Hyvä elämä

Eevi_hyva_elama_mita_se_onVietimme eilen perjantaina pyjamabileitä Elinan kanssa. Nämä ”bileet” olivat hieman erilaiset kuin normaalisti, sillä Ellu leikattiin juuri muutama päivä sitten. En muista olenko kertonut, kuinka hän loukkaantui äkillisesti painitreeneissä sen verran pahasti, että on nyt viitisen kuukautta ollut aika pahoissa kivuissa. Tämä paha välilevynpullistuma kaularangassa on rajoittanut elämää aika paljon, vaikka välillä olemmekin onnistuneet tekemään ihan tavallisiakin juttuja. Niska alkoi kuitenkin lopulta säteilemään myös käsiin ja jalkoihin, joten leikkaus oli välttämätön. Ei ole ollut helppo syksy läheisilleni. Kun Teemu loukkaantui ja heti perään Ellu, tuntui että mitä ihmettä täällä elämässä oikein tapahtuu! Miten molemmat kaikkein läheisimmät ihmiset voivat loukkaantua samaan aikaan. Toisinaan havahduin miettineeni, koska elämä oikein ympärilläni normalisoituu?

Tajusin, ettei ole olemassa normaalia tai epänormaalia. Sopeutuminen muutoksiin on jatkuvaa. On opeteltava suhtautumaan paremmin ja ajateltava positiivisemmin myös silloin, kun se tuntuu mahdottomalta. Vaikka se on välillä heitetty päin seinää hyvästä tarkoituksesta huolimatta, jokainen tarvitsee sitä ympärilleen. Paras lahja minkä voi itselleen ja läheisilleen antaa, on ruiskuttaa ilmaan iloa ja positiivisuutta silloin, kun mieli on pelkkää mustaa. Koskaan ei voi täysin hypätä toisen saappaisiin, joten ainoa asia mitä voi oikeasti tehdä on kuunnella ja tsempata eteenpäin.Eevi_aamiainen_puolukka-lakritsismoothie_banaanikookosmannahillo Eevi_Houseofbrandon_samsoe&samsoe

Näiden kahden vaikeat ajat ovat näyttäneet myös minulle paljon. Paitsi heistä, myös itsestäni. Kun terveys heikkenee huomattavasti ja oma keho rajoittaa sitä tuttua toimintaa, tapahtuu jotain väistämätöntä. Se muuttaa meitä. Muistan oman loukkaantumiseni, jonka myötä opin arvostamaan liikkumista ja kivutonta olotilaa. Huomasin myös silloin, kuinka tärkeää urheilu omalle hyvinvoinnilleni on. En tiedä kuka olisin ilman sitä. Uskon näiden kahden käyneen aika samanlaisia ajatuksia omassa päässään ja olen tottakai yrittänyt parhaani mukaan tukea heitä molempia. Nämä pahatkin esteet tiellä ovat siinä syystä, sillä myös niistä seuraa aina jotakin hyvää. Usein saamme hyvän elämän oppeja myös näiden kautta. Terveyttä ei pidä koskaan pitää itsestäänselvyytenä, ihan kuten ei omaa työtään.

Oman taistelunsa näkee vasta silloin, kun se on ohi. Sen jälkeen asiat näkee oikeassa valossa, vähän kuten missä tahansa muussakin elämän kriisissä. Siinä velloessa asioita ja tunteita ei aina tunnista, varsinkaan niitä hyviä. Kaikesta kuitenkin selviää eteenpäin ajan kanssa. Mitä on hyvä elämä? Ainakaan se ei liity siihen, kuinka paljon vastoinkäymisiä kohtaa. Hyvä elämä on jotain aivan muuta. Se on täysillä elämistä, nauttimista, aitoa olemista, iloa, hetkiin pysähtymistä, kokemuksia, selviämistä…Hyvää elämää ei voi odottaa, vaan sitä täytyy elää koko ajan – haasteista huolimatta. On myös tärkeää muistaa, ettei asioita voi arvottaa. Mikään kokemus tai asia ei ole verrattavissa toiseen, sillä jokainen kokee asiat eri tavalla.

Tänä viikonloppuna on töllötetty Ellun kanssa romanttisia elokuvia, syöty mehujäitä ja tehty kasvohoitoja. Tein tänään aamiaiseksi puolukka-lakritsismoothien, jonka kylkeen tein perinteisen kaurapuuron. Kaurapuuron päälle tuli tuunattua yksi ehdoton lempparini, banaani-kookosmannahillo! Nyt onkin laitettava nämä kaksi mielettömän helppoa (ja mieltä piristävää!) reseptiä jakoon<3

Puolukka-lakritsismoothie (2 annosta)

1 tl lakritsijauhetta

50 g HydroIso maustamaton*Koodilla Minifitness17 saat 10% alennuksen

kourallinen minttua

3 dl kookosmaitoa

1-2 dl mustikoita

2-3 dl puolukoita

Ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Nauti heti!

Helppo banaanihillo

1 banaani

1-2 rkl kookosmannaa

Ripaus suolaa

Muussaa banaani ja lisää sekaan kookosmanna, sekä ripaus suolaa! Nauti puuron tai proteiinilettujen kanssa

 

Housut – Pull&Bear / Paita – House of Brandon Samsøe & Samsøe täältä*

” If you believe you can,

or if you believe you can’t,

You are always right.

It’s not our genes but our beliefs that control our lives”

Nauttikaa viikonlopusta ja ystävistä <3 -E

Elämän aalloilla

Peak_minifitnessTiedättekö kun joskus harvoin tapaa ihmisen, jonka kanssa klikkaa heti. Ei tarvitse perustella mitään, selitellä tai yrittää ymmärtää. Ihan kuin olisi elänyt toisen kanssa aina. Näitä tapaa elämän aikana varmasti vain muutaman ja olen niin onnellinen että olen tavannut niistä kaksi, Danin ja Even. Heidät molemmat elämä kuljetti luokseni vähän vahingossa, odottamatta. 

Välillä tuntuu että elämme Even kanssa täydellisessä symbioosissa – molemmat ovat  myöhässä tismalleen samaan aikaan. Saatamme soittaa toisillemme samaan aikaan ja ajatuksemmekin ovat usein samoja. Naurummekin menevät yksi yhteen! Mitäs me kovaääniset, nauravat pienet blondit. On upeaa saada kulkea hänen kanssaan myös tämä tuleva kisakausi. 

Elämäni on ollut myös joskus yksinäistä. Tai niin sen ainakin koin. Täältä Helsingistä oli vaikea löytää oikeita ystäviä. Minusta se on oikeasti vaikeaa edelleen. Usein nämä syvemmät ystävyyssuhteet on solmittu jo nuoruusajoilta ja minä aloitin rakentamaan kaikkea alusta. Onneksi näitä rakkaita ystäviä on matkan varrella siunaantunut ja samat ihmiset ovat edelleen täällä. Haluan aina uskoa kaikista hyvää, jonka vuoksi olenkin saanut vettä niskaani useampaan otteeseen. Ikä opettaa tässäkin ja ihmistuntemus kehittyy ajan kanssa.Minifitness_outdoot_sport_peakMinifitness_Red_outfit_Spring_Peak

Samaan aikaan myös isot elämänmuutokset toivat haasteita ja minulla oli vielä paljon opittavaa itsestäni ja elämästä. Nekin ajat kuitenkin opettivat minua ja koin ne syystä. Kaikki ikävä ei ole todellakaan pahasta, vaan opastaa ja kasvattaa meitä.

Yksinäisyyskin saattaa olla joskus hyvä juttu, sillä silloin oman itsensä kuunteleminen korostuu. Osaan nyt arvostaa asioita eritavalla. Ketään ei tule koskaan ajatella itsestäänselvyyteenä, sillä sellainen ajattelumalli kolahtaa kyllä lopulta aina omaan nilkkaan. Elämä opettaa meitä koko ajan. Osaan myös arvostaa itseäni enemmän, joka on ensisijaisen tärkeää tässä maailmassa.Minifitness_look_sport_PeakPerformanceMinifitness_dan2

Uskon että kaikilla tapahtumilla ja asioilla on jokin merkitys. Miksi koemme ikäviä asioita ja miksi jokin sattuu tapahtumaan juuri meille? Uskon myös karmaan. Hyvä teko palaa luoksesi. Jossakin vaiheessa ymmärsin, kuinka paljon enemmän elämästä voi saada irti olemalla hyvä muita ja itseään kohtaan. Kuinka mukavampaa elämä on kun ajattelee positiivisesti ja arvostaa asioita joita kokee elämänsä varrella. Vaikeisiin tilanteisiin kannattaa opetella suhtautumaan eritavalla – ne kehittävät ja vahvistavat meitä! Kaikki taisi syventyä silloin kun selvisin niistä vaikeimmista ajoista itseni ja elämäni kanssa. Selviydyin vaikka joskus olikin tosi vaikeaa. Sekin koettelemus toi minulle mukanaan tämän kaiken hyvän.

Mitään ei ojenneta meille valmiina vaan kaikki rakennetaan itse. Meillä kaikilla on työkalut kehittää itseämme ihmisenä ja luoda ympärillemme omanlainen elämä.  Jos siis joskus tuntuu, että oma elämä vaatisi remonttia, on siihen aina mahdollisuus.

Joskus tuntuu että voisinpa sanoa nuorelle minälleni muutaman sanasen. Minusta tämä biisi on erittäin osuva ja siitä tulee tosi hyvä fiilis! Vahva. 

Mahtavaa viikonloppua <3

-E