DETOX-viikko osa II

Eevi_teittinen_detoxviikko_hotjooga_puremoveTämä Detox-viikko sujui odotettua paremmin. En ole ollut aikaisemmin mehupaastojen ystävä, joten siksi halusin nyt löytää siitä sellaisen muodon, joka toimisi myös minulle. Se millainen paasto kenellekin sopii on yksilöllistä, mutta siihen vaikuttaa vahvasti mm. aikaisemmat elämäntavat, arki, stressin määrä, urheilu ja vapaa-aika. Detox-viikko on kuitenkin mahdollinen jokaiselle, mutta se täytyy vain mukauttaa omaan elämäänsä sopivaan muotoon. Detox-viikosta kannattaa tehdä rohkeasti omanlainen! Joku voi mehupaastota yhden päivän ja syödä koko viikon terveellisesti ja kokea sen jo auttavan omaan fiilikseen. Toinen haluaa ehdottomasti paastota mehujen voimalla koko viikon. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää, sillä olemme kovin erilaisia. Itse kokeilin ajatusta 3-3-3. Ensimmäiset kolme päivää juodaan vihreää (puhdistavaa) mehua litran verran ja syödään jo kevyemmin. Sitten kolme päivää mehupaastotaan, josta tein lopulta yhden päivän täysin mehuilla ja kahteen päivään otin mukaan smoothien ja sosekeiton. Nyt seuraavat kolme päivää laskeudun takaisin normaaliin ruokavalioon ja lisäilen juttuja vähitellen. Laskeutuminen on tärkeää, jotta suolisto pääsee mukaan hommaan juoneen.

  • 1 l vihreää mehua (voimakkaasti puhdistavat aines-osat)
  • 1 l värikästä mehua (energisoi) 
  • Luomu kasvislientä
  • Yrttiteetä
  • Ei kofeiinia (kahvi pois)
  • Paljon vettä (puhdistaa)
  • Ravintolisät; magnesium, MSM, spirulina

Itse olin ajatellut viikon kulun hieman rauhallisemmaksi mitä se sitten todellisuudessa olikaan. Työkeikat Helsingissä ja Tampereella verottivat sen verran, että otin mehupaasto päiviin mukaan myös smoothien ja sosekeiton. Ajattelemme usein että pilaamme koko paaston, mutta ei se ihan niin kuitenkaan ole. Tärkeintä on kunnioittaa omaa kehoaan, vaikka paasto ei koskaan ihan läpihuutojuttu olekaan. Siihen tulee valmistautua oikeasti ja ymmärtää tulevat mahdolliset haasteet. Täytyy olla myös valmis muuttamaan suunnitelmaa, jos keho niin vaatii. Puhdistautumisesta johtuvat oireet ovat myös hyvin yksilöllisiä, sillä siihen vaikuttaa pitkälti oman elimistön kunto sillä hetkellä. Itse sain aivan infernaalisen päänsäryn mehupaaston ensimmäisenä iltana, mutta tiesin sen kuuluvan asiaan. Myös pahoinvointia voi esiintyä. Jokainen paasto on myös aina erilainen, sillä elämä ja kehomme muuttuu jatkuvasti. Kiukkuisuutta ja ärtyneisyyttä saattaa myös esiintyä varsinkin alussa.Eevi_teittinen_blogi_mehupaasto

Fiilistelin viikkoa luonnonkosmetiikan, ihon kuorinnan, hieronnan, saunomisen ja uimisen avulla. Olin ajatellut treenaavani viikon aikana enemmän, mutta tähän kokonaisuuteen se ei olisi toiminut. Kävin siis ainoastaan kävelemässä ja lempeässä Hot Joogassa venyttelemässä. On osattava kuunnella kehon viestejä ja kunnioitettava niitä.

Me treenaavat ihmiset ajattelemme usein, että paasto ei ole mahdollinen koska ei kestä nälkää. Sekin on hyvin pitkälti asennoitumisesta ja elämäntilanteesta kiinni, sillä toki viikon aikana tulee hetkiä, kun on nälkä. En kuitenkaan itse kokenut sitä mitenkään ongelmaksi, sillä nälkä myös lähti pois. Se ei ole jatkuva olotila, tai jos on, kannattaa silloin mehupaastoon ehdottomasti yhdistää myös kevyitä, helposti sulavia aterioita. Urheilijoille pelkkä mehupaasto ei ole mielestäni välttämättä kovin optimaalinen vaihtoehto, mutta kehon myrkkytaakan vähentäminen ja energisointi on silti hyvin mahdollinen nimenomaan mehujen ja oikeanlaisen ruoan yhdistelmällä. Jos treenata haluaa, on pakko myös syödä. Muutenkin tämän kokemukseni jälkeen suosittelisin, että detox-viikko olisi kohtalaisen rauhallinen ja stressitön. Silloin keho pääsee parhaiten toimimaan ja tekemään tärkeää elimistön uudelleen starttaamista. Jos haluaa pitää Detox-viikon puhtaasti mehupaastona, se kannattaa tehdä lomalla, kun siihen on oikeasti aikaa ja oikeanlaiset olosuhteet. Mutta tämä yhdistelmä-Detox, sopii hyvin tähän urbaaniin elämäntyyliin.Eevi_teittinen_kehon_puhdistaminen_paastolla Eevi_blogi_puhdistamo_juomapullo_camelbak

Lähdin paastolle siksi, että en löytänyt yksinkertaisesti enää voivani hyvin vatsani kanssa. Tuntui että suolistossa oli vähän väliä jotakin pientä häikkää, joka rassasi mieltä. Siksi oli tärkeää antaa elimistölle tilaa korjata itse itsensä ja antaa ruoansulatukselle hetki lomaa. Kaipasin kehooni myös virtaa ja tuttua virtaavaa energiaa! Paasto on aina henkilökohtainen valinta ja siksi sitä täytyy aina myös arvostaa<3

Mitä sitten jäi käteen? PALJON. On hassua, kuinka viikossa voi oppia niin paljon uusia asioita itsestään ja muista. Uudenlaiset olosuhteet tuovat aina pintaan erilaisia asioita, joihin ei välttämättä muuten pääse koskaan käsiksi. Koen myös kehoni aidosti energisoituneen, sen kertoo Teemun ja meikäläisen jatkuvat hepulikohtaukset, jotka ovat niin osa meitä. Ne olivat leikkineet piilosta jo liian kauan. Myös mieli on toiminut paremmin ja erityisesti luovempi minäni on päässyt hengittämään paremmin. Myös kehossa lillunut ylimääräinen neste on lähtenyt liikkeelle. Tästä kokemuksesta jäi hyvin positiivinen fiilis ja aion varmasti tehdä Detox-viikkoja jatkossa useammin ja säännöllisesti.

Tänään on sunnuntai ja mehupaaston osuus on ohi. Tänään alkaa laskeutuminen normaaliin ruokavalioon mm smoothien, itsetehdyn keiton ja salaatin voimalla. Koska on isänpäivä, tulemme nauttimaan myös raakakakkua!

Ihanaa sunnuntaita <3 -E

Meidän viikonloppu

Eevi_teittinen_hot_jooga_pure_moveSe on kuulkaa viikonloppu! Starttasin sen eilen illalla hot joogan ja uinnin merkeissä. Avannoksi sitä ei voi vielä kutsua, mutta ei se merivesi kyllä millään lämmintä ole. Saunan lauteilla istuessa oikein tunsin kuinka veri lähti virtaamaan ja lihaksien jumit hellittämään. En tiedä parempaa tapaa aloittaa viikonloppu, sillä tämä combo vain toimii rentoutumiseen ja viikon nollaamiseen jokaikinen kerta. Illan kruunasi itsetehdyt gluteenittomat täysjyvätortillat. Väliin päätyi itsetehtyä kookos-cashewkanaa, kastikkeeksi valmistin avokado-tomaattipyrettä ja kasviksien asemaa toimitti parsakaali silmusalaatti, kirsikkatomaatit, kurkkuviipaleet ja tuore makea ananas! Voin suositella tätä terveellistä herkkua lämpimästi. Tällä kertaa ostin valmiit tortillaletut kaupasta (luomu, gluteeniton, täysjyvä), sillä nälkä kurni liian kovaa vatsanpohjassa. Pohdiskelin tekeväni nämäkin seuraavaksi itse. 

Olen pitkään haaveillut koko sängyn uusimisesta ja tällä viikolla sen vihdoin tein! Ah, aivan ihanaa hypätä sänkyyn iltaisin. Sängyn uusin jo aikaisemmin Unikulmasta, mutta tällä viikolla lähti vaihtoon myös peitot, tyynyt ja lakanat. Olemme nukkuneet Teemun luona yhdellä isolla peitolla ja koen sen jotenkin ihanasti lähentävän meitä. Siksi halusin myös omaan kotiini vain yhden peiton ja nyt meillä onkin nukuttu vielä aikaisempaakin paremmin. Uniergonomia ja hygienia ovat oikeasti mielettömän tärkeitä! Moni sänky tulisi vaihtaa noin 10 vuoden välein, petauspatja taas 5 vuoden välein. Tyynyihin ja peittoihin imeytyy ällöttävän paljon kaikkea vuosien saatossa, joten niitä kannattaa todellakin pestä säännöllisesti ja vaihtaa aina välillä kokonaan. Tyynyt tulisi vaihtaa parin vuoden välein, joten tämä suursiivous oli ehdottomasti paikallaan. On tutkittu, että vuoden vanha pesemätön tyyny painaa kilon enemmän kuin vastaava uusi. Se on sama jos ei pesisi hiuksia vuoteen. HYI!

Eevi_pure_hero_raakakakku_salaattibaari

Hyvin nukutun yön jälkeen oli ihanasti virtaa heti aamusta ja kävin vetäisemässä 30 minuutin mittaisen hikisen porrastreenin! Hikoilu saa aina varmasti entistäkin paremman mielen ja hyvän, energisen olon kroppaan. Tämä kyseinen treeni on muuten myös osana VAHVA-valmennustani, joka on tämän viikonlopun ajan vain 69 e (norm 89e ). Mikä parasta, kaikkien viikonlopun aikana valmennuksen ostaneiden kesken arvotaan ilmaiset treenit mun kanssa, johon saa ottaa mukaan 3 parasta treenikaveria!

Hikivermeet on nyt vaihdettu ja istuskelen Teemun vieressä auton kyydissä.  Olemme matkalla kohti Helsinkiä ja Lola läähättää takapenkillä omissa vöissään. Vietämme tänään ihanaa aikaa siskoni lasten kanssa ja illalla lähdemme Nannan ja Jeren kanssa illalliselle. Hyvää ruokaa ja parasta seuraa siis luvassa! Sunnuntaina suuntaan nokkani kohti Paulig Kulman brunssia ja Puren raakakakkuja. Ne ovat heittämällä parhaimpia mitä tiedän<3Eevi_blogi_kauden_smoothie_Pure

 

Nautinnollista viikonloppua -E <3