Arjen menoa

Eevi_blogi_arki_talvi

”Ammu jo. Nyt mä oon täällä huoneessa, missä jätkät te ootte? Mikä ase? Voinko mä hypätä täältä tornista alas? Mä en saa tota sinistä juotavaa”. Tässä ote upeasta koti-illasta menneeltä viikolta. Minä teen vieressä omia juttujani, kuten Googlettelen asuntoja ja teen välissä ruokaa, kun toinen (30-v mies) hakkaa vieressä hampaat irvessä pleikkaria. Toisessa korvassa kuuloke, jonka toisessa päässä on kolme samanmoista kaverusta. He huutavat vuoronperään toisilleen, kun Tv-ruudulla pyörii joku itselleni tuntematon ”seikkailupeli”. En ymmärrä siitä mitään. Välillä Teemu sortuu kysymään ohjeita minulta ” kuinka tämä tyyppi lyö?”. Välillä kuulen myös, kuinka hänen peliään täytyisi seurata ”Kato Eevi mua, mä konttaan täällä”. Johon vastaan mahdollisimman ironisesti ”Uuuu, hienoa rakas! ”. Saan nimittäin kuulla, jos en kannusta. Niin todellista, arjen komiikkaa. Meidän perheeseen on tullut yksi uusi asukas lisää, uusi konsolipeli.

Eevi_Turku_arki

Siskoni lapset ovat hirveän rakkaita ja molemmat alkavat olla sen ikäisiä, että niitä ei huijata millään. Tämä tarina onkin kääntynyt täysin päälaelleen, sillä nyt he huijaavat minua. Viikonloppuna olin taas Helsingissä, sillä minulla oli kouluviikonloppu. Katselin lauantai-iltana romanttista elokuvaa sohvalla, kun meidän ihanat, Eve 8 ja Emma 4 vyöryivät päälleni. Siitä nämä pienet maan asukit sujahtivat lopulta molemmat omiin kainalopaikkoihin. Eve ilmoitti haluavansa katsoa Simpsoneita, johon Emma jatkoi varmalla äänellä kompaten siskoaan. Jälleen mielessäni ihmettelin sitä, kuinka he saavat moista edes katsoa. En kuitenkaan kyseenalaistanut näiden kahden vilpittömyyttä ja varman painokasta lausahdusta, kuten en tehnyt silloinkaan, kun pinaattilettujen kanssa ilmoitettiin syötävän mansikkahilloa. Seuraavalla kerralla lettujen kodalla olin jo viisaampi ja tein terveellisiä banaanilettuja kompromissin nimissä. Tottakai vasta puolen tunnin Simpsonit syövytyksen jälkeen kävi ilmi, ettei se ollutkaan oikeasti sallittu ohjelma. Eipä tietenkään. Niin minua taas vietiin. Omatkin aivoni olivat sulaa vahaa tämän hyökytyksen jäljiltä.

Entäpä sitten keskustelunaiheet kotona, joissa molemmat pitävät omat mielipiteensä, mutta silti niistä ”keskustellaan” yhä vain. Juomalaseja ei saa jättää keittiötasolle, vaan ne pitää siirtää omalle ritilälle. Silloin ei jää ”rinkuloita”. Tai että pestyä blenderiä ei saa jättää kuivumaan, vaan se kuuluisi laittaa takaisin omalle paikalleen. Ymmärrän paremmin esimerkiksi seuraavat mielipiteet; roskapusseja ei saa jättää oven ulkopuolelle koko viikon ajaksi, tai että tyhjä wc-paperirulla pitäisi vaihtaa uuteen. Meillä kaikilla on näitä tottumuksia, joita emme osaa itse millään tavalla edes kyseenalaistaa – emmehän me edes huomaa näitä itsessämme. Onneksi on kuitenkin se toinen, joka näyttää aina sen oikean suunnan ja tavat;)

Arki on ihan kivaa ja viihdyttävääkin<3 -E

Eevi_blogi_kuori_turku Eevi_blogi_bananamuffin_healthy Eevi_blogi_hyvinvointi_arjen_ilot

Eevi_blogi_kahvihetki

ONNI ON MIELENTILA

*Kaupallinen yhteistyö;BookBeatMinifitness_Bookbeat_aanikirjat

Rakastan arkea, mutta pidän myös viikonloppujen ihanista mausteista! Aina en ole tuntenut näin, joten tämä kokemani ilo arkeani kohtaan ei ole mikään päivä itsestäänselvyys. Minäkin olen elänyt arkea, joka ahdisti jo lauantaina. Sunnuntaina olin jo valmis saikuttamaan maanantain. Jos voisin jonkun ohjeen antaa tuossa oravanpyörässä vielä juokseville, olisi se seuraavanlainen; miksi et sinäkin alkaisi nauttimaan ihan jokaisesta päivästäsi? Meillä kaikilla on nimittäin ihan samanlaiset mahdollisuudet siihen. Tämän oivaltaminen vei minulta monta hyvää vuotta, mutta nuo vähän vaikeammat ajat tekivät minusta myös tällaisen fiilistelijän – tyypin, joka arvostaa arkea. Ihmisen, joka nauttii pienistä asioista ihan joka päivä.

Sen oman arkisen unelman eteen täytyy joskus hetken aikaa ponnistella – on tehtävä valintoja ja joskus myös isojakin harppauksia. On ennen kaikkea uskallettava ja luotettava parempaan. On tehtävä pieniä valintoja itseään varten ihan joka päivä. Sillä jos elää vain viikonloppuisin, kuinka vähän elämästään lopulta oikeasti elää?

Esitin itselleni joskus kysymyksen, mitä haluaisin elämääni jos voisin pyytää mitä vain? Mietin millaisen arjen itsellesi haluaisin? Halusin tasapainoa ja iloisia asioita jokaiseen päivääni. Halusin, ettei maanantait olisi suorittamista ja sunnuntait viikon ahdistavimpia päiviä. Kaikki tämä oli mahdollista silloin ja kaikki tämä on mahdollista nyt. Ihan meille kaikille. Minifitness_arki_aanikirjat_bookbeat

Kukaan muu ei elämääsi paranna. Vaikka arkeeni kuuluu ajoittainen kiire ja stressiltä on mahdotonta välttyä, tasapainottavat ne pienet arjen nautinnot tuota kaikkea. Ne ovat ehkä juuri se ratkaisu siihen tasapainon ja ilon löytämiseen, sillä niiden avulla pystyn hyppäämään hetkeksi omaan maailmaani. Sitä ei kykene yksikään huonolla tuulella oleva ihminen pilaamaan, koska mielentila on valinta. Minä hallitsen sitä. Minä haluan hyvää! Nämä hetket ovat itselleni niitä, kun salilla annan itselleni tilaisuuden liikuttaa kehoani voidakseni hyvin henkisesti ja fyysisesti. Tai se hetki, kun laitan kuulokkeet korville kävellessäni seuraavaan palaveriin. Kuuntelen äänikirjaa, jolloin minulla on mahdollisuus vain nauttia ja kuunnella. Hetki, kun syön iltapuuroa sängylläni ja katson turhaa saippuasarjaa tyytyväisenä siihen, että siinä ei ole mitään järkeä. Tuo ihana arki.

Ota hypähdys kohti parempaa arkea pienillä hetkillä ja asioilla, joista sinä nautit. Ehkä löydät hetken, jolloin saatat kuulla vastauksen myös oman elämäsi isompiinkin kysymyksiin. Et voi nimittäin kuulla sisintäsi, jos et anna sille hetkeä hengittää jokainen päivä…Minifitness_ihanaarki_Bookbeat

Minifitness_ekirjat_BookbeatJos kaipaat pientä pakoa arjesta, kannattaa kokeilla BookBeat-kirjasovelluksen äänikirjoja esimerkiksi lounastauon lomassa, lenkkipoluilla tai työmatkalla! Aikaisemmin jo mainitsinkin Calendar Girl-kirjasarjasta, joka on loistava hypähdys irti arjesta – se vie sinut helposti mukanaan maailmaan, joka ei ainakaan ole harmaan tasaista!

Vielä on mahdollisuus käydä lunastamassa 30 päivän ilmainen kokeilujakso, joka tarjoaa sinulle rajattomasti ääni- ja e-kirjoja monesta eri kategoriasta! (tarjous koskee uusia asiakkaita) Aktivoi oma lukukokemuksesi täällä ja lunasta etusi koodilla minifitness (voimassa 28.2.2017 asti.

ps. Seuratessasi linkkiä rekisteröitymissivuille, näkyy aluksi kokeilujakson olevan vain 14 päivää, mutta kun täyttää tiedot ja menee eteenpäin saat tiedon kuukauden ilmaisesta kokeilujaksosta

Minifitness_adidassuomi_jacket

Ps. Vaikka sää olisikin harmaan tasainen, ei arkisen elämän tarvitse olla sellaista. Sinä päätät – käännätkö sivua vai suljetko kirjan? <3 -E

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=bookbeatcc-minifitness-2;EASTpostID=17326]