Täydelliset naiset

Eevi_blogi_taydelliset_naiset_kehonkuva

Makoilimme Jannin kanssa aurinkotuoleissa ja päädyin keskustelun lomassa esittämään hänelle seuraavanlaisen kysymyksen; Oletko koskaan ollut aidosti täysin tyytyväinen omaan kehoosi? Mitä sinä vastaisit?

Jatkoin tätä toteamalla; ”ei ole oikeastaan loppupeleissä mitään väliä paistaako vatsalihakset läpi, vai onko vähän makkaraa, koska ei sitä tällä mittarilla ole koskaan täysin tyytyväinen”. Me löydämme AINA jotain marisemisen arvoista. Tämän jälkeen molempien vastaus oli se minkä oikeastaan tiesin koko ajan. Emme me ole koskaan, ikinä, missään tapauksessa omasta mielestämme täysin tyytyväisiä itseemme. Ei meistä kukaan.

Se mitä itse tässä vaalisinkin on se aika KUN olemme. Sillä meillä jokaisella on hetkiä, kun hyväksymme itsemme paremmin. Joskus jopa ihan kokonaan, vaikka tuo hetki saattaakin olla ohikiitävän lyhyt. Siihen meidän tulisi tarttua. Siihen kaikkeen hyvään. Parhaiten näihin hetkiin pääsee palaamaan tottakai avaamalla oman puhelimensa gallerian. ”Vitsi mä näytin tossa hyvältä”. On ihan hienoa, että on niitä ystäviä, jotka kertovat sinun näyttävän edelleen yhtä hyvältä. Hän voi kuitenkin olla ihan oikeassa. Saattaa nimittäin olla, ettei mitään ole edes tapahtunut tuon kuvan ja nykyhetken välillä. 

Mikä siinä sitten oikein ratkaisee ja miksi meistä tuntuu tältä? Väittäisin kuvissa piilevän pari juttua. Osa luodusta mielikuvasta näkyy puhtaasti naamasta, sillä onnellisuus välittyy usein myös kuvista. Luomme myös monta muistoa kuvan perusteella, jotka ohjailevat meitä jopa tiedostamatta tätä. Paljastettakoon myös täysin päivänselvä asia, jota ei suvaitse unohtaa; kuvakulma ja valaistus ratkaisevat paljon. Tästä syystä (ja monesta muustakin syystä), ottakaa itsestänne kuvia kun tunnette olevanne hehkeitä ja sopivia. Nämä hyvät hetket ovat juhlimisen arvoisia! En nimittäin ole vielä ikinä tavannut naista, jolla ei olisi ikinä vaatekriisiä tai kuvakriisiä.

Näihin kuviin mahtuu kymmenen onnistunutta ja kolmekymmentä epäonnistunutta kuvaa. Siksi muistutan välillä itseäni ja nyt myös teitä siitä, kuinka kuvat eivät kerro koko totuutta. Some inspiroi ja motivoi, mutta se voi tehdä myös paljon muutakin meidän pääkopalle. Sehän meidän tosin pitäisi kyllä tietää, sillä samaa kertoo myös jokaisen meidän puhelimista löytyvät gelleriat;) Jotenkin silti hassusti me tunnumme välillä unohtavan tämän faktan oikean elämän ja some-maailman välillä. Haluamme jakaa hyviä hetkiä, luonnollisesti.Minifitness_blogi_hyvinvointi_positiivinen_kehonkuva

Olinko tyytyväinen silloin, kun olin kisakunnossa? En todellakaan. Jos kroppani olisi katkaistu tissien alapuolelta, olisin muistuttanut poikaa. Ihan hirveän naisellinen olo. Täytyy myös muistaa, että tuolloin myös tavoitteen motiivit ovat täysin erilaiset. En ollut tyytyväinen silloinkaan, kun olin mittauksien mukaan ”täydellinen”. Enkä silloin, kun en ottanut stressiä treeneistä tai syömisistä. Olen kokeillut molempia ääripäitä ja myös kaikkea siltä väliltä. Oma historiani on ollut enemmän tai vähemmän ailahtelevaa, kuten kenen tahansa muunkin naisen. Se kuuluu asiaan ja sen hyväksyminen, sekä ymmärtäminen ovat ehkä ne tärkeimmät jutut. Kun on tehnyt ja kokenut paljon, tietää paremmin. Onneksi en ole koskaan sortunut tyhmyyksiin, kuten pussidieetteihin tai trendeihin. Ne voivat sekoittaa palettia hieman vähän lisää, sillä niillä saattaa olla pitkät terveydelliset seuraamukset.

Niin se vain on, sillä jokaisessa mahdollisessa koossa käyneenä tiedän, ettei sitä koskaan löydä täydellistä tyytyväisyyden tilaa. Ehkä juuri siksi en edes pyri enää sitä täydellisyyttä kohti. En tarkoita tällä missään tapauksessa sitä voivottelua jonka seurauksena pillitetään pellillinen pannaria sylissä Eat Pray Love elokuva seurana. Kädet ylös, se oli siinä. Ei käy.

Ikä tuo hyväksyntää elämän virheitä ja epätäydellisyyttä kohtaan. Tämä muutos näkyy useimmilla naisilla myös kehonkuvan hyväksymisessä, tai vastaavasti sen huolehtimisessa. Koska sitähän se on. Kun kehonkuvastaan pitää hyvää huolta, pysyy se myös helpommin tasapainossa. Se tarkoittaa tarvittaessa lempeyttä, toisinaan taas hikistä treeniä. Se tarkoittaa vihersmoothieita, mutta myös välillä täyttä vastapainoa kakkubuffetista. Se tarkoittaa ulkonäöstään huolenpitoa ja sisimpänsä hemmottelua.

Positiivinen kehonkuva ja itsensä hyväksyminen eivät löydy dieettien tai rääkkitreenien kautta. Se löytyy siitä, että osaa pitää itsestään hyvää huolta niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Se on palasien yhdistämistä ja vaihtamista. Kaikkein onnellisin omasta kehostani olen ollut silloin, kun olen ollut umpirakastunut! Eikä tuohon ole vaikuttanut välttämättä se toinen osapuoli, vaan se on ollut kaikki sisäsyntyistä. Mutta siinä piilee mielestäni hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvinvoiva mieli vaikuttaa myös siihen miltä meistä tuntuu elää omassa kehossamme. Oma kehonkuvani oli tulloin hyvin posiitiivinen riippumatta siitä paljonko painoin. Painolla ei ole mitään merkitystä silloin, kun meidän ei tarvitse olla kiinnostuneita asiasta ihan oikeasti. Terveydelliset syyt ovat aina eri asia, tai jos keho ei tunnu enää omalta. Eevi_blogi_kehonkuvan_kehittaminen

Sen mitä halusin teille rakkaat naiset sanoa on se, että lopettakaa pyrkimys olla aina jotakin enemmän. Fakta on se, että onnellisuutemme oman kehomme kanssa ei kasva koskaan, mikäli muutos on vain ulkoista. Siihen on pakko rinnastaa muutakin. Tunteita, onnistumisia ja onnellisuutta. Täydellistä sinua ei ole olemassakaan, joten siksi kehonkuvan kehittämistä kannattaa jokaisen pohtia rohkeasti oman itsensä kanssa. Jos painoa on kertynyt paljonkin, on tottakai terveellistä monessakin mielessä pohtia mitä voisi tehdä eri tavalla. Tämä viestini koskee nyt pikemminkin heitä, jotka tunnistavat itsessään sen suorituskeskeisen nuoren tytön, joka haluaa aina onnistua ja tehdä enemmän.

Se minkä kanssa emme ole koskaan valmiita, ei voi yrittää rakentaa pysyväksi. Se muuttuu koko elämän, joten sitä on helpompi oppia hyväksymään itselleen sopivin keinoin. Positiivista kehonkuvaa ruokkii moni asia, kuten liikkuminen, terveellinen ruokavalio, tasapainoinen parisuhde, meditointi, jooga, terapia jne. Voit itse päättää kumpaa koiraa itsessäsi ruokit, mustaa vai valkoista koiraa. Se kumpaa ruokit, sitä myös olet. 

Täydellistä naista, tai täydellistä kehoa ei ole olemassa. Toisen mielestä ehkä, mutta yhtä totuutta et tule koskaan löytämään. Sen vuoksi tärkeintä onkin se miltä sinusta tuntuu itsesi kanssa juuri tällä hetkellä. Kaikissa meissä on keuneutta ja kaikkein parasta kauneutta on olla sinut itsensä ja kehonsa kanssa<3 Muutoksia saa tehdä ja parempia valintoja pitää tehdä, ne ovat positiivisen kehonkuvan eväitä, mutta eivät kiveen hakattuja edellytyksiä.

Love you, E

Taikaa ja onnenhiutaleita

Minifitness_paasiainen_palaudutreenista

Kolme elämäni hektisintä viikkoa takana. Kroppani oli ilmoitellut vauhdin tasosta pienillä jutuillaan. Eikä ehkä edes niin kovin pienillä. Selkä kipeänä, joka lopulta selvisi pakaralukoksi. Pakaralukon vuoksi selvisi siihen päälle lonkkanivelen tulehtuminen. Kehon ketjureaktio. Pääkin alkoi olla tukossa asioista ja To Do listoja löytyi jokaiselta seinältä. Oli aika höllätä ja kunnolla. Onneksi loma koitti ja oli pakkoloman aika. Eihän tätä ikiliikkujaa saisi muuten aloilleen lainkaan. Eikä tämä oikeastaan lannista, sillä onhan tässä hyviäkin puolia. Voin treenata yläkroppaa ja luvalla vähän höllätä menoa.

Rakastan pääsiäistä. Rakastan oikeastaan kaikkia juhlapyhiä, sillä niihin liittyy aina tiettyjä traditioita ja fiiliksiä. Se tarkoittaa myös aina rentoutumista ja kiireetöntä aikaa ainakin osittain. Viime pääsiäisenä leivoin pääsiäiskakun, jonka nimesimme persekakuksi. Sen muoto hieman levähti. Joku lukijoista saattaakin muistaa tämän rumiluksen. Mutta se oli mieleenpainuva pääsiäinen, sillä valmistin muutamalle ystävälleni pääsisäisillallisen täydellisestä lampaasta ja yrttimaustetuista uuniperunoista. Hekin muistavat tämän, sillä meillä oli hauskaa.

Mökki pääsiäinen_minifitness_sushi

Mökki pääsiäinen_sushi_minifitness_syntymäpäivät

Tänä vuonna olemme matkalla syntymäpäivänäni, jonka vuoksi juhlimme hieman muutaman ystäväni kanssa jo etukäteen. Tästä alkoi rentouttava pääsiäiseni ja pitkään odotettu loma. Tänä pääsiäisenäkin koristelin kodin muutamalla pupulla ja kanalla, sekä tottakai keltaisilla tulppaaneilla. Kävimme sushilla ja nauroimme itsemme kuoliaaksi omasta mielestämme hauskoilla jutuilla.

Sain ihania lahjoja, joista jokaiselta löytyi oma ajatuksensa. Sain ne teille juttelemani Taikamukit – joku on tainnut käydä lukemassa blogiani. Tiedättekö mistä tietää olevansa oikeassa seurassa, omanlaistensa ihmisten kanssa? Ne vitsit muistaa ja ne hyppäävät päähän välillä yllättävillä hetkillä ja aina yhä uudestaan. Alkaa naurattamaan. Love you girls. 

Mökki pääsiäinen_minifitness_ystävyys

He ovat jaksaneet ymmärtää ja tukea, kun meikäläinen on hieman hermo kireällä ja täysin tavoittamattomissa Whats appi tukossa. He tiesivät mitä tarvitsin. Aino lupasi viedä minut mökille rentoutumaan. Emme jaksaneet ajaa Rukalle asti mökillemme, joten matkasimme tunnin verran Ainon perheen mökille. Se tuntuu omalta paikalta. Siihen vaikuttaa myös ne ihmiset siellä. Sinne on aina ihana mennä. Jo matkalla tunsin lihaksieni rentoutuvan ja mieleni jäi kaupunkiin. Hippivaihde lähti jylläämään heti autosta ulos astuessani.

Mökki pääsiäinen_minifitness_ystävyys2

Mökki pääsiäinen_minifitness

Mökki pääsiäinen_minifitness_ystävyys

Fiilistelen ulkohuussiakin, koska se on mökin juttu. Järvi huutaa rauhallisuuttaan ja me tuijotamme auringonlaskua vierekkäin mitään sanomatta. Emme tarvitse sanoja, sillä hetket välillämme puhuvat puolestaan. 

Lola nuolee poskeani ja ilmaisee oman kiitollisuutensa mökkimatkasta näin. Illalla kuuntelemme pöllöjen ääniä ja ihailemme niskat krampissa tähtitaivasta. Minä paistan meille appiukkoni itse pyydystämää Siikaa, vaikka Aino väittääkin vihaavansa kalan makua. You wait and see. Sen mielestä se oli parasta syömäänsä kalaa.

Mökki pääsiäinen_minifitness_terveellinen pääsiäinen

Istumme takan lämmön hyväileminä ja juttelemme niitä näitä. Kuuntelen tuota takan ääntä, se on niin rauhoittava. Kannamme saunalle kylpemisvedet ja nojaudumme vasten kuumaa pihkaista seinää. Siinä on hyvä, nyt on hyvä. 

Lolakin rakastaa saunaa ja vaatii aina pääsyä ylälauteelle. Iso tyttö. Lola ei lauteelta lähde ennen kuin joku muu on luovuttanut ensin. Pöljä. Siinä se kyhnöttää kiinni minussa ja nuolee hikistä ihoani tyytyväisenä.

Mökki pääsiäinen_minifitness_elovena_herkkuhetki

Dieettikään ei pyöri mielessäni, sillä aivoni eivät halua miettiä mitään. Vaikka sitä onkin tosin noudatettu, eikä pääsiäisherkut ole kuuluneet meikäläisen ruokavalioon. En ole oikein osannut edes kaivata mitään. Okei yhden tankkausherkun söin, koska lihakset olivat niin tyhjät ja kroppa huusi sitä! Elovenan herkkuhetki-puuro. Oli muuten hyvää ja mikä parasta, vielä guilt free! Tämä herkku tyydytti huutavat lihakset ja piti nälän pitkään loitolla. Kurkkaa Elovenan uutuudet täältä!

Olemme nukkuneet 9 tuntia rauhallista ja syvää unta. Olen ihmeissäni ja onnellinen siitä, sillä viimeaikoina olen herännyt 8 tunnin jälkeen kiljuvaan nälkään. Nautimme aamiaista aamuisessa, raikkaassa ilmassa terassilla. Onpa lämmin, minä ajattelen. Kesä on tulossa vihdoin ja nuuhkin ilmaa keuhkoihini. Kahvia Taikamukeista, Elovenaa Taikakupeista ja Ainon isän keräämiä metsämansikoita. Pienet asiat tekevät hetkistä täydellisiä. Tuijotan aamuista maisemaa ikuisuuden miettimättä yhtikäs mitään.

Mökki pääsiäinen_minifitness_elovena_aamiainen Mökki pääsiäinen_minifitness_aamiainen_elovena

Terveellisen pääsiäisen kunniaksi arvon kolmelle lukijalleni Elovenan tuotepaketteja, jotka sisältävät minun TOP-5 annospuuroni! Makuja on monia, mutta poimin sieltä omat suosikkini erilaisiin hetkiin.

Kilpailu on päättynyt. Paketin voitti nimimerkki essiessi. kiitos jokaiselle oman reseptinsä jättäneelle, sain paljon ihania ideoita omalle aamiaiselleni <3

 Sinun tulisi kertoa minulle, miten valmistat oman aamupuurosi? Mikä on se paras reseptisi? <3 Kilpailu päättyy 24.4 torstaina. 

Elovena_minifitness_arvonta_top5puurot

 

Pääsiäispupu E

 

 

 

 

*Yhteistyössä Elovena