtyy enemmän Aasiassa kuin Suomessa. Kaaokseen ja kädenvääntämiseen tottuu (tai sitten ei), pää vaan kylmänä ja kannattaa pitää huoli ettei yksittäiset kaupustelijat yritä lypsätä ylihintaa halvasta laadusta.

  • Hei Heidi vitsi miten huippua!:) Se on muuten niiiin totta, että kaikkeen oikeasti tottuu ja vielä aika nopeasti.
   Antaa kyllä erilaista näkökulmaa elämään <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 6
Tykkää jutusta